Belevingen in
Hermitage

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hermitage: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

St. Petersburg: Hermitage Museum Zelfgeleide Tour & Tickets

1. St. Petersburg: Hermitage Museum Zelfgeleide Tour & Tickets

Gebruik je zelfgeleide audiotour om de belangrijkste kamers en de beroemdste kunstwerken in het Hermitage Museum te ontdekken. Bekijk de woonvertrekken van de keizerlijke familie, de Paviljoenzaal met de Pauwenklok en de Malachiet-salon. Beklim de Grand Staircase gemaakt van wit marmer en verken een uitgebreide collectie kunstwerken uit heel Europa. Gebruik uw audiogids om meer te weten te komen over de uitgebreide tentoongestelde collecties, variërend van prehistorische ambachten tot moderne kunst. De self-guided tour is ontworpen voor 1,5-2 uur, maar je kunt zo lang in het Hermitage Museum blijven als je nog mooiere interieurs en unieke tentoonstellingen wilt ontdekken.

...
Sint-Petersburg: voorrangsticket Hermitage en hulp van host

2. Sint-Petersburg: voorrangsticket Hermitage en hulp van host

Bezoek zelf het museum de Hermitage en profiteer van toegang zonder wachtrijen. Dankzij deze dienst bezoek je snel en eenvoudig een van de meest populaire kunstgalerijen ter wereld. Bovendien worden je vooraf geboekte tickets met toegangstijdstip aan jou overhandigd door een vertegenwoordiger, die je ook verder helpt bij de ingang van het museum. Vervolgens leggen ze de regels van het museum uit, geven ze richtingsaanwijzingen en helpen ze je, indien gewenst, bij het ophalen van de audiogids en de kaart van het museum. Je kunt zo lang blijven in het museum als je wilt, tot de sluitingstijd. Ontdek de fantastische collectie van wereldniveau die de Hermitage te bieden heeft in je eigen tempo. Neem de tijd om elk schilderij tot in de details te bekijken. Enkele gedeeltes hebben extra tickets nodig, zoals het General Staff Building en de impressionistische collectie. Deze kunnen echter bij de ingang toegevoegd worden aan je entreebewijs. De vertegenwoordiger toont je hoe dit werkt bij je aankomst in het museum.

...
Sint-Petersburg: rondleiding Hermitage met voorrangstoegang

3. Sint-Petersburg: rondleiding Hermitage met voorrangstoegang

Ontmoet je gids bij de Alexanderzuil op het Paleisplein. Sla de lange wachtrijen over en ga meteen het museum in. Eenmaal binnen leer je meer over de ontwikkeling van kunst en cultuur van het westen en het oosten, vanaf de prehistorie tot de huidige tijd. Bewonder de bijzondere schilderijen, prenten en sculpturen, maar ook wand- en vloertapijten, ornamenten, meubels en sieraden. Dankzij de deskundige gids krijg je inzicht in deze fascinerende kunstwerken. Beginnend met 225 schilderijen gekocht in 1764 door Catharina de Grote, omvat de museumcollectie nu meer dan 3 miljoen objecten en kunstwerken. Schatten en artefacten uit bijna elke bij de mens bekende cultuur zijn ondergebracht in het museum, waaronder de unieke collectie Griekse sieraden uit de Zwarte Zee, Scythisch goud, oude Egyptische sculpturen, Iraans zilverwerk, Chinese manuscripten, Russische iconen en Byzantijnse toegepaste kunst. Kies de optie 'Hermitage en Defensiestafgebouw' indien je ook de gerestaureerde hallen van het Hoofdkwartier van de Defensiestaf wilt bezoeken dat tegenover de Hermitage ligt. Bewonder de beroemde West-Europese meesterwerken, schilderijen uit de 19e eeuw en impressionistische en postmodernistische werken. Na het einde van je rondleiding kun je doorgaan met het verkennen van het museum.

