Het Laatste Avondmaal
Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Het Laatste Avondmaal Tours: Onze meest aanbevolen

Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

1. Milaan: rondleiding naar Da Vinci's Laatste Avondmaal

De kerk van Santa Maria delle Grazie en de refter met het Laatste Avondmaal staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze maakten deel uit van een groot kloostercomplex dat toebehoorde aan de Dominicaner monniken. Vermijd het ongemak van wachtrijen en profiteer van je gereserveerde toegang om het Laatste Avondmaal te zien. Je gids zal je alles over de indrukwekkendste muurschilderingen uit de renaissance vertellen. Een erkende lokale gids zal je dit meesterwerk van Leonardo da Vinci laten zien en verrassende feiten onthullen over het perspectief, de compositie en de techniek die de kunstenaar gebruikte en ook over de geschiedenis van deze locatie.

...
Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

2. Milaan: rondleiding Laatste Avondmaal

Ontdek een meesterwerk van de Milanese Renaissance in de kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan, en breng maximaal 20 minuten door met het bewonderen van het meesterlijke 'Laatste Avondmaal' van Da Vinci. Ook bekend als de 'Cenacolo Vinciano', is de muurschildering verborgen op een muur van de refter in de basiliek. Je gids geeft een snelle introductie van de renaissancekunst in Italië en beschrijft hoe het een van de vruchtbaarste periodes van de schilderkunst ter wereld werd. Je ontdekt waarom de hertog van Milaan, Ludovico il Moro, Leonardo opdracht gaf en hoe hij de belangrijkste periode in de Milanese Renaissance voorzat. Ga dan recht naar de voorkant van de lijnen om het 'Laatste Avondmaal' van Da Vinci te bekijken en besteed maximaal 20 minuten aan het waarderen van één van de meest iconische beelden van Christus in de wereld.

...
Milaan: Express Tour van het Laatste Avondmaal

3. Milaan: Express Tour van het Laatste Avondmaal

Bekijk het beroemdste meesterwerk van Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, en leer alles over zijn ongelooflijke geschiedenis en verhalen zonder afleiding. Ontdek het internationaal bekende kunstwerk en krijg een voorproefje van dit meesterwerk van dichtbij. Ontmoet je kleine groep en gids net buiten de refter waar het Laatste Avondmaal wordt gehouden. Hoor van je deskundige gids de details van het genie achter dit meesterwerk. Geniet van een exclusieve bezichtiging en besteed zoveel mogelijk tijd aan het bewonderen van het schilderij zonder afleiding. Sluit je aan bij een kleine groep om directe en directe toegang tot dit ongelooflijke kunstwerk te krijgen, en heb de rest van de dag vrij om Milaan te ervaren zoals je wilt.

...
Het beste van Milaan: voorrang De Dom en Laatste Avondmaal

4. Het beste van Milaan: voorrang De Dom en Laatste Avondmaal

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

...
Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

5. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Bekijk het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci tijdens een kleine begeleide groepsreis. Leer van een professionele en deskundige lokale gids. Geniet van 15 minuten gegarandeerde toegang met het beroemde fresco in een intieme setting. Ontmoet je gids op Piazza Santa Maria delle Grazie voor een korte introductie en uitleg van het schilderij en de kerk die het thuis noemt - de 15e-eeuwse Santa Maria delle Grazie, nu een UNESCO-werelderfgoed. Ga naar binnen zonder bij de ingang te wachten en zie zelf een van de belangrijkste kunstwerken ter wereld tijdens deze gezinsvriendelijke tour. Leer insidergeheimen over de ontbrekende ogen, de structuur van het schilderij en de complottheorieën eromheen.

...
Milaan: Leonardo's Vineyard Ticket met optie voor rondleiding

6. Milaan: Leonardo's Vineyard Ticket met optie voor rondleiding

Terwijl je Leonardo's Vineyard verkent, dompel je jezelf onder in de levensstijl van Leonardo da Vinci, iconisch voor vele kunstwerken, waaronder de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal. Leonardo's Vineyard werd hem in 1498 geschonken door Ludovico Sforza, een voormalige hertog van Milaan, die hem de opdracht gaf om Het Laatste Avondmaal te creëren. De wijngaard werd al snel een van Leonardo's meest bewonderde bezittingen. Met een lange lijst van wijnmakers in zijn familie, genoot hij nog vele jaren van het telen van zijn eigen druiven en het creëren van zijn eigen wijnen. Toen hij zijn woonplaats in Milaan verliet, bleef hij voor de wijngaard zorgen en liet hij deze zelfs genereus na in zijn testament aan twee van zijn bedienden. Tegenwoordig kunnen bezoekers dit verborgen juweeltje herontdekken tijdens een Italiaanse of Engelse rondleiding, onder leiding van een deskundige lokale gids. Als u liever op uw gemak de omgeving verkent, kunt u kiezen voor een toegangsticket en audiogids, die u waardevolle inzichten in de geschiedenis van de attractie bieden. Met beide opties kunt u door het huis, de wijngaard, de tuin en de kassen slenteren en zelfs de originele wijnstokken bewonderen die vele jaren geleden opnieuw zijn aangeplant.

