Ontdek het beste van
Hermanus

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Hermanus

Hermanus: walvisspotervaring per boot

Hermanus: walvisspotervaring per boot

Stap aan boord van de boot waar je eerst een veiligheidsbriefing krijgt. Daarna kan het walvisavontuur beginnen. Bij goede weersomstandigheden mag je als reiziger voor vertrek op het bovendek voor een geweldig vrij uitzicht, anders mag dit pas zodra je bij de walvissen bent. Vaar over de oceaan en geniet van het prachtige uitzicht.  Zodra de walvissen zijn waargenomen, mag het schip dichter bij de walvissen komen en worden de motoren uitgeschakeld om te voorkomen dat de walvissen gewond raken door de schroeven. Verwonder jezelf om zo dicht bij deze majestueuze wezens te zijn. Omdat walvissen nieuwsgierige wezens zijn, kunnen ze dichter naar de boot komen om 'mensen te kijken'. Zie een verscheidenheid aan andere wilde zeedieren, zoals dolfijnen en zeehonden, terwijl je door het water vaart. Tijdens het varen zal de bemanning je meer vertellen over deze prachtige wezens, voordat ze je na afloop van een onvergetelijke ervaring weer terug aan land brengen. 

Hermanus: dolfijnen en walvissen spotten per boot

Hermanus: dolfijnen en walvissen spotten per boot

Vaar samen met een gids, een walvisspecialist, naar Hermanus, een van de beste bestemmingen om zeezoogdieren te spotten. Je komt op plekken die enkele maanden per jaar bezocht worden door bultrugwalvissen en zuidkapers en waar je het hele jaar door Bryde-walvissen en dolfijnen kunt spotten. Geniet aan boord van snacks. De catamaran is speciaal gebouwd voor deze tocht zodat je zo comfortabel mogelijk reist met een spectaculair uitzicht. De bemanning staat op allerlei manieren voor je klaar om je een geweldige tijd te bezorgen. Ze helpen je bijvoorbeeld bij het maken van de perfecte foto en serveren gratis snacks. De gids, een walvisspecialist, vertelt meer over het onderwaterleven dat je onderweg tegenkomt en het gedrag van de walvissen dat je live kunt volgen. De deskundige videograaf legt ondertussen de mooiste beelden vast.

Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

Tijdens deze dagtocht ontdek je de sensatie van een ontmoeting met een grote witte haai. Je kunt kiezen voor een tour met ophaalservice bij je hotel in Hermanus of Kaapstad of een tour waarbij je rechtstreeks naar de boot in Gansbaai komt. Geniet van een heerlijk ontbijt en een lunch, en ontvang een certificaat voor het kooiduiken met de witte haai. Geniet eerst van een ontbijt in de prachtige Lodge. Het continentale ontbijt bestaat uit vers gebakken muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en koude vleeswaren, thee en koffie. Maak kennis met de schipper van dienst, die veel ervaring heeft in het unieke zeegebied voor de zuidkust van Kaap. De schippers registreren meer contact met grote witte haaien dan wie ook ter wereld. Je krijgt een korte inleidende presentatie over de grote witte haai en komt te weten hoe de activiteitenaanbieder in het gebied met haaien werkt. Vervolgens breng je 2 tot 4 uur op zee door, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je wilt. Spring in de kooi, waar 6 mensen tegelijkertijd in kunnen. Iedereen heeft ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, inclusief de 7 mm dikke wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbrevet nodig om in een kooi te duiken. Bij terugkeer op het droge ga je weer terug naar de Lodge voor een lichte lunch.

Vanuit Kaapstad: 2-daagse safari Garden Route Game Lodge

Vanuit Kaapstad: 2-daagse safari Garden Route Game Lodge

Tijdens deze tweedaagse safaritocht vanuit Kaapstad krijg je de kans om leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, giraffen en meer te zien. Geniet van 2 gamedrives en een overnachting inclusief diner en ontbijt. Op de eerste dag vertrek je vanuit Kaapstad en rijd je langs de schilderachtige kustweg naar Kaap Agulhas. Onderweg kom je langs Hermanus, de walvishoofdstad van de wereld. Maak een stop bij het zuidelijkste puntje van Afrika om de prachtige vuurtoren te bewonderen. Ga verder naar de Garden Route Game Lodge. Hier begin je aan een safari bij zonsondergang in een voertuig met open dak. Je ziet een verscheidenheid aan inheemse dieren, waaronder olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, nijlpaarden en meer. Na de safari schuif je aan voor een driegangendiner. Breng de nacht door in een van de prachtige, houten 4-sterrenchalets en bewonder de heldere hemel boven de lodge. In de ochtend ga je op zoek naar de dieren die je de avond ervoor misschien hebt gemist. Na de gamedrive kun je genieten van een ontbijt. 's Avonds ga je weer terug naar Kaapstad.

