Helsinki
Ticket voor openbaar vervoer

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Helsinki Ticket voor openbaar vervoer: Onze meest aanbevolen

Helsinki City Card

1. Helsinki City Card

Je ontdekt Helsinki op een eenvoudige en voordelige manier! De Helsinki Card is de sleutel tot een unieke Helsinki-ervaring voor de individuele reiziger. Met de Helsinki Card bespaar je tijd, geld en energie. Met de Helsinki Card heb je gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en openbaarvervoermogelijkheden van de stad, samen met een grote verscheidenheid aan kortingen en bonussen. Kies voor een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur. Met de Helsinki Card maak je ontvang je de volgende voordelen: Gedurende het hele jaar: • Gratis sightseeingtour met de bus (ter waarde van 32 EUR)  • Gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van de stad, zoals SeaLife, Ateneum, Kiasma, Amos Rex, het Design Museum, het Nationale Museum van Finland en nog veel meer  • Gratis veerboot naar de vesting Suomenlinna en een rondleiding met gids door het Suomenlinnamuseum • Gratis reizen met het openbaar vervoer in Helsinki • Gratis stadsgids in het Engels met stadskaarten en informatie • Korting bij restaurants, winkels, rondleidingen en concerten • Gratis sightseeingbus Zomerseizoen: • Gratis kanaalrondvaart per boot van 1 mei tot 30 september (ter waarde van 25 EUR) • Gratis hop on, hop off-bustour van 2 mei tot 30 september (ter waarde van 30 EUR) Enkele van de voordelen en kortingen: • Finnair stadsbussen (35% korting) • Rondvaart en excursie naar Tallinn • Recreatieve activiteiten, zwemmen, concerten en meer • Bezienswaardigheden: Helsinki Zoo, SkyWheel Helsinki en de Flying Cinema Tour van Helsinki • Winkels • Restaurants (tot 20% korting)

...
Helsinki: tramtour

2. Helsinki: tramtour

Geniet van een rondleiding door Helsinki met zijn beroemde trams met een deskundige gids. Ontdek minder bekende delen van de stad als een local terwijl je gebruik maakt van het uitgebreide openbare tramsysteem, dat sinds 1891 in gebruik is. Verken 7 verschillende buurten van Helsinki, waaronder Katajanokka, Eira, Ullanlinna en Töölö. Geniet van een ontspannen tour en ontdek bezienswaardigheden die u misschien niet vindt in standaard reisroutes. Bezoek het charmante stadspark Kaivopuisto, bekijk het Sibelius-monument en ontdek de prachtige architectuur van Luotsikatu. Ontdek stranden, trendy cafés, rommelmarkten, geweldige uitkijkpunten en andere verborgen juweeltjes. Bewaar je dagkaart voor het openbaar vervoer die 24 uur geldig is, zodat je nog meer van de stad kunt verkennen.

...
Helsinki Card Region

3. Helsinki Card Region

Je ontdekt Helsinki op een eenvoudige en voordelige manier. De Helsinki Card is de sleutel tot een unieke Helsinki-ervaring voor de individuele reiziger. Met de Helsinki Card Region bespaar je tijd, geld en energie. Met de kaart heb je gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en openbaarvervoermogelijkheden van de stad, samen met een grote verscheidenheid aan kortingen en bonussen. Kies uit een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur. Met de Helsinki Card zijn deze dingen gratis: Het hele jaar door: • Gratis sightseeingtour met de bus (ter waarde van 32 EUR) • Gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van de stad, zoals SeaLife, Ateneum, Kiasma, Amos Rex, het Design Museum, het Nationale Museum van Finland en nog veel meer. • Gratis veerboot naar de vesting Suomenlinna en een rondleiding met gids door het Suomenlinnamuseum • Gratis toegang tot het Finse Natuurcentrum Haltia • Onbeperkt gratis reizen met het openbaar vervoer in de regio Helsinki (Helsinki, Espoo, Vantaa en Kauniainen) • Gratis stadsgids in het Engels met plattegronden en informatie • Korting bij restaurants, winkels, rondleidingen en concerten Zomerseizoen:  • Gratis kanaalrondvaart per boot van 1 mei tot 30 september (ter waarde van 25 EUR) • Gratis hop on, hop off-bustour van 2 mei tot 30 september (ter waarde van 30 EUR) Enkele van de voordelen en kortingen: • Finnair stadsbussen (35% korting) • Rondvaart en excursie naar Tallinn • Recreatieve activiteiten, zwemmen, concerten en meer • Bezienswaardigheden: Helsinki Zoo, SkyWheel Helsinki en de Flying Cinema Tour van Helsinki • Winkels • Restaurants (tot 20% korting)

