Helsinki
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Helsinki Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Helsinki: privéwandeling met een lokale gids

1. Helsinki: privéwandeling met een lokale gids

Verken Helsinki met een vriendelijke local die passie heeft voor de stad en met liefde alle tips en suggesties met je deelt die je helpen het meeste uit je bezoek te halen. Kies uit privéwandelingen van 2-6 uur. Je ontmoet je gids bij jouw accommodatie en gaat eropuit om vertrouwd te raken met de buurt. Ontdek de beste plekken om te eten en te winkelen, de makkelijkste manieren om van A naar B te komen en de beste dingen om te zien en doen. Tegen het einde van de rondleiding vind je met meer gemak je weg door de stad en kun je erop vertrouwen dat je alle nodige informatie hebt om echt van je verblijf te genieten.

...
Helsinki: tramtour

2. Helsinki: tramtour

Geniet van een rondleiding door Helsinki met zijn beroemde trams met een deskundige gids. Ontdek minder bekende delen van de stad als een local terwijl je gebruik maakt van het uitgebreide openbare tramsysteem, dat sinds 1891 in gebruik is. Verken 7 verschillende buurten van Helsinki, waaronder Katajanokka, Eira, Ullanlinna en Töölö. Geniet van een ontspannen tour en ontdek bezienswaardigheden die u misschien niet vindt in standaard reisroutes. Bezoek het charmante stadspark Kaivopuisto, bekijk het Sibelius-monument en ontdek de prachtige architectuur van Luotsikatu. Ontdek stranden, trendy cafés, rommelmarkten, geweldige uitkijkpunten en andere verborgen juweeltjes. Bewaar je dagkaart voor het openbaar vervoer die 24 uur geldig is, zodat je nog meer van de stad kunt verkennen.

...
Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

3. Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

Maak kennis met het centrum van Helsinki als een local tijdens een wandeltocht met kleine groepen met een stadsplanner. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis met je promovendus en professionele stadsplannersgids die de stad door en door kent. Stel al uw vragen. Ontdek weetjes uit het verleden van Helsinki, van de pest in de middeleeuwen tot het verblijf van Lenin in de 20e eeuw. Ontdek tijdens je tocht door het stadscentrum van Helsinki waarom Helsinkians picknicken bij graven, welk beeld het meest wordt gediscrimineerd door meeuwen en waarom er een orthodoxe kathedraal in de stad bestaat. Bezoek veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, met een typische reisroute (afhankelijk van het weer, de feestdagen en evenementen), waaronder: Senaatsplein, Marktplein, Uspenski-kathedraal, Kathedraal van Helsinki, Nationale Bibliotheek van Finland, het presidentieel paleis, Allas Sea Pool, Esplanadi Park , Kappeli, Old Church Park, het Centraal Station, Oodi, Lasipalatsi, Kamppi Chapel en Amos Rex.

...
Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

4. Van Helsinki: Tallinn-dagtocht met rondleiding van 3 uur

Geniet van een dagtocht van Helsinki naar Tallinn met een rondleiding van 3 uur door de stad. Stap om 9:00 uur aan boord van een veerboot naar Tallinn vanuit de haven van Helsinki en bereik je bestemming om ongeveer 11:15 uur. Je wordt daar begroet door je lokale gids, die je uit de haven neemt om de stad te verkennen. Bekijk de hoogtepunten van de stad, zoals het centrale plein, het stadhuis van Tallinn, de Aleksander Nevski-kathedraal, het kasteel Toompea en nog veel meer. Tallinn, de hoofdstad van Estland aan de Baltische Zee, heeft zijn ommuurde en geplaveide oude binnenstad, waar zich cafés en winkels bevinden, evenals Kiek in de Kök, een verdedigingstoren uit de 15e eeuw. De oude binnenstad dateert uit de 15e eeuw en is de enige UNESCO-werelderfgoedsite van Estland. Breng de rest van de middag door met het verkennen van de stad in uw eigen tempo. Als je tour is afgelopen, word je rond 17:30 uur teruggebracht naar de haven om je voor te bereiden op Helsinki. Op de terugweg kunt u ontspannen en genieten van de diensten voordat u rond 21.00 uur in Helsinki aankomt.

...
Helsinki: zelfgeleide speurtocht

5. Helsinki: zelfgeleide speurtocht

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht door Helsinki. Download de app op je telefoon en verken Helsinki in je eigen tempo. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. Los bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar u stopt. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze.

