Belevingen in
Hiërapolis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hiërapolis: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Antalya: dagexcursie naar Pamukkale en Hiërapolis met lunch

1. Antalya: dagexcursie naar Pamukkale en Hiërapolis met lunch

Je dagexcursie begint wanneer je in de vroege ochtend wordt opgehaald bij je hotel in Antalya voor de rit naar Pamukkale. Na een lunchpauze bezoek je de sneeuwwitte, trapsgewijze kliffen van dit mysterieuze 'kasteel van katoen'. Het kalkhoudende water dat dit surrealistische landschap heeft gevormd komt van bronnen op een nabijgelegen klif met een hoogte van 200 meter. Bewonder de mineraalbossen, de versteende watervallen en een opeenvolging van trapsgewijze bassins die door deze wateren zijn gevormd. Aan het eind van de 2e eeuw voor Christus vestigden de koningen van Pergamon hier het kuuroord Hiërapolis. De overblijfselen van deze baden, tempels en andere Griekse monumenten zijn er nog steeds te bezichtigen. De tempels waren belangrijke handelscentra voor het oude Hiërapolis. Bekijk het Romeinse theater, de tempel van Apollo, de Romeinse baden, fonteinen en de agora. Na de rondleiding krijg je de gelegenheid om in de thermale baden te zwemmen. Tegen extra betaling kun je ook in het bad van Cleopatra zwemmen.

...
Van Istanbul: 2-daagse Efeze, Pamukkale en Hierapolis Tour

2. Van Istanbul: 2-daagse Efeze, Pamukkale en Hierapolis Tour

Ontdek de oude steden Efeze en Hierapolis tijdens deze tweedaagse reis vanuit Istanbul. Verken de oude stad Efeze, waar u de Tempel van Artemis kunt zien. Ervaar de schoonheid van de natuurlijke witte terrassen gecreëerd door minerale afzettingen bij de warmwaterbronnen in Pamukkale. Overnacht in de stad Selcuk of Kusadasi. Trakteer uzelf op een ontbijt in het hotel. Probeer tijdens je tours authentiek Turks eten met lunch in twee lokale restaurants. Dag 1: Laat je ophalen bij je accommodatie in Istanbul en ontspan tijdens de rit naar de luchthaven. Geniet van een comfortabele vlucht naar de stad Izmir. Ontmoet je gids op de luchthaven en rijd naar het kantoor van de touroperator in de stad Selcuk. Neem een pauze met lunch in een lokaal restaurant. Ga verder naar de archeologische vindplaats in Efeze om je rondleiding te beginnen. Loop door de oude straten en zie een van de wonderen van de antieke wereld in de Tempel van Artemis. Bekijk de façade van een van de grootste bibliotheken uit de Romeinse tijd in de bibliotheek van Celsus. Stop bij het Huis van de Maagd Maria waar de religieuze figuur haar laatste dagen zou hebben doorgebracht. Bekijk de overblijfselen van een oud Romeins amfitheater. Leer meer over deze ruïnes van je lokale gids. Rijd naar uw hotel in Selcuk of Kusadasi waar u 's avonds kunt uitrusten. Dag 2: 'S Ochtends wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel. Geniet van het schilderachtige Turkse platteland tijdens de rit naar Pamukkale. Hoor over het gebied en de cultuur van je gids. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat je aan je rondleiding door de ruïnes van Hierapolis begint. Wandel naar de overblijfselen van een enorm Romeins amfitheater dat ooit 15.000 toeschouwers had. Bewonder de marmeren trap bij de Griekse tempel van Apollo. Kijk hoe uw gids u wijst op alle belangrijke bouwwerken op de archeologische vindplaats Hierapolis. Doe je schoenen uit en loop langs de witte terrassen van Pamukkale. Dompel je voeten onder in de natuurlijke warmwaterbronnen. Zwem tussen de ruïnes van een tempel in Cleopatra's Pool. Heb 's middags wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Doe het rustig aan op de rit terug naar de luchthaven waar je je vlucht terug naar Istanbul kunt nemen. Zodra u in Istanbul bent aangekomen, staat uw chauffeur klaar om u terug te brengen naar uw accommodatie in Istanbul.

