Kies data

Führerbunker

Führerbunker: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: wandeltocht Derde Rijk & Koude Oorlog, kleine groep

1. Berlijn: wandeltocht Derde Rijk & Koude Oorlog, kleine groep

Hoor over de bewogen moderne geschiedenis van Berlijn op een wandeltocht langs historische bezienswaardigheden. Kies uit een groeps- of privéwandeling. Kom langs bezienswaardigheden als het Duitse parlementsgebouw, het Sovjet-oorlogsmonument in Tiergarten en Checkpoint Charlie. Ontmoet je gids voor de Brandenburger Tor, de locatie waar vele veranderingen in het Berlijn van de 20e eeuw hebben plaatsgevonden.Luister naar deskundige toelichting over de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog en ontdek hoe de poort na 1989 het symbool van hereniging werd in Duitsland.  Leer over de merkwaardige Reichstag-brand van 1933 terwijl je het Duitse parlementsgebouw passeert.Duik in de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot rijkskanselier van Duitsland in 1933, wat er met dit gebouw is gebeurd sinds de val van de muur in 1989 en hoe het vandaag de dag wordt gebruikt. Ga verder naar het Sovjet-oorlogsmonument in Tiergarten, waar je de militaire uitrusting van de Sovjet-Unie kunt bekijken. Loop naar het indrukwekkende Holocaustmonument ter herdenking van de Jodenvervolging in Europa, een aangrijpend eerbetoon aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Bekijk de plek waar de bunker van Hitler stond en wandel naar het enorme gebouw van Hermann Görings ministerie van Luchtvaart in het Detlev-Rohwedder-Haus, waar in 1949 de DDR werd opgericht. Vervolgens ga je kijken waar de SS en de Gestapo-instellingen zich bevonden. Denk na over hoe het leven aan beide kanten van de Berlijnse Muur was, terwijl je langs een 200 meter lange strook van de muur loopt. Ondanks dat de muur 30 jaar geleden is gevallen, kun je door hier te staan de zeer tastbare geschiedenis van de stad voelen. Je eindigt de wandeling met een bezoek aan Checkpoint Charlie, waar je gids de tour afsluit met anekdotes over de beruchte impasse tussen de Amerikaanse en Sovjettanks, evenals de laatste uren voor de val van de muur.

Berlijn: Ontdek Berlijn, wandeltocht door de stad

2. Berlijn: Ontdek Berlijn, wandeltocht door de stad

Ervaar het historische Berlijn tijdens een wandeling langs de belangrijkste locaties van de stad. Ga mee met een informatieve en leerzame tour die de geschiedenis van Berlijn tot leven brengt. Je ziet alle belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn, van de Berlijnse Muur tot de locatie van de Führerbunker. Bezoek de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Dom van Berlijn, Paleisplein en meer. Kies de tour die het best aansluit bij jouw reisplannen, een korte of lange tour met een privégids. De uitstekende vertelvaardigheden van de gids zullen de thema's Pruisisch, keizerrijk, nazi-Duitsland, de Koude Oorlog en het Berlijn van de 21e eeuw verweven tot een gedetailleerd verhaal, dat begint bij de moerassige oorsprong van Berlijn in de middeleeuwen. Hoor verhalen over controverses over het ontwerp van het monument, tot het tragische verhaal van de vermoorde Joden in Europa. Onderweg ontmoet je personages die hun stempel op de stad hebben gedrukt, zoals Albert Einstein, Marlene Dietrich en John F. Kennedy. Sta op de plek waar Hitler in april 1945 zelfmoord pleegde, en zie waar gewaagde ontsnappingspogingen over de Berlijnse muur plaatsvonden voor de gedenkwaardige val van de muur in 1989.