...
Sint-Petersburg: rondleiding Hermitage met voorrangstoegang

4. Sint-Petersburg: rondleiding Hermitage met voorrangstoegang

Museum de Hermitage is samen met het Louvre, het Prado en het Metropolitan Museum of Art een van de belangrijkste en rijkste kunstmusea ter wereld. Verken hét museum van Sint-Petersburg en kom meer te weten over de oprichting en collectie tijdens een 3-uur durende rondleiding. De verzameling van het museum begon met 225 schilderijen die in 1764 aangeschaft werden door Catharina de Grote en omvat nu meer dan 3 miljoen schilderijen en kunstvoorwerpen. De 'Madonna' van Rafaël en Leonardo, de 'Sint Sebastiaan' van Titiaan en de 'Terugkeer van de Verloren Zoon' van Rembrandt zijn samen met de 'Pauwenklok' van James Cox en de 'Hurkende Jongen' van Michelangelo enkele van de vele sublieme West-Europese kunstwerken in de Hermitage. In het museum zijn schatten en voorwerpen uit bijna alle bekende culturen te vinden, waaronder een unieke collectie van Griekse sieraden uit het gebied rond de Zwarte Zee, Scythisch goud, beelden uit het oude Egypte, Iraans zilver, Chinese manuscripten, Russische iconen en Byzantijnse toegepaste kunst. Je kunt ook een tour door de schatkamer van de Hermitage toevoegen aan je rondleiding. Houd er rekening mee dat de tour door de schatkamer op aanvraag is en door het museum goedgekeurd moet worden. Nadat je een uitvoerige inleiding hebt gekregen van je gids kun je in de Hermitage blijven en de enorme verscheidenheid aan kunst de rest van de dag op je gemak bekijken. Een andere populaire toevoeging aan de highlightstour is een rondleiding langs de impressionistische collectie die in het General Staff Building tentoon wordt gesteld.

...
Sint-Petersburg: privérondleiding Hermitage van 3 uur

5. Sint-Petersburg: privérondleiding Hermitage van 3 uur

De Hermitage in Sint-Petersburg behoort tot de beroemdste musea ter wereld. Het complex, bestaande uit het Winterpaleis, de Kleine Hermitage, de Oude Hermitage, de Nieuwe Hermitage en het Hermitagetheater, staat bekend als de Staatshermitage. Ontdek deze indrukwekkende en weelderige omgeving tijdens een drie uur durende privérondleiding. Met je gids sla je de lange wachtrijen voor het museum over. Vervolgens wandel je door de museumhallen, waarin ruim 3 miljoen objecten verzameld zijn uit de Oudheid, West-Europa, het Midden-Oosten, Rusland en nog veel meer landen, regio's en periodes. Kom meer te weten over de oorsprong van het museum in 1764, toen Catharina de Grote een enorme collectie West-Europese schilderijen in bezit kreeg.  Leer meer over de ontwikkeling van kunst en materiële cultuur van het westen en het oosten, vanaf de prehistorie tot de huidige tijd. Er zijn bijzondere schilderijen, prenten en sculpturen te vinden, maar ook wand- en vloertapijten, ornamenten, archeologische vondsten, meubels en unieke sieraden. Vertel je gids wanneer je een bepaalde periode of regio extra interessant vindt, zodat de rondleiding op jouw wensen kan worden afgestemd. Een kunstliefhebber in hart en ziel? Kies dan voor de speciale rondleiding, waarbij je ook een bezoek brengt aan de gerestaureerde zalen van het Generale Stafgebouw aan de overkant van de Hermitage. Hier worden beroemde West-Europese meesterwerken, schilderijen uit de 19e eeuw en impressionistische en postmodernistische werken tentoongesteld.