Gansbaai: Zee Big 5 Rondvaart

Gansbaai: Zee Big 5 Rondvaart

Bezoek het ecosysteem van Dyer Island en maak kans om de Marine Big 5 te spotten: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Elk jaar van juni tot december komen de zuidkapers aan om te paren en te kalven. Wees getuige van paringsdemonstraties, braspartijen, staartklappen, spionage en nog veel meer. Je kunt ook Bryde's walvissen, bultruggen, de ongrijpbare bultrugdolfijn en de gewone dolfijn zien. Een ongelooflijk aantal zeevogels en een waarneming van de bijna 60.000 Kaapse pelsrobbenkolonie op Geyser Rock zijn gegarandeerd als de boot door de beroemde Shark Alley vaart. Een zeebioloog aan boord zal je meer leren over de verbazingwekkende dieren die deze kusten bezoeken. Houd er rekening mee dat dit dieren in het wild zijn en dat dieractiviteit niet kan worden gegarandeerd. Een medewerker zal de dag voor de tour contact met je opnemen om de exacte ontmoetings- of ophaaltijd te bevestigen (afhankelijk van de activiteit die je hebt geboekt). De tijden waarop de excursie plaatsvindt zullen verschillen van de tijden die je bij boeking hebt geselecteerd, omdat deze excursie afhankelijk is van het weer en het getij. We zullen de tijden bevestigen na een gedetailleerde weer- en getijdecontrole. Zorg ervoor dat je de middag voor de tour je bericht ontvangt en bevestig de ontvangst van het bericht. De geschatte tijden op de website zijn slechts een indicatie. Op de dag van je reis word je opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus, als je hebt gekozen voor een optie met transfers inbegrepen. Bij aankomst in Gansbaai geniet je van koffie/thee en muffins terwijl je luistert naar een speciale veiligheidsbriefing. Zodra je bent uitgerust met opblaasbare reddingsvesten en uitrusting voor nat weer, maak je een wandeling van 200 meter naar de haven om aan boord te gaan van het walviskijkschip. De tijd die je op zee doorbrengt is gemiddeld twee uur, afhankelijk van de toestand van de zee en de activiteit van het zeeleven. Bij terugkomst aan land krijg je een informatieve nabespreking onder het genot van warme soep en brood. Je kunt na de reis ook professionele reisopnamen kopen, zodat je een blijvende herinnering hebt aan je waarnemingen. Als je hebt gekozen voor de optie met transfers vanuit Kaapstad, is een bezoek aan het African Penguin and Seabird Sanctuary op de terugweg ook inbegrepen. Je ziet de belangrijke inspanningen die worden geleverd om gewonde en zieke dieren te rehabiliteren.

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op walvisspotten in Hermanus en bezoek het gebied met de hoogste concentratie walvissen aan de Zuid-Afrikaanse kustlijn. Lanceer vanuit de schilderachtige vissershaven van Gansbaai en reis langs de kliffen van De Kelders om deze prachtige wezens te zien. Onderweg hoor je commentaar over walvissen en feiten over echte walvissen. Leer meer over de leefgebieden en hun voedingsprocessen. Zoek naar zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en ander zeeleven. Pas op voor bultruggen, dwergvinvissen en Bryde's walvissen die in de oceaan dartelen. Vang een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het onderwaterleven en stelt u in staat wilde dieren van dichtbij te bekijken. Ontspan zonder ethisch dilemma terwijl u bedrijven steunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het einde van je vaaravontuur.

Vanuit Kaapstad of Hermanus: Duikboottocht met haaienkooien

Vanuit Kaapstad of Hermanus: Duikboottocht met haaienkooien

Ontdek de sensatie van duiken met haaien in een beschermende kooi tijdens deze boottocht naar Shark Alley. Kies uit een tour met ophaal- en terugbrengservice vanuit Kaapstad of Hermanus, of een tour met een ontmoetingspunt in de haven van Kleinbaai. Geniet tijdens je reis van ontbijt, lunch, snacks en drankjes. Geniet bij aankomst van gratis snacks met koffie of thee tijdens de veiligheidsbriefing op het land en trek je wetsuit van hoge kwaliteit aan. Begin aan uw cruise vanuit de haven van Kleinbaai. Kom aan bij Shark Alley en kijk hoe de boot voor anker gaat en de haaien met een aaslijn naar de kooi worden gelokt. Bekijk de haaien vanaf het dek van de boot terwijl je wacht om in de kooi te springen voor je eigen onvergetelijke ontmoeting. Nip aan boord van drankjes en snacks terwijl je opwarmt op het dek voordat je weer een ontmoeting onder water hebt met deze ontzagwekkende toproofdieren. Er is geen duikervaring nodig voor deze kooiduik aan de oppervlakte, het is net zo eenvoudig als het inhouden van je adem. Laat uw ervaring vastleggen door een cameraman aan boord en na het bekijken van de beelden van de dag aan land, terwijl u geniet van een warme maaltijd, kunt u ervoor kiezen om een USB-souvenir te kopen.

