Helsinki
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Helsinki Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Helsinki: panoramische bustour

1. Helsinki: panoramische bustour

Neem deze populaire sightseeingtour in Helsinki met de bus en ontvang veel informatie over Helsinki in 1 uur en 45 minuten. De tour bevat geluidseffecten en audiogidscommentaar in 10 talen. Je ziet de interessantste delen van Helsinki, waaronder het historische centrum, het regeringspaleis, het stadhuis, het parlement, de Finlandia-hal en het prachtige operahuis. Maak een tussenstop bij de Temppeliaukiokerk (Rotskerk) of het Sibeliusmonument (als de kerk gesloten is).  Luister naar de verhalen in de taal van je keuze:  Chinees, Engels, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Russisch, Spaans of Zweeds. Het is een geweldige kans voor personen die Helsinki voor het eerst bezoeken, en het is ideaal voor als je weinig tijd hebt.

...
Nationaal Park Nuuksio: Halfaags Uitstapje vanaf Helsinki

2. Nationaal Park Nuuksio: Halfaags Uitstapje vanaf Helsinki

Als je van plan bent om Helsinki te bezoeken, zorg er dan voor dat je een halve dag doorbrengt in Nationaal Park Nuuksio, dat binnen de grenzen van het gebied van Helsinki ligt. Het duurt ongeveer anderhalf uur om het park vanaf het stadscentrum met het openbaar vervoer te bereiken. Je zult verzamelen in het centrum van Helsinki, om vanaf daar met een openbare trein naar het centrum van Espoo te reizen, waar je vervolgens een lokale bus zult nemen naar de ingang van het park. Het park staat in de top 10 van natuurbezienswaardigheden in Finland en is een must-see. Om het meeste uit je bezoek te halen doe je er het beste aan om je door een ervaren gids en professionele natuurkenner te laten leiden. Geniet van de schilderachtige schoonheid van het bos vol hoge naald- en andere bomen, die soms rond enorme oerrotsen groeien, in een gebied dat rijk aan mossen en varens is. Je zult langs verschillende kleine bosmeren komen, en kunt ook een pauze maken om even te zwemmen. Het bos wordt bewoond door allerlei dieren, waaronder zeldzame soorten zoals de Siberische vliegende eekhoorn, die in Europa alleen te vinden is in Finland en Estland. Met een bioloog als gids zul je door het hoge bos trekken, leren over de natuurlijke kenmerken van Finland, van schilderachtig uitzicht genieten en hopelijk wat wilde dieren spotten.

...
Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

3. Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

Geniet van een dagtocht van Helsinki naar Tallinn met een rondleiding van 3 uur door de stad. Stap om 9:00 uur aan boord van een veerboot naar Tallinn vanuit de haven van Helsinki en bereik je bestemming om ongeveer 11:15 uur. Je wordt daar begroet door je lokale gids, die je uit de haven neemt om de stad te verkennen. Bekijk de hoogtepunten van de stad, zoals het centrale plein, het stadhuis van Tallinn, de Aleksander Nevski-kathedraal, het kasteel Toompea en nog veel meer. Tallinn, de hoofdstad van Estland aan de Baltische Zee, heeft zijn ommuurde en geplaveide oude binnenstad, waar zich cafés en winkels bevinden, evenals Kiek in de Kök, een verdedigingstoren uit de 15e eeuw. De oude binnenstad dateert uit de 15e eeuw en is de enige UNESCO-werelderfgoedsite van Estland. Breng de rest van de middag door met het verkennen van de stad in uw eigen tempo. Als je tour is afgelopen, word je rond 17:30 uur teruggebracht naar de haven om je voor te bereiden op Helsinki. Op de terugweg kunt u ontspannen en genieten van de diensten voordat u rond 21.00 uur in Helsinki aankomt.

...
Helsinki: sightseeing-tour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

4. Helsinki: sightseeing-tour van 5 uur Helsinki & Suomenlinna

Ontdek Helsinki's historische monumenten met een lokale gids en bezoek onder andere het Olympisch Stadion waar in 1952 de Olympische Zomerspelen werden gehouden. Bekijk het monument van componist Jean Sibelius en wandel over de promenade van Esplanade Park. Bezoek de oude markthal en bewonder de grootste orthodoxe kerk van West-Europa, de Oespenski-kathedraal. Pak daarna de veerboot naar het kasteel van Suomenlinna, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Wandel naar de Koningspoort en bekijk de kerk die voor de Russische troepen gebouwd werd. Bezoek de kazerne en de Grote Binnenplaats, het herdenkingsgraf van Augustin Ehrensvärd op de binnenplaats werd ontworpen door koning Gustav III van Zweden.