...
Van Istanbul: Pamukkale-dagtour met vluchten en transfers

3. Van Istanbul: Pamukkale-dagtour met vluchten en transfers

Geniet van de oude geschiedenis en spectaculaire natuurlijke schoonheid van Pamukkale tijdens een dagexcursie met gids inclusief vluchten en transfers vanuit Istanbul. Begin de dag helder en vroeg met een ochtendvlucht van Istanbul naar Denizli. Daar zul je een transfer nemen om je professionele gids te ontmoeten die het Grieks-Romeinse verleden van Pamukkale zal ontdekken. Verken de warmwaterbronnen in Karahayit, die door minerale afzettingen een Instagramwaardige roodtint hebben gekregen. Ga dan naar de Romeinse ruïnes in Hierapolis, een plaats die verbroederd is met Pamukkale om een enkele UNESCO-werelderfgoedlocatie te creëren. Na het verkennen van omgevallen oude zuilen en heilige tempels, krijg je de kans om te zwemmen in Cleopatra's antieke zwembad - een majestueuze plek die naar verluidt door de Egyptische koningin werd bezocht vanwege zijn genezende krachten. Neem een uur de tijd om de verborgen hoekjes van Pamukkale in je eigen tempo te ontdekken voordat je weer samenkomt met je gids en de groep voor de lunch. De volgende stop is een van de meest pittoreske plekjes in Turkije: de travertijnen van Pamukkale. Maak een wandeling op blote voeten over deze heldere, witte kalkstenen terrassen gevuld met plassen water. Stop ten slotte bij een lokale Onyx-fabriek voordat je terugkeert naar Istanbul na een onvergetelijke dag in de natuur en geschiedenis.

...
Privétour Pamukkale en Hierapolis vanuit de hele dag vanuit Istanbul

4. Privétour Pamukkale en Hierapolis vanuit de hele dag vanuit Istanbul

Nadat je bent opgehaald tussen 05:00 uur en 05:30 uur vanuit je hotel in Istanbul, word je naar het vliegveld gebracht waar je een vlucht naar Denizli zult nemen. Maak kennis met uw privégids in Denizli en maak uw eerste bezoek aan Pamukkale. De prachtige witte cascades van Pamukkale zijn een reis waard om het oog van een natuurlijke plek te zien. Wandel door Pamukkale en vind een kans om te ontspannen in het warme water van het oude zwembad. Hierapolis, gebouwd net boven de hete bronnen van Pamukkale, is een machtige oude stad en een UNESCO-werelderfgoed. Hierapolis werd gebouwd in de 2e eeuw voor Christus door de koning van Pergamon en werd een Romeinse stad. De stad was beroemd om verschillende belangrijke heiligdommen en ook als een belangrijk handelscentrum. Hierapolis was beroemd om het maken van paarse verf en stoffen en het is nog steeds beroemd om textielproducten. Nadien rijd je terug naar Denizli airport om je vlucht terug naar Istanbul te maken. De gids van Istanbul ontmoet je op de luchthaven van Istanbul en brengt je naar je hotel in Istanbul.