...
Sint-Petersburg: Top 30 stadswandelingen met hoogtepunten

6. Sint-Petersburg: Top 30 stadswandelingen met hoogtepunten

Ontdek Sint-Petersburg als een echte local met een informatieve wandeling. Ontdek de verhalen over het verleden en heden van de stad terwijl je je gids door het historische centrum volgt. Ontmoet je gids direct naast Palace Square. Leer meer over de hoofdresidentie van de tsaren van het Russische rijk en het beroemde Staatsmuseum de Hermitage vanuit je gids. Bewonder het panorama van de prachtige rivier de Neva. Ontdek de belangrijkste waterweg van de stad, de bruggen en leer over de catastrofale overstromingen die de rivier de stad heeft veroorzaakt. Bekijk de geboorteplaats van Sint-Petersburg, de Petrus- en Paulusvesting en de voormalige stadshaven aan de Spit of Basil Island. Stop voor de kerk van de Verlosser op het Bloed en hoor over de moord op de tsaar Alexander II. Loop dan verder langs de paden van de Mikhailovsky-tuin, de Fontanka-rivierdijk en de hoofdstraat van de stad, de Nevsky Prospekt. Lijst met hoogtepunten: 1. Winterpaleis (Hermitage), Paleisplein, Generale Stafgebouw 2. Sculptuur van Atlantis 3. Neva-rivier 4. Petrus en Paulusvesting 5. Sint-Basiliuseiland 6. Capella-gebouw 7. Stroganovpaleis 8. Nevsky Prospekt 9. Kazankathedraal 10. Singerhuis 11. Kerk van de Verlosser op het Bloed 12. Russisch Staatsmuseum 13. Michaëls kasteel 14. Zomertuin 15. Sheremetev-paleis 16. Faberge-museum 17. Anichkov-brug 18. Anichkov-paleis 19. Eliseev Merchants' S hop 20. Alexandrinsky Theater 21. Gostiny Dvor 22. Kerken van Nevsky Prospekt 23. Doorgang 24. Izaäkkathedraal 25. Grand Hotel Europa 26. Admiraliteitsgebouw 27. Zweedse kerk 28. Literair café 29. Rariteitenkabinet 30. Paleisbrug

...
Hele dag City Tour van St. Petersburg

7. Hele dag City Tour van St. Petersburg

Niet heel veel stedelijke gebieden op de planeet kunnen concurreren met verschillende authentieke plekken en historische plaatsen van de vorige Russische hoofdstad. Vanaf het vroegste startpunt van de tour voel je je overweldigd door de loftiness, smaak en het mysterie van deze briljante stad die vol zit met geweldige geschiedenisfeiten! De tour begint met een meet en welkomstprocedure met uw gids in de lobby van uw hotel. De tour zal worden gebouwd op basis van uw accommodatie. Een privégids leidt je te voet door de stad of reist met je eigen auto (afhankelijk van de geselecteerde optie). Geniet van een sightseeingtour van 1 uur met verschillende stops om foto's te maken. Je bezoekt dan het fort van de heiligen Peter en Paul. Dit is het eerste gebouw van het opmerkelijke St. Petersburg en er zijn graven van de Romanov-dynastie in de kathedraal. Ga daarna verder met het stadsbezoek met een paar fotostops op Mars Fields, dicht bij de Kerk van de Verlosser op het Bloed, de Neva-dijk. Daarna kunt u genieten van een bezoek aan de kathedraal van St. Isaac. Het vierde hoogste koepelgebouw op de planeet, en in het verleden de belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk van de natie. Daarna volgt een lunchpauze (niet inbegrepen). U geniet vervolgens van een rondleiding door het Hermitage Museum. Derde van 's werelds grootste tentoonstellingshallen is beroemd om zijn brede verzameling kunstwerken uit verschillende periodes en bekend vanwege de befaamde beeldende kunst.

...
Sint-Petersburg: van de Russische revolutie tot Poetin Tour

8. Sint-Petersburg: van de Russische revolutie tot Poetin Tour

Na het ophalen van je hotel of cruiseschip door je privégids, leer je het verhaal van de Oktoberrevolutie. Ontdek waarom tsaar Nicolaas II afstand deed van zijn troon en zie het Winterpaleis dat werd bezet door de bolsjewieken in 1917. Ga door naar de kruiser Aurora en ontdek hoe het schip fundamenteel werd voor het succes van de revolutie. Ga dan naar het Museum voor Russische Politieke Geschiedenis in het voormalige hoofdkwartier van Vladimir Lenin en zijn kameraden. Bezoek zijn voormalige kantoor en zie het beroemde balkon van waaruit talloze geschiedenisveranderende toespraken werden gehouden. Leer van je gids de fundamenten van de Sovjetstaat terwijl je het museum verkent. Je hoort de stem van Stalin in een oude telefoon, werkt met geweren uit de Tweede Wereldoorlog en gaat een typisch Sovjet-stijl appartement uit de jaren zestig binnen met volledig gereconstrueerde interieurs. Tot slot, begrijp de redenen voor de ineenstorting van de Sovjetunie evenals de hedendaagse geschiedenis van de Russische Federatie. Je gids zal al je vragen beantwoorden en na de tour heb je een veel beter begrip van de oorsprong van de Russische revolutie, de fundamenten van de Sovjet-Unie en hoe de turbulente geschiedenis van Rusland zijn heden beïnvloedt.

...
St. Petersburg Visa-Free 2-Day Shore Excursion

9. St. Petersburg Visa-Free 2-Day Shore Excursion

Deze 2-daagse excursie neemt u mee op een ontdekkingstocht van St. Petersburg en de belangrijke plaatsen in de omgeving. Op de eerste dag van de tour vindt u de beroemde bezienswaardigheden verkennen in de stad St. Petersburg en geniet van een rondleiding door het State Hermitage Museum. Op de tweede dag bezoekt u het Paleis van Catharina de Grote in de stad van Poesjkin voor het verkennen van het prachtige Paleis van Peterhof. Dag 1: St. Petersburg De Grand City Tour op de eerste dag biedt u de mogelijkheid om zoveel mogelijk van de stad te zien met een deskundige en ervaren gids van het comfort van een auto of een minibus. U krijgt een volledige tour van de meest beroemde bezienswaardigheden van St. Petersburg met inbegrip van de neo-klassieke pracht van izaäkkathedraal nemen, het Paleis Square, de Peter en Paul Vesting, en de prachtige kerk op het Bloed - de tweede grootste mozaïek museum in de wereld. Geniet van een lunch in een van de gerespecteerde restaurants in de stad voor het nemen van een 2 uur durende excursie naar het Staatsmuseum de Hermitage in de middag - het grootste museum van Rusland en een van de rijkste musea van de wereld. Dag 2: Pushkin en Peterhof Ontdek de geheimen van het Amber kamer tijdens een tour naar de prachtige barokke paleis van Catharina de Grote in de stad van Poesjkin. Hier kunt u ook het park rondom het paleis te verkennen - een prachtig werk van de Russische tuinieren uit de 18e en 19e eeuw. Geniet van een lunch in een restaurant in de buurt van het paleis voor een bezoek aan het paleis Peterhof in de middag. Gelegen aan de kust, wordt Peterhof beschouwd als een van de mooiste paleizen in de wereld en is van St. Petersburg beroemdste en meest spectaculaire keizerlijke landgoed. Ontdek de Grote Paleis, gevuld met boeiende en uitgebreide interieurs, evenals het omliggende park versierd met fonteinen, standbeelden, en paviljoens.

...
St. Petersburg: privétour op maat met gids en chauffeur

10. St. Petersburg: privétour op maat met gids en chauffeur

Ontdek hoogtepunten zoals de Izaäkkathedraal en de Kerk van het Bloed, maak een rondvaart door de grachten of besteed tijd aan de Hermitage, het Catharinapaleis of Peterhof - u kiest. Toegangsprijzen en maaltijden zijn voor eigen rekening, inclusief privévervoer met airconditioning en begeleidingsdiensten. Geef uw sightseeingvoorkeuren op bij het boeken en ontmoet op de dag uw privégids en chauffeur in uw hotel op het door u gewenste tijdstip. Door vooraf te selecteren wat u wilt zien, kan uw gids de logistiek plannen en tickets vooraf reserveren, zodat u op de dag zelf niet in de rij hoeft te staan voor tickets. Als u geen specifieke sightseeingplannen heeft, zal uw gids een reisschema voor u opstellen. Je gids zal desgewenst ook restaurants aanbevelen voor de lunch (op eigen kosten). Bespreek je reisschema met je gids en spring dan in je privé sedan of minibus met airconditioning (afhankelijk van de groepsgrootte) en begin aan je tour. Afhankelijk van je interesses, begin misschien met de hoogtepunten van Sint-Petersburg. Bewonder de uivormige koepels van de Kerk van het Bloed en bekijk de St. Isaac's Cathedral, de orthodoxe basiliek met gouden koepel. Ga dan misschien verder naar de 18e-eeuwse Petrus- en Paulusvesting, de begraafplaats van de Romanov-tsaren, of bezoek het Joesoepov-paleis, waar Rasputin in 1916 werd vermoord. Als je wilt, voeg dan een boottocht toe rond de grachten van St. Petersburg, de architectuur vanaf het water bewonderen. U kunt ook uw tijd besteden aan het Hermitage Museum, een van 's werelds belangrijkste musea. Sla de wachtrij over met je vooraf geboekte ticket en bekijk enkele van de drie miljoen schatten, waaronder kunstwerken van Michelangelo, Raphael en Monet. Of kies ervoor om de keizerlijke paleizen in en rond de stad te bezoeken. Misschien verken je het Catharinapaleis, met zijn prachtige Amberkamer, voordat je het nabijgelegen Pavlovsk-paleis gaat bekijken. Als alternatief kunt u het prachtige Peterhof-paleis verkennen, ontworpen door Peter de Grote en beroemd om zijn glorieuze fonteinen. Na ongeveer acht uur eindigt je tour met een drop-off op de locatie van je keuze in St. Petersburg.

...

Plan je bezoek

 • Bezoek de schatkamers

  De Gouden Kamer en de Diamanten Kamer zijn alleen toegankelijk als onderdeel van een tour. Je kunt er tickets voor kopen bij het aanschaffen van je dagpas in het Winterpaleis; mits er nog tickets beschikbaar zijn. Deze tickets zijn niet online te koop, dus zorg dat je er vroeg bij bent of bel het telefoonnummer dat op de website staat.

 • Slechts één toegang

  Helaas is het niet mogelijk om het gebouw te verlaten en weer terug te keren. Met zo veel te zien is het een goed idee om vooraf te eten en in het Hermitagecafé wat te snacken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag, donderdag en vrijdag t/m zondag van 10:30 tot 18:00 uur, woensdag van 10:30 tot 21:00 uur, maandag gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Tickets met beperkte toegang kosten vanaf 300RUB (ongeveer €4,25). Kaartjes worden duurder met het toevoegen van tours en extra's.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er is enorm veel te zien, dus een gids is zeker een toevoeging aan je bezoek.
 • Hoe kom ik er?
  Metro naar Admiralteyskaya, Nevsky Prospekt of Gostiny Dvor, bus 7, 10, 24, 191, of tram 1, 7, 10 of 11.
 • Extra tips

  • De eerste dinsdag van de maand is de toegang gratis voor alle bezoekers.

Sitemap Hermitage

Wil je alle activiteiten in Hermitage ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hermitage

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.714 beoordelingen

Maria was een uitstekende gastheer voor ons in Sankt-Peterburg. Ze is een zeer sympathieke, deskundige, behulpzame en zorgzame gids die haar uiterste best doet om ons zeer comfortabel te voelen in haar stad. We bevelen haar en het bedrijf aan dat dit, uw IT, een zeer goede ervaring was. Zelfs de bestuurder was extreem respectvol en aardig.

Goede telefonische uitleg vooraf bij boeken. App werkt fijn met goede notificaties. Giga (Olga’s) stipt op tijd, Via gids/groepen ingang het museum in. Geen oponthoud dus. Gids is erg vriendelijk en behulpzaam. Goed om met een ervaren gids door zo’n groot museum te gaan. Alleen maar prettige herinneringen aan deze boeken.

We werden op tijd opgehaald en comfortabel naar de bestemming gebracht. De omgeving en het paleis is schitterend om zien. De barnsteenkamer is adembenemend. De trip zeker de moeite waard.

Zeer vriendelijke en goede gids die ons een grondige en uitgebreide uitleg en rondleiding bezorgde op deze prachtige locatie. Een absolute aanrader !

Leuke en leerrijke rondleiding met super vlotte gids.