Kies data

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: rondleiding door 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci

1. Milaan: rondleiding door 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci

Kom oog in oog te staan met de legendarische muurschildering van Het Laatste Avondmaal tijdens een rondleiding door de door UNESCO beschermde kerk Santa Maria delle Grazie met skip-the-line tickets. Sta versteld van de totstandkoming van het schilderij en het leven van Leonardo da Vinci. Ontmoet je gelicentieerde gids en sla de wachtrij over om rechtstreeks de kerk binnen te gaan. Luister naar de expert terwijl ze je kort kennis laten maken met het leven van Leonardo da Vinci en zijn kunstwerken belichten. Zet je schrap als je de kamer binnenstapt met de wereldberoemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door da Vinci zelf. Besteed ongeveer vijftien minuten aan het bewonderen van dit historische kunstwerk, leer over de personages die aan tafel worden getoond en de technieken die worden gebruikt om ze tot leven te brengen.

Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

2. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Bekijk het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci tijdens een kleine begeleide groepsreis. Leer van een professionele en deskundige lokale gids. Geniet van 15 minuten gegarandeerde toegang met het beroemde fresco in een intieme setting. Ontmoet je gids op Piazza Santa Maria delle Grazie voor een korte introductie en uitleg van het schilderij en de kerk die het thuis noemt - de 15e-eeuwse Santa Maria delle Grazie, nu een UNESCO-werelderfgoed. Ga naar binnen zonder bij de ingang te wachten en zie zelf een van de belangrijkste kunstwerken ter wereld tijdens deze gezinsvriendelijke tour. Leer insidergeheimen over de ontbrekende ogen, de structuur van het schilderij en de complottheorieën eromheen.

Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

3. Milaan: Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

Bezoek Leonardo da Vinci's befaamde muurschildering in de eetzaal van het klooster van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Ontdek hoe het{sp} kunstwerk op verzoek van Sforza het middelpunt werd van de kerk en bekijk hoe de lunetten boven de schildering, gevormd door het drievoudig gewelfde plafond van de eetzaal, het wapen van Sforza uitbeelden. Luister toe terwijl je gids uit de doeken doet hoe de schildering tussen 1495 en 1498 tot stand kwam. Bekijk het kruisigingsfresco van Giovanni Donato da Montorfano op de tegenoverliggende muur van de eetzaal, waaraan Leonardo met tempera figuren uit de familie Sforza toevoegde.

Leonardo's wijngaard: ticket met digitale audiogids

4. Leonardo's wijngaard: ticket met digitale audiogids

Terwijl je Leonardo's wijngaard verkent, dompel je jezelf onder in de levensstijl van Leonardo da Vinci, iconisch voor vele kunstwerken, waaronder de Mona Lisa en het Laatste Avondmaal. Leonardo's wijngaard werd hem in 1498 geschonken door Ludovico Sforza, hertog van Milaan, die hem de opdracht gaf om het Laatste Avondmaal te creëren. De wijngaard werd al snel een van Leonardo's meest gekoesterde bezittingen. Met een lange lijst van wijnmakers in zijn familie genoot hij nog vele jaren van het telen van zijn eigen druiven en het creëren van zijn eigen wijnen. Toen hij zijn woonplaats Milaan verliet, bleef hij voor de wijngaard zorgen en liet hij deze zelfs genereus na in zijn testament aan twee van zijn bedienden. Tegenwoordig kunnen bezoekers dit verborgen juweeltje herontdekken tijdens een Italiaanse of Engelse rondleiding, onder leiding van een deskundige, lokale gids. Als je liever op je gemak de omgeving verkent, kun je kiezen voor een toegangsticket en audiogids, die jou waardevolle inzichten in de geschiedenis van de wijngaard bieden. Met beide opties kun je door het huis, de wijngaard, de tuin en de kassen slenteren en zelfs de originele wijnstokken bewonderen die vele jaren geleden opnieuw zijn aangeplant.