Berlijn: fietstocht hoogtepunten van Berlijn

3. Berlijn: fietstocht hoogtepunten van Berlijn

Ontmoet je gepassioneerde gids, kies een geschikte fiets en begin je avontuur door de bizarre en prachtige stad Berlijn.  Begin de rondleiding door te horen over het moderne Berlijn en al zijn uitdagingen. Bezoek de Berlijnse muur en Checkpoint Charlie,  de naam die de westerse geallieerden hebben gegeven aan het bekendste kruispunt van de Berlijnse muur tussen Oost-Berlijn en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Fiets door het centrum van de stad, waar je de site van de Book Burning van 1933 van de nazi-regering ziet. Ga dan verder naar het Museuminsel en de Joodse wijk. Geniet daarna van een snelle rit naar het Bundestag-gebouw en het Holocaustmonument. Vervolgens krijgt u de kans om de  FuhrerBunker te bezoeken en de vele complottheorieën rond de dood van Hitler te bespreken. Of bezoek Potsdamer Platz en of Siege Säule, het Victory Column-monument gebouwd in 1864 om de Pruisische overwinning in de Deens-Pruisische oorlog te herdenken. De route wordt democratisch bepaald door de groep, dus start je rondleiding vroeg als je specifieke sites wilt bezoeken - dit is tenslotte een rondleiding over de opkomst en ondergang van Duitsland waarvoor democratie altijd wint! Na 3 uur fietsen  heb je onvergetelijke herinneringen en nieuwe kennis over de geschiedenis van Berlijn en zijn ongelooflijke gebouwen.

Berlijn: Derde Rijk-wandeltour

4. Berlijn: Derde Rijk-wandeltour

Leer de geheimen van een van de meest bepalende verhalen van de 20e eeuw kennen. Je verkent locaties in Berlijn die nauw verbonden zijn met Hitler en het Derde Rijk. Tijdens de 4uur durende wandeltocht zullen toonaangevende gidsen, die dit tot een van 's werelds meest gewaardeerde tours over dit onderwerp hebben gemaakt, fascinerende uitleg geven. Je begint in het hart van West-Berlijn, aan de voorkant van de verweerde torenspits van de platgebombardeerde Gedächtniskirche. Hoor over de wreedheid van de geallieerde bombardementen en de verdediging van de hoofdstad van het Nazi Reich. Bekijk het Kruis van Coventry en de Madonna van Stalingrad en kom meer te weten over de ervaringen van degenen die zijn gevangen in de aanval van de Sovjet-troepen. Je zult de overblijfselen van Goering's Ministerie van Luchtverdediging bezoeken, waar de Luftwaffe de Battle of Britain coördineerde. Ga naar de plek van Goebbel's Ministerie van Propaganda en bekijk de ruïnes van Himmler's hoofdkwartieren van de SS en Gestapo. Maak een wandeling langs de denkbeeldige noord-zuidas van 'Germania', zoals het door Albert Speer werd ontworpen, van de torenhoge Grote Hal tot de monumentale boog. Bezoek de plek van Hitler's Nieuwe Rijkskanselarij, de machtszetel van het deel van Europa dat in handen van de nazi's was en de exacte locatie van de Führer's Bunker. Jouw gids zal een stap-voor-stapverslag geven van Hitler's zelfmoord, de laatste dagen in de bunker, en het lot van zijn stoffelijk overschot. Tot slot volg je de route van de Sovjet-aanval richting de laatste slag bij de Reichstag en pauzeer je bij het Sovjetmonument, dat geflankeerd wordt door T34 tanks en Howitzers van het Rode Leger.