Gansbaai: boottocht walvisspotten

Gansbaai: boottocht walvisspotten

Vertrek vanuit de opmerkelijke vissershaven van Gansbaai en vaar langs de kliffen van De Kelders. Betreed een natuurgebied met het grootste aantal walvissen in Zuid-Afrika. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, die daar samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en haaien leven. Houd je ogen open voor bultruggen, dwergvinvissen en brydevinvissen die in de oceaan stoeien. Vang een glimp op van prachtige orka's, zwarte zwaardwalvissen en snoezige Afrikaanse pinguïns. Keer na dit avontuur weer terug naar de haven.

Vanuit Kaapstad: walvisspotten in Hermanus en Gansbaai

Vanuit Kaapstad: walvisspotten in Hermanus en Gansbaai

In slechts 20 minuten verlaat je het stadscentrum van Kaapstad en rijd je langs de zuidkustroute Overberg naar Gordonsbaai, Pringlebaai en Bettysbaai. Geniet van de schilderachtige route die je in de juiste stemming zal brengen. Reis onder de Sir Lowry-bergpas en ontdek de indrukwekkende kliffen die uitkomen in de Indische Oceaan. Wanneer je Bettysbaai nadert, kun je genieten van kilometerslange natuurlijke stranden. Maak een tussenstop bij Stony Point om de broedplaats van de Afrikaanse pinguïns te zien of bezoek de botanische tuinen van Harold Porter. De reis gaat verder door Hermanus naar de kustplaats Gansbaai. De prachtige kliffen en ongerepte stranden van De Kelders bieden de perfecte plek om de walvissen vanaf het land te bekijken. In Gansbaai begint je 2 uur durende walvissafari-tour. De op maat gebouwde boot en het beperkte aantal passagiers maken het mogelijk om ten volle te genieten van de ervaring van het walvisspotten. Daarna gaan we terug naar Hermanus langs de kust voor een late lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Er is veel te ontdekken in de vele luxe winkels en ambachtelijke kraampjes. Volg de N2 naar de Peregrine Farm Stall, de laatste halte van je tour. Ervaar oude waarden en kwaliteitsproducten rechtstreeks van de boerderijen.

