Kies data

Herenigingspaleis

Herenigingspaleis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Saigon: privétour van een halve dag in de auto door Ho Chi Minh-stad

1. Saigon: privétour van een halve dag in de auto door Ho Chi Minh-stad

Verken de fascinerende stad Saigon, ook wel bekend als Ho Chi Minh City, tijdens deze tour van een halve dag. Reis comfortabel in uw privéauto met airconditioning en leer over de bezienswaardigheden van de stad met uw behulpzame gids. Ontmoet je gids in je hotel en ga eerst naar de Ban Thanh-markt. Maak foto's van de activiteiten op de levendige markt of maak van de gelegenheid gebruik om keukenapparatuur, souvenirs, kledingstukken, fruit en vele andere voedingsmiddelen te kopen. Breng vervolgens een bezoek aan de neo-romaanse kathedraal Notre-Dame-basiliek van Saigon, die dateert uit de 19e eeuw. Houd lokale koppels in de gaten die hun pre-huwelijksfoto's maken in deze prachtige basiliek, officieel bekend als de kathedraalbasiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis. Bewonder de verrassende architectuur bij je volgende stop, het centrale postkantoor van Saigon. Hoor hoe het gebouw vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan Gustave Eiffel, ook al is het ontworpen door Alfred Foulhoux. Dan is het tijd om te beslissen. Kies tussen het War Remnants Museum voor meer informatie over de Amerikaanse oorlog in Vietnam of het Herenigingspaleis. Deze laatste locatie, ook wel bekend als het Onafhankelijkheidspaleis, is een mijlpaal in de geschiedenis en architectuur van Saigon, dat ooit dienst deed als het huis en de werkplek van de president van Zuid-Vietnam tijdens de oorlog in Vietnam. Sluit ten slotte je tour af bij de Jade Emperor Pagoda. Zie de plaatselijke aanbidders in gebed voor hun carrière, liefde en vruchtbaarheid. Geniet van deze smaak van de taoïstische aanbiddingscultuur, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Ho Chi Minh-stad privétour per jeep

2. Ho Chi Minh-stad privétour per jeep

Kies uit een ochtend- of middagvertrek om Ho Chi Minh-stad te verkennen vanuit het comfort van een jeep. Bezoek de belangrijkste monumenten van de stad die ooit bekend stond als Saigon om een beter begrip te krijgen van de geschiedenis op locaties zoals het symbolische Herenigingspaleis. Luister naar verhalen over de oorlog in Vietnam en de val van Saigon, waar een tank van het Noord-Vietnamese leger door de poorten crashte van wat destijds de residentie was van de president van de Republiek Vietnam. Ga verder naar het War Remnants Museum, waar wapens, foto's, documenten en andere relikwieën het verhaal vertellen van de oorlogen in Vietnam. Bewonder de kathedraal Notre-Dame en het oude postkantoor om een idee te krijgen van de typische architectuur van Saigon. Wandel door lokale straten zoals Dong Khoi en Nguyen Hue voordat je naar de Ben Thanh-markt gaat, waar je gids je kan helpen met ruilen voor goederen.

Ho Chi Minh-stad: begeleide tour van een halve dag

3. Ho Chi Minh-stad: begeleide tour van een halve dag

Verken Ho Chi Minh-stad tijdens een begeleide tour van een halve dag en ontdek de meest interessante culturele bezienswaardigheden in de stad. Nadat je bent opgehaald bij je hotel of het centrale ontmoetingspunt, begin je met een bezoek aan het Herenigingspaleis, een prachtig bewaard gebleven gebouw dat ooit de thuisbasis was van de president van de Republiek Vietnam. Stop vervolgens bij het War Remnants Museum en verken een breed scala aan artefacten en foto's die de tweede Indochina-oorlog documenteren. Bezoek daarna de Notre Dame-kathedraal van Saigon en het centrale postkantoor van Saigon. Het oude postkantoor, gebouwd tegen het einde van de 18e eeuw, is een van de mooiste voorbeelden van klassieke Franse koloniale architectuur. Ga verder naar de Jade Emperor Pagoda, een oude tempel gebouwd in de Chinese stijl vol met heldere decoratieve motieven. Om het af te ronden, bezoek je een lokale markt waar je je afdingen kunt oefenen terwijl je souvenirs koopt. Ontdek het lokale leven en de cultuur en vind enkele van de vriendelijkste en levendigste sfeer van de stad hier voordat je terugkeert naar je hotel in Ho Chi Minh-stad.

