Belevingen in
Hermanus

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Hermanus: De beste dingen die je niet wil missen

Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

1. Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus in een luxe bus met airconditioning, die je naar de faciliteiten van de lokale partner brengt, tegenover de trailerhelling van de haven. Krijg een ongerept uitzicht op zee met je gratis continentaal ontbijt tijdens de veiligheidsbriefing. Pak je 5 mm wetsuits terwijl je nog aan land bent en ga naar Shark Alley op Megalodon II. Eenmaal verankerd, worden de haaien per loklijn naar de kooi gelokt. Kijken vanaf het dek van de boot is bijna net zo opwindend als in de kooi stappen voor een onvergetelijke ontmoeting. Ongeveer 3 uur op zee zorgt voor meer dan één duik. De kooi neemt 4 of 5 personen tegelijk op rotatiebasis mee. Er zijn drankjes en snacks aan boord om van te genieten terwijl je opwarmt op het dek, voordat je weer een ontmoeting onder water tegenkomt met deze ontzagwekkende toproofdieren. Er is geen duikervaring nodig voor deze oppervlaktekooiduik, het is net zo eenvoudig als je adem inhouden. De cameraman aan boord is er om deze onvergetelijke ervaring voor je vast te leggen en na het bekijken van de beelden van de dag terug op het land, terwijl je geniet van een warme lunch, kun je ervoor kiezen om een souvenir USB te kopen. Ervaar walvis spotten op land onderweg naar Kaapstad of luchthaventransfers zonder extra kosten.

...
Gansbaai: kooiduikbelevenis met haaien

2. Gansbaai: kooiduikbelevenis met haaien

Zuid-Afrika heeft het geluk om grote witte haaien te kunnen zien... als je weet waar je heen moet gaan en wanneer. Het grote publiek kan ook grote witte haaien ontmoeten, zelfs face-to-face. Het observeren en duiken met deze dieren onder de juiste voorwaarden en begeleiding is een prachtige ervaring. Zelfs mensen die niets met haaien hebben komen enthousiast terug van een expeditie of duikreis met zeker respect voor grote witte haaien. Deze activiteit is zonder twijfel de meest succesvolle tour van witte haaiduiken in de wereld: door het werk in het unieke mariene gebied voor de zuidelijke kust van de Kaap hebben onze schippers meer contact met grote witte haaien dan wie dan ook wereldwijd. Routebeschrijving: · Ontbijt in de prachtige Lodge Het continentale ontbijt bestaat uit vers gemaakte muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en vleeswaren, thee en koffie. · Je dag op zee en een lezing aan boord De schipper van de dag geeft een korte lezing over de grote witte haai en legt uit hoe de lokale partner met de haaien in het gebied werkt. Je brengt 2 tot 4 uur door op zee, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je kunt bedenken! · Duiken en bezichtigen In de kooi kunnen 6 personen tegelijk. Elke persoon besteedt ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, met inbegrip van 7 mm wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbevret nodig om in een kooi te duiken. · Hapjes in de middag Bij je terugkeer op het droge keer je terug naar de lobby voor een lichte lunch. · Een dvd van je reis Een professionele videograaf filmt je reis.

...
Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Hermanus

3. Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Hermanus

Elk jaar vindt er van juni tot december een magisch evenement plaats. De zuidkapers komen om te koesteren in de warme wateren voor de kust van Hermanus. Dit prachtige geschenk van de natuur kan niet ontbreken als je in Kaapstad bent. Met deze dagexcursie met walvissen kijken en sightseeing zie je niet alleen de kustlijn van Hermanus, maar leidt je ook langs de schilderachtige kust. Onder leiding van een geregistreerde gids leidt de route je door de charmante badplaatsen Gordon's Bay, Pringle Bay en Betty's Bay. Je krijgt ook de kans om de beroemde botanische tuin Harold Porter, het Fernkloof-natuurreservaat, de Eglinregio en de Sir Lowry's Pass te bezoeken. Natuurlijk zal het hoogtepunt van deze reis ongetwijfeld het zien van de walvissen in de warme wateren zijn. Als extra optie ben je ook welkom om een boot te nemen om ze van dichterbij te bekijken. Deze excursie is de perfecte optie voor diegenen die willen deelnemen aan een unieke ervaring in Kaapstad.