...
Rondleiding door Helsinki

6. Rondleiding door Helsinki

Ontmoet je deskundige lokale gids in de kathedraal van Helsinki en sluit je aan bij je kleine groepswandeling om de hoofdstad van Finland te ontdekken.   Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en arriveer op het Senaatsplein, een belangrijke plek gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki, bewonder de klassieke gevels van de Rotskerk en de Finlandia-hal voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Hoor over de gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten. Ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en speur het landschap af naar het presidentiële paleis. Duik dan in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Blader door verleidelijke eetstalletjes op het marktplein en bewonder het prachtige architecturale aanbod, waaronder mooie voorbeelden van modernisme, functionalisme en art nouveau. Sluit je tour af op de markt en neem afscheid van je gids en groep.

...
Helsinki: architectuurwandeling met expert

7. Helsinki: architectuurwandeling met expert

Helsinki is een juweeltje voor architectuurliefhebbers. Het is moeilijk om een ander stedelijk gebied te vinden met zo'n breed scala aan bouwstijlen. Neoklassiek, gothic revival, art nouveau, jugendstil, noords classicisme, modernisme, functionalisme en eigentijdse stijlen bestaan allemaal naast elkaar in het stadscentrum. Verschillende historische periodes hebben zeker hun stempel gedrukt op Helsinki. Doe mee met deze architectuurtour onder leiding van een deskundige gids en bewonder de architectonische wonderen die Helsinki te bieden heeft. Bekijk de Nationale Bibliotheek van Finland, het Centraal Station, de nieuwe openbare bibliotheek van Oodi, Chapel of Silence, Museum of Contemporary Art Kiasma, de Rock Church, Finlandia Hall en meer. Bewonder de grote werken van wereldberoemde architecten, zoals Engel en Saarinen.

...
Helsinki: stadstour van een halve dag

8. Helsinki: stadstour van een halve dag

Begin je wandeltocht vanaf het Stationsplein, direct naast één van de mooiste romantische gebouwen van Helsinki, het Nationale Theater. Van daaruit vervolg je je wandeling door het centrum van Helsinki en neem je de sfeer van de levendige straten in je op, de meeste gebouwen zijn uit het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw. Wandel daarna door de belangrijkste winkelstraat, Aleksanterinkatu, naar het belangrijkste plein van de stad, het Senaatsplein. Op het centrale punt van het plein staat de magnifieke kathedraal van Helsinki, gebouwd in 1852 toen Finland deel uitmaakte van het Russische rijk. Pauzeer bij de nabijgelegen zetel van de Finse regering en het hoofdgebouw van de universiteit van Helsinki. Vervolg je weg naar het schiereiland Katajanokka en pauzeer bij de Uspenskii-kathedraal, een prachtige orthodoxe kathedraal bovenop een heuvel. Loop de heuvel op naar het terras van de kathedraal voor een mooi uitzicht over Helsinki. Verken het marktplein (Kauppatori), waar je souvenirs kunt vinden en lokale specialiteiten kunt proeven. Loop vervolgens langs het Esplanade Park en de hoofdstraat van Helsinki, Mannerheimintie, voordat je pauzeert bij het parlementsgebouw, het Nationaal Museum en de Finlandia Hall, een concert- en congreshal ontworpen door de beroemde Finse architect Alvar Aalto. Na een wandeling door het district Töölö, bezoek je de unieke rotskerk, uitgehouwen in een rotsachtige heuvel en daarna maak je een kort ritje met de stadsbus naar het park en het monument gewijd aan de beroemdste Finse componist, Jean Sibelius. Sluit de rondleiding af op het indrukwekkende, met graniet beklede Centrale treinstation, waar dagelijks bijna een kwart miljoen reizigers passeren. Deze privéwandeltocht is flexibel met de ophaallocaties, starttijd en de route. Spreek het voor jou meest geschikte tijdstip af en ontmoet je gids bij de haven, het treinstation of een hotel.