Milaan: tour Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

5. Milaan: tour Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

Volg in de voetsporen van Leonardo da Vinci en bewonder zijn meesterlijke muurschildering van Het Laatste Avondmaal in de Dominicaanse kloosterkerk van Santa Maria delle Grazie. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de muurschildering met behulp van een deskundige Engels- of Spaanstalige gids en hoort over de baanbrekende technieken die Da Vinci gebruikte toen hij het in de 15e eeuw schilderde. Ontdek andere mooie kenmerken van de Unesco Werelderfgoedkerk, met hoogtepunten met een apsis die wordt toegeschreven aan Donato Bramante en fresco's van Gaudenzio Ferrari in de Kapel van de Heilige Kroon. Je luistert naar de hertogen van Milaan uit de 15e eeuw tijdens de Renaissance voordat je terugkeert op het Piazza Santa Maria delle Grazie.

Milaan: voorrangstickets voor het Laatste Avondmaal

6. Milaan: voorrangstickets voor het Laatste Avondmaal

Milaan staat bekend om veel dingen, maar het Laatste Avondmaal is misschien wel de meest bijzondere schat. Zijn roem en schoonheid maken het echter moeilijk om kaartjes te vinden om het te zien. Met deze exclusieve skip-the-line tickets heb je direct toegang tot een van de meest gekoesterde meesterwerken van Italië, zonder stress of zorgen. U ontvangt niet alleen tickets, maar een coördinator zal u ontmoeten voor de ingang van de kapel van Santa Maria Delle Grazie. Zij zullen u ook helpen met alle invoer- en administratieve logistiek ter plaatse. Eenmaal binnen sta je er alleen voor om zowel de schoonheid van dit schilderij als het interieur van de kapel te verkennen en ervan te genieten, zoals je hartje begeert.

Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

7. Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

Milaan: Da Vinci 'Het Laatste Avondmaal' en sightseeingtour

8. Milaan: Da Vinci 'Het Laatste Avondmaal' en sightseeingtour

Reserveringen om het Laatste Avondmaal te zien zijn beperkt en snel uitverkocht, soms al maanden van tevoren. Deze tour garandeert je toegang tot Het Laatste Avondmaal evenals een spannende tour langs de bezienswaardigheden van de binnenstad van Milaan. Je zult ervaren wat Milaan zo'n stijlvolle en trendy wereldstad maakt en een van de grootste modesteden ter wereld ontdekken, die bekend staat om zijn extravagante modeshows, boetieken en outletwinkels. Vervolg je reis naar de beroemde Dom van Milaan, de indrukwekkende gotische kathedraal en een symbool van de stad. Je zult ook stoppen bij het beroemde operagebouw La Scala, waar de grote werken van componisten zoals Verdi en Puccini hun debuut gemaakt hebben en waar artiesten als Maria Callas en Luciano Pavarotti hun publiek hebben betoverd. Je entreeticket geeft je toegang tot het theater en museum, waar je na de tour nog terug kunt komen om het beter te kunnen bekijken. Tot slot brengt de bus je naar Santa Maria delle Grazie, een kerk en Dominicaans klooster dat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar je Da Vinci's opmerkelijke Laatste Avondmaal kunt bekijken.

Milaan 48-Hour City Pass: ontdek de hele stad met één kaart

9. Milaan 48-Hour City Pass: ontdek de hele stad met één kaart

Met deze handige 2-daagse Milaan Pas zie je alle hoogtepunten van de stad in je eigen tempo en bespaar je geld uit dankzij gratis toegang tot musea en kortingen die oplopen tot wel 300 EUR. Je pas is nadat je hem hebt opgehaald 48 uur geldig. Je kunt bovendien kiezen uit 2 exclusieve vervoersopties zodat je je tijd in Milaan optimaal kunt benutten. Kies een Milaan Pas met hop on, hop off Sightseeing Bus kaartje en een rondleiding in de stad aan boord van een dubbeldekker bus met open dak. 7 dagen beschikbaar per week, rijdt de bus via 3 lijnen met meer dan 40 haltes. De bus is 7 dagen per week beschikbaar en rijdt over 3 lijnen met meer dan 40 haltes. Leer meer door het audiocommentaar aan boord, beschikbaar in 8 talen (waaronder 3 exclusieve commentaren voor kinderen). Een Milaan Pas met ATM openbaar vervoer kaartje geeft je toegang tot 5 metrolijnen en meer dan 100 tram- en buslijnen. Geniet van gratis, onbeperkt reizen voor 48 uur in de stad met het openbaar vervoerssysteem met behulp dit ene simpele kaartje. Je kunt ook het volledige pakket aanschaffen en dan krijg je een Milaan Pas met zowel het hop on, hop off sightseeing kaartje en toegang tot het ATM openbaar vervoer. Profiteer van gratis toegang tot musea in de stad, zoals toegang tot het dakterras van de Dom (met de lift) La Scala Museum en Theater Pinacoteca Ambrosiana Highline Galleria Museum van Wetenschap en Technologie Triennale Design Museum San Siro Stadium Inter&Milan Museum Casa Milan – Mondo Milan Museum Leonardo 3 – “The World of Leonardo” interactief museum Vigna di Leonardo – Leonardo’s wijngaard Bagatti Valsecchi Museum Museo d’Arte e Scienza – Kunst- en wetenschapsmuseum

Milaan: wandeltour hoogtepunten & ticket Laatste Avondmaal

10. Milaan: wandeltour hoogtepunten & ticket Laatste Avondmaal

Geniet van een wandeling langs de hoogtepunten van Milaan, voorrangstoegang tot Het Laatste Avondmaal en een wandeling over het dak van de Duomo. Bekijk wereldberoemde attracties en maak kennis met prachtige pareltjes in deze rondleiding van 3 uur. De lokale partner zal voorgeboekte tickets verstrekken waarbij alles inbegrepen is en je de rijen kunt overslaan; je zal de ruimte betreden met je gids, je groep en slechts één andere kleine reisgroep, zodat je optimaal van jouw tijd voor het meesterwerk kunt genieten. Vervolgens begin je aan een wandeling waarbij je een dieper inzicht in de stad wordt verschaft. Kom meer te weten over het huis van de opera van Milaan, het wereldberoemde Teatro alla Scala, terwijl je je verwondert over de indrukwekkende façade. De rondleiding eindigt bij de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van allemaal: de verbluffende Dom van Milaan. Je bezoekt de Duomo samen van binnen om meer te ontdekken, inclusief het ondergrondse baptisterium. Dit meesterwerk van de gotische bouwstijl houdt al eeuwenlang bezoekers in haar ban en het dakterras is op zichzelf al fascinerend. Je zult Milaan op haar best te zien krijgen met een deskundige, Engelssprekende gids die hartstochtelijk over de stad kan vertellen. Alle kaartjes zijn inclusief – je hoeft je dus geen zorgen te maken over onaangekondigde kosten en ander gedoe en je helemaal concentreren op het ontdekken van delen van deze zinderende, prachtige stad waaraan de meeste bezoekers voorbij lopen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
  • Dagtochten
21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 21

Sitemap Het Laatste Avondmaal

Wil je alle activiteiten in Het Laatste Avondmaal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Het Laatste Avondmaal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 16.636 beoordelingen

We genoten van een zeer goed gedocumenteerde wandeling o.l.v. onze ervaren gids Marika! Ze wist de ingewikkelde geschiedenis van Milaan en van de historische gebouwen en plaatsen op een humoristische en duidelijke manier te vertellen!

Buena manera para organizar el recorrido y conocer la ciudad de Milan. Bus cómodo y con buena frecuencia de paradas. Er zijn geen opties voor het kiezen van een keuze of pas pero seleccionamos las principales.

Zo'n essentiële aankoop tijdens het reizen in Milaan, het stelde ons in staat zoveel te zien en ons veel geld te besparen. De voordelen en vouchers waren ook uitstekend.

De stipte tickets, de charmante plek. Als u geïnteresseerd bent in het kennen van een pand met geschiedenis, instandhouding en charme, dan is dit de plek.

mooie en rustige plek, prachtig en direct contact met de geschiedenis, dus het verbaast me niet dat Leonardo hier graag was