...
Hermanus: boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten

4. Hermanus: boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten

Hermanus is een van de beste bestemmingen wereldwijd voor het spotten van zeezoogdieren. In de spectaculaire seizoensbezoeken uit het zuidelijk rechts zie je de bultrugwalvissen en het hele jaar door kun je Brydewalvissen en enorme scholen dolfijnen waarnemen. Ervaar deze maritieme safari die je te wachten staat! De speciaal gebouwde catamaran zorgt voor maximaal passagierscomfort en spectaculaire kijkmogelijkheden. Tijdens de rondleiding staat de vriendelijke bemanning voor je klaar om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige ervaring heeft, van het helpen om de perfecte foto te krijgen tot het serveren van gratis lichte versnaperingen. De gids, een walvisspecialist, verklaart het onderwaterleven onderweg en geeft inzicht in het gedrag van de walvissen terwijl de actie plaatsvindt. De deskundige videograaf zorgt ervoor dat het beste beeldmateriaal wordt vastgelegd. Het team voegt die persoonlijke benadering toe om ervoor te zorgen dat je een geweldige ervaring hebt en werkt onder het motto "observeren, niet storen". Tours zijn afhankelijk van het weer

...
Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

5. Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op de beste walvissentocht rond Hermanus en vertrek vanuit de vissershaven van Gansbaai. Vaar langs de rotsen van De Kelders, het gebied dat bekend staat als de beste plek om walvissen te spotten langs de kust van Zuid-Afrika. Onderweg hoor je lokale verhalen over walvissen en feiten over zuidkapers. Leer over de habitats en hun voedingsprocessen. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en andere zeedieren. Let op de bultruggen, dwergvinvissen en Brydewalvissen die in de oceaan stoeien. Van een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het mariene leven, waarbij je wilde zeedieren van dichtbij meemaakt. Ontspan zonder ethische dilemma als je bedrijven ondersteunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het eind van je boot-avontuur.

...
Gansbaai: kooiduikbelevenis met haaien

6. Gansbaai: kooiduikbelevenis met haaien

Je begint je excursie naar het spannende zeeleven van Zuid-Afrika met een continentaal ontbijt, tijdens welke je een veiligheidsbriefing van de kapitein van de boot krijgt. Vervolgens vaar je 20 minuten naar een gebied dat bekend staat om de vele haaien en andere majestueuze oceaanbewoners.  Na aankomst kun je ervoor kiezen de haaien vanaf het verhoogde observatiedek te bekijken, of in het water te worden gelaten omringd door een metalen kooi - je adrenaline zal geheid door je lichaam pompen. Bekijk de verscheidenheid van haaien die om je heen zwemmen, comfortabel in de geleverde wetsuit en veilig achter de speciaal ontworpen tralies. Houd, naast de haaien, je ogen open voor dolfijnen, roggen en andere wilde dieren. Daarna zul je terug gaan naar het land voor de lunch en bekijk je, onder het genot van koffie, thee en koekjes, een videoclip van de gebeurtenissen van de dag.