Hitlers Duitsland: Berlijn tijdens het Derde Rijk en WOII

5. Hitlers Duitsland: Berlijn tijdens het Derde Rijk en WOII

Je ontmoet je gespecialiseerde gids in het centrum van Berlijn voor een gedeelde of privétour, afhankelijk van jouw voorkeur. Je gids begint met een overzicht van de verwoesting van de nabijgelegen Joodse wijk door de nazi's. Dan neemt hij je via een kort metroritje naar het voormalige Anhalter Bahnhof, een enorm treinstation dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Vervolgens wandel je door het voormalige nazi-overheidsdistrict naar het enorme voormalige hoofdkwartier van de Luftwaffe (de Duitse luchtmacht), die werd geleid door Hermann Göring. Het voormalige hoofdkwartier van de luchtmacht is een van de beste voorbeelden van nazi-architectuur die de oorlog hebben overleefd. Daarna word je meegenomen naar het hoofdkwartier van de Gestapo (de geheime politie) en de SS - tegenwoordig de locatie van het museum Topographie des Terrors. Na een pauze in het museum vertelt je gids verder over de meest sinistere daden van de nazi's: Joseph Goebbels' gebruik van propaganda, het 'T4'-euthanasieprogramma en de Holocaust. Terwijl je door Berlijns grootste park, de Tiergarten, wandelt, bezoek je het monument voor de Sinti en Roma-slachtoffers van het Nationaal-Socialisme en het monument voor 96 politici die in 1933 door de nazi's werden gearresteerd. Je tour eindigt voor het indrukwekkende Duitse parlementsgebouw, de Reichstag, waar je gids Hitlers en Albert Speers plan uitlegt om Berlijn compleet opnieuw te ontwerpen als 'Germania'. Dit zou de hoofdstad van het wereldrijk moetenn worden. Hier vond ook het hoogtepunt van de Slag om Berlijn plaats, toen Sovjetsoldaten de Reichstag onder luchtafweergeschut aanvielen, terwijl de 'Führer' op nog geen 1,5 kilometer afstand zelfmoord pleegde.

Berlijn: Hitler's Berlijn The Rise & Fall begeleide wandeling

6. Berlijn: Hitler's Berlijn The Rise & Fall begeleide wandeling

Ontmoet je gids voor het toeristencentrum bij de Brandenburger Tor voordat je op reis gaat om de duistere geschiedenis van het Derde Rijk bloot te leggen. Na een korte inleiding om inzicht te krijgen in de politieke instabiliteit van het Duitsland van de jaren dertig en de wortels van de nazi-partij, loop je naar het monument voor de slachtoffers van het Derde Rijk. Krijg inzicht in de wrede sociale filosofieën die later ten grondslag zouden liggen aan de Holocaust. Leer later in de Reichstag (Duits parlementsgebouw) hoe de nazi-partij aan de macht werd gekozen en hoe Hitler de Führer van Duitsland werd. Verweven met de felle laatste strijd om de stad in 1945, zal je gids de belangrijkste straatgevechten belichten, de Russische en Duitse militaire strategie uitleggen en wijzen op de strijdlittekens die nog steeds in de gebouwen te zien zijn. Na het bekijken van het Joodse monument en de Führerbunker waar Hitler zijn laatste dagen doorbracht, gaat u verder naar de Wilhelm Straße, het ooit politieke hart van nazi-Duitsland. Met als hoogtepunt waar ooit het hoofdkwartier van de Gestapo stond, heb je de kans op een pauze om thee of koffie te halen en de toiletten te gebruiken. Bezoek na de pauze wat eens het grootste treinstation van Berlijn was en een plaats van de massale deportatie van Joden uit de stad. Een korte treinrit vanaf het moderne station brengt je naar de Joodse wijk met belangrijke historische gebeurtenissen waar je meer te weten komt over de Joodse migratie naar Berlijn, de opkomst van het antisemitisme in het Duitsland van de jaren dertig en de moderne implicaties. Bezoek de oudste joodse begraafplaats van Berlijn en de locatie van een deportatiecentrum. Ten slotte breng je een eerbetoon aan de dappere mannen en vrouwen die weigerden zich te onderwerpen aan de sociale filosofieën van de nazi's en hun leven op het spel zetten om anderen te redden van vervolging.

Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

7. Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in de bijna 800-jarige stad Berlijn. Reis de begeleide route door kleine maar interessante zijwegen. De chauffeur vertelt je in twee uur over de verschillende tijdperken van Berlijn. Verken bijna vergeten plekken en ontdek de oorsprong van de stad. Een fotoboekje, afgestemd op de individuele locaties van de tour, geeft je een impressie van het verleden en het interieur van de verschillende bezienswaardigheden tijdens de reis. De route omvat zoals de kathedraal van Berlijn, de Alte Nationalgalerie, de Berlijnse Staatsopera, de Potsdamer Platz, de Berlijnse muur, het Holocaustmonument, de Führerbunker, het stadspaleis van Berlijn, de Jungfern-brug, Galgenhaus, het Rotes Rathaus, de tv-toren, de Neptunus-fontein en de Mariakerk, en nog veel meer.

