Kies data

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: City Card met openbaar vervoerspas

1. Rotterdam: City Card met openbaar vervoerspas

Beleef de topattracties, tours, bars en eetgelegenheden van Rotterdam met 25% tot 50% korting met de Rotterdam Welcome Card. Gebruik de meegeleverde OV-kaart om van de ene plaats naar de andere te komen. Hoogtepunten: • Bespaar tot 25% op topmusea en attracties zoals de Kunsthal, de Euromast en Futureland.• Krijg tot 25% korting bij gezinsvriendelijke attracties zoals Diergaarde Blijdorp, Miniworld en Midget Golfbaan Parkhaven.• Krijg smakelijke kortingen op allerlei soorten restaurants, van torenhoge hamburgers in Restaurant Hudson tot gezond ontbijt bij Baker & Moore. Kies tussen een 1, 2 of 3-daagse kaart, geschikt voor dagtochten of een korte stedentrip. Nadat je je voucher hebt ingewisseld, ga je op avontuur in Rotterdam. 

Rotterdam: tour langs architectuurhighlights, incl. Depot

2. Rotterdam: tour langs architectuurhighlights, incl. Depot

Volg een enthousiaste lokale gids op een wandeltour die de opvallende en experimentele architectuur in Rotterdam laat zien. Ontdek de slimme en gedurfde bouwstijlen van de stad, terwijl je meer te weten komt over de opvallende drang van Rotterdam naar constante innovatie. Start je tour op het dak van het Witte Huis (bij weekendtours) met een prachtig uitzicht over de Markthal, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Willemsbrug en De Rotterdam. Daarna loop je dwars door de beroemde Markthal, ontworpen door MVRDV. Ontdek Rotterdams nieuwe stadspark, inclusief een openbaar podium voor muziek en dans op het onlangs gerenoveerde Grotekerkplein. Je komt langs café Dudok, van Dudok, en vervolgens kom je aan bij het Timmerhuis, een prachtig voorbeeld van wederopbouwarchitectuur waarbij het gerenommeerde, in Rotterdam gevestigde architectenbureau OMA heeft een gemeentelijk kantoorgebouw uit de jaren 1950 samengevoegd met een pixelvormige staalconstructie. Bezoek een dakterras (op werkdagen) met een fantastisch uitzicht over de Markthal, de Coolsingel, het stadhuis en het centrum van de stad. Vervolgens zie je historische en naoorlogse monumenten, zoals het postkantoor en De Bijenkorf. Passeer Forum op weg naar het Schouwburgplein en op het Kruiskadeplein zie je het Groothandelsgebouw, Centraal Station en de Delftse Poort, gevolgd door de opmerkelijke Calypso, Pauluskerk en de Unie. Bewonder het Huis Sonneveld en Het Nieuwe Instituut in het Museumpark. Ten laatste zie je het opvallende Depot Boijmans van Beuningen, een verbluffend staaltje architectuur dat de thuisbasis is van 's werelds eerste openbare kunstdepot. Je deskundige gids vertelt je alles over het concept en de bouw van de reflecterende panelen die de dubbel golvende gevel creëren, en komt meer te weten over de luchtvaarttechnieken die moesten worden toegepast om de grote toegangsdeuren te bedienen.

Rotterdam: Kunst en Architectuur Hoogtepunten Wandeltocht

3. Rotterdam: Kunst en Architectuur Hoogtepunten Wandeltocht

De tour volgt architectuuriconen als het Centraal Station, het Calipso-gebouw en het Theaterplein. We presenteren Het Museumkwartier: De Kunsthal en het Nieuwe Instituut en met het nieuwe rijzende icoon – Het Depot van Museum Boijmans, het eerste toegankelijke museumdepot ter wereld. Op de route is er een reeks kunst gewijd aan het drama van de gebombardeerde stad, een frisse mix van straatkunst, een verspreiding van kunstmeesterwerken waarvan de artiestennamen voor zich spreken: Henry Moore, Roden, Picasso, Van Lieshout. Onze gids brengt je naar de meest populaire kunstlocatie: de jonge, avant-garde Witte de Witstraat. De tour gaat door het gebied van de futuristische Kubuswoningen en eindigt in de Markthal waar kunst en architectuur op spectaculaire wijze samenkomen!

  • Rondleidingen
  • Citycards
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Het Nieuwe Instituut

Wil je alle activiteiten in Het Nieuwe Instituut ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Het Nieuwe Instituut

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7 beoordelingen

We maken deel uit van een architectuurpraktijk uit Dublin en ons bezoek was bedoeld om de meest recente ontwikkelingen in Rotterdam op te nemen. Ik woonde daar tussen 1979 en 1982 en de ontwikkelingen in korte tijd waren enorm. Van de herontwikkeling van het treinstation als iconisch gebouw in korte tijd tot het Markthalgebouw en het nieuwe hoge kantoorgebouw De Rotterdam zorgde voor een interessante architectuur met de toegevoegde historische voetnoten. Anet was een geweldige gastheer en interessant met haar opmerkingen en observaties met haar toegevoegde boekmateriaal om haar punten met betrekking tot geschiedenis en plaats te illustreren. De tour zelf kan slechts een klein deel van het architectonische verleden van Rotterdam beslaan, maar er staan veel spannende gebouwen in de pijplijn voor een vooruitstrevende stad. De rit met de watertaxi was nieuw voor ons en een interessante onderbreking van het architectonische jargon dat sommige toeristen misschien vreemd is.

Alles was geweldig met de trein. Het enige om over te klagen is dit bonusboekje. Veel zou online geboekt moeten worden. En als het op de links aankwam, was alles in het Nederlands in het midden, hoewel ik vroeger alles in het Engels of Duits had. Dus het was allemaal gewoon moeilijk.

Praktisch en gemakkelijk kaartje om de stad en de omgeving te verkennen - je kunt er zelfs mee reizen met de metro naar Hoek van Holland en Den Haag! Sterk aanbevolen

Geweldig voor het verkennen van Rotterdam, een echte aanrader. Personeel bij het ophaalpunt erg behulpzaam en vriendelijk, zelfs als je meer ervaringen wilt boeken.

Je wordt heel goed geholpen aan het Rotterdam Centraal en deze kaart is super handig want je kan gaan waar je wilt en wanneer.