Helsinki
Wandelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Helsinki Wandelen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Helsinki: dagtrip wandelen in Nationaal Park Nuuksio

1. Vanuit Helsinki: dagtrip wandelen in Nationaal Park Nuuksio

Verken de schoonheid van Nationaal Park Nuuksio tijdens een 8-uur durende trip en wandeling. Ervaar de betoverende Finse wildernis en ontdek uithoeken van de Nuuksio hooglanden, zeldzame fauna, hoge bomen, en nog veel meer. Ontsnap aan de drukte van Helsinki op een dag wandelen door Nuuksio National Park, gelegen binnen de grenzen van het stadsgebied Helsinki en één van de 10 beste natuurlijke bezienswaardigheden van Finland. Vervoer van Helsinki naar Nuuksio met het openbaar vervoer. Bij aankomst ontdek je een heuvelachtig gebied dat contrasteert met de omringende vlakten. Wandel door wilde wouden en langs schilderachtige meren en oude rotsen bedekt met dichte mossen, korstmossen en varens. Volg je gids door een gemengd bos van hoge naaldbomen en bomen die rond enorme rotsen groeien. Ontdek talrijke kleine meren, en pauzeer voor een picknick en om te zwemmen in schoon zoet water. De 6 à 7 uur durende wandeling verkent verschillende hoeken van Nuuksio National Park en gaat langs de plekken die zelden worden bezocht door toeristen. Leer over de belangrijkste natuurlijke kenmerken van Finland en Nuuksio en spot vogels en andere dieren.

...
Helsinki: wandeling met gids door Nuuksio National Park

2. Helsinki: wandeling met gids door Nuuksio National Park

Dompel jezelf onder in het ruige natuurlijke Finse landschap met een wandeling door het Nuuksio National Park, waar je spectaculaire meren, uitgestrekte bossen en meer kunt zien. Ontdek waarom de natuur zo'n integraal onderdeel is van de Finse cultuur van je deskundige gids. Bezoek het rotsachtige hooggelegen meer, waar veel soorten leven die gedijen in oerbossen, levendige weiden, valleien en vijvers. Volg samen met je lokale gids een zorgvuldig ontworpen parcours van 8 kilometer met een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zie het beste dat Nuuksio te bieden heeft. Begin je wandeling vanuit Kattila, naast het Kaitlampi-meer, een van de meest noordelijke punten van het nationale park. Ga dan naar Lake Ahvenisto en volg het pad rond Lake Haukkalampi en Lake Mustalampi. Neem vervolgens een korte pauze in het recreatiecentrum Hawk Nest voordat u doorgaat naar het Finse natuurcentrum Haltia. Sluit uw wandeling af met een lonende maaltijd in het Haltia Restaurant.

...

Sitemap Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 17 beoordelingen

De gids kent het natuurgebied als zijn broekzak. Gezien ik met mijn tieners op pad was, hebben we vrij pittig parcours afgelegd van 15km. Zeker voor herhaling vatbaar. Weinig volk gezien onderweg