Het Laatste Avondmaal
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Het Laatste Avondmaal: tours & tickets

Het Laatste Avondmaal: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Milaan

Bekijk alle 228 tickets en tours

5 tips om je bezoek aan Het Laatste Avondmaal te verrijken

Da Vinci's schilderij van het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn discipelen is een cultuurklassieker. Je kunt het origineel in Milaan bekijken, met medebewonderaars van over de hele wereld. En daar houdt het niet op - er is van alles te doen in de buurt!

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

In deze kerk hangt Het Laatste Avondmaal, en het gebouw zelf is UNESCO Werelderfgoed. De architectuur heeft bombardementen tijdens WOII overleefd en is essentieel voor Italië.

Tentoonstelling: Het Laatste Avondmaal

Met deze multimediale tentoonstelling analyseer je het schilderij, leer je over de Renaissance en beleef je een nieuwe geurervaring. De ideale interactieve beleving!

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Dit Middeleeuwse fort is een symbool van de Italiaanse Renaissance en past dus perfect bij je bezoek aan het Laatste Avondmaal.

Santa Maria presso San Satiro
Foto: Ting Chen@flickr (CC BY-SA 2.0)

Santa Maria presso San Satiro

Dit kerkje staat bekend als San Satiro en imponeert met zijn prachtige interieur en één van de vroegste voorbeelden van trompe l'oeil in de kunstgeschiedenis.

Vintage Tramtour

Vintage Tramtour

Reis door Milaan als in de jaren '30! Ontspan, terwijl je geniet van historische monumenten als het Piazza della Repubblica en het operahuis La Scala.

Onze insidertips

Is de toegang beperkt?

Er is slechts één groep van maximaal 15 mensen per keer toegestaan om Het Laatste Avondmaal in de Santa Maria della Grazie te bekijken. Je moet van tevoren een ticket boeken.

Wanneer is de tentoonstelling?

Mogelijk is de tentoonstelling alleen in augustus te bezoeken; check het vooraf.

Moet je iets bijzonders aan?

In de kerk dienen je schouders en knieën bedekt te zijn.

Vervoer binnen Milaan

Als je een wandeltocht boekt, kun je de grote bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bezoeken. Voor andere locaties kun je de metro pakken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Laatste Avondmaal is dinsdag t/m zondag te bezoeken. De openingstijden zijn van 8:15 uur tot 19:00 uur. Op 1 mei, nieuwjaarsdag en kerstdag is een bezoek niet mogelijk.
 • Toegangsprijzen
  De ticketprijs verschilt per pakket. Doe online research om de beste prijzen te vinden en boek vooraf om de lange rij te vermijden.
 • Heb ik een gids nodig?
  Met zoveel te zien en leren is het zeker een goed idee.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de rode lijn naar Conciliazione, de rode of groene lijn naar Cardona of tram 16.
 • Extra tips

  • Boek online om niet in de lange rij te hoeven staan.

  • Tickets raken snel uitverkocht, maar soms heb je geluk en kun je een last-minute ticket scoren.

Wat anderen zeggen over Het Laatste Avondmaal

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
gebaseerd op 12.949 beoordelingen

De wandeling en het gidsen door Milaan, De Dom en het laatste avondmaal heeft een indruk nagelaten. Ik en mijn nichtje hebben nog lang zitten nagenieten en de dag erna waren we nog niet uitgepraat over wat we hadden bezocht en wat ons is bijgebleven. We discusieerden zelfs over de namen van de appostellen. We zochten ze op, op het internet. Het was zeer boeiend allemaal. De geschiedenis werd ons zeer levendig voorgesteld. Toen we hoorden dat het glas in lood bijbel verhaal werd gesmeden en gemaakt in Vlaanderen hoorden we er precies wat meer bij. Wij waren mee een stukje geschiedenis van Milaan. Leonardo Da Vinci s leven heeft ons een diepe indruk nagelaten. Zijn laatste avondmaal was meer dan de moeite waard. De tijd ging dan ook te snel. Het beeld in het Dom dat anatomisch werd nagebijteld is zo werkelijk dat ik er een beetje misselijk van werd maar wow zo indrukwekkend. Toen we thuis kwamen waren dit dan ook onze eerste verhalen. De gids was een fantastisch en uitstekend verteller.

Aanbevolen om een goede indruk te krijgen van Milaan

De essentie van Milaan in 3,5 uur. We hadden Anna als gids. Ze was een bron van kennis rondom de bezichtigingen en had de nodige humor. Een 3,5 uur 'wandeltocht' klinkt lang, maar valt de in de praktijk erg mee: 1. Start met een busrit naar de Skala. Vervolgens een stukje lopen om het Skala en Museum te bezoeken. 2. De weg oversteken naar de Galeria en om zo naar de Dom te lopen. 3. Bezoek aan de Dom. 4. Terug naar de bus voor een uur durende trip door de straten van Milaan 5. Bezoek aan het hoogte punt van de excursie: Het Laatste Avondmaal. 6. Terug met de bus naar het startpunt. Kortom met het wandelen viel het nogal mee. Punt 4 de busreis van een uur had eigenlijk weinig toegevoegde waarde. Het kwam me voor dat dit gebruikt werd om de tijd te overbruggen tot aan het laatste avondmaal. Liever had ik gezien dat het uur verdeeld werd over punten 1 en 3. Nu ontstond toch een wat gejaagd gevoel. Gelukkig kan je de indrukwekkende Dom later nog zelfstandig bezoeken.

Milaan: Da Vinci's Laatste Avondmaal & sightseeingtour Beoordeeld door

De Milaan city pass is zeker een aanrader.

Om Milaan te ontdekken is de pas zeker aan te raden,alleen de hop on hop of bus hebben wij niet gebruikt , met de metro gaat het een stuk sneller , in oktober is het toch te fris om boven op de bus te zitten. Verder staan er mooie bezienswaardigheden in de pas en krijg je veel korting bij musea en restaurants. Kortom een echte aanrader!

Een zeer goede ervaring en een gemakkelijke manier om al de bezienswaardigheden van Milaan te zien.Op die manier ook uitleg bij de minder bekende plekjes.

Prima fijne gids en goed verstaanbare uitleg !

Prima voor herhaling vatbaar ! Prima verloop, gids ok en zeer verstaanbare en uitgebreide info ! Aanrader voor anderen !