Ho Chi Minh-stad: War Remnants Museum en Ben Thanh-markt

4. Ho Chi Minh-stad: War Remnants Museum en Ben Thanh-markt

Begin uw dag met ophalen bij uw hotel. Kies ervoor om te reizen in een VIP-limousine of een luxe auto. Reis naar het Onafhankelijkheidspaleis, gebouwd op de plaats van het voormalige Norodom-paleis. Bekijk de tank die in 1975 op beroemde wijze door de paleispoorten crashte. Bewonder fascinerende bezienswaardigheden uit de Franse koloniale periode, zoals de Saigon Notre-Dame-basiliek en het historische centrale postkantoor van Saigon. Bezoek het War Remnants Museum, dat een grote collectie kunstvoorwerpen uit de oorlogen in Indochina tentoonstelt. Je kunt ook genieten van een lunch met plakkerige rijst in het Bui Sai Gon Restaurant. Beëindig je tour door naar de Bến Thành-markt te reizen, de grootste markt in het centrum van de stad en een van de oudste bewaard gebleven gebouwen. Verken de kraampjes en zie wat de lokale bevolking te koop heeft.

2-daagse authentieke Mekong-delta met drijvende markttour

5. 2-daagse authentieke Mekong-delta met drijvende markttour

DAG 1: Ho Chi Minhstad – My Tho – Ben Tre – Can Tho 7.30 uur: de auto en gids halen je op bij je hotel in Ho Chi Minh-stad. Onderweg kun je stoppen om een foto te maken en te genieten van het mooie landschap van groene rijstvelden, de vredige Vam Co Dong-rivier. 9.30 uur: Bezoek de Vinh Trang-pagode - de grootste pagode in de Mekong Delta. Het weerspiegelt het beste de ziel van de Mekong River Delta met een unieke structurele stijl. Daarna maken we een ontspannen boottocht langs de rivier om te genieten van frisse lucht en te ontsnappen aan de drukke stad. Bekijk de typische paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oever van de rivier. Ga naar Tortoise islet voor een lunch in de boomgaardtuin met lokale verse specialiteiten. Vervolgens brengt de cruise door de schaduwen van de waterkokospalmen je naar Ben Tre. Bezoek het traditionele huis: geniet van seizoensfruit en honingthee met citroen terwijl je luistert naar de Zuid-Vietnamese volksmuziek (uitgevoerd door de lokale bevolking). Bezoek een familiebedrijf om te leren hoe je kokossnoepjes maakt. Maak een wandeling door de fruitplantages en dorpen om te genieten van de natuur, het landelijke leven te observeren en mooie foto's te maken. Aankomst in Can Tho. Overnachting in het hotel. Vrije tijd om Ninh Kieu Wharf, Can Tho Market te bezoeken of de heerlijke lokale gerechten te proeven. DAG 2: Can Tho – Cai Rang Drijvende Markt – Ho Chi Minh City 7.00 uur: na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel in Can Tho. Je maakt een boottocht naar de pittoreske zijrivieren van de Lower Mekong River en bezoekt de verbazingwekkende drijvende markt van Cai Rang. Je kunt de waterhandel ervaren, van de grote vrachtschepen tot de kleinere sampans. Probeer een aantal van de geweldige, unieke lokale gerechten en bekijk het leven op een boot van dichterbij. Na het verkennen van de drijvende markt, dwaal je door het dorp, zie je de boomgaardtuin en doe je je best om een apenbrug over te steken die is gebouwd door slechts één bamboeboom. Daarnaast heb je de kans om te ervaren hoe ze rijstvermicelli-noedels maken. Stop voor de lunch voor de terugreis naar Ho Chi Minh-stad. 17.00 uur: Aankomst in Ho Chi Minh-stad. Einde van de rondleiding. Zeg vaarwel en tot ziens.

