Hermitage

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hermitage Sint-Petersburg, Rusland: 5 hoogtepunten

De Hermitage in Sint-Petersburg is één van de grootste en oudste musea ter wereld. De collectie is een ongeëvenaarde vertoning van Russische cultuur en geschiedenis, alsmede een ode aan wereldwijde kunst. Er is veel te zien; hier alvast wat tips!

 • Het trappenhuis in het Winterpaleis

  1. Het trappenhuis in het Winterpaleis

  Deze kamer heeft zijn oorspronkelijke 18e-eeuwse stijl behouden. Wij zijn het eens met de Duchess of Sutherland, die ooit schreef: “I have never in my life seen so brilliant a sight.”

 • Gouden Kamer

  2. Gouden Kamer

  Kroonstuk van de Hermitage is de grootste collectie Scythisch goud ter wereld. Probeer je aandacht maar eens bij de gids te houden met al dat moois!

 • Diamanten Kamer

  3. Diamanten Kamer

  Wist je al dat Fabergé meer maakte dan eieren? Hier ontdek je een uitgebreide collectie, alsmede prachtige juwelen die het Russische hof cadeau zijn gedaan.

 • Het Arsenaal

  4. Het Arsenaal

  In dit prachtige neoklassieke gebouw ontdek je de historie van de Russische krijgsmacht.

 • Neoklassieke, impressionistische en modernistische collectie

  5. Neoklassieke, impressionistische en modernistische collectie

  De oosterse collectie van de Hermitage is al indrukwekkend, maar de westerse collectie is werkelijk fabelachtig; zie werk van Renoir, Monet, van Gogh, Degas en Picasso.

Plan je bezoek

 • Bezoek de schatkamers

  De Gouden Kamer en de Diamanten Kamer zijn alleen toegankelijk als onderdeel van een tour. Je kunt er tickets voor kopen bij het aanschaffen van je dagpas in het Winterpaleis; mits er nog tickets beschikbaar zijn. Deze tickets zijn niet online te koop, dus zorg dat je er vroeg bij bent of bel het telefoonnummer dat op de website staat.

 • Slechts één toegang

  Helaas is het niet mogelijk om het gebouw te verlaten en weer terug te keren. Met zo veel te zien is het een goed idee om vooraf te eten en in het Hermitagecafé wat te snacken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag, donderdag en vrijdag t/m zondag van 10:30 tot 18:00 uur, woensdag van 10:30 tot 21:00 uur, maandag gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Tickets met beperkte toegang kosten vanaf 300RUB (ongeveer €4,25). Kaartjes worden duurder met het toevoegen van tours en extra's.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er is enorm veel te zien, dus een gids is zeker een toevoeging aan je bezoek.
 • Hoe kom ik er?
  Metro naar Admiralteyskaya, Nevsky Prospekt of Gostiny Dvor, bus 7, 10, 24, 191, of tram 1, 7, 10 of 11.
 • Extra tips

  • De eerste dinsdag van de maand is de toegang gratis voor alle bezoekers.

Sitemap Hermitage

Wil je alle activiteiten in Hermitage ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hermitage

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.634 beoordelingen

Goede telefonische uitleg vooraf bij boeken. App werkt fijn met goede notificaties. Giga (Olga’s) stipt op tijd, Via gids/groepen ingang het museum in. Geen oponthoud dus. Gids is erg vriendelijk en behulpzaam. Goed om met een ervaren gids door zo’n groot museum te gaan. Alleen maar prettige herinneringen aan deze boeken.

Fantastische rondleiding gehad langs de hoogtepunten van het Hermitage. Olga was een hele fijne gids die veel wist te vertellen met veel enthousiasme. Het was een hele prettige manier om in een korte tijd toch zoveel mogelijk van het museum te zien.

Was een leuke tour! Lidia heten de guide... helaas waren de andere mensen te lat dus begonnen we een half uur later... Guide wist alles te vertellen en kon op al onze vragen antwoord geven...

We werden op tijd opgehaald en comfortabel naar de bestemming gebracht. De omgeving en het paleis is schitterend om zien. De barnsteenkamer is adembenemend. De trip zeker de moeite waard.

Anastasia was zeer professioneel en gaf ons veel en duidelijke uitleg. Erg aan te bevelen