...
Milaan: Da Vinci 'Het Laatste Avondmaal' en sightseeingtour

7. Milaan: Da Vinci 'Het Laatste Avondmaal' en sightseeingtour

Reserveringen om het Laatste Avondmaal te zien zijn beperkt en snel uitverkocht, soms al maanden van tevoren. Deze tour garandeert je toegang tot Het Laatste Avondmaal evenals een spannende tour langs de bezienswaardigheden van de binnenstad van Milaan. Je zult ervaren wat Milaan zo'n stijlvolle en trendy wereldstad maakt en een van de grootste modesteden ter wereld ontdekken, die bekend staat om zijn extravagante modeshows, boetieken en outletwinkels. Vervolg je reis naar de beroemde Dom van Milaan, de indrukwekkende gotische kathedraal en een symbool van de stad. Je zult ook stoppen bij het beroemde operagebouw La Scala, waar de grote werken van componisten zoals Verdi en Puccini hun debuut gemaakt hebben en waar artiesten als Maria Callas en Luciano Pavarotti hun publiek hebben betoverd. Je entreeticket geeft je toegang tot het theater en museum, waar je na de tour nog terug kunt komen om het beter te kunnen bekijken. Tot slot brengt de bus je naar Santa Maria delle Grazie, een kerk en Dominicaans klooster dat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar je Da Vinci's opmerkelijke Laatste Avondmaal kunt bekijken.

...
Milaan: halve dag historische tour en Laatste Avondmaal

8. Milaan: halve dag historische tour en Laatste Avondmaal

Sla de wachtrijen over om Da Vinci's "Laatste Avondmaal" te zien en geniet van een historische tour door Milaan met een Engelstalige gids. Ontmoet je Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van toegang met voorrang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. De bezichtiging is strikt beperkt tot 15 minuten om de details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Gebouwd in de 14e eeuw door de belangrijkste families van Milaan, is het fort nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Loop over de via Dante naar het Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, gebouwd in 1776 op de Piazza della Scala. Ga de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II in, een wonder van de 19e-eeuwse bouwkunde. De tour eindigt buiten de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

...
Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

9. Milaan: toegangsticket voor het laatste avondmaal en rondleiding

Vermijd de stress van het wachten in de rij en proberen erachter te komen hoe u kaartjes kunt kopen tijdens deze 1-uur durende rondleiding door de Santa Maria delle Grazie, waar een van Da Vinci's grootste meesterwerken, het Laatste Avondmaal, is gehuisvest. Nadat je je gids bij het loket hebt ontmoet, ontvang je een headset zodat je je gids duidelijk kunt horen voordat je aan je rondleiding door het museum begint. Ga vervolgens het museum binnen en leer alles over de geschiedenis en achtergrond van het schilderij. Ontdek interessante feiten over hoe Leonardo Da Vinci het schilderij heeft gecomponeerd en ontdek geheimen over de compositie en de technieken die zijn gebruikt tijdens de voltooiing ervan.

...
Milaan: privérondleiding door Da Vinci's laatste avondmaal

10. Milaan: privérondleiding door Da Vinci's laatste avondmaal

Ontdek een van de belangrijkste kunstwerken uit de geschiedenis. Leer meer over Leonardo en zijn geest met het inzicht dat alleen een gids kan bieden. Uw bezoek aan Het Laatste Avondmaal duurt 15 minuten. Vanwege het delicate karakter van het schilderij kan slechts een beperkt aantal mensen het elke dag zien. Het Laatste Avondmaal is niet alleen een van de meest iconische Leonardo Da Vinci-schilderijen, maar ook een gebeurtenis die de kunstgeschiedenis verandert. Ontdek alle geheimen en geschiedenis van het schilderij tijdens deze unieke ervaring en bezoek de kerk van Santa Maria delle Grazie (openingstijden mogelijk).

...

Sitemap Het Laatste Avondmaal

Wil je alle activiteiten in Het Laatste Avondmaal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Het Laatste Avondmaal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.955 beoordelingen

Leuke tour, prima gids. Onze tour was 1 uur verlaat, waarschijnlijk omdat er - door Covid regels - toen pas plek was bij het Laatste Avondmaal. Maar dat werd tijdig en prima gecommuniceerd via mail gecommuniceerd. Gids wat keurig op tijd bij makkelijk vindbare plek. We kregen allemaal een audio apparaatje en konden de hele tour goed volgen. We hebben lang de dom bezocht en daarna 2 kastelen en uiteindelijk Het laatste avondmaal van Da Vinci (adembenemend mooi... En... Foto's maken mocht!). Absolute aanrader!

Our guide Linda was very good. She had interesting stories about the painting and the accommodation it is in. She gave us all the information with passion. You could tell she loved sharing that. It was expensive but the experience and the tour were absolutely value for money.

Excellent guide. She spoke english very well and easy to understand because of the earphone. Very good explanation of the last supper.

Zeer goede gids, veel inside informatie, goed georganiseerd, kan inspelen op locale situaties.

Great guide.learned a lot more for the fresco-painting!