...
Tuinroute en Nationaal park Addo Elephant: 5-daagse safari

7. Tuinroute en Nationaal park Addo Elephant: 5-daagse safari

Ervaar het beste van de West-Kaap van Zuid-Afrika en zoek naar dieren in het wild in spectaculaire nationale parken, zoals nationaal park Addo Elephant. Neem deel aan een groot aantal beschikbare optionele activiteiten, waaronder een bungee-jump van de hoogste bungee-brug ter wereld en een tandem-luchtduik vanaf 3000 meter. Kies uit een scala aan accommodaties en slaapplaatsen, inclusief gedeelde slaapzalen en badkamers om je geld te besparen! Dag 1: Kaapstad – Hermanus – Kaap Agulhas (D) Vertrek maandagochtend vroeg uit Kaapstad/Stellenbosch en ga richting Hermanus. Houd er rekening mee dat klanten die de haaienkooi-ervaring doen heel vroeg in de ochtend door de duikoperator worden opgehaald en de eerste helft van de reisroute van deze dag missen. Volg de schilderachtige kustweg en pauzeer bij Betties Bay om een kolonie bedreigde Afrikaanse pinguïns te bekijken. Breng de middag door in de badplaats Hermanus, beroemd om de honderden zuidelijk-rechtse walvissen tijdens het walvisseizoen (juli tot november), evenals zijn vele winkels, restaurants en markten. Rijd 's middags naar Kaap Agulhas om het zuidelijkste puntje van Afrika te ontdekken. Bezoek een uitkijkpunt dat bekend staat als de 'echte' plaats en zie waar de Indische en Atlantische oceaan elkaar ontmoeten. Overnacht in Kaap Agulhas/Struisbaai. • Inbegrepen activiteiten: pinguïns bij Betty's Bay • Optionele activiteiten: duik in haaienkooien; boottocht met walvis spotten (in het seizoen, juli - november). Dag 2: Kaap Agulhas – Oudtshoorn (B, D) Reis langs de schilderachtige Route 62 op weg naar Oudtshoorn in de Little Karoo, bekend als de 'Struisvogelhoofdstad van de Wereld' en ervaar de langste wijnroute van Zuid-Afrika. Ontdek de ondergrondse schoonheid van de Cango-grotten tijdens een begeleide avontuurlijke ervaring en proef vervolgens de lokale wijn. Breng de nacht door in Oudtshoorn. • Inbegrepen activiteiten: lokale wijnproeverij; Cango grotten avontuurlijke ervaring Dag 3: Oudtshoorn – Knysna – Sedgefield (B, D) Ga na het ontbijt over de spectaculaire Outeniqua-bergpas en verken het Nationaal park Wilderness. Kano langs de Touwrivier door het inheemse bos en bewonder onderweg van de overvloed aan vogels. Wissel na ongeveer 40 minuten je kano's om voor een wandeling van 2 kilometer langs een promenade naar een mooie waterval en rotspoelen. Ga vervolgens naar de beroemde stad Knysna via het spectaculaire Lake District van de Tuinroute. Verken de chique stad, gevuld met curiosa, restaurants en een schilderachtige waterkant, waar je kunt lunchen en winkelen in je vrije tijd. Ga verder naar het uitkijkpunt Knysna voor een spectaculair uitzicht over de monding van de Knysna-rivier en de Indische Oceaan. Breng de late namiddag door met het verkennen van Sedgefield en de stranden en bewonder het spectaculaire uitzicht voordat je je terugtrekt voor de nacht. • Inbegrepen activiteiten: kanoen en wandelen in nationaal park Wilderness Dag 4: Sedgefield - Tsitsikamma - Addo (B, D) Geniet van het ontbijt en vertrek vervolgens naar nationaal park Tsitsikamma. Neem de tijd bij Bloukrans-brug om de hoogste bungeejump-brug ter wereld te zien. Er zal genoeg tijd zijn voor avontuurzoekers om hun moed te testen als ze dat willen. Breng de middag door in nationaal park Tsitsikamma en ontdek de unieke combinatie van inheems bos en de kustlijn van de Indische Oceaan. Profiteer van een ruime keuze aan activiteiten in het park, waaronder lange en korte wandelingen, een hangbrug oversteken of zwemmen. Verlaat de Tuinroute in de late namiddag en ga naar 'Big 5' land in nationaal park Addo Elephant. Overnacht in de Avoca River Cabins in het Addo-gebied. • Inbegrepen activiteit: toegang tot nationaal park Tsitsikamma • Optionele activiteiten: bungeejump van 216 meter op Bloukrans; avontuur over boomtoppen Dag 5: nationaal park Addo Elephant – Port Elizabeth Breng de ochtend door met het verkennen van nationaal park Addo Elephant voor maximaal 2-3 uur. Zoek naar inheemse dieren in het nationale reservaat van 28.000 hectare, waaronder ongeveer 600 olifanten, Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, wrattenzwijnen, zebra's, eland, kudu, hartenbeest en nog veel meer. Na een spannende ochtend safari, rij je naar Port Elizabeth voor een afzetservice op de locatie naar keuze tussen 13:00 en 14:00 uur. • Inbegrepen activiteiten: entree en 2-3 uur rijden door nationaal park Addo Elephant per touringcar • Optionele activiteiten: safari van 2 uur met open veld met een nationaal park Addo Elephant-veldgids