...
Helsinki: 3 uur durende kustexcursie met kleine groepswandeling

9. Helsinki: 3 uur durende kustexcursie met kleine groepswandeling

Welkom in Helsinki. Geniet van de ultieme wandeltocht in deze stad voor passagiers van cruiseschepen. Ontmoet uw gids en kleine groepsreis (maximaal 12 personen) direct bij het dok en begin Helsinki te ontdekken met een gespecialiseerde lokale gids. Luister terwijl je gids intieme kennis van de stad deelt en aankomt op het Senaatsplein, een belangrijke site gehuld in historisch erfgoed. Passeer de uitbundige kathedraal van Helsinki en neem vervolgens de charme van lokale Finnen in hun alledaagse hoogtijdagen in u op. Bewonder de klassieke gevels van de Rock Church en de Finlandia Hall voordat je geniet van de felgekleurde huizen van de wijk Mannerheim, een schilderachtige wijk aan de gracht. Luister naar verhalen over gevarieerde architectuur, een levendige cafécultuur en een overvloed aan pittoreske natuurlijke geneugten en ga dan verder door het groene Esplanade Park tussen luxe huizen en cafés in neorenaissancestijl. Poseer voor foto's naast het marktplein en doorzoek het landschap naar het presidentieel paleis en duik vervolgens in de levendige sfeer van de voedselmarkt in Helsinki. Sluit uw tour op de markt af als u de tijd heeft en geniet van lokaal eten of sluit u aan bij uw gids om u op tijd voor het vertrek van uw schip bij het dok achter te laten. Alle details worden verzorgd.

...
Helsinki Airport Layover 3-uur durende rondleiding

10. Helsinki Airport Layover 3-uur durende rondleiding

Als je 3-4 uur tussen de vluchten op de luchthaven van Helsinki kunt u reizen naar het centrum van de stad om een overzicht van deze verre noordelijke hoofdstad en haar inwoners te krijgen. Je krijgt een kans om een lokale inwoner, over Helsinki en haar cultuur en geschiedenis, die u helpen het meeste uit uw korte tijd hier te maken gepassioneerd voldoen. De gids zal u te ontmoeten op het vliegveld of treinstation als je aankomt en reist mee naar het centrum van Helsinki. Vanaf de luchthaven, de trein reis duurt ongeveer 30 minuten. Bekijk enkele van de meest interessante bezienswaardigheden van de stad, waaronder het prachtige plein van de Senaat en het omliggende 19e-eeuwse wijk. Je ziet ook de unieke Kerk in de Rock en diverse andere plaatsen die de lokale favorieten zijn. Na de excursie, ga terug naar de luchthaven met uw gids, die je direct je mee naar de vertrekhal.

...

Sitemap Helsinki

Wil je alle activiteiten in Helsinki ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Helsinki

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 330 beoordelingen

Ik had maar een dag om rond te dwalen in Helsinki, en ik moet zeggen dat de gids (Sussy) een heel warm, geduldig, professioneel en deskundig persoon was :) Ze namen een dag voor de reis contact met me op en vroegen me naar mijn voorkeuren, zodat ze konden de reis dienovereenkomstig aanpassen. Ik heb genoten van hun inzichten over de stad Helsinki, evenals van de kleine rondleiding aan het einde die we deden in het Helsinki Museum, waar ze me verhalen vertelden over de geschiedenis van Helsinki en de evolutie van ontwerpperspectieven - ik heb er echt van genoten! Ik wil ze nogmaals bedanken voor hun diensten en hun inzichten en aanbevelingen :)

Ik had een korte rondleiding door de stad en ze was ongelooflijk informatief over de geschiedenis, de architectuur en de bevolking van Estland. Ik kon alle foto's maken die ik wilde, maar liet ons tijd over voor MoveOn en alle hoogtepunten van de stad te zien. Ik vertelde haar zelfs een heel specifiek soort souvenir dat ik zocht en ze vond de exacte winkel en gaf ons de tijd om snel te zoeken naar wat ik nodig had. Zou deze tour ten zeerste aanbevelen voor hoe behulpzaam en soepel het ophalen en overhandigen van de fee aan de Estse gids ging?

Het is echt een van de gemakkelijkste tours die ik in lange tijd heb gedaan volgens mijn voorkeur. We kwamen om ongeveer 13.00 uur in Helsinki aan en alle rondleidingen namen af, dus dit was handig en gemakkelijk en bracht ons genoeg informatie over de 3 jaar. De gids mridul was ook leuk en zeer flexibel en meegaand zoals we waren met een 6-jarige?

Onze gids was Jenifer, ze was briljant. Ze gaf ons inzicht in Helsinki dat we nooit alleen zouden hebben meegemaakt?

Jennifer was deskundig en erg enthousiast. Ze deed haar uiterste best en keek nooit naar de klok.