Het Laatste Avondmaal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 tips om je bezoek aan Het Laatste Avondmaal te verrijken

Da Vinci's schilderij van het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn discipelen is een cultuurklassieker. Je kunt het origineel in Milaan bekijken, met medebewonderaars van over de hele wereld. En daar houdt het niet op - er is van alles te doen in de buurt!

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  In deze kerk hangt Het Laatste Avondmaal, en het gebouw zelf is UNESCO Werelderfgoed. De architectuur heeft bombardementen tijdens WOII overleefd en is essentieel voor Italië.

 • 2. Tentoonstelling: Het Laatste Avondmaal

  Met deze multimediale tentoonstelling analyseer je het schilderij, leer je over de Renaissance en beleef je een nieuwe geurervaring. De ideale interactieve beleving!

 • Castello Sforzesco

  3. Castello Sforzesco

  Dit Middeleeuwse fort is een symbool van de Italiaanse Renaissance en past dus perfect bij je bezoek aan het Laatste Avondmaal.

 • Santa Maria presso San Satiro

  4. Santa Maria presso San Satiro

  Dit kerkje staat bekend als San Satiro en imponeert met zijn prachtige interieur en één van de vroegste voorbeelden van trompe l'oeil in de kunstgeschiedenis.

 • Vintage Tramtour

  5. Vintage Tramtour

  Reis door Milaan als in de jaren '30! Ontspan, terwijl je geniet van historische monumenten als het Piazza della Repubblica en het operahuis La Scala.

Plan je bezoek

 • Is de toegang beperkt?

  Er is slechts één groep van maximaal 15 mensen per keer toegestaan om Het Laatste Avondmaal in de Santa Maria della Grazie te bekijken. Je moet van tevoren een ticket boeken.

 • Wanneer is de tentoonstelling?

  Mogelijk is de tentoonstelling alleen in augustus te bezoeken; check het vooraf.

 • Moet je iets bijzonders aan?

  In de kerk dienen je schouders en knieën bedekt te zijn.

 • Vervoer binnen Milaan

  Als je een wandeltocht boekt, kun je de grote bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bezoeken. Voor andere locaties kun je de metro pakken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Laatste Avondmaal is dinsdag t/m zondag te bezoeken. De openingstijden zijn van 8:15 uur tot 19:00 uur. Op 1 mei, nieuwjaarsdag en kerstdag is een bezoek niet mogelijk.
 • Toegangsprijzen
  De ticketprijs verschilt per pakket. Doe online research om de beste prijzen te vinden en boek vooraf om de lange rij te vermijden.
 • Heb ik een gids nodig?
  Met zoveel te zien en leren is het zeker een goed idee.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de rode lijn naar Conciliazione, de rode of groene lijn naar Cardona of tram 16.
 • Extra tips

  • Boek online om niet in de lange rij te hoeven staan.

  • Tickets raken snel uitverkocht, maar soms heb je geluk en kun je een last-minute ticket scoren.

Sitemap Het Laatste Avondmaal

Wil je alle activiteiten in Het Laatste Avondmaal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Het Laatste Avondmaal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.304 beoordelingen

Leuke tour, prima gids. Onze tour was 1 uur verlaat, waarschijnlijk omdat er - door Covid regels - toen pas plek was bij het Laatste Avondmaal. Maar dat werd tijdig en prima gecommuniceerd via mail gecommuniceerd. Gids wat keurig op tijd bij makkelijk vindbare plek. We kregen allemaal een audio apparaatje en konden de hele tour goed volgen. We hebben lang de dom bezocht en daarna 2 kastelen en uiteindelijk Het laatste avondmaal van Da Vinci (adembenemend mooi... En... Foto's maken mocht!). Absolute aanrader!

Zo’n pas heb je gewoon nodig! Je neemt de metro, tram, bus en wij hadden de hop on-hop off erbij genomen. Gewoon af. Samen met de Milan Pas. Aanschuiven bij de Duomo? Neen hoor, alle rijen voorbij en als eerstvolgende aan de beurt… hebben voor de Milan Pas €89 betaald, maar die was zijn geld meer dan waard!! Bij die Milan Pas zit dan deze 48h kaart. Goed initiatief!!!

Our guide Linda was very good. She had interesting stories about the painting and the accommodation it is in. She gave us all the information with passion. You could tell she loved sharing that. It was expensive but the experience and the tour were absolutely value for money.

Excellent guide. She spoke english very well and easy to understand because of the earphone. Very good explanation of the last supper.

Zeer goede gids, veel inside informatie, goed georganiseerd, kan inspelen op locale situaties.