...
Helsinki: 5-uur durende sightseeing in het centrum en de winterwereld

5. Helsinki: 5-uur durende sightseeing in het centrum en de winterwereld

Begin uw rondleiding van 5 uur rond 10 uur nadat u opgehaald bent bij uw keuze van aangewezen hotelmeetpunten. Bezoek de culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van Helsinki, waaronder het Olympisch Stadion, het Sibelius-monument en het Esplanade-park. Na je rondreis door Helsinki, word je naar Lapland Park gereden waar je kunt genieten van een lunch in Winter World. Dit overdekte park is het enige Iglo-hotel ter wereld dat het hele jaar door geopend is, evenals een ijsbar, een restaurant en Husky-sleetochten. Ervaar de Finse winter in het midden van de zomer met een temperatuur van -3 tot -5 graden Celsius, maar maak je geen zorgen warme kleding is voorzien. Na je rondleiding wordt je afgezet op het marktplein van Helsinki in het centrum van de stad.

...
Helsinki: City Tour en Winterworld Shore Excursion

6. Helsinki: City Tour en Winterworld Shore Excursion

Ervaar het beste wat Helsinki te bieden heeft met deze fantastische stadstour en unieke Winterworld-excursie. Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek de Grote Markt en de Grote Markt. Voltooi je culturele tour door de Uspenski-orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Na je rondleiding door Helsinki, bezoek je een uniek overdekt winterwonderlandpark met 's werelds enige iglo-hotel dat het hele jaar door geopend is, een enorme ijsbar, een restaurant en husky-sleetochten. Ervaar hoe het is om midden in een Finse winter te zijn. De temperatuur binnenin is -3 tot 5 graden Celsius - maar maak je geen zorgen, warme kleding is aanwezig! Na een opwindende dag, leun achterover en ontspan terwijl je terug naar de haven wordt overgebracht.

...
Helsinki: hop-on hop-off stadstour 24 uur geldig

7. Helsinki: hop-on hop-off stadstour 24 uur geldig

Bekijk de toeristische attracties van Helsinki die u het meest interesseren en verspil geen tijd aan een georganiseerde tour met deze hop-on hop-off bustour. Stap zo vaak als je wilt in en uit bij een van de 22 haltes op de route gedurende een periode van 24 uur. U kunt ervoor kiezen om de unieke rotsarchitectuur van de Temppeliaukio-kerk te bewonderen, het parlementsgebouw te bezoeken, de neoklassieke architectuur op het Senaatsplein te bewonderen of een koopje te zoeken op het Marktplein. Geniet van audiocommentaar aan boord dat beschikbaar is in 10 talen en profiteer van een prachtig uitzicht vanaf het bovendek van uw dubbeldekkerbus. Maak je geen zorgen als het weer niet geweldig is, want het benedendek is volledig beschermd tegen de elementen.

...
Vanuit Helsinki: dagtrip wandelen in Nationaal Park Nuuksio

8. Vanuit Helsinki: dagtrip wandelen in Nationaal Park Nuuksio

Verken de schoonheid van Nationaal Park Nuuksio tijdens een 8-uur durende trip en wandeling. Ervaar de betoverende Finse wildernis en ontdek uithoeken van de Nuuksio hooglanden, zeldzame fauna, hoge bomen, en nog veel meer. Ontsnap aan de drukte van Helsinki op een dag wandelen door Nuuksio National Park, gelegen binnen de grenzen van het stadsgebied Helsinki en één van de 10 beste natuurlijke bezienswaardigheden van Finland. Vervoer van Helsinki naar Nuuksio met het openbaar vervoer. Bij aankomst ontdek je een heuvelachtig gebied dat contrasteert met de omringende vlakten. Wandel door wilde wouden en langs schilderachtige meren en oude rotsen bedekt met dichte mossen, korstmossen en varens. Volg je gids door een gemengd bos van hoge naaldbomen en bomen die rond enorme rotsen groeien. Ontdek talrijke kleine meren, en pauzeer voor een picknick en om te zwemmen in schoon zoet water. De 6 à 7 uur durende wandeling verkent verschillende hoeken van Nuuksio National Park en gaat langs de plekken die zelden worden bezocht door toeristen. Leer over de belangrijkste natuurlijke kenmerken van Finland en Nuuksio en spot vogels en andere dieren.

