Helsinki
Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Helsinki Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tallinn: retour dagtrip veerboot naar Helsinki

1. Vanuit Tallinn: retour dagtrip veerboot naar Helsinki

Mis niet deze mogelijkheid om het mooie Helsinki, een van de meest leefbare steden in Europa, te verkennen. Helsinki ligt aan de overkant van de Finse Golf ten opzichte van Tallinn. Met de veerboot kun je gemakkelijk voor een dag naar Helsinki om door het historische centrum te wandelen en het lokale eten te proberen in gezellige cafés en restaurants. Reserveer je plekje op de veerboot op een handig tijdstip. Vaar over de Finse Golf en krijg 7 uur de tijd om Helsinki zelfstandig te verkennen. De tickets zijn inclusief toegang aan boord en zitplaatsen. Aan boord kun je een van de restaurants bezoeken, shoppen in de Traveller Superstore, of van het uitzicht op de archipel genieten. Vanaf de West Harbor Terminal is het ongeveer 10 minuten rijden met de tram naar het centrum van Helsinki. Afhankelijk van de gekozen vertrektijd heb je maximaal 10 uur om de stad te verkennen. Kies ervoor om te upgraden naar comfortklasse of businesslounge bij het boeken. Met comfortklasse reis je op een comfortabele manier en geniet je van het uitzicht over de zee. De prijs om te upgraden omvat snacks, koffie, thee, andere drankjes, kranten en gratis wi-fi. Reis in stijl en in luxe met de businesslounge, inclusief eten en drinken van het exclusieve buffet, kranten, tijdschriften en gratis wi-fi.

...
Vanuit Helsinki: retourticket voor de veerboot naar Tallinn

2. Vanuit Helsinki: retourticket voor de veerboot naar Tallinn

De hoofdstad van Estland, Tallinn, ligt aan de overkant van de Finse Golf van Helsinki: een gemakkelijke dagtocht met de veerboot voor diegenen die graag de middeleeuwse charme willen ervaren. Reserveer je  plekje op de veerboot met een handige overtocht. Vaar over de Golf en krijg maximaal 10 uur om zelfstandig te verkennen. Duik in de door UNESCO beschermde oude binnenstad van Tallinn en bezoek de musea, winkels en restaurants. Tickets zijn inclusief toegang aan boord en zitplaatsen. Je kunt je tijd besteden aan het bezoeken van één van de restaurants, winkelen in de Traveller Superstore of het landschap bewonderen van de archipel die voorbijgaat. Het ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de D-terminal van Tallinn naar de oude stad of neem een taxi vanaf het terminalgebouw. Je kunt ook verschillende musea bezoeken, zoals het kunstmuseum KUMU of de barokke architectuur van het Kadriorg-paleis. Afhankelijk van de gekozen vertrektijd heb je maximaal 10 uur om Tallinn te verkennen.  Upgrade je ervaring en boek in de Comfort Class of Business Lounge. Comfort Class: • Reis comfortabel en geniet van het uitzicht op zee. De upgrade prijs is inclusief snacks (met ingrediënten om sandwiches te maken), koffie, thee, frisdranken, dagbladen en gratis WiFi Business Lounge: • Reis in stijl en voeg wat luxe toe aan je reis. De upgrade omvat eten en drinken bij het Business Lounge buffet. Kranten, tijdschriften en gratis WiFi beschikbaar

...
Helsinki: Arctic Hovercraft-ervaring met lunch

3. Helsinki: Arctic Hovercraft-ervaring met lunch

Bereid je voor om over brekend ijs en sneeuw te reizen terwijl je diep in de bevroren archipel verkent in een hovercraft. Deze dagtrip vanuit Helsinki bevat alle uitrusting die je nodig hebt om de arctische wateren warm en veilig te ervaren. Maak je reis compleet met een Finse lunch. De reis begint met ophalen in de ochtend in Helsinki. Na 30 minuten rijden bereikt u Gumbostrand, de vertrekpier van de hovercraft. Hier krijg je warme kleding voor de dag en veiligheidsuitrusting samen met een korte veiligheidsbriefing. De Hovercraft heeft een verwarmde cabine en ruimte voor maximaal vijf passagiers. Voel je veilig tijdens het reizen met een tot twee ervaren bemanningsleden en gidsen gedurende de hele reis, afhankelijk van het aantal passagiers. Verlaat de pier om de rit door het winterlandschap van de archipel te beginnen. Ervaar het lege, diepe, bevroren en prachtige landschap terwijl je tussen de eilanden reist over ijs en open water op weg naar een leeg eiland. Zoek naar zomerhuisjes, schilderachtige landschappen en mogelijk een zeehond, adelaar of andere dieren. Onderweg kan worden gestopt om foto's te maken op het dikke en stevige ijs of om een wandeling te maken en te luisteren naar de volledige stilte. Bij aankomst op het eiland van het basiskamp kunt u genieten van een warm niet-alcoholisch welkomstdrankje terwijl u zich voorbereidt op een wandeling rond het eiland. Geniet vervolgens van een begeleide wandeling langs een typisch natuurpad van de archipel. Kom meer te weten over zomerhuisjes en sauna's, de geboorte van de archipel na de ijstijd en het dagelijkse leven in de archipel. Er zullen droge toiletten beschikbaar zijn op het eiland. Probeer na de natuurpadwandeling optioneel een unieke ervaring uit tussen ijsvlotten in een survivalpak terwijl je volledig warm en droog blijft. De pakken zijn goed geïsoleerd om je tijdens het zwemmen perfect warm en droog te houden. Er staat een verwarmde cabine voor u klaar om u om te kleden in deze speciale pakken. Een ervaren bemanningslid zal u de hele tijd assisteren terwijl een tweede lid optreedt als veiligheidsfunctionaris aan de wal. Je kunt zo lang in het water blijven als je wilt; een typische duur van het zwemmen is 15-45 minuten. Als je ervoor kiest om niet te zwemmen, kun je ook aan de wal blijven en foto's maken van de andere zwemmers. Geniet na het zwemmen van een kampvuurlunch om Finland te proeven. Bij het kampvuur is er zitgelegenheid, dakbescherming en grote ramen die bescherming bieden tegen de wind, regen en andere elementen van de natuur, maar toch een prachtig landschap van de zee bieden. Na de tour rijdt u terug naar uw hotel of de luchthaven.

