Helsinki
Boten & jachten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Helsinki Boten & jachten: Onze meest aanbevolen

Helsinki: 90-minuten durende prachtige kanaalrondvaart

1. Helsinki: 90-minuten durende prachtige kanaalrondvaart

Je gaat richting het water en ervaart een rondvaart door het kanaal tijdens je bezoek aan Helsinki. Je bewondert de mooiste oevers van de stad en bekijkt veel van de topattracties vanuit het comfort van je boot. Je passeert het historische Suomenlinna maritiem fort, de dierentuin van Helsinki op het eiland Korkeasaari, de indrukwekkende vloot ijsbrekers en het prachtige Degerökanaal. Tijdens deze 90-minuten durende rondvaart kom je meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Helsinki. Je geniet van een verfrissend drankje, een biertje, een glas mousserende wijn of een kopje koffie en een gebakje in de cafetaria van de boot.

...
Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

2. Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

Geniet van een dagtocht van Helsinki naar Tallinn met een rondleiding van 3 uur door de stad. Stap om 9:00 uur aan boord van een veerboot naar Tallinn vanuit de haven van Helsinki en bereik je bestemming om ongeveer 11:15 uur. Je wordt daar begroet door je lokale gids, die je uit de haven neemt om de stad te verkennen. Bekijk de hoogtepunten van de stad, zoals het centrale plein, het stadhuis van Tallinn, de Aleksander Nevski-kathedraal, het kasteel Toompea en nog veel meer. Tallinn, de hoofdstad van Estland aan de Baltische Zee, heeft zijn ommuurde en geplaveide oude binnenstad, waar zich cafés en winkels bevinden, evenals Kiek in de Kök, een verdedigingstoren uit de 15e eeuw. De oude binnenstad dateert uit de 15e eeuw en is de enige UNESCO-werelderfgoedsite van Estland. Breng de rest van de middag door met het verkennen van de stad in uw eigen tempo. Als je tour is afgelopen, word je rond 17:30 uur teruggebracht naar de haven om je voor te bereiden op Helsinki. Op de terugweg kunt u ontspannen en genieten van de diensten voordat u rond 21.00 uur in Helsinki aankomt.

...
Helsinki: stadshoogtepunten 1,5 uur durende archipelcruise

3. Helsinki: stadshoogtepunten 1,5 uur durende archipelcruise

Maak kennis met de stedelijke kustlijnen van Helsinki tijdens de City Highlights-tour. Zie zomerterrassen, strandcafés en prachtige parken tijdens de cruise. Bewonder zowel oude als nieuwe stadsarchitectuur. Vaar per boot langs de vele woonwijken en wijken van Helsinki. De route omvat populaire bezienswaardigheden zoals Suomenlinna, de dierentuin van Korkeasaari en de ijsbrekers. Bekijk langs de route interessante stedelijke gebieden zoals het Kaivopuisto-park en het stijlvolle havengebied van Merisatama. Bekijk de diverse architectuur van de stad, zoals de Jugend-gebouwen van Eira en de moderne woonwijken Kruunuvuorenranta en Kalasatama. Kom meer te weten over deze bezienswaardigheden via opgenomen commentaar via luidsprekers in het Fins, Engels, Duits en Zweeds. In het bootcafé kun je koffie, ijs of een Finse pulla (zoet broodje) kopen. Geniet van de zeebries en het geweldige uitzicht op een groot zonnedek of ga gezellig binnen en bewonder het uitzicht door de grote ramen van de boot.

...
Helsinki: sightseeing-tour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

4. Helsinki: sightseeing-tour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

Ontdek Helsinki's historische monumenten met een lokale gids en bezoek onder andere het Olympisch Stadion waar in 1952 de Olympische Zomerspelen werden gehouden. Bekijk het monument van componist Jean Sibelius en wandel over de promenade van Esplanade Park. Bezoek de oude markthal en bewonder de grootste orthodoxe kerk van West-Europa, de Oespenski-kathedraal. Pak daarna de veerboot naar het kasteel van Suomenlinna, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Wandel naar de Koningspoort en bekijk de kerk die voor de Russische troepen gebouwd werd. Bezoek de kazerne en de Grote Binnenplaats, het herdenkingsgraf van Augustin Ehrensvärd op de binnenplaats werd ontworpen door koning Gustav III van Zweden.