...
Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

4. Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

Bekijk de bezienswaardigheden in Helsinki met een tweedaagse tour door Helsinki en het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Vaar met de veerboot naar het winderige zeefort van Suomenlinna. Ontmoet je gids op het centraal station van Helsinki op de eerste dag van je tour. Volg je gids om de zuilen van de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein, de Uspenski-kathedraal en de rotskerk te zien. Reis met de tram naar de tuinen aan de kust van Sibelius Park, het Olympisch Stadion, het marktplein, de markthal en het Esplanadi-park. Neem een retourveerboot naar Suomenlinna om te genieten van een rondleiding door het zeefort van Finland. Op de tweede dag ontmoet je elkaar bij het busstation om een intercitybus naar Porvoo te nemen. Ontdek deze oude stad met hulp van je deskundige gids. Neem wat vrije tijd om rond te lopen. 's Middags neem je de intercitybus terug naar Helsinki.

...
Helsinki: hoogtepunten van de stad en milieuvriendelijke tour Suomenlinna

5. Helsinki: hoogtepunten van de stad en milieuvriendelijke tour Suomenlinna

Ervaar de groene stad Helsinki terwijl je de hoogtepunten verkent via milieuvriendelijke vormen van vervoer, waaronder tram, veerboot en een wandeltocht. Bewonder alle must-see plekken in de stad terwijl je fascinerende inzichten krijgt van een professionele gids, zoals de indrukwekkende structuur van Suomenlinna, een van 's werelds grootste zeeforten. Reis naar het onlangs gerenoveerde Olympisch stadion en bewonder het Sibelius-monument, opgedragen aan Sibelius, de vader van de Finse muziek. Bezoek de drie beroemdste kerken in Finland, de rotskerk, de kathedraal van Helsinki en de kathedraal van Uspenskin, en ontspan in de prachtige omgeving van het Esplandi-park. Luister naar het boeiende verhaal van het Amanda-standbeeld en voel je als een local in de Oude Markthal, een 19e-eeuwse markt waar authentieke Finse lekkernijen worden verkocht.

...

Sitemap Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 32 beoordelingen

Veel opties inbegrepen om Helsinki te zien. als je niet graag naar musea of kerken gaat, moet je erachter komen wat er in zit. We hebben vooral geprofiteerd van het gebruik van het openbaar vervoer en rondleidingen door de stad. Veel bezienswaardigheden zijn in de winter gesloten en de mogelijkheden zijn beperkt.

De beste manier om Helsinki te zien

Of u nu 1, 2 of 3 nachten in de stad bent, dit is uw toegangspas tot het allerbeste van Helsinki. Musea in overvloed, openbaar vervoer - wat wil je nog meer? Misschien meer uren op de dag! Een msut-aankoop voor iedereen die Helsinki bezoekt.

Houd er rekening mee dat het onmogelijk is om de Helsinki-kaart op te halen bij het SROMMA-afhaalpunt, het werkt niet, ik heb 1 uur geworsteld om mijn kaart terug te krijgen. Van Krijg je gids is er een code die niet wordt herkend

Een goede keuze voor gratis openbaar vervoer en gratis ingangen voor de meeste musea (zie gids voor meer informatie) Mobiele voucher werd niet geaccepteerd bij het Vantaa Airport Service Point (begane grond, Terminal 2)

Toen ik mijn voucher uitgaf, kreeg ik te horen dat ik deze moest afdrukken. De oudere zus bij de receptie was vriendelijk en reageerde per e-mail.