...
Helsinki: privétransfer van/naar de luchthaven van Helsinki

4. Helsinki: privétransfer van/naar de luchthaven van Helsinki

Zorg ervoor dat uw reis probleemloos verloopt met een handige privétransfer tussen Helsinki International Airport (HEL) en uw hotel of accommodatie in het centrum van Helsinki. Kies uit 2 geschikte voertuigopties die u het comfort en de ruimte geven die uw transfer nodig heeft. Voor groepen van 3 passagiers of minder kunnen in een sedan 3 stuks bagage van standaardformaat passen. Kies voor groepen van maximaal 7 passagiers de minivan-optie die geschikt is voor 7 stuks bagage van standaardformaat. Ontmoet uw vriendelijke Engelssprekende professionele chauffeur in de aankomsthal van de luchthaven of word opgehaald bij uw accommodatie. Hulp bij uw bagage en stap dan aan boord van het comfortabele voertuig met airconditioning.

...
Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

5. Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

Geniet van een dagtocht van Helsinki naar Tallinn met een rondleiding van 3 uur door de stad. Stap om 9:00 uur aan boord van een veerboot naar Tallinn vanuit de haven van Helsinki en bereik je bestemming om ongeveer 11:15 uur. Je wordt daar begroet door je lokale gids, die je uit de haven neemt om de stad te verkennen. Bekijk de hoogtepunten van de stad, zoals het centrale plein, het stadhuis van Tallinn, de Aleksander Nevski-kathedraal, het kasteel Toompea en nog veel meer. Tallinn, de hoofdstad van Estland aan de Baltische Zee, heeft zijn ommuurde en geplaveide oude binnenstad, waar zich cafés en winkels bevinden, evenals Kiek in de Kök, een verdedigingstoren uit de 15e eeuw. De oude binnenstad dateert uit de 15e eeuw en is de enige UNESCO-werelderfgoedsite van Estland. Breng de rest van de middag door met het verkennen van de stad in uw eigen tempo. Als je tour is afgelopen, word je rond 17:30 uur teruggebracht naar de haven om je voor te bereiden op Helsinki. Op de terugweg kunt u ontspannen en genieten van de diensten voordat u rond 21.00 uur in Helsinki aankomt.

...
Helsinki: ijsdrijvende ervaring in overlevingspak

6. Helsinki: ijsdrijvende ervaring in overlevingspak

Probeer een unieke ervaring tijdens je bezoek aan Helsinki terwijl je tussen ijsvlotten drijft in een overlevingspak. Trek een overlevingspak van neopreen aan en voel je helemaal warm en droog in het gevaarlijk koude water. Leer over redding op zee en wat te doen in een echte overlevingssituatie met gekwalificeerde instructeurs. Ga comfortabel het water in vanaf een ondiep strand en duik erin wanneer je zelfvertrouwen hoog genoeg is. Ontspan terwijl u op het water drijft of probeer rond de ijsvlotten te springen als u zich wat sportiever voelt. Sluit je ogen, adem en verlies jezelf in de stilte, zelfs in het hart van Helsinki.

...
Helsinki: zelfgeleide speurtocht

7. Helsinki: zelfgeleide speurtocht

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht door Helsinki. Download de app op je telefoon en verken Helsinki in je eigen tempo. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. Los bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar u stopt. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze.

