Kies data
Dingen om te doen

Hermanus

Hermanus: De beste dingen die je niet wil missen

Hermanus: walvisspotten met de boot

1. Hermanus: walvisspotten met de boot

Je stapt aan boord van je schip en ontvangt veiligheidsinstructies. Daarna begin je aan je walvisavontuur. Bij goede weersomstandigheden zul je voor vertrek op het bovendek worden toegelaten voor een geweldig vrij uitzicht. In andere gevallen anders word je alleen toegelaten nadat de walvissen zijn gevonden. Je vaart over de oceaan terwijl je geniet van prachtige uitzichten.  Zodra de walvissen zijn gespot, mag het vaartuig dichter bij de walvissen komen waar het stopt en de motoren worden uitgezet om te voorkomen dat de walvissen door de schroeven worden verwond. Je verwondert je dat je zo dicht bij deze majestueuze wezens bent.  Omdat de walvissen nieuwsgierige wezens zijn, kunnen ze naar het schip gaan om mensen te kijken. Je ziet een verscheidenheid aan andere zeedieren zoals dolfijnen en zeehonden terwijl je over het water vaart. Tijdens het varen kom je van je bemanning meer te weten over deze prachtige wezens. Na je onvergetelijke ervaring word je terug naar land gebracht. 

Hermanus: boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten

2. Hermanus: boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten

Hermanus is een van de beste bestemmingen wereldwijd voor het spotten van zeezoogdieren. In de spectaculaire seizoensbezoeken uit het zuidelijk rechts zie je de bultrugwalvissen en het hele jaar door kun je Brydewalvissen en enorme scholen dolfijnen waarnemen. Ervaar deze maritieme safari die je te wachten staat! De speciaal gebouwde catamaran zorgt voor maximaal passagierscomfort en spectaculaire kijkmogelijkheden. Tijdens de rondleiding staat de vriendelijke bemanning voor je klaar om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige ervaring heeft, van het helpen om de perfecte foto te krijgen tot het serveren van gratis lichte versnaperingen. De gids, een walvisspecialist, verklaart het onderwaterleven onderweg en geeft inzicht in het gedrag van de walvissen terwijl de actie plaatsvindt. De deskundige videograaf zorgt ervoor dat het beste beeldmateriaal wordt vastgelegd. Het team voegt die persoonlijke benadering toe om ervoor te zorgen dat je een geweldige ervaring hebt en werkt onder het motto "observeren, niet storen". Tours zijn afhankelijk van het weer

Vanuit Kaapstad: 2-daagse safari Garden Route Game Lodge

3. Vanuit Kaapstad: 2-daagse safari Garden Route Game Lodge

Op de eerste dag verlaat je Kaapstad en rijd je over de mooie kustweg naar Kaap Agulhas via Hermanus, de beste plek ter wereld voor het spotten van walvissen. Bezoek het zuidelijkste puntje van Afrika en zijn prachtige vuurtoren, en reis dan door richting de Garden Route Game Lodge.  Bij de lodge ga je op Grote 5 zonsondergang-safari in een voertuig met open dak, gevolgd door een enorm all-inclusive buffet-diner. Je verblijft in prachtige 4-sterren houten chalets onder de heldere Afrikaanse lucht, met prachtig zicht op de sterren. De volgende ochtend ga je op wildsafari om de dieren te zien die je wellicht de avond ervoor hebt gemist. Hierop volgt het ontbijt, en dan bezoek je het lokale reptielenpark. Tot slot reis je terug naar Kaapstad, waar je rond 19:00 uur arriveert.

Gansbaai: boottocht walvisspotten

4. Gansbaai: boottocht walvisspotten

Vertrek vanuit de opmerkelijke vissershaven van Gansbaai en vaar langs de kliffen van De Kelders. Betreed een natuurgebied met het grootste aantal walvissen in Zuid-Afrika. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, die daar samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en haaien leven. Houd je ogen open voor bultruggen, dwergvinvissen en brydevinvissen die in de oceaan stoeien. Vang een glimp op van prachtige orka's, zwarte zwaardwalvissen en snoezige Afrikaanse pinguïns. Keer na dit avontuur weer terug naar de haven.