...
Tuinroute en Nationaal park Addo Elephant: 6-daagse safari

8. Tuinroute en Nationaal park Addo Elephant: 6-daagse safari

Dag 1: Kaapstad – Hermanus - Kaap Agulhas De activiteit vertrekt vanuit Kaapstad/Stellenbosch en gaat richting Hermanus. Je volgt tijdens de activiteit de schilderachtige kustweg en pauzeert bij Bettysbaai om een kolonie bedreigde Afrikaanse pinguïns te bekijken. Je brengt de middag door in de kustplaats Hermanus, beroemd omdat er van juli tot november honderden zuidkapers te vinden zijn. In het plaatsje vind je ook veel winkels, restaurants en markten. 's Middags rijd je verder naar Kaap Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika, waar je de plek ziet waar de Indische en Atlantische Oceanen elkaar ontmoeten. Dag 2:  Kaap Agulhas – Oudtshoorn Reis langs de schilderachtige Route 62, de langste wijnroute van Zuid-Afrika, naar Oudtshoorn in de Kleine Karoo, bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Proef lokale wijnen en ervaar daarna de ondergrondse schoonheid van de Cangogrotten tijdens een rondleiding. Dag 3:  Oudtshoorn – Knysna – Sedgefield Na het ontbijt ga je naar de bergpas Outeniqua, waar je het Nationaal Park Wilderness per kano ontdekt. Je peddelt rustig over de Touwrivier door een inheems bos en bewondert onderweg diverse lokale vogels. Na na ongeveer 40 minuten laat je je kano achter en maak je een wandeling van 2 kilometer over een promenade naar rotspoelen en een mooie watervla. Daarna ga je naar het beroemde plaatsje Knysna via het prachtige Tuinroute-district. Dit kleine luxueuze plaatsje zit vol met aparte plekken en restaurants, en een mooie waterkant waar je kunt lunchen en winkelen.  Na Knysna ga je naar het uitzichtpunt Knysna Heads van waar je de monding van de Knysnarivier en de Indische Oceaan kunt zien. Je brengt het eind van de middag door met het verkennen van de stranden van Sedgefield. Dag 4: Sedgefield - Tsitsikamma - Addo Na het ontbijt ga je richting Nationaal Park Tsitsikamma. Onderweg stop je bij de Bloukransbrug, met 216 meter 's werelds hoogste bungeejumpbrug. Je brengt de middag door in nationaal park Tsitsikamma waar je een unieke combinatie van inheems bos en de prachtige kustlijn van de Indische Oceaan aantreft. Het park biedt een grote reeks activiteiten, waaronder wandelingen van diverse afstanden, een wandeling over een hangbrug en zwemmen. In de late middag verlaat je de Tuinroute om naar Addo te gaan. Dag 5: Addo-Wildernis/Mosselbaai Je brengt de ochtend door in Nationaal Park Addo Elephant. Je brengt 2-3 uur door in het nationale reservaat van 28.000 hectare, waaronder ongeveer 600 olifanten en diverse andere dieren wonen, zoals Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, wrattenzwijnen, zebra's, elanden, koedoes, hartenbeesten en nog veel meer. Na een enerverende ochtend op zoek naar wilde dieren rijd je terug naar het hart van de Tuinroute waar je overnacht in Wildernis of Mossselbaai. Dag 6: Wildernis – Mosselbaai – Kaapstad Na het ontbijt pauzeer je in Mosselbaai om tijd door te brengen op de prachtige stranden, te wandelen langs kliffen over het pad naar Cape St. Blaize met uitzicht over de Indische Oceaan, en het beroemde Diazmuseum te bezoeken, ter nagedachtenis aan de eerste bekende Europese verkenning rond het puntje van Afrika. In de vroege avond ga je terug naar Kaapstad/Stellenbosch.  Wie avontuurlijk ingesteld is, kan een tandem skydive van 3 kilometer hoogte proberen of gaan zandboarden op de langste duin van Zuid-Afrika. In de vroege avond kom je terug in Kaapstad/Stellenbosch.