...
Helsinki: stadshoogtepunten 1,5 uur durende archipelcruise

8. Helsinki: stadshoogtepunten 1,5 uur durende archipelcruise

Maak kennis met de stedelijke kustlijnen van Helsinki tijdens de City Highlights-tour. Zie zomerterrassen, strandcafés en prachtige parken tijdens de cruise. Bewonder zowel oude als nieuwe stadsarchitectuur. Vaar per boot langs de vele woonwijken en wijken van Helsinki. De route omvat populaire bezienswaardigheden zoals Suomenlinna, de dierentuin van Korkeasaari en de ijsbrekers. Bekijk langs de route interessante stedelijke gebieden zoals het Kaivopuisto-park en het stijlvolle havengebied van Merisatama. Bekijk de diverse architectuur van de stad, zoals de Jugend-gebouwen van Eira en de moderne woonwijken Kruunuvuorenranta en Kalasatama. Kom meer te weten over deze bezienswaardigheden via opgenomen commentaar via luidsprekers in het Fins, Engels, Duits en Zweeds. In het bootcafé kun je koffie, ijs of een Finse pulla (zoet broodje) kopen. Geniet van de zeebries en het geweldige uitzicht op een groot zonnedek of ga gezellig binnen en bewonder het uitzicht door de grote ramen van de boot.

...
Helsinki: toegangskaarten voor Sea Life

9. Helsinki: toegangskaarten voor Sea Life

Loop onder water, kom dicht bij haaien en raak een zeester aan terwijl je in dit avontuur onder de golven duikt. Bewonder 50 aquaria, 100 soorten en meer dan 1500 zeedieren in hun natuurlijke habitat. Bekijk hun dagelijkse voedingen en hoor fascinerende dierenfeiten van je gidsen. Loop door een oceaantunnel en sta versteld van het panoramische uitzicht op de zeebodem. Zie scholen kleurrijke vissen en leer een zee-egel kennen. Reik uit en raak zeester en krab aan bij de touchpool. Kom meer te weten over natuurbehoud en klimaatverandering in het laboratorium en de inham voor natuurbehoud.

...
Rondleiding door Helsinki

10. Rondleiding door Helsinki

Ontmoet je deskundige lokale gids in de kathedraal van Helsinki en sluit je aan bij je kleine groepswandeling om de hoofdstad van Finland te ontdekken.   Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en arriveer op het Senaatsplein, een belangrijke plek gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki, bewonder de klassieke gevels van de Rotskerk en de Finlandia-hal voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Hoor over de gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten. Ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en speur het landschap af naar het presidentiële paleis. Duik dan in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Blader door verleidelijke eetstalletjes op het marktplein en bewonder het prachtige architecturale aanbod, waaronder mooie voorbeelden van modernisme, functionalisme en art nouveau. Sluit je tour af op de markt en neem afscheid van je gids en groep.

...

Sitemap Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

We kozen voor de optie van 6,5 uur in Helsinki, met een vertrek om 10.30 uur - terugkomst 19.30 uur. Met de constructie, niet erg gemakkelijk te vinden in Tallinn Terminal D. Je moet vroeg aankomen en de voucher inwisselen voor de tickets. Het reserveringsnummer is het belangrijkste. De boot is enorm, er waren niet veel toeristen. Zee van olie, zon, maar neem een kleine trui mee want het waait. Mogelijkheid tot eten en drinken op de boot. Bij aankomst in Helsinki zijn er verschillende mogelijkheden: neem tram 7 of 9 om naar het centrum te gaan (maar het is een grote stad, er zijn niet veel interessante dingen te zien). We kozen ervoor om naar Suomenlinna te gaan, het maritieme fort. De veerboot daar vertrekt vanuit het stadscentrum, we namen een taxi om daarheen te gaan, want het is ver. We brachten 3 uur door op deze rustige plek. De taxi kost € 16, de veerboot € 1,50 (de prijs van een kaartje). Tallinn is niet duur, maar in Helsinki zijn de prijzen hoog. Tijdens het transport worden

Geweldige ervaring ... als je een paar dagen in Tallinn blijft, neem dan de tijd voor een dag om deze excursie te doen. Gevalideerd ticket af te halen bij terminal D in Tallinn, gemakkelijk te vinden. De boot is van zeer hoge klasse, ten minste 5 restaurants, videogames, de mogelijkheid om een VIP-lounge te nemen. In Helsinki stopt tram 7 net buiten de aankomstterminal en zet je af op de Place du Sénat. Plan maximaal 4 uur om de stad te bezoeken (exclusief maaltijden) omdat het snel klaar is, het is een grote stad met een andere charme dan Tallinn

Alles verliep vlot, de oversteek is zeer professioneel uitgevoerd. Had de Comfort Lounge geboekt (€ 48 extra, per juli 2020), zou ik dat waarschijnlijk niet nog een keer doen. Er was een buffet met brood, kaas, ham, snacks en koude en warme non-alcoholische dranken. De Comfort Lounge is voorzien van ruime zitplaatsen.

In Helsinki gaat tramlijn 7 rechtstreeks naar Terminal 2 in de haven. Aangekomen in Tallinn na een overtocht van 2 uur. De tijd tot de veerboot vertrok was voldoende voor een rondrit door de stad. De kerstmarkt was erg leuk. Ga zeker naar het uitkijkpunt. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Het kopen van een kaartje was eenvoudig. Ik kreeg meteen een e-mail met instructies. Inchecken in de haven was eenvoudig en eenvoudig.