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

5. Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op de beste walvissentocht rond Hermanus en vertrek vanuit de vissershaven van Gansbaai. Vaar langs de rotsen van De Kelders, het gebied dat bekend staat als de beste plek om walvissen te spotten langs de kust van Zuid-Afrika. Onderweg hoor je lokale verhalen over walvissen en feiten over zuidkapers. Leer over de habitats en hun voedingsprocessen. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en andere zeedieren. Let op de bultruggen, dwergvinvissen en Brydewalvissen die in de oceaan stoeien. Van een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het mariene leven, waarbij je wilde zeedieren van dichtbij meemaakt. Ontspan zonder ethische dilemma als je bedrijven ondersteunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het eind van je boot-avontuur.

Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

6. Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

Zuid-Afrika heeft het geluk om grote witte haaien te kunnen zien... als je weet waar je heen moet gaan en wanneer. Het grote publiek kan ook grote witte haaien ontmoeten, zelfs face-to-face. Het observeren en duiken met deze dieren onder de juiste voorwaarden en begeleiding is een prachtige ervaring. Zelfs mensen die niets met haaien hebben komen enthousiast terug van een expeditie of duikreis met zeker respect voor grote witte haaien. Deze activiteit is zonder twijfel de meest succesvolle tour van witte haaiduiken in de wereld: door het werk in het unieke mariene gebied voor de zuidelijke kust van de Kaap hebben onze schippers meer contact met grote witte haaien dan wie dan ook wereldwijd. Routebeschrijving: · Ontbijt in de prachtige Lodge Het continentale ontbijt bestaat uit vers gemaakte muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en vleeswaren, thee en koffie. · Je dag op zee en een lezing aan boord De schipper van de dag geeft een korte lezing over de grote witte haai en legt uit hoe de lokale partner met de haaien in het gebied werkt. Je brengt 2 tot 4 uur door op zee, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je kunt bedenken! · Duiken en bezichtigen In de kooi kunnen 6 personen tegelijk. Elke persoon besteedt ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, met inbegrip van 7 mm wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbevret nodig om in een kooi te duiken. · Hapjes in de middag Bij je terugkeer op het droge keer je terug naar de lobby voor een lichte lunch. · Een dvd van je reis Een professionele videograaf filmt je reis.

Van Kaapstad: 3-daagse safari- en kusttour met transfer

7. Van Kaapstad: 3-daagse safari- en kusttour met transfer

We verlaten Kaapstad en gaan richting Kaap Agulhas, het echte zuidpunt van Afrika en zijn beroemde vuurtoren. Bezoek onderweg Betty's Bay, waar een Afrikaanse pinguïnkolonie dit thuis noemt. Op naar Hermanus, dat bekend staat als de beste plaats om walvissen te spotten op het land ter wereld en waar de majestueuze zuidelijke rechtse walvissen hun jongen afkalven in de baai. We dwalen naar Kaap Agulhas met uitzicht over de Indische en Atlantische Oceaan en vanavond overnacht je in een 4-sterren pension U verlaat de zuidpunt van Afrika en begeeft zich naar de magnifieke Garden Route Game Lodge. Deze 4-sterrenfaciliteit biedt een unieke Safari-ervaring. Check in onze chalets met tijd over om te genieten van de attracties en uitzichten die het te bieden heeft. Spring 's middags aan boord van een safari-voertuig met open lucht, waar een lokale gids je meeneemt op een gamedrive van 1,5 uur. Zoek olifanten, neushoorns, leeuwen, nijlpaarden, kuddes antilopen en nog veel, veel meer. Voor de avond staat een 3-gangen diner op het menu. Overnacht in de Garden Route Game Lodge Een ochtend gamedrive wacht u helder en vroeg, waarbij u enkele van de dieren zult spotten die u de dag ervoor misschien niet zag. Na een heerlijk ontbijt keert u terug naar Kaapstad via de ongelooflijk schilderachtige Route 62 door bergpassen en karakteristieke steden. Wijnproeven en ontdekken staan op het menu voor aankomst op uw accommodatie rond 17.00 uur tot 18.00 uur.

