Kies data

Helsinki Couleur locale & buurttours

Helsinki Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Helsinki: panoramische bustour

1. Helsinki: panoramische bustour

Neem deze populaire sightseeingtour in Helsinki met de bus en ontvang veel informatie over Helsinki in 1 uur en 45 minuten. De tour bevat geluidseffecten en audiogidscommentaar in 10 talen. Je ziet de interessantste delen van Helsinki, waaronder het historische centrum, het regeringspaleis, het stadhuis, het parlement, de Finlandia-hal en het prachtige operahuis. Maak een tussenstop bij de Temppeliaukiokerk (Rotskerk) of het Sibeliusmonument (als de kerk gesloten is).  Luister naar de verhalen in de taal van je keuze:  Chinees, Engels, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Russisch, Spaans of Zweeds. Het is een geweldige kans voor personen die Helsinki voor het eerst bezoeken, en het is ideaal voor als je weinig tijd hebt.

Helsinki: privéwandeling met een lokale gids

2. Helsinki: privéwandeling met een lokale gids

Verken Helsinki met een vriendelijke local die passie heeft voor de stad en met liefde alle tips en suggesties met je deelt die je helpen het meeste uit je bezoek te halen. Kies uit privéwandelingen van 2-6 uur. Je ontmoet je gids bij jouw accommodatie en gaat eropuit om vertrouwd te raken met de buurt. Ontdek de beste plekken om te eten en te winkelen, de makkelijkste manieren om van A naar B te komen en de beste dingen om te zien en doen. Tegen het einde van de rondleiding vind je met meer gemak je weg door de stad en kun je erop vertrouwen dat je alle nodige informatie hebt om echt van je verblijf te genieten.

Helsinki: sightseeingtour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

3. Helsinki: sightseeingtour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

Ontdek Helsinki's historische monumenten met een lokale gids en bezoek onder andere het Olympisch Stadion waar in 1952 de Olympische Zomerspelen werden gehouden. Bekijk het monument van componist Jean Sibelius en wandel over de promenade van Esplanade Park. Bezoek de oude markthal en bewonder de grootste orthodoxe kerk van West-Europa, de Oespenski-kathedraal. Pak daarna de veerboot naar het kasteel van Suomenlinna, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Wandel naar de Koningspoort en bekijk de kerk die voor de Russische troepen gebouwd werd. Bezoek de kazerne en de Grote Binnenplaats, het herdenkingsgraf van Augustin Ehrensvärd op de binnenplaats werd ontworpen door koning Gustav III van Zweden.

Helsinki: Nuuksio Rendierpark-tour

4. Helsinki: Nuuksio Rendierpark-tour

Verken het National Nuuksio Reindeer Park in Helsinki, Finland, waar je prachtige rendieren kunt zien en voeren, en leer meer over de natuurlijke habitat van rendieren. Ervaar het Finse kampvuur door broodjes te grillen en traditionele koffie of thee te proeven. Ga naar het bos in Nuuksio en bewonder de Finse pure natuur. Kom in contact met wilde rendieren en kom bij van de drukte van het leven.

Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

5. Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

Begin aan een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki en zie hoe het dagelijkse leven zich ontvouwt met verhalen en geschiedenis van je gids. Bezoek de hoogtepunten van de stad, van het bruisende marktplein waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt tot de kolossale Centrale Bibliotheek Oodi. Begin op het iconische Senaatsplein en bewonder de Lutherse kathedraal. Bekijk vanaf het plein de universiteit van Helsinki en de oude senaat en ontdek de betekenis achter het standbeeld van de Russische tsaar. Stel tijdens je wandeling je gids gerust al je vragen over de hoofdstad. Volg vervolgens je gids naar de haven en bewonder de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Ga verder naar Market Square en leer meer over de Finse gastronomie. Hier krijg je tips over waar je kunt eten en drinken na de tour. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking zwemmen en ontspannen in de Oostzee. Baan je een weg naar Havis Amanda en leer over de betekenis van dit standbeeld voor velen in de stad. Stop bij het pittoreske Esplanade Park en zie de man waar de meeuwen het meest van houden. Nadat je de Esplanade bent gepasseerd, loop je door de bruisende Aleksanterinkatu-straat van Helsinki en ontdek je het "eenhoornblok". Bekijk aan het einde van de Aleksanterinkatu-straat het standbeeld van Three Smiths, dat werd beschadigd tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar verhalen over deze gecompliceerde periode in de geschiedenis van Finland en de impact die tot op de dag van vandaag voortduurt. Stop bij het centraal station van Helsinki voordat je bij de laatste halte van de tour komt, de nieuwe centrale bibliotheek Oodi. Bekijk bij aankomst het Finse parlement, het muziekcentrum en het Kiasma Contemporary Art Museum. Volg een kleine rondleiding door de bibliotheek en bewonder de unieke architectuur voordat je de rondleiding afrondt.