...
Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

9. Helsinki Shore Excursion: City Sightseeing en Suomenlinna

Ontdek Helsinki en bezoek enkele van de beroemdste locaties met uw professionele gids. Je tour begint met een pick-up van je keuze aan ontmoetingspunten in de haven van Helsinki. Dan is het tijd om op pad te gaan om enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden en historische monumenten van de stad te ontdekken. Bekijk het Olympisch Stadion en het Sibelius-monument, volg Esplanade Park en bezoek het marktplein en de oude markthal. Voltooi je culturele tour door de Uspenski orthodoxe kathedraal en het Senaatsplein te zien. Je professionele gids deelt de verhalen van de stad onderweg, met veel tussenstops voor foto's. Ga vervolgens vanaf het marktplein van Helsinki verder met de veerboot naar Suomenlinna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van 's werelds grootste zeefortuinen dat zich uitstrekt over een reeks van zes kleine eilanden. Tijdens uw wandeling ontdekt u de bewogen geschiedenis van de site en ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Suomenlinna, zoals de Koningspoort, de steigerkazerne, de grote binnenplaats en de Suomenlinna-kerk. Na je rondleiding word je teruggebracht naar het marktplein van Helsinki om je avontuur voort te zetten.

...
Helsinki: tour door Helsinki en het rendierpark van Nuuksio

10. Helsinki: tour door Helsinki en het rendierpark van Nuuksio

De tour begint rond 10:00, wanneer je wordt opgehaald bij een van de aangewezen ontmoetingsplaatsen bij hotels in Helsinki. Onderweg vertelt de gids je de verhalen van de stad. Verken de beroemdste bezienswaardigheden van Helsinki en maak foto's bij het Sibeliusmonument en het Senaatsplein. Rond het middaguur is er lunchpauze. Daarna gaat de tour verder naar Reindeer Park, waar je het wilde leven van het Noorden kunt ervaren. Je kunt de rendieren voeren en ervaren hoe een Laplander leeft door jezelf op te warmen bij een open vuur  in een hut. Hier kun je een lekker broodje grillen. Dranken zoals thee, koffie en vruchtensap zijn aanwezig. De toegang tot het park is inbegrepen.    Nadat je oog in oog bent geweest met de prachtige natuur van Finland, word je rond 15:00 teruggebracht naar het marktplein in Helsinki.

...

Sitemap Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 457 beoordelingen

Super gewoon ..

De rondleiding door de stad was super, informatief en je kon veel zien. Hier is slechts een kleine hint: voor ons buitenlanders die nog nooit in Helsinki zijn geweest, die de taal niet spreken, zou het gemakkelijker zijn geweest als het ontmoetingspunt op Central Station was geweest, inclusief het eindpunt. Dus moesten we snel naar het startpunt rennen, tien keer vragen. Helaas stopte de bus NIET op dezelfde plek, dus moesten we onszelf opnieuw afvragen, omdat we altijd onder tijdsdruk staan. En we hadden ook geen gelegenheid om het centraal station van dichtbij te bekijken, wat echt heel leuk is, laat staan om in alle rust kaartjes te kopen. Niet zo goed. Anders komen we zeker terug bij je de volgende keer dat je de stad bezoekt. Heel erg bedankt

We waren blij dat Mikhail onze gids was. Hij was erg aardig en deskundig. Hij liet ons niet alleen veel schilderachtige gebieden in Nuuksio National Park zien, maar gaf ons ook veel informatie en cultuur over Helsinki. Nuuksio Nationaal Park is erg mooi met verschillende soorten bomen, bloemen, bessen. We waren verbaasd over de meren, de frisse lucht en de onvervuilde omgeving. We hebben genoten van de reis. Heel erg bedankt, Mikhail.

Het was een mooie tour en Mikhail was een geweldige gids. We hielden echt van wandelen door het bos; veel mooie uitzichten, unieke geografische ligging en zeer interessante flora en fauna. Mikhail is zeer goed geïnformeerd over de planten en dieren daar en hij was erg enthousiast om ons er alles over te vertellen. Hij was rondom een fantastische wandelgenoot en trakteerde ons zelfs op heerlijke rijstwafels (een lokale snack).

Een echt mooie wandeling door een prachtig park. De gids was geweldig en zeer goed geïnformeerd en we liepen in een tempo dat geschikt was voor mijn vrouw, zoon en ik. We hebben allemaal genoten van ons dagje uit en zijn erg blij dat we deze tour hebben gemaakt. Openbaar vervoer was zeer gemakkelijk te gebruiken, schoon en een efficiënte manier om te reizen.

De gids kent het natuurgebied als zijn broekzak. Gezien ik met mijn tieners op pad was, hebben we vrij pittig parcours afgelegd van 15km. Zeker voor herhaling vatbaar. Weinig volk gezien onderweg