...
Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Hermanus

9. Vanuit Kaapstad: dagexcursie naar Hermanus

Deze rondreis brengt je over een bergpas naar de badplaats Hermanus. Deze stad, ingeklemd tussen de bergen en de zee, is niet alleen bijzonder mooi, maar ook een van de beste kustplekken ter wereld om walvissen te spotten (van augustus tot en met november). Het is niet onwaarschijnlijk dat je hier een zuidkaper van dichtbij kunt zien. Op de terugweg rijd je langs de kust met de kans dat je nog meer walvissen kunt spotten (en misschien zelfs dolfijnen). Op de terugweg bezoek je Bouchard Finlayson Wine Estate voor een wijnproeverij in de buurt van Bettysbaai om pinguïns te spotten (optioneel, voor eigen rekening & wanneer de tijd het toelaat), voordat je in de namiddag terugkeert naar Kaapstad. Op zondag stop je bij Stony Point in plaats van de wijnproeverij bij Bouchard Finlayson.

...
West-Kaap: Safari en Walviskust 2-daagse privétour

10. West-Kaap: Safari en Walviskust 2-daagse privétour

Deze privéreisroute is ontworpen met de gewaardeerde safari-zoeker met beperkte tijd in gedachten en biedt een uitgebreide kijk op de onofficiële "Big 6" van Afrika: walvissen, pinguïns, leeuwen, buffels, neushoorns en olifanten. Met een gegarandeerde stoel bij het raam zul je zeker eerst een opwindend moment zien. Dag 1: Kaapstad naar Botlierskop (D) Na een pick-up in de vroege ochtend vertrekt u vanuit Kaapstad en volgt u de spectaculaire Clarence Drive, slingert u langs de kustweg en verwondert u zich over de dramatische wendingen waar de oceaan de berghellingen ontmoet. Van een bezoek met schattige Betty's Bay Afrikaanse pinguïns tot spectaculaire walvissen op het land, je eerste dag is een droom aan de kust met een perfect uitzicht op dramatische oceaantaferelen. Vervolg uw weg naar het kleine gehucht Hermanus, over de hele wereld bekend om zijn ongeëvenaarde walvissen op het land. Maak een lichte wandeling tussen de inheemse fynbos om het perfecte uitkijkpunt te krijgen om de springende walvissen te zien. Van juni tot november is het walvisseizoen in Hermanus, en in de baai komen enorme aantallen afkalvende zuidkapers en bultruggen binnen om een vin naar de toeschouwers te zwaaien. Je zult ook aangenaam verrast zijn door het prachtige omringende landschap en de ingewikkelde bezienswaardigheden en geuren van fynbos langs de paden. Ga na de lunch richting je luxe basis voor de nacht, Botlierskop Private Game Reserve. Dit privéreservaat van 4200 hectare biedt een prachtig uitzicht op de Outeniqua-bergen en de Indische Oceaan. Botlierskop is de thuisbasis van vier van de Big 5 en biedt een groot aantal ongeëvenaarde opties voor het bekijken van wilde dieren. Uw schuilplaats heeft de vorm van een tenten suite in koloniale stijl, die glamping naar een geheel nieuw niveau tilt en alle comfort van luxe leven biedt. Diner onder de helder sprankelende lucht is inbegrepen bij de Afrikaans geïnspireerde lodge. Dag 2: Botlierskop naar Kaapstad (B) Dag 2 begint met een 4x4 game drive van 3 uur bij zonsopgang. Sta vroeg op als de struik ontwaakt en verwacht wilde ontmoetingen met giraffen, olifanten, Kaapse bergzebra's, buffels, vervetapen, waterbokken, bedreigde witte neushoorns en meer. Je deskundige game-ranger is zorgvuldig opgeleid om dieren te spotten en hun sporen te volgen om ervoor te zorgen dat je sensationele waarnemingen krijgt. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van het ongrijpbare toproofdier, de leeuw. Dit avontuur wordt gevolgd door een uitgebreid ontbijt. Kies dan voor een meeslepende safari van 1 uur of een heerlijke spa-behandeling van 30 minuten. Na de aflaten van de ochtend kom je laat in de middag aan in Kaapstad.