Helsinki City: stadstour van 2,5 uur met elektrische TukTuk

6. Helsinki City: stadstour van 2,5 uur met elektrische TukTuk

Bekijk Helsinki en zijn belangrijkste bezienswaardigheden op een milieuvriendelijke en unieke manier aan boord van een volledig elektrische TukTuk en ervaar de stad op een nieuwe en ontspannen manier. Leun achterover en ontspan tijdens uw 1,5 uur durende tour terwijl uw gids u langs de schilderachtige kustlijn en het Kaivopuisto-park leidt, het oudste en bekendste park van Helsinki, omgeven door ambassades en villa's. Passeer soepel vele belangrijke bezienswaardigheden in Helsinki, met uw deskundige gids en chauffeur die hun historisch belang uitlegt, waaronder het iconische marktplein, het stadhuis, het indrukwekkende presidentiële paleis, de beroemde kathedraal van Helsinki, de Katajanokka Art Nouveau-buurt met de machtige ijsbreker, en de Uspenski-orthodoxe kathedraal met zijn groene daken en gouden punten. Het beste van alles is dat u ervoor kunt kiezen om de hele TukTuk voor uzelf, uw familie of uw vrienden te boeken om van een privétour te genieten. En als de tijd het toelaat, stop dan onderweg en maak gedenkwaardige foto's.

Winter Wonderland Wandeling in een Nationaal Park

7. Winter Wonderland Wandeling in een Nationaal Park

Loop door een Winter Wonderland op deze rustige dag in een Fins Nationaal Park. De winter stelt ons in staat getuige te zijn van het bos in zijn mystieke grootsheid. Sneeuw valt zachtjes en bedekt het hele bos, omarmt de bomen en creëert een vredige stilte in het bos. Tijdens deze ijskoude maanden lijkt het alsof het bos slaapt, maar als je voorzichtig bent, kun je sporen van dieren zien, zoals de rode vos, berghaas en eland. Deze dagtrip vanuit Helsinki brengt je naar een van de oudste nationale parken van Finland, Liesjärvi. Liesjärvi wordt beschouwd als de verborgen parel van Zuid-Finland en blijft vrij van de overbevolkte bezoekersmassa's, waardoor we het park in alle rust kunnen verkennen. ** Reisroute voor de dag: Eenmaal aangekomen in Liesjärvi National Park, begint de groep aan hun wandeling door het bos op Liesjärvi's winterpaden. Je gids zal je de fijne details laten zien van het bos en de dieren in het wild die Finland bewonen. Na een uur wandelen kom je aan bij een prachtige wildernishut die wordt verwarmd door ons kampvuur. Terwijl je gids het vuur aansteekt en een traditionele Finse lunch en kampvuurkoffie begint te bereiden, is er voldoende tijd om foto's te maken, te verkennen, sneeuwballen te gooien, te praten en te genieten van de rust van het Taiga-bos in Finland. Na de lunch gaan we verder met het verkennen van de schoonheid van Liesjärvi onder de torenhoge besneeuwde sparren. Na ongeveer een uur wandelen, keert de groep terug naar het startpunt, verfrist en verjongd van deze prachtige ervaring in de natuur. Op deze dagtocht brengen we ongeveer 4,5 uur door in het nationale park. Met vervoer is de totale lengte van deze natuurtocht 7 uur.