...
Helsinki: RIB-boottocht door de archipel met barbecuelunch en sauna

5. Helsinki: RIB-boottocht door de archipel met barbecuelunch en sauna

Vertrek vanuit Helsinki en verken de uitgestrekte archipel ten oosten van de hoofdstad. Ontdek enkele van de 170.000 eilanden per boot terwijl je gids meer informatie geeft over de lokale natuur en dieren in het wild. Bekijk het prachtige eiland Villinki met zijn unieke kanaal omringd door majestueuze kliffen en zomervilla's. Aan de rand van de archipel bereikt u het recreatie-eiland waar u van boord gaat en aan land gaat. Verken het eiland tijdens een korte wandeltocht en leer meer over de lokale flora en fauna. Hoor bij een open kampvuur meer over hoe de archipel zich ontwikkelde na de laatste ijstijd. Geniet daarna van een stevige BBQ-lunch van traditioneel vlees met zelfgemaakte traditionele zalmsoep, geserveerd met donker roggebrood. Geniet na de lunch van wat vrije tijd om het eiland te verkennen. Bezoek de openbare sauna voor een bad, zwem in de zee of geniet van de rust en stilte van uw omgeving. Spring ten slotte terug op de boot voor de reis terug naar Helsinki.

...
Helsinki: begeleide RIB-boottocht door de stad en de buitenste eilanden

6. Helsinki: begeleide RIB-boottocht door de stad en de buitenste eilanden

Ontmoet elkaar in de plezierboothaven voor de oude markthal op het marktplein in Kauppatori. Na een korte veiligheidsbriefing vertrek je met een stijve opblaasbare boot voor een cruise langs de kustlijn van Helsinki. Bewonder de mooiste delen van Helsinki vanaf de zee, waaronder het presidentieel paleis, het stadhuis, het marktplein, de Uspenski-kathedraal en de Allas Sea Pools. Luister naar je gids terwijl ze je vertellen over de stad en haar geschiedenis. Ga verder langs de veerboten naar Zweden, de 19e-eeuwse villa's van de Valkosaari-jachtclub en de woonwijk Kaivopuisto, waar veel van de ambassades zijn gevestigd. Dan zul je de eilanden Harakka, Särkkä, Uunisaari en Liuskasaari kunnen zien. Reis langs de Kaivopuisto Boulevard met zijn jachthaven, jachtclub en cafés aan zee. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking hun tapijten schoonmaken, een echte Finse zomertraditie. Steek de kleine baai over en stop vlakbij de nieuwe openbare sauna en het restaurant Löyly, met zijn bekroonde ontwerp. Zie locals gekleed in zwemkleding die in het water springen, samen met informele koffiedrinkers die op het terras zitten. Je zult ook een aantal van de oude scheepswerf van Hernesaari zien, waar Finse ijsbrekers worden gebouwd. Na het verlaten van de stadsgrenzen met een maximumsnelheid, gaat de bestuurder vol gas, zodat u de ware kracht van een stijve opblaasbare speedboot kunt ervaren. De archipel van Helsinki met zijn 300 eilanden zal dan voor je verschijnen. Ga door de doorgang tussen Vallisaari en Suomenlinna. Bekijk het historische droogdok van de oude scheepswerf, de onderzeeër Vesikko en de King's Gate. Ga verder langs de eilanden Vasikkasaari, Koivusaari en Saunasaari. Bewonder het uitzicht op zomerhuisjes, sauna's en het militaire eiland Santahamina. Vanaf hier steekt de boot de baai van Kruunuvuorenselkä over en vaart op hun zomervakantie naar de vloot van ijsbrekers. Lees meer over waarom Finland zo bekend staat om zijn ijsbrekers, hoe de schepen werken en waar ze worden bestuurd. Je begint dan de terugreis naar Market Square.

