Kies data
Dingen om te doen

Hessen

Hessen: De beste dingen die je niet wil missen

Rüdesheim: rondvaart naar de kastelen van Midden-Rijndal

1. Rüdesheim: rondvaart naar de kastelen van Midden-Rijndal

Ervaar een kastelenrondvaart in het Midden-Rijndal, waar voortreffelijke wijnen van robijnrode Pinot Noir tot glinsterende gouden Riesling worden verbouwd. Ontdek een van de oudste Europese handelsroutes langs voormalige tolkastelen en nesten roofridders. Victor Hugo, Goethe en Heinrich Heine zijn in geest aan boord. Verken geliefde plaatsen in het Midden-Rijndal die de dichters, die aan de wieg stonden van de Rijn-romantiek, hebben geïnspireerd. Nergens zijn er zoveel middeleeuwse kastelen als op dit deel van de Rijn, dat in 2002 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Bewonder burcht Rheinstein, burcht Reichenstein (boven Trechtingshausen), burcht Ehrenfels en de fabelachtige Muizentoren bij Binger Loch. Je ziet hoe de Nahe in de Rijn vloeit en bezichtig burcht Klopp voor je verder vaart naar het Niederwaldmonument met de Germania en de Niederwaldtempel in het Osteinpark. De mythe van de Rijn-romantiek zal je betoveren Bewonder de rode wijngemeenschap Assmannshausen met zijn beroemde Pinot Noir-wijngaarden en de bloeiende Bingen met de prachtige Rheinanlage van de Landesgartenschau 2008. Zie Rüdesheim met de beroemde Drosselgasse.

Frankfurt am Main: sightseeingboottocht van 1 uur

2. Frankfurt am Main: sightseeingboottocht van 1 uur

Ga aan boord van een boot bij rivier de Main in Frankfurt en ontdek de bruisende wereldstad. De boten vertrekken minstens 6 keer per dag. Neem een uur de tijd om de aan de rivier gelegen kant van de financiële hoofdstad van Duitsland te verkennen en krijg geweldig uitzicht vanaf het water. Je bewondert het beste uitzicht over de imposantste skyline van Duitsland aan boord van de nieuwe KD-boot, de MS Palladium. Ontdek de imposante financiële stad Frankfurt en krijg meer inzicht in de geschiedenis en de tradities van deze dynamische stad. Tijdens deze unieke activiteit over rivier de Main kom je meer te weten over de geschiedenis van alle belangrijke attracties van Frankfurt. De MS Palladium is ook toegankelijk voor mensen met beperkingen, waardoor het voor iedereen mogelijk is om Frankfurt vanaf het water te beleven.

Frankfurt: rondvaart van 1 of 2 uur

3. Frankfurt: rondvaart van 1 of 2 uur

De 50 of 100 minuten durende boottochten vertrekken vanaf de aanlegsteiger 'Eiserner Steg'. De boot vertrekt elk uur. Je kunt dan wel 50/100 minuten stroomafwaarts dan wel 50/100 minuten stroomopwaarts varen. De boot vertrekt om 11.00 uur en vaart stroomafwaarts richting Griesheim. Glijd over het water door de stedelijke gebieden van Frankfurt naar de westelijke haven. Hier heb je een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van het financiële centrum van Frankfurt of geniet van het uitzicht op de musea  aan de oever, zoals de Städel. Het schip keert voor de Griesheimsluis. Om 12.00 uur brengt de rondvaart je stroomopwaarts. Deze tocht brengt je langs de prachtige oevers van de rivier naar de oostelijke haven van de stad. Om slechts enkele van de bezienswaardigheden te noemen: Je kunt de wijk Sachsenhausen en zijn museumoever bekijken. Je krijgt de kans om uit te stappen bij de Gerbermühle, een historisch monument gewijd aan de dichter Goethe die in Frankfurt leefde. De boten keren elk uur van stroomopwaarts naar stroomafwaarts en vice versa. Alle rondvaarten worden begeleid door commentaar in het Engels en Duits.

Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

4. Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp van je gids. Reis met een klimaatgestuurde bus vanuit Krakau en neem een pauze met een lekkere lunchpakket tijdens je tour. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt in een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende reis naar het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. Stop voor een pauze waar u kunt tanken met een smakelijke lunchpakket voordat u uw tour voortzet. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool is geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Hoor hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de vermelding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. Breng ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de "Endlösung van de nazi's voor het Joodse vraagstuk". Na het bezoek kun je reflecteren op de ervaring tijdens de rit terug naar Krakau.

Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijn

5. Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijn

Verken de Rijnvallei, opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed, en de wijngaarden, pittoreske dorpjes en stadjes van deze streek. Je bekijkt de machtige kastelen uit de middeleeuwen. In dit landschap vind je, wereldwijd gezien, de meeste kastelen bij elkaar. Verwonder je over de verbluffend mooie Lorelei-rots en bewonder de schitterende uitzichten over de vallei vanaf het Niederwald Monument. In de zomer brengt de kabelbaan van Assmannshausen je naar de vallei (optioneel) waar je kunt lunchen in één van de fantastische restaurants aan de oevers van de Rijn (inbegrepen). Daarna maak je een wonderschone panoramaboottocht naar St. Goarshausen, langs de beroemde Lorelei. Proef daar heerlijke wijnen in een kleine herberg of raak bevangen door al het moois in het schilderachtige stadje Rüdesheim. Let wel dat de activiteit alleen de tijd neemt bij Rüdesheim als er genoeg tijd over is.  In de winter is het mogelijk dat stoomboten niet werken bij slecht weer of watercondities. In dit geval bezoek je een kasteel. Je reist per bus terug naar Frankfurt, waar je de activiteit afsluit en je weer wordt afgezet bij het trefpunt.

Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

6. Vanuit Frankfurt: bezoek Heidelberg in 6 uur

Ervaar de charme van Heidelberg op deze dagtocht vanuit Frankfurt, inclusief toegang tot het kasteel van Heidelberg. Stap 's ochtends in een bus en breng de dag door met het bekijken van bezienswaardigheden, zoals een van de grootste wijnflessen ter wereld.  Stap in een bus met airconditioning bij een centraal gelegen bushalte in Frankfurt. Ga lekker zitten en ontspan tijdens de rit naar Heidelberg. Bezoek de wereldberoemde ruïnes van het kasteel van Heidelberg, dat een prachtige combinatie van gotische en renaissance-elementen heeft.  Wandel door de grote binnenplaats en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Vergaap je aan een van de grootste wijnvaten in de wereld. Wandel door het middeleeuwse centrum om de Oude Brug, de Karlstor en de Kerk van de Heilige Geest te vinden. Bewonder het Haus zum Ritter (Ridderhuis) met zijn prachtige renaissancegevel. Maak een wandeling door oude smalle straatjes met vakwerkhuizen. Kom langs de oudste universiteit van Duitsland, vol met interessante verhalen.  Filosofeer op de Philosophenweg of koop een heerlijke regionale wijn. Aan het eind van de trip keer je per bus terug naar Frankfurt. 

Frankfurt: nachtelijke kroegentocht door Alt-Sachsenhausen

7. Frankfurt: nachtelijke kroegentocht door Alt-Sachsenhausen

Ontdek Frankfurt op een heel bijzondere manier - tijdens een groepsreis met gegarandeerd plezier. Nadat alle deelnemers hun VIP-polsbandjes op het ontmoetingspunt hebben ontvangen, vertrek je om 22:00 uur richting Alt-Sachsenhausen. Je brengt dan ongeveer een uur door in elk van de vijf verschillende bars en pubs. Op het programma staan een typisch Hessische appelwijncafé, een Ierse pub en een cocktailbar. Aan het einde van de tour ga je naar een karaokebar, waar je kunt genieten van karaoke en zo lang kunt blijven als je wilt. Op de weg tussen de bars krijg je de hele nacht gratis shots. Doe mee met deze tour en beleef een onvergetelijk avondje uit in Frankfurt. Je zult niet alleen 4 nieuwe uitgaansgelegenheden ontdekken, maar ook veel leuke mensen ontmoeten die ook in Frankfurt zijn om plezier te hebben.