...
Vanuit Bodrum: dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis

5. Vanuit Bodrum: dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis

Verken de unieke terrassen van Pamukkale (letterlijk: 'Katoenkastelen' in het Turks) en geniet van deze dagtocht naar een van de populairste bezienswaardigheden van Turkije. Verlaat Bodrum en reis per bus met airconditioning naar Pamukkale, beter bekend als het '8ste Wereldwonder' volgens mensen die er geweest zijn. Verken het natuurlijke landschap met heldere meren, warmwaterbronnen en travertijn: terrassen van mineralen die zijn achtergelaten door stromend water. Pamukkale werd in 1988 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks 2 miljoen bezoekers. Bekijk de terrassen vanaf de heuvels aan de overzijde van de vallei in het plaatsje Denizli. Ga hierna naar de ruïnes van de eeuwenoude Grieks-Romeinse stad Hiërapolis die in de 2e eeuw voor Christus boven op de 'Katoenkastelen' is gebouwd. Bewonder de resten van het Romeinse amfitheater en bezoek het voormalige Russische bad dat nu een archeologiemuseum is. Ontdek waar Cleopatra zwom en bezoek de monumentale tombe van de christelijke apostel Sint Filippus. Bewonder de Necropolis van Anatolië vol sarcofagen, waaronder die van Marcus Aurelius Ammianos.

...
Van Marmaris en Icmeler: tour naar Pamukkale & Hierapolis

6. Van Marmaris en Icmeler: tour naar Pamukkale & Hierapolis

Bezoek Pamukkale, bekend als het 8e wereldwonder, tijdens deze 1-daagse tour vanuit Marmaris. Deze natuurlijke formatie, waarvan de naam in het Turks "kasteel van katoen" betekent, bevat warmwaterbronnen en kalksteen, terrassen gemaakt van carbonaatmineralen die het stromende water achterlaat. Vanwege de glorieuze witte kalksteen en zijn historische waarde, werd Pamukkale in 1988 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Pamukkale is te zien vanaf de heuvels aan de andere kant van de vallei in de stad Denizli, 20 kilometer verderop. De oude stad Hierapolis werd gebouwd op de top van dit witte "kasteel", dat ongeveer 2.700 m lang, 600 m breed en 160 m hoog is. Hier kun je een oude Romeinse amfitheater bezoeken, het historisch museum (voorheen Turks bad), het oude thermale bad Cleopatra, de monumentale tombe van Sint Philip, de prachtige necropolis van Anatolië en nog veel meer.

...
Efeze en Pamukkale: dagtocht per vliegtuig vanuit Istanbul

7. Efeze en Pamukkale: dagtocht per vliegtuig vanuit Istanbul

Geniet van een pakketreis van een hele dag die je meeneemt op een rondleiding van Istanbul naar 2 van de meest fascinerende attracties van Turkije: de oude steden Efeze en Hierapolis. Breng een hele dag door met het bewonderen van oude, multiculturele architectuur en monumenten zonder u zorgen te maken over de details van reizen en organiseren. Je begint je dag met ophalen vanaf je hotel in Istanbul, licht en vroeg om 05.15 uur voor een transfer naar de luchthaven voor je 07.30 uur vlucht naar Izmir. Bij aankomst wordt je begroet en naar Efeze gebracht om je gids te ontmoeten en je Ancient City Tour te nemen. Efeze is een iconische voormalige Griekse stad, gebouwd in de 10e eeuw, beroemd om zijn tempels, monumenten en theaters. Bekend als het commerciële, religieuze en sociale centrum van de oudheid, is dit zeker het hoogtepunt van je hele bezoek aan Turkije. Ontdek de combinatie van de stad van Griekse, Romeinse en Byzantijnse markeringen voor beschaving. Bezoek de fonteinen van Trajanus, Polio, de tempels van Hadrianus en overheersing, de bibliotheek van Celcius, het grote theater (met capaciteit voor 24.000 toeschouwers), de tempel van Artemis en het huis van de Maagd Maria. In de tweede helft van je dag word je naar Pamukkale gebracht, bekend om zijn natuurlijke thermale bronwater. Pamukkale betekent "katoenen kasteel" in het Turks - vanwege de chemische eigenschappen van het water zijn op de helling van de berg zuiver wit gekleurde travertijn en trapvormige waterterrassen gemaakt, die lijken op stapels katoen. Bezoek de oude stad Hierapolis, een UNESCO-werelderfgoed. Het hoogtepunt van deze site zal de Heilige Poel zijn, die u kunt invoeren als u ervoor kiest. Daar rimpelen ondiepe thermale wateren over een prachtige verstrooiing van oude Romeinse ruïnes die eronder liggen. Je ziet ook de Necropolis, die 1200 grafstenen bevat, waaronder die van Marcus Aurelius Ammianos. Na je tour word je teruggebracht naar de luchthaven van Denizli voor je vlucht om 19:00 uur naar Istanbul en vervolgens teruggebracht naar je hotel.