...
Helsinki: RIB-tour naar zomerhuisje met barbecue en sauna

7. Helsinki: RIB-tour naar zomerhuisje met barbecue en sauna

Breng een dag door met de lokale bevolking in hun zomerhuisje en geniet van het beste dat de Finse zomers te bieden hebben: barbecues, saunatijd en wandelen in een prachtige natuurlijke omgeving. Ontmoet de gids in Vironallas, de recreatiehaven voor de oude markthal op het marktplein, Kauppatori. Na een korte veiligheidsbriefing bent u klaar voor vertrek. Vaar door de archipel aan de westkant van de stad, langs zomerhutten, watersporters en dieren in het wild op weg naar je bestemming. Tijdens de cruise van 45 minuten kunt u met de gids praten over de geschiedenis en tradities van het gebied. Leer hoe een deel van de archipel na de Tweede Wereldoorlog werd verhuurd als Sovjet-marinebasis en hoe het nu is. Uw middaggastheren wachten op u op hun kleine privé-eiland, al meer dan 100 jaar eigendom van hun familie. Als je geluk hebt, kun je zelfs meer dan één generatie van de familie tegenkomen, want het is hun plek om de stad te ontvluchten en hun lange zomerdagen door te brengen. Laat de app voor het leren van talen thuis, want uw lokale hosts kunnen u ontvangen in het Engels, Frans, Duits, Deens, Fins of Zweeds. Uw gastheren nemen graag een pauze van hun dagelijkse leven om u te verwelkomen en u te laten zien hoe hun dagen in de archipel worden doorgebracht. Maak een natuurwandeling en leer welke bessen je moet eten en welke paddenstoelen je moet plukken. Geniet van het uitzicht op het omringende water en stel je de elanden voor die af en toe van het ene eiland naar het andere zwemmen. Geniet van de Scandinavische design cottage en steek samen met uw gastheren de echte houtgestookte sauna aan. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je het saunabad zelfs combineren met een verfrissende duik in de zee, net als de lokale bevolking. Na de sauna bereiden de gastheren een zelfgemaakte lunch die u kunt delen in de warme zomerzon. Aan het einde van het 2 uur durende bezoek is het tijd om terug te gaan naar de stad. De gids past de terugreis graag aan uw voorkeuren aan - ofwel terugvaren tussen de eilanden of de open zee verkennen.

...
Helsinki-archipel: sightseeing-boottocht

8. Helsinki-archipel: sightseeing-boottocht

Bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden van het kroonjuweel van Finland op de historische Helsinki-route. Mis niets terwijl uw boot door de waterwegen van de Helsinki-archipel vaart. Geniet van de natuurlijke schoonheid, verbazingwekkende architectuur en schone lucht van dit Scandinavische juweeltje. Vertrek vanaf een van de beroemdste bezienswaardigheden van Helsinki, het marktplein, en ga de zee op. Bekijk beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals het fort van Suomenlinna, evenals de Finse ijsbrekers en de dierentuin van Korkeasaari. Geniet van zowel natuurlijke als kunstmatige fenomenen tijdens deze maritieme ervaring. Geniet van het uitzicht op de mooiste wijken van Helsinki, waaronder Eira, Katajanokka en Kruununhaka. Luister naar historische verhalen over lokale overleveringen van je gids over alle verschillende hotspots, voordat de reis eindigt waar hij begon, op Market Square.

...
Helsinki: helikopter- en RIB-boot Adrenaline-combotour

9. Helsinki: helikopter- en RIB-boot Adrenaline-combotour

Ontdek het beste van Helsinki vanaf land en zee tijdens deze allesomvattende combo-tour. Vlieg boven de stad in een helikopter, trotseer de kou van het noordpoolgebied met een duik in zee en laat je adrenaline pompen met een RIB-boottocht. Begin de dag met een panoramische helikoptervlucht. Vlieg boven Helsinki en de omliggende eilanden onder het genot van een glas champagne. Bekijk de 178.000 eilanden van bovenaf voordat je landt op de kale kliffen van de oostelijke archipel. Kleed je op het eiland aan voor je poolduik. Ervaar de sensatie van drijven in het noordpoolgebied terwijl je warm en droog blijft in een overlevingsbadpak. Eenmaal terug op het droge kunt u genieten van een lokale snack voor uw boottocht. Spring op de RIB-boot voor de spannende rit terug naar Helsinki. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kijk dan waar de RIB-boot toe in staat is op de buitenste route, of geniet van een ontspannen snelle rit door de archipel.

...

Sitemap Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

Een must wanneer Helsinki bezoekt

Je krijgt een veel beter begrip van waar Helsinki over ging en waar het om gaat tijdens deze heerlijk plezierige boottocht. Zorg ervoor dat je op tijd in de haven bent, want er zijn veel boten en het vinden van de juiste kan even duren en de beste zitplaatsen gaan naar de eerste in de rij. Het was een beetje koud op open bovendek, maar de boot heeft mooie fleece dekens die je kunt lenen.

Gemakkelijk om de locatie te vinden om aan boord van de boot te gaan. Het commentaar was uitstekend. De rit was prachtig. Het enige probleem is dat als u links of rechts van de boot zit, u het uitzicht aan de andere kant niet kunt zien (zonder op de tenen te staan of naar achteren te gaan), omdat de zitplaatsen in het midden zijn verhoogd

Aan te bevelen bij een bezoek aan Helsinki. Probeer het op een zonnig tijdstip te doen. Dat deed ik een aantal jaren geleden.