Vanuit Helsinki: Liesjärvi National Park-wandeling

8. Vanuit Helsinki: Liesjärvi National Park-wandeling

Voel de aantrekkingskracht van de wildernis in het magnifieke Liesjärvi National Park. Deze avontuurlijke excursie omvat de mooiste locaties van het nationale park en een heerlijke lunch in Finse stijl, bereid aan een meer! Loop vredig de wildernis in om contact te maken met de natuur en ervaar echte stilte als nooit tevoren. Deze dagexcursie is de perfecte manier om te ontspannen en jezelf onder te dompelen in de magie van het Taiga-bos. Onze professionele wildernisgids leert je niet alleen over de Finse natuur en cultuur, ze zullen ook een indrukwekkende maaltijd in Finse stijl koken boven een vuur . Ongeacht de tijd van het jaar dat u bezoekt, elk seizoen biedt nieuwe en merkwaardige perspectieven in het Taiga-bos. Lente met zijn strakblauwe luchten en ijskoude meren. Sappige zomerse bosbessen en weelderige groene bossen. Herfsten, wilde paddenstoelen en aardse tinten omhullen het bos. Deze tour wordt ook in de winter uitgevoerd onder de naam "Winter Wonderland Hike". Op deze dagtocht brengen we ongeveer 4,5 uur door in het nationale park. Met vervoer is de totale lengte van deze natuurtocht 7 uur.

Excursie naar de winterarchipel

9. Excursie naar de winterarchipel

Ga met ons mee en ervaar het rustige en magische winterbos en de ijskoude wateren van de archipel. Een wandeling langs de bevroren kust laat zien waarom Finland het hele jaar door een van de beste buitenbestemmingen is. Deze excursie van een halve dag begint vanuit Helsinki en neemt je mee naar het schiereiland Porkkala. We volgen de bevroren bospaden van de archipel en passeren knoestige dennen en hoge sparren naar de prachtig desolate en koude Oostzee. Je gids maakt een vuur in een nabijgelegen schuilplaats in de wildernis en bereidt een warme lunch terwijl je tijd hebt om de omgeving vrij te verkennen, foto's te maken en je rust in de natuur te vinden. -- Reisroute voor de dag: U verlaat Helsinki om 9.00 uur en na 50 minuten rijden komt u aan in Porkkala. De wandeling begint op een bospad dat leidt naar een open rotsgebied dat de eerste weergave is van de vele verschillende gebieden die Porkkala te bieden heeft. Dit open rotsgebied stelt ons in staat om te zien welke effecten kustweer heeft op het nabijgelegen bos. Dennenbomen die gewend zijn om lang en waar te staan, worden gedwongen uit te groeien tot korte misvormde bomen die naar het bos in het binnenland reiken. Naarmate de wandeling vordert, zullen we ons bevinden met een schilderachtig uitzicht op de kust en twee schuilplaatsen in de wildernis waar we een vuur zullen maken om onze lunch te bereiden. Langs de kust kunnen we het land en de zeegezichten verkennen om de rauwe schoonheid te bewonderen waar het bos de zee ontmoet. Na wat verkenning zullen we opwarmen en genieten van een lunch in Finse stijl boven een kampvuur. Na de lunch is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld, verfrist van deze heilzame natuurbelevenis.