Frankfurt: TimeRide VR-tijdreisbelevenisticket

8. Frankfurt: TimeRide VR-tijdreisbelevenisticket

Reis terug in de tijd naar het bruisende, dagelijkse leven van Frankfurt in de 19e eeuw. Gebruik virtual reality om de rol van een eerbiedwaardige koopman aan te nemen, net alsof je er zelf bij was. Tijdens je tijdreiservaring begeleid je de fictieve zakenman, Theodor Riedel, door de geschiedenis van Frankfurt op drie spannende haltes. Begin bij de supermarkt en leer meer over de handelsstad tijdens de koloniale periode. Dompel jezelf onder in de drukte van de winkel, leer over de geurige kruiden en exotische goederen en bewonder het interieur van de winkel. Breng dan een virtueel bezoek aan een privébibliotheek. Leer meer over de ideeën en idealen van de lokale burgers in de setting van een familiestudie. Maak ten slotte de rit met de virtual reality-koets, het hoogtepunt van uw reis terug in de tijd naar 1891. Stap in de koets met Theodor Riedel en ervaar de charme van de bloeiende handelsstad. Geniet met je VR-headset van een 360 ° panoramisch uitzicht op middeleeuwse vakwerkhuizen en sublieme architectuur in Wilhelminiaanse stijl. Tijdens je virtuele reis vergezel je Theodor ook op zijn eigen persoonlijke lotdag: ontdek of hij de erfenis van de familie kan redden of dat hij alles zal verliezen. Of het nu gaat om ruïne of triomf, ontdek het antwoord op je reis door de tijd.

Rijndal: tour van een halve dag vanuit Frankfurt

9. Rijndal: tour van een halve dag vanuit Frankfurt

Geniet van een busreis naar het Obere Mittelrheintal, een van de beroemdste cultuurlandschappen van Duitsland. Je gids zal je een prachtig deel van de riviervallei laten zien, een UNESCO-werelderfgoed. Maak kennis met het perfecte panorama van steile wijngaarden, machtige middeleeuwse kastelen en kleine, historische wijndorpen. Ook een boottocht op een van de traditionele Rijnstoomboten staat op het programma. Je gids vertelt je over de fascinerende geschiedenis van de vallei door de eeuwen heen. Leer tijdens een wijnproeverij meer over de eeuwenoude traditie van wijnbouw, die teruggaat tot de oude Romeinen. Verwacht geen deskundige wijnproeverij, maar een informele kennismaking met deze traditie. De Rheingau is een van de beste wijngebieden van Midden-Europa. Een licht diner wordt dan geserveerd in een mooi restaurant direct aan de rivierpromenade. En dan is het tijd om terug te keren naar Frankfurt, vol prachtige indrukken van dit schilderachtige gebied.

Frankfurt: tandem parachutespringen ervaring

10. Frankfurt: tandem parachutespringen ervaring

Ontdek het wonder van vliegen met deze once in a lifetime skydive-ervaring. Geniet van een spannende vrije val door de lucht, georganiseerd door een bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het bieden van het veiligste en leukste parachutespringavontuur. Luister bij aankomst op de locatie naar een korte veiligheidsbriefing en springinstructies voordat u aan boord van het vliegtuig gaat. Trek dan een harnas, jumpsuit en veiligheidsbril aan. Je hebt 20 minuten om met je piloot en vrienden te kletsen terwijl je uitkijkt over het prachtige uitzicht op de berg Odenwald, net buiten je raam. Zodra je een hoogte van 3000 tot 4000 meter hebt bereikt, is het tijd om te springen. Je vrije val duurt 35 tot 55 seconden. De parachute gaat ongeveer 1400 meter boven het landingsgebied zachtjes open, waardoor je ongeveer 4 minuten kunt glijden en van het uitzicht kunt genieten. Geniet van een soepele en gemakkelijke landing en ontvang een herdenkingscertificaat van de bemanning.

Sitemap Hessen

Wil je alle activiteiten in Hessen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hessen

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.621 beoordelingen

Makkelijk online te boeken en te betalen. Geweldige reis over de Rijn om veel kastelen en de prachtige architectuur van de huizen te bekijken. Anderhalf uur is perfecte timing, kan een drankje drinken terwijl u geniet van het uitzicht. We namen de boot in Rudesheim, wat zo'n mooie stad is met zoveel te doen voor de dag.

Mijn familie heeft deze cruise gedaan en vond het geweldig. Het personeel is erg vriendelijk. Het schip is schoon.

Was erg leuk, vanaf het schip heb je meer zicht op de wijngaarden dan vanuit de auto.

het was een erg leuke boottocht. alles is goed verlopen, dankzij de bemanning.

Het was prachtig en zo'n mooie dag om de kastelen te zien