Van Kaapstad: Hermanus Whale Watching Tour met transfer

8. Van Kaapstad: Hermanus Whale Watching Tour met transfer

Je wordt opgehaald bij je hotel. Omdat we een rit van 2 uur hebben, passeren we enkele van de meest voedzame townships van Kaapstad. We rijden in noordoostelijke richting de stad uit op de National 2-weg en passeren de eerste township Langa. Langa is een 'Xhosa' woord, wat zon betekent. Dit is de oudste township van Kaapstad. Elke township in Kaapstad heeft minimaal 2 basisscholen, 2 middelbare scholen, 1 politiebureau en 1 Piblic-kliniek. Dat is alles wat er is om de Gemeenschap te huisvesten. Langa heeft ook zijn eigen lokale economie en heeft deze in de loop der jaren steeds sterker zien groeien. Vervolgens passeren we de internationale luchthaven van Kaapstad. Dit is de meest bekroonde luchthaven van Afrika. Dan passeren we 'Khayelitsha'. In Xhosa betekent het 'ons nieuwe huis'. Dit is de grootste Township in Kaapstad met ongeveer 500 duizend inwoners. De meeste van deze bewoners werken in Town en nemen dagelijks het openbaar vervoer. Een deel van hen werkt ook in Stellenbosch, omdat dit dichter bij huis is. Vervolgens passeren we de Cape Town Film Studio. Tijdens de Lockdown groeide de filmindustrie snel in Kaapstad. Dit is waar de Pirate Caribbean en Black Snails werden neergeschoten. Daarna passeren we het wijngebied, namelijk Stellenbosch. Er zijn meer dan 300 wijnboerderijen in deze regio. Wijn is ook een van de grootste dingen die we vanuit de haven van Tafelbaai naar de wereld exporteren. Daarna passeren we Somerset West. Een klein stadje buiten de stad met ongeveer 60 000 inwoners. Dit kleine stadje staat bekend om de Bomb Factory. Vervolgens passeren we Sir Louwry's Pass. Dit is een van de mooiste passen in de westelijke provincie. Als we door de pas rijden, passeren we de Steenbras Dam. Dit is een van de zes dammen die water leveren aan de westelijke provincie. Als laatste gaan we naar Hermanus, waar we naar de haven gaan om walvissen te spotten

Van Kaapstad: Cape Agulhas, Hemel en Aarde, & Towns Tour

9. Van Kaapstad: Cape Agulhas, Hemel en Aarde, & Towns Tour

Kom en ontdek het echte puntje van het Afrikaanse continent en waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. De tour gaat oostwaarts vanuit Kaapstad via de schilderachtige Whale Coast-route, waar de ruige Kaapse gevouwen beltbergen langs de Atlantische Oceaan in de valse baai wrijven. Na een paar fotostops op deze majestueuze walviskustroute, stopt de tour bij de pinguïnkolonie Stoney Point. Hier ontdekt u de Afrikaanse pinguïns van dichtbij. Vanaf Stoney Point gaat de tour verder naar het wijngebied Hemel n Arde. In deze regio heeft Zuid-Afrika enkele van haar beste wijnen met een koel klimaat, aangezien deze regio op grotere hoogte ligt en ook de zeebries ontvangt van de nabijgelegen Atlantische oceaan. Hier krijgt u de kans om Zuid-Afrika's bekroonde Pino noir en Chardonnay te proeven. Na de wijnproeverij gaat de tour verder richting Hermanus. Een schilderachtig kustplaatsje dat ook de hoofdstad van Zuid-Afrika is om walvissen te spotten. Walvissen kunnen hier elk jaar tussen juni en november worden gespot vanaf het walvispad langs de kust. Hermanus staat ook bekend als een van de gastronomiesteden van Zuid-Afrika en je kunt hier lunchen voordat de tour verder gaat naar het zuidoosten richting Elim. Elim is een rustige en nette stad die in 1824 door Duitse missionarissen werd gesticht als een Moravisch station in de buurt van Kaapstad. Ondanks uitgebreide moderniseringen in de meeste kleine steden in de buurt van Elim, is er sinds de oprichting weinig veranderd in Elim. Geclusterde witgekalkte huisjes met rieten daken lopen parallel aan de rustige straten van deze prachtige stad met een misdaadcijfer van bijna nul procent. Terwijl je hier nog bent, wordt je meegenomen voor een wandeling door je gids en bezoek je verschillende historische gebouwen om veel meer te weten te komen over de geschiedenis van Elim en de recente ontwikkelingen. Vanaf Elim gaat de tocht extreem zuidwaarts naar Struis baai. Struis baai is de meest zuidelijke stad van Afrika en hier ligt de Kaap Agulhas. Kaap Agulhas ligt in het nationale park Agulhas. Bestaande uit een groot deel van Zuid-Afrika's wetlandreservaten, trekken de wetlands jaarlijks meer dan 20 duizend verschillende vogelsoorten aan. Het nationale park Agulhas maakt ook deel uit van het Kaapse bloemenrijk, het rijkste florarijk ter wereld. De vuurtoren van Cape Agulhas is de op één na oudste vuurtoren van Zuid-Afrika en een steile trap brengt je naar de top van de vuurtoren voor een prachtig uitzicht over de stad en het nationale park. Na het verkennen van de Agulhas, gaat de tour naar het noordwesten in de richting van de steden Bredasdorp, Napier, Caledon en Grabow voordat hij eindigt in Kaapstad voor een veelbewogen tour naar de meest zuidelijke hoek van Afrika.