Helsinki's Christmas Wonders-tour

10. Helsinki's Christmas Wonders-tour

Het is de mooiste tijd van het jaar, en wat is een betere manier om dit te vieren dan door met ons mee te gaan naar Helsinki? Begin je tour bij het SkyWheel Helsinki, waar je een panoramisch uitzicht hebt op de feestelijke kerstverlichting van de stad. Nadat je hebt genoten van het uitzicht vanuit het SkyWheel, ga je naar Tove Jansson Park, een prachtig park dat vooral feestelijk is tijdens de feestdagen. Hier vindt u een charmante kerstmarkt, waar u handgemaakte geschenken en lekkernijen kunt bekijken, of gewoon kunt genieten van de vakantiesfeer. Bezoek vervolgens het Senaatsplein, waar je de prachtige kathedraal van Helsinki vindt, versierd met feestelijke kerstverlichting. Neem even de tijd om de architectuur van de kathedraal en de feestelijke sfeer van het plein te waarderen. Eindig je tour bij Havis Amanda, een prachtige fontein die vooral charmant is tijdens de wintermaanden. De fontein is versierd met feestelijke kerstverlichting, waardoor het een perfecte plek is om de tour af te sluiten.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Dagtochten
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Helsinki

Welke topattracties zijn een must-see in Helsinki?

De topattracties in Helsinki zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Helsinki?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Tallinn

Helsinki: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 186 beoordelingen

Het was onze eerste keer in Finland voor mijn man en ik en we besloten om op een privétour te gaan omdat de belangrijkste reden dat we reizen is om de unieke cultuur van het land te leren kennen. We hadden George als onze privégids. Hij was verbazingwekkend goed geïnformeerd en absoluut geweldig en leidde ons rond. Hij wist alles wat er te weten viel over Helsinki en was erg geduldig en aardig voor ons omdat we uit Zuid-Afrika komen en niet gewend zijn aan zulk koud weer. Hij nam foto's van ons op monumentale plaatsen en vertelde ons zelfs interessante dingen die niet alleen verband hielden met beroemde plaatsen waar hij ons mee naartoe nam. Hij had een dossier om de scenario's te beschrijven die hij ons aan het schilderen was en vertelde ons veel grappen om ons te helpen de mensen van Finland te begrijpen. Ik heb echt bewondering voor de persoonlijkheid van George. Hij was extravert en enthousiast over zijn land en hij houdt echt van wat hij doet omdat hij er echt zo goed in i

Ik had maar een dag om rond te dwalen in Helsinki, en ik moet zeggen dat de gids (Sussy) een heel warm, geduldig, professioneel en deskundig persoon was :) Ze namen een dag voor de reis contact met me op en vroegen me naar mijn voorkeuren, zodat ze konden de reis dienovereenkomstig aanpassen. Ik heb genoten van hun inzichten over de stad Helsinki, evenals van de kleine rondleiding aan het einde die we deden in het Helsinki Museum, waar ze me verhalen vertelden over de geschiedenis van Helsinki en de evolutie van ontwerpperspectieven - ik heb er echt van genoten! Ik wil ze nogmaals bedanken voor hun diensten en hun inzichten en aanbevelingen :)

Ik had een korte rondleiding door de stad en ze was ongelooflijk informatief over de geschiedenis, de architectuur en de bevolking van Estland. Ik kon alle foto's maken die ik wilde, maar liet ons tijd over voor MoveOn en alle hoogtepunten van de stad te zien. Ik vertelde haar zelfs een heel specifiek soort souvenir dat ik zocht en ze vond de exacte winkel en gaf ons de tijd om snel te zoeken naar wat ik nodig had. Zou deze tour ten zeerste aanbevelen voor hoe behulpzaam en soepel het ophalen en overhandigen van de fee aan de Estse gids ging?

Onze gids was Georg. Georg was fantastisch. Hij was erg gedreven om zoveel mogelijk van de Stad Helsinki te laten zien. Hij vertelde ook heel veel over cultuur en over de finse gebruiken. veruit de beste gids die we in alle jaren van steden trips hebben mogen ontmoeten en mogen volgen. Een aanrader !!

Wir hatten eine Führung mit Kerstin in Helsinki. Sehr interessant gemacht, auch viele Infos wie das Leben in Helsinki tickt. Kerstin hat ebenfalls sehr gute Infos zum ÖPNV (Preise, Apps,..) gegeben en uns auch zu unseren eigenen Bustouren ins Umland beraten. Nur zu empfehlen!