Kaapstad: Tuinroute en Addo Olifantenpark 6-daagse safari

Kaapstad: Tuinroute en Addo Olifantenpark 6-daagse safari

Verken Hermanus, Oudtshoorn, Sedgefield, Knysna, Tsitsikamma, Addo en Mosselbaai op een avontuurlijke 6-daagse reis vanuit Kaapstad met accommodatie, vervoer en de meeste maaltijden inbegrepen. Ontdek dieren in het wild en inheemse bossen, proef lokale wijn, kanoën, wandelen en bezoek de stranden van Mosselbaai. Dag 1: Kaapstad - Hermanus - Kaap Agulhas Begin uw reis door vanuit Kaapstad naar Hermanus te vertrekken. Volg de schilderachtige kustweg naar Betty's Bay om een kolonie bedreigde Afrikaanse pinguïns te zien. Breng de middag door in de badplaats Hermanus, bekend als de thuisbasis van honderden zuidkapers van juli tot november. Rijd later door naar Kaap Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika en de plaats waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Dag 2: Kaap Agulhas - Oudtshoorn Reis naar Oudtshoorn in de Kleine Karoo, bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld, via Route 62, de langste wijnroute van Zuid-Afrika. Geniet van een lunch en een wijnproeverij bij een lokale wijnmakerij voordat je incheckt in je accommodatie, een werkende wildboerderij in de Little Karoo. Als de zon ondergaat, kun je deelnemen aan een rondleiding door de struisvogelboerderij. Geniet van het uitzicht op de bergketens Outeniqua en Swartberg op de achtergrond voordat je er een einde aan maakt. Dag 3: Oudtshoorn - Sedgefield Na het ontbijt ga je naar de Outeniqua-bergpas en verken je het Wilderness National Park per kano. Peddel de rivier de Touw op door het inheemse bos met een overvloed aan vogels. Na ongeveer 40 minuten verlaat u de kano's voor een wandeling van 2 km langs een promenade naar een waterval met rotspoelen. Breng in de late namiddag tijd door met het verkennen van Sedgefield met zijn uitgestrekte uitzichten en stranden. Dag 4: Sedgefield - Knysna - Tsitsikamma - Addo Ga naar de beroemde stad Knysna via het weelderige Lake District van de Tuinroute. Bezoek het uitkijkpunt Knysna Heads voor een prachtig uitzicht over de rivier de Knysna en de Indische Oceaan. Stop vervolgens bij de Bloukransbrug om de hoogste bungeejumpbrug ter wereld te bekijken. De middag wordt doorgebracht in Tsitsikamma National Park, met zijn unieke combinatie van inheems bos en de kustlijn van de Indische Oceaan. Het park heeft een ruime keuze aan activiteiten, waaronder wandelen, een hangbrug oversteken en zwemmen. Verlaat 's middags de Garden Route naar het Big Five-land, Addo. Dag 5: Addo - Wildernis - Sedgefield Breng de ochtend door met het verkennen van Addo Elephant National Park. Krijg tot 2-3 uur om door het 28.000 hectare grote nationale reservaat te dwalen, de thuisbasis van ongeveer 600 olifanten en andere dieren, waaronder buffels, leeuwen, neushoorns, wrattenzwijnen en meer. Na een ochtend op safari rijd je terug naar de Garden Route waar je overnacht in de Wilderness of Sedgefield. Dag 6: Wildernis - Sedgefield - Mosselbaai - Kaapstad Na het ontbijt stop je in Mosselbaai om wat tijd op het strand door te brengen. Wandel over het Cape St. Blaize-pad langs de kliffen aan zee en bezoek het beroemde Diaz Museum-complex, dat de eerste bekende Europese verkenning rond het puntje van Afrika herdenkt. De meer avontuurlijke mensen kunnen een 3.000 meter lange tandem-skydive of sandboarding proberen op de langste duin van Zuid-Afrika. Kom later in de vroege avond terug in Kaapstad voor aflevering.

Veelgestelde vragen over Hermanus

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Hermanus?

De beste binnenactiviteiten voor regenachtige dagen zijn:

Bekijk de beste binnenactiviteiten van Hermanus op GetYourGuide

Bij een bezoek aan Hermanus, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Deze activiteiten hebben beste kortingen en deals:

Ga je naar Hermanus? Bekijk alle activiteiten met deals en kortingen op GetYourGuide

Activiteiten in Hermanus

Steden in Zuid-Afrika

Andere activiteiten in Hermanus

Wil je alle activiteiten in Hermanus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hermanus

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.032 beoordelingen)

Bedankt voor de emoties) ze haalden me op / brachten me naar het hotel. Voordien stuurde Christina alle details en verduidelijkte ze, en zelfs de organisatoren belden zelf het hotel om de details te verduidelijken. We zagen zowel witte als bronzen haaien, evenals een zwerm pinguïns die rondzwommen en een zeehond die voortdurend in de buurt van de boot zwom. Het water is erg koud. Maar aan boord van de boot gaven ze me warme chocolademelk, verwarmden me met warm water en gaven me een droge handdoek. Het is jammer dat we door de zichtbaarheid van het water de haaien niet van ver konden bekijken, maar ze waren ook duidelijk zichtbaar vanaf het dek. De houding van de organisatoren tegenover de natuur en de haaien is zeer bemoedigend; ze geven heel veel om hen. Bedankt voor een geweldige reis

Dit was een schitterende dag - we kregen een bultrug, dolfijnen, 12 haaien en een grote pijlstaartrog te zien. Ons transport vanuit Enrique was perfect, hij was erg vriendelijk en meegaand. De tour zelf was geweldig, een ontbijt bij aankomst en soep daarna. De bemanning op de boot wist zoveel over de dieren die we zouden zien en zorgde ervoor dat we het beste uit de dag haalden.

Wat een geweldige ervaring! Lange busreis maar erg de moeite waard. Mooie stops in Hermanus en het meest Zuidelijke punt van Afrika. Ook erg veel gezien van de omgeving en onze chauffeur Chris heeft ons vermaakt met prachtige verhalen. Safari was ook geweldig, veel dieren gezien. Echt een aarader!

Wij zijn absoluut blij. Het was geweldig. Het team was uitstekend en de hele ervaring was helemaal geweldig!

Super goede reis met veel uitstapjes in de haaienkooi. Geweldig personeel en al met al een perfecte reis.