...

Sitemap Hermanus

Wil je alle activiteiten in Hermanus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hermanus

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 420 beoordelingen

Het was echt een geweldige ervaring. Toen we aankwamen, werden we begroet met ontbijt, kregen we een korte briefing (in het Engels) en Nepor-pakken, omdat het water nu alleen in de zomer 10 tot 14 ° C wordt. Daarna zijn we ongeveer 5 km met de boot vertrokken. Zodra de eerste haai opdook, konden de eerste 5 mensen de kooi betreden. Beetje bij beetje kwamen er steeds meer haaien in de buurt van de kooi. - krankzinnigheid! Zelfs als je ervoor koos om niet in de kooi te komen, had je een goed zicht. Uiteindelijk verscheen er ook een babyzeehond. Na ongeveer een half uur was er een verandering en de volgende 5 mensen konden de kooi in. Ten slotte werd de vraag gesteld wie geïnteresseerd zou zijn in een tweede ronde. Na in totaal ongeveer 2-3 uur op het water reden we terug en kregen een heerlijke lunch. De duik werd ook gefilmd. We hadden geluk met het weer. Echt een aanrader!

Geweldige ervaring! In het begin waren bronzen haaien snel op de boot, maar ze waren heel snel verdwenen. Na ongeveer 1 uur wachten verschenen er 2 witte haaien - een van hen ongeveer 4,5-5 meter lang. Onvergetelijke momenten, zowel in een haaienkooi als vanaf een boot. Daar hadden we enorm veel geluk mee! Het bedrijf doet voornamelijk onderzoek naar zee / haaien en doet alleen de toeristische reizen voor financiering.

We hebben de tour eind oktober gedaan. Eigenlijk zou dit twee uur moeten duren. In het begin zagen we geen walvissen, dus de bemanning zeilde een tijdje in de baai totdat we geluk hadden. De ontmoeting was heel dichtbij, intens en fantastisch. We hadden ook een beetje ruwe zee. Helaas werden sommige medereizigers zeeziek en moesten ze overgeven. De bemanning had dat goed onder controle. Iedereen werd goed verzorgd.

De tour was geweldig, het is goed georganiseerd en we hadden 20 bronzies / koperen haaien in de papaboot. Iedereen kon twee keer in de kooi komen. Het is echt een adembenemende ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Het was een fantastische tour, opnieuw en opnieuw!

Een unieke ervaring perfect vergezeld door een geweldig team! Ik zie nu de haaien met verschillende ogen als prachtige wezens