Van Stellenbosch: Hermanus Walvisroute Tour

10. Van Stellenbosch: Hermanus Walvisroute Tour

Reis over de kustweg naar Hermanus voor een ongelooflijk avontuur om walvissen te spotten. Deze tour biedt je een volledige dag vol hoogtepunten van zee, bergen en natuur. Begin uw dag met ophalen van uw hotel in Stellenbosch. Bekijk de pinguïns in het natuurreservaat Stony Point en loop naar de waterval in de botanische tuin van Harold Porter. Ga naar Hermanus om walvissen voor de kust te spotten en een optie om aan boord te gaan van een boot voor een walvissen spotten. Geniet van een lunch in een restaurant aan zee voordat je avontuur ten einde loopt.

Sitemap Hermanus

Wil je alle activiteiten in Hermanus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hermanus

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 783 beoordelingen

We werden opgehaald door een privéchauffeur in een voor ons in eerste instantie onbekende buitenwijk van Kaapstad. Hij bleek echter een goede chauffeur te zijn die ons op de twee uur durende rit naar Gaansbai op verschillende manieren informeerde over zijn vaderland. Het walvissen spotten begint en eindigt in Gaansbai, dat is nog een half uur rijden van Hermanus.Op de twee uur durende boottocht hebben we 4 verschillende walvissen en talloze zeehonden kunnen zien. Het hoogtepunt was een moeder die met haar kalf recht onder onze boot dook. De excursie is niet goedkoop, maar de gidsen doen er veel tijd over voordat ze echt verschillende walvissen kunnen zien.

Een heel fijne ervaring met een enthousiaste gids! We werden via whatsapp op de hoogte gehouden over de activiteit. Tijdens de activiteit kregen we heel wat info over de dieren en hun gedrag. De bemanning handelde met respect voor de dieren en bleef op een afstand. Eens de motor van de boot af stond, kwamen de dieren dichter, en konden we hen van op minder dan 1m waarnemen. Een prachtige ervaring! De gids gaf niet enkel informatie over de walvissen, maar ook over andere dieren die we konden spotten (zoals een feeding frenzy waarbij honderden vogels boven het wateroppervlak hingen, en de zeeleeuwen die hier en daar opdoken).

het was geweldig We hebben veel walvissen gezien. Het ontmoetingspunt was gemakkelijk te vinden. Voor wie zeeziek is, is het aan te raden om vooraf tabletten in te nemen. Voor de avonturiers een enorme ervaring plus. Atlantische Oceaan is gewoon niet kalm

Goed ontvangst en na een korte uitleg gingen we de boot op! Een enthousiaste gids die ons veel vertelde. Hebben veel walvissen gezien.

We werden dicht bij de walvissen gereden en kregen goede uitleg over de dieren.