Ho Chi Minh-stad: privétour Hoogtepunten en verborgen juweeltjes

6. Ho Chi Minh-stad: privétour Hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Ho Chi Minh-stad op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals het Saigon Opera House, het centrale postkantoor, het Onafhankelijkheidspaleis en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met behulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van uw stadstour een complete ervaring te maken.

Ho Chi Minh-stad: Cu Chi-tunnels en stadstour in 1 dag

7. Ho Chi Minh-stad: Cu Chi-tunnels en stadstour in 1 dag

Beginnend met een pick-up van je hotel in District 1 of District 3 in Ho Chi Minh-stad of vanaf het handige ontmoetingspunt, vertrek je uit Saigon terwijl je door het aangename landschap rijdt voordat je aankomt bij de Cu Chi-tunnels. Bekijk voordat je de tunnels betreedt een korte introductievideo die laat zien hoe de tunnels werden gebouwd en breng het volgende uur door met het verkennen van het ondergrondse doolhof. Er zijn ook verschillende vallen, de overblijfselen van een Amerikaanse tank en talloze bomkraters gemaakt door bommen van 500 pond die door B52-bommenwerpers zijn gedropt. Je keert dan terug naar Ho Chi Minh-stad en arriveert om ongeveer 13.00 uur om te genieten van een lunch met rundvlees- of kipnoedels voordat je aan je Ho Chi Minh-stadstour begint. Begin met het bewonderen van de Notre Dame-kathedraal van Saigon, gebouwd tussen 1863 en 1880. Dit is een van de beste voorbeelden van klassieke Franse koloniale architectuur. Opmerkelijk is dat elke steen die bij zijn creatie werd gebruikt, vanuit Frankrijk naar Vietnam werd verscheept en de twee torens van 40 meter hoog, bekroond met ijzeren torenspitsen, domineren de skyline van de stad. Zie ook het centrale postkantoor, het grootste postkantoor van het land en nog een voorbeeld van Franse koloniale architectuur. Ga dan verder om het Onafhankelijkheidspaleis - ook bekend als Herenigingspaleis - een van de belangrijkste gebouwen in de stad te zien. Hier eindigde op 30 april 1975 de Amerikaanse oorlog officieel toen tank nummer 843 van het Noord-Vietnamese leger door de poorten crashte van wat de residentie was van de president van de Republiek Vietnam. Bezoek vervolgens het War Remnants Museum - voorheen bekend als het Museum of American War Crimes - voor een aangrijpende weergave van de zinloosheid van oorlog. Een deel van de zwart-witfotografie in de tentoonstelling "Requiem", gewijd aan zowel buitenlandse als Vietnamese journalisten en fotografen die tijdens het conflict zijn omgekomen, is bijzonder ontroerend. De binnenplaats buiten bevat de oorlogsbuit, namelijk roestende straaljagers, tanks en kanonnen die zijn buitgemaakt op de Amerikaanse militaire machine. De volgende stop is bij Jade Emperor Pagoda, een van de meest sfeervolle tempels in de stad waar beelden van surrealistische godheden en groteske helden zijn opgenomen. Rijd daarna naar de Ben Thanh-markt, de bruisende markt die vooral populair is bij toeristen vanwege de selectie van goederen en de centrale ligging. De tour eindigt om ongeveer 18.00 uur wanneer je wordt teruggebracht naar je hotel of je kunt ervoor kiezen om op de markt te blijven en je eigen weg terug te maken.

