High Line

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op wandeltocht door de High Line in NYC

In 2009 werd een milieuvriendelijk park aangelegd op een verlaten treinspoor in de West Side van Manhattan. Je kunt de High Line zelf verkennen, een gratis tour nemen of een privétour boeken voor een uitgebreidere ervaring.

 • Ontdek de geschiedenis van New York City

  1. Ontdek de geschiedenis van New York City

  Het gebied rond de High Line is al meer dan een eeuw een kernplaats voor kunst en industrie, van het historische Meatpacking District tot cultureel Chelsea.

 • Leer over duurzame architectuur

  2. Leer over duurzame architectuur

  Het park is een ultiem voorbeeld van de herbestemming van nutteloos geachte stadsruimte, en een inspiratie voor de rest van de stad.

 • Bezoek een evenement

  3. Bezoek een evenement

  Op de website (thehighline.org/activities) vind je een lijst van de activiteiten die plaatsvinden, van een tuiniersworkshop tot een klassiek concert!

 • Spot het Vrijheidsbeeld

  4. Spot het Vrijheidsbeeld

  Ter hoogte van 10th Ave, vlakbij W 17th Street, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Draai je om en kijk of je het Vrijheidsbeeld kunt zien in de verte.

 • Pak een maaltijd mee

  5. Pak een maaltijd mee

  Rond W 16th Street worden seizoenslekkernijen verkocht, en in het buitencafé Terroir at The Porch kun je dineren met een prachtig zicht op de Hudson.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Het park is het hele jaar door leuk, maar een wandeling in de zomer is ideaal. 's Zomers blijft het ook langer open, zodat je de skyline van Manhattan prachtig verlicht kunt bekijken.

 • Plan je bezoek

  Check de Twitter van de High Line om zeker te weten dat de vaste dinsdagtour niet is geannuleerd wegens slecht weer, of boek een privétour zodat hij hoe dan ook doorgaat.

 • Hoe kom je binnen?

  Er zijn 11 ingangen tussen het noordelijkste punt op W 34th Street en het eind op W 14th Street. De ingangen zijn voorzien van trappen, liften en/of verhogingen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  1 dec tot 1 maart: 7:00 – 19:00
  1 apr tot 31 mei: 7:00 – 22:00
  1 juni tot 30 sep: 7:00 – 23:00
  1 okt tot 30 nov: 7:00 – 22:00
 • Toegangsprijzen
  Gratis!
 • Heb ik een gids nodig?
  Gewoon wandelen is prima, maar een gids kan je een stuk meer inzicht geven.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro of wandel naar de West Side. Je vindt de High Line ter hoogte van 10th Avenue.
 • Extra tips
  Zin in sterren kijken? Ga op dinsdagavond naar de High Line en zoek de telescoop van de Amateur Astronomers Association!

Sitemap High Line

Wil je alle activiteiten in High Line ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over High Line

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.816 beoordelingen

De pass is zeer praktisch in gebruik en voordelig. We moesten nergens lang aanschuiven en de gekozen attracties waren geweldig. 9/11 museum is zeker niet te missen tussen de aangeboden attracties en toegang was zeer vlot.

De pas is financieel leuk, maar het geeft je geen voorrang bij de attracties. Gewoon in de rij staan dus. En goed lezen en voorbereiden, sommige attracties moet je van te voren reserveren!

Wat een fijn systeem om van te voren je activiteiten te plannen en eenmaal op de plaats van bestemming makkelijk toegang tot de verschillende activiteiten te krijgen!

Geweldige tour met een fantastische gids (Darren??) Kan de historie van de stad met heel veel humor vertellen. Wij hebben er van genoten!

konden direct naar de fast lane om tickets op te halen, weinig in de rij gestaan.