Vanuit de haven van Warnemünde: Berlijnse kustexcursie

8. Vanuit de haven van Warnemünde: Berlijnse kustexcursie

Deze excursie aan wal wordt aangepast aan de aanlegtijden van elk schip en begint direct na aankomst van uw schip, en keert ruim op tijd terug - zodat u het vertrek van uw cruiseschip niet zult missen. Ontmoet uw gastheer voor uw cruiseschip zodra het aanmeert. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en maak een ontspannende reis door de pittoreske vlaktes van Oost-Duitsland. Aankomst in Berlijn en ontmoet uw professionele Engelssprekende gids. Begin de tour in West-Berlijn bij het paleis Charlottenburg. Strek je benen terwijl je deskundige lokale gids je een inleiding tot de stad geeft. Rijd vervolgens door de voormalige Britse sector langs de Berlijnse Champs-Élysées - de Kurfürstendamm, langs de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de KaDeWe, het grootste warenhuis van continentaal Europa. Ga vervolgens naar Oost-Berlijn - onderweg een bezoek aan het indrukwekkende parlementsgebouw, de Reichstag. Wandel door de beroemde Brandenburger Tor en het nabijgelegen Monument voor de vermoorde Joden van Europa. Bewonder het centrale park Tiergarten, de Siegessäule, een Sovjetmonument, het gedenkteken voor de vermoorde Sinti en Roma en het Parijsplein. Ga verder naar de plek van de bunker van Hitler, via de Potsdamer Platz naar een van de weinige overgebleven stukken van de Berlijnse muur voordat je het voormalige hoofdkwartier van de SS en Gestapo bereikt, tegenwoordig bekend als de Topography of Terror. Vervolgens is uw kans om Checkpoint Charlie te passeren - het beroemdste kruispunt tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog - en de voormalige Amerikaanse sector te bezoeken. Na wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs), vervolg je de tour door de voormalige Sovjet-sector van Oost-Berlijn om de spectaculaire Gendarmenmarkt en Bebelplatz te bezoeken - beroemd als het 'Nazi Book Burning Square'. Bezoek de historische voormalige koninklijke wijk van Berlijn - de prachtige boulevard van Unter den Linden, het UNESCO-werelderfgoed Museumsinsel, de kathedraal van Berlijn en de Alexanderplatz met zijn iconische tv-toren. Als de tijd het toelaat, rijdt uw gids misschien langs het langste overgebleven stuk van de Berlijnse Muur met zijn wereldberoemde graffiti - de East Side Gallery of stopt u in de voormalige Joodse wijk, die onlangs het mode- en kunstcentrum van de Duitse hoofdstad is geworden. Aan het einde van je tour door Berlijn neem je afscheid van je gids en word je comfortabel teruggebracht naar je cruiseschip.

Berlijn: wandeltocht langs historische hoogtepunten

9. Berlijn: wandeltocht langs historische hoogtepunten

Deze wandeltocht van 3 uur brengt je door de Berlijnse geschiedenis. Bezoek plaatsen als de indrukwekkende Brandenburger Tor, de beruchte Berlijnse muur en de prachtige Gendarmenmarkt. Je bezoekt de Reichstag en ziet het Museumsinsel. Onderweg vertelt de gids je verhalen uit de Berlijnse geschiedenis die de stad tot leven brengen. Hoor anekdotes over een stad die koningen en keizers heeft gekend en de verwoesting van oorlog heeft meegemaakt. Leren hoe de stad werd opgesplitst en weer een werd. Maak een wandeling door het centrum en bekijk de bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken, of het nu de prachtige 18de-eeuwse Brandenburger Tor is, de Reichstag uit de 19de eeuw, het gebied rond Hitlers bunker uit de Tweede Wereldoorlog, stukjes Berlijnse Muur uit de Koude Oorlog of het moderne Berlijn aan Potsdamer Platz. Je reist in een kleine groep, met toegewijde gidsen die