Cu Chi-tunnels en privétour door Saigon City

8. Cu Chi-tunnels en privétour door Saigon City

Laat je door je gids ophalen uit Saigon. Rijd naar Cu Chi en geniet onderweg van het uitzicht op de landbouw en de jungle. Aankomst in Cu Chi en bekijk een korte documentaire over Cu Chi tijdens de oorlog. Ontdek het ongelooflijke netwerk van tunnels die met de hand zijn uitgegraven. Kruip door de nauwe tunnels. Meer informatie over de geschiedenis en wapens die tijdens de oorlog zijn gebruikt. Proef dan het hoofdgerecht dat in oorlogstijd door de lokale bevolking werd gegeten, gekookte tapioca met hete pandanthee. Ga terug naar Saigon en bezoek het War Remnants Museum voor meer informatie over de Amerikaanse oorlog in Vietnam. Of neem de optie om te stoppen bij het Herenigingspaleis, een mijlpaal in Saigon vanwege zijn geschiedenis en architectuurwaarden. Bezoek de kathedraal Notre Dame en het centrale postkantoor van Saigon om de verfijnde Franse koloniale architectuur te bewonderen. Stop bij de Jade Emperor (King of Heaven) Pagoda, een spirituele plek waar lokale Vietnamese en Chinese mensen bidden voor vruchtbaarheid en liefde. Bezoek de levendige Ben Thanh-markt, een must-see attractie in Saigon. Probeer wat vers seizoensfruit en ontmoet de vriendelijke lokale verkopers.

Ho Chi Minh: stadstour van een halve dag

9. Ho Chi Minh: stadstour van een halve dag

Ho Chi Minh-stad is de grootste, drukste en meest opwindende stad van Vietnam. Het is gevuld met intriges en cultuur en is een culturele smeltkroes. Er is hier zoveel te ontdekken. Ho Chi Minh, meer dan 300 jaar gesticht, is vandaag de dag nog steeds een fascinerende plek om te bezoeken. Kies uit een gedeelde of privétour en bezoek enkele van de meest interessante bezienswaardigheden die Ho Chi Minh-stad te bieden heeft. Zoals: • Het War Remnants Museum, een intrigerende tentoonstelling die de zinloosheid van de oorlog belicht. • Het Herenigingspaleis, een prachtig bewaard gebleven paleis dat in de jaren 1960-1970 de residentie was van de president van de Republiek Vietnam. • Kathedraal Notre Dame, gebouwd in 1880. • Het oude postkantoor, gebouwd tussen 1886 – 1891. • Thien Hau-pagode in Cho Lon, een tempel in Chinese stijl aan de Nguyen Trai-straat in Cho Lon (China Town). Het is opgedragen aan Thien Hau, de Vrouwe van de Zee, ook wel bekend als 'Mazu' of 'Tian Hou' in het Chinees. • De lakwerkfabriek, de laatste stop van de tour. Hier kunt u de vervaardiging van traditionele Vietnamese producten observeren

Van Phu My Port: Ho Chi Minh-stadstour en transfers

10. Van Phu My Port: Ho Chi Minh-stadstour en transfers

Profiteer van het ophalen bij Phu My Port door een vriendelijke chauffeur en reis vervolgens comfortabel met airconditioning op weg naar Ho Chi Minh City. Geniet van het landschap en ervaar bij aankomst de dagelijkse drukte van de stad. Bezoek belangrijke bezienswaardigheden zoals het Herenigingspaleis in de koloniale wijk. Zie waar de oorlog in Vietnam eindigde en ontdek hoe dit indrukwekkende gebouw nu dienst doet als herdenkingsmuseum. Ga verder naar de kathedraal Notre-Dame en leer over de belangrijke rol die de katholieke religie heeft gespeeld in de geschiedenis van Vietnam. Bewonder het elegante Saigon Central Post Office en ga naar het Museum of War Remnants om meer te weten te komen over een pijnlijke periode in de recente geschiedenis van Vietnam. Pauzeer voor een lunch met lokale gerechten, waaronder de traditionele pho-noedelsoep. Duik in het lokale leven terwijl je naar de Ben Thanh-markt gaat om meer te weten te komen over de kunst van het maken van geborduurde ambachten.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Herenigingspaleis

Wil je alle activiteiten in Herenigingspaleis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.