...
Van Izmir: dagtrip Aphrodisias & Pamukkale met lunch

8. Van Izmir: dagtrip Aphrodisias & Pamukkale met lunch

Verken de meest iconische archeologische vindplaatsen in Turkije tijdens een privédagtrip. Leer meer over de geschiedenis van Aphrodisias en Hierapolis van een deskundige gids. Geniet van de natuurlijke warmwaterbronnen en het unieke landschap van Pamukkale. Ontmoet je gids en rijd naar Aphrodisias, een van de oudste heilige plaatsen in Turkije, gewijd aan de Griekse godin Aphrodite. Bekijk de nu goed bewaard gebleven en gedeeltelijk gerestaureerde tempel van Aphrodite en stel je zijn oude pracht voor. Bij Aphrodisias kun je andere bezienswaardigheden verkennen, zoals de ruïnes van een groot theater, een stadion en een eigen museum met kunstvoorwerpen. Laat je vervolgens meevoeren naar de fascinerende plek Pamukkale. Pamukkale wordt beschouwd als de vroegste spa op aarde met het water van de warmwaterbronnen met genezende krachten. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zie de katoenkleurige witte travertijnen gevormd door warm bronwater. Bezoek de Grieks-Romeinse stad Hierapolis, waar u de Necropolis, het Romeinse bad, St. Philipe Martyrum en de Apollo-tempel kunt zien. Neem een duik in de Heilige Pool met ondiep thermaal water dat over de Romeinse ruïnes kabbelt. Maak foto's vanuit de mooiste hoekjes van Pamukkale. Stop bij een traditioneel Turks restaurant voor een gratis lunch.

...
Van Izmir: Pamukkale-dagtour

9. Van Izmir: Pamukkale-dagtour

We vertrekken 's ochtends vanuit Izmir en twee en een half uur later komen we aan in Pamukkale, wat in het Turks het katoenkasteel betekent. Deze witte rotsformaties, ook wel travertijnen genoemd, zijn wereldberoemd en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het water van Pamukkale staat bekend om de voordelen die het geeft aan de ogen en de huid. Er wordt ook gezegd dat het ziekten als astma en reuma geneest. Het is mogelijk om in bepaalde gebieden te zwemmen, dus breng zeker je zwemkleding mee. Vele eeuwen geleden besloten de Romeinen, zich bewust van de krachten van het water van Pamukkale, om een grote kuurstad genaamd Hierapolis in de buurt te bouwen. We bezoeken Hierapolis na de lunch, die zal worden verstrekt. Hierapolis betekent Heilige Stad in het Turks en ondanks dat het al eeuwen niet meer bewoond is, blijft het een fascinerende plek om te bezoeken. Hierapolis heeft een goed bewaard gebleven amfitheater met 12.000 zitplaatsen en de enorme Necropolis, het grootste oude kerkhof in Anatolië. Je zult ook de tempel van Apollo en het heiligdom van de nimfen zien op deze prachtige oude plek. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Izmir, waar we je kunnen afzetten bij je hotel of op de luchthaven.

...
Pamukkale-tour van een hele dag vanuit Kusadasi

10. Pamukkale-tour van een hele dag vanuit Kusadasi

De rotsformaties van Pamukkale (letterlijk "Katoenkasteel") zijn een reeks witte terrassen die verzadigd zijn met opgelost calciumbicarbonaat en opborrelen uit de voeten van de bergen erachter. Terwijl het water over de rand van het plateau stroomt en afkoelt, wordt koolstofdioxide afgegeven en slaat calciumcarbonaat neer als hard krijt of travertijn. De bron komt tevoorschijn in het midden van de oude badplaats Hierapolis (de ruïnes zelf zijn ook een stop waard). Helaas verandert het travertijn waaruit de Pamukkale bestaat geleidelijk van wit naar geel, en men denkt zelfs dat het opdroogt. Dorstige hotels krijgen de schuld van de overheid, die er veel heeft gesloopt. Dit is goed voor de Pamukkale, maar het maakt het vinden van een hotel steeds moeilijker. De meesten blijven in Pamukkale Koyu. De archeologische vindplaats Hierapolis ligt ten westen van Pamukkale Koyu. De belangrijkste kenmerken zijn een tempel van Apollo en het aangrenzende Plutonium, een grot die een dodelijk zwavel- en koolstofdioxidegas uitstoot. Ten oosten van hier is een gerestaureerd Romeins amfitheater, daterend uit de tweede eeuw na Christus. De meeste toneelgebouwen en hun uitgebreide reliëfs blijven intact. Een interessant deel van de stad is de straat met zuilen, die ooit bijna 1 km lang was tot een reeks monumentale portalen. Tegenwoordig staat alleen de meest noordelijke, een drievoudige boog geflankeerd door torens en gewijd aan keizer Domitianus in 84 na Christus. Net ten zuiden van de boog bevindt zich het uitgebreide graf van Flavius Zeuxis. Dit is slechts de eerste van meer dan duizend graven die de volledige necropolis vormen, de grootste in Klein-Azië.

...

Sitemap Hiërapolis

Wil je alle activiteiten in Hiërapolis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hiërapolis

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 378 beoordelingen

Ik werd de avond ervoor geïnformeerd over de ophaaltijd. De gids kwam punctueel en was een geweldige sport. Ook was de chauffeur erg beleefd en vriendelijk. Ik heb genoten van de tour. Omdat het een rit van 250 km was, waardeerde ik het feit dat we regelmatig moesten stoppen. De lunch werd geserveerd aan de overkant van de Pamukkale-wandeling. Het was heerlijk en genoeg, vergeet niet om het granaatappelsap te proberen! We kregen af en toe vrije tijd en ik genoot enorm van Cleopatra's bad!

Wauw wauw wauw, waar moet ik beginnen! Dit was de beste excursie die we ooit in Turkije hebben gemaakt. Pamukkale en Hierapolis is majestueus, het witte katoenen kasteel is niet van deze wereld, het zwemmen in Cleopatra-zwembaden is van onschatbare waarde. Dit is inclusief onze gids. Hij is zeer deskundig, vriendelijk en attent. Ik zou dit ten zeerste aanbevelen aan iedereen die Turkije bezoekt. Wat ons betreft, we komen zeker terug, bedankt Nirvana-tours. Sifelani en Sam

Wat een geweldige ervaring! We hadden zelfs een verrassingsstop die zowel onverwacht als ongelooflijk was. De ervaring bij Pamukkale was ook fantastisch. Toen we daar aankwamen, kregen we meer dan genoeg tijd om te verkennen. De rit ernaartoe was erg lang, maar zo gaat het, daar kan niets aan worden gedaan. Al met al een fantastische ervaring die ik zou aanbevelen.

Super service, prive tour gehad. Was echt prachtig ook super fijn dat alles op ons eigen tempo ging was niet tijd gebonden. Heerlijk gezwommen was gelukkig niet zo druk! Ga zeker opnieuw boeken. Husseyn heeft ons een unieke ervaring gegeven zeker een die we niet snel vergeten.

Geweldige ervaring, we hebben genoten van het programma en de schoonheid van de site! De gids was geweldig! Ik raad aan !