Kies data

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

1. Milaan: rondleiding met gids Da Vinci's Laatste Avondmaal

Bekijk het meesterwerk Het Laatste Avondmaal van dichtbij en luister naar de verhalen van een gediplomeerde gids over de fascinerende geschiedenis ervan. De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met Het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex van Dominicaanse monniken. Bekijk Het Laatste Avondmaal op deze rondleiding waarbij je alles te weten komt over de meest fantastische muurschilderingen uit de Renaissance. Een erkende lokale gids laat je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci zien en onthult verrassende feiten over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte, en ook over de geschiedenis van deze locatie.

Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

2. Milaan: rondleiding 1 uur Laatste Avondmaal, zonder wachtrij

Besteed je tijd bij Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal optimaal met een rondleiding waarvoor je niet in de rij hoeft te staan. De beroemde schildering vind je in de voormalige refter van de kerk Santa Maria delle Grazie. Eenmaal binnen, zal je blik worden gevangen door de schoonheid van het fresco. Leer alles over de geschiedenis en geheimen van de schildering, en kom meer te weten over de tijd die Leonardo da Vinci doorbracht in Milan, terwijl hij aan dit project werkte. Je deskundige gids vertelt je fascinerende verhalen en details over da Vinci en zijn werk. Onder voorbehoud van de kerk-agenda zal je gids je ook de kerk Santa Maria delle Grazie laten bezoeken.

Milaan: rondleiding door 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci

3. Milaan: rondleiding door 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci

Kom oog in oog te staan met de legendarische muurschildering van Het Laatste Avondmaal tijdens een rondleiding door de UNESCO-werelderfgoedkerk van Santa Maria delle Grazie met skip-the-line tickets . Verbaas je over de totstandkoming van het schilderij en het leven van Leonardo da Vinci. Maak kennis met uw gediplomeerde gids en sla de wachtrij over om rechtstreeks de kerk binnen te gaan. Luister naar de expert die je kort laat kennismaken met het leven van Leonardo da Vinci en zijn kunstwerken belicht. Zet je schrap als je de kamer binnenstapt met de wereldberoemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal, geschilderd door da Vinci zelf. Besteed ongeveer een kwartier aan het bewonderen van dit historische kunstwerk, leer meer over de personages die aan tafel worden getoond en de technieken die worden gebruikt om ze tot leven te brengen.

Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

4. Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

Ga mee met een rondleiding en ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan. Besteed maar liefst 15 minuten aan het bewonderen van Da Vinci's meesterlijke 'Laatste Avondmaal'. De muurschildering, ook bekend als de 'Cenacolo Vinciano', is verborgen op een muur van de refter in de basiliek. De gids geeft eerst een snelle introductie in de renaissancekunst in Italië en beschrijft hoe het een van de vruchtbaarste periodes van de schilderkunst ter wereld werd. Je ontdekt waarom de hertog van Milaan, Ludovico il Moro, Leonardo opdracht gaf en hoe hij aan de leiding stond van de belangrijkste periode in de Milanese Renaissance. Ga dan meteen vooraan in de rij staan om Da Vinci's 'Laatste Avondmaal' te zien en besteed minstens 15 minuten aan het waarderen van een van de meest iconische afbeeldingen van Christus ter wereld.

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

5. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Ontdek de hoogtepunten van Milaan tijdens een historische wandeling inclusief een voorrangsticket voor Da Vinci's meesterwerk 'Het Laatste Avondmaal'. Ontmoet de Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van snelle toegang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. Je hebt maximaal 15 minuten de tijd om alle details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Het fort, in de 14e eeuw gebouwd door de belangrijkste families van Milaan, is nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Wandel over de Via Dante naar Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, in 1776 op Piazza della Scala gebouwd. Stap de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II binnen, een wonder van 19e-eeuwse techniek. De tour eindigt voor de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

Milaan: Laatste Avondmaal en S. Maria delle Grazie Ticket en Tour

6. Milaan: Laatste Avondmaal en S. Maria delle Grazie Ticket en Tour

Als je Milaan bezoekt, is het Laatste Avondmaal (L'Ultima Cena) van Leonardo da Vinci een must-see. Het sublieme werk van het Italiaanse genie wordt nu bewaard in het monumentale Unesco-erfgoedcomplex in de Basilica Santa Maria delle Grazie. Het is een van de meest bestudeerde en geïmiteerde meesterwerken ter wereld, maar het is ook een van de meest mysterieuze en besproken schilderijen uit de Italiaanse Renaissance. Ga met ons mee op deze rondleiding en ontdek de geschiedenis en geheimen achter het schilderij Laatste Avondmaal en de prachtige basiliek van Santa Maria delle Grazie. Je krijgt de kans om alle "bewegingen van de ziel" van Da Vinci te vangen die verborgen zijn in zijn canvas, van zijn penseelstreken tot de afgebeelde personages. Een perfect schilderij, een sterk emotioneel verhaal...

Milaan: tour Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

7. Milaan: tour Laatste Avondmaal & Santa Maria delle Grazie

Volg in de voetsporen van Leonardo da Vinci en bewonder zijn meesterlijke muurschildering van Het Laatste Avondmaal in de Dominicaanse kloosterkerk van Santa Maria delle Grazie. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de muurschildering met behulp van een deskundige Engels- of Spaanstalige gids en hoort over de baanbrekende technieken die Da Vinci gebruikte toen hij het in de 15e eeuw schilderde. Ontdek andere mooie kenmerken van de Unesco Werelderfgoedkerk, met hoogtepunten met een apsis die wordt toegeschreven aan Donato Bramante en fresco's van Gaudenzio Ferrari in de Kapel van de Heilige Kroon. Je luistert naar de hertogen van Milaan uit de 15e eeuw tijdens de Renaissance voordat je terugkeert op het Piazza Santa Maria delle Grazie.

Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

8. Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

9. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Bekijk het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci tijdens een kleine begeleide groepsreis. Leer van een professionele en deskundige lokale gids. Geniet van 15 minuten gegarandeerde toegang met het beroemde fresco in een intieme setting. Ontmoet je gids op Piazza Santa Maria delle Grazie voor een korte introductie en uitleg van het schilderij en de kerk die het thuis noemt, de 15e-eeuwse Santa Maria delle Grazie, nu een UNESCO-werelderfgoed. Ga naar binnen zonder bij de ingang te wachten en zie zelf een van de belangrijkste kunstwerken ter wereld tijdens deze gezinsvriendelijke tour. Leer insidergeheimen over de ontbrekende ogen, de structuur van het schilderij en de complottheorieën eromheen.

Milaan: Express Tour van het Laatste Avondmaal

10. Milaan: Express Tour van het Laatste Avondmaal

Bekijk het beroemdste meesterwerk van Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, en leer alles over zijn ongelooflijke geschiedenis en verhalen zonder afleiding. Ontdek het internationaal bekende kunstwerk en krijg een voorproefje van dit meesterwerk van dichtbij. Ontmoet je kleine groep en gids net buiten de refter waar het Laatste Avondmaal wordt gehouden. Hoor van je deskundige gids de details van het genie achter dit meesterwerk. Geniet van een exclusieve bezichtiging en besteed zoveel mogelijk tijd aan het bewonderen van het schilderij zonder afleiding. Sluit je aan bij een kleine groep om directe en directe toegang tot dit ongelooflijke kunstwerk te krijgen, en heb de rest van de dag vrij om Milaan te ervaren zoals je wilt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Citycards
  • Privétours
  • Dagtochten
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Het Laatste Avondmaal

Wil je alle activiteiten in Het Laatste Avondmaal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Het Laatste Avondmaal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 19.462 beoordelingen

Onze fijne gids Marcella Sulkova wist een hoop en vertelde naast historie ook leuke weetjes! Handig dat iedereen een oortje kreeg zodat je niet op een kluitje hoeft te staan om alles te verstaan. De groep was best groot, 45pers, maar daar had je verder geen last van omdat je alleen met je groep bij het Laatste Avondmaal staat. Jammer dat je weinig tijd had om bij het fresco vragen te stellen, dit moet je erna doen, in de volgende ruimte. Elke groep mag maar 15 minuten het tafereel bewonderen.

Super enthousiaste gids met hele leuke informatie en feitjes. Voegt veel toe aan de ervaring.

Bijzondere bezienswaardigheid die mede dankzij de gids helemaal tot haar recht gekomen is.

Ervaren gids, duidelijke taal, uitleg goed te volgen ook dankzij de oortjes.

Lovely experience. Real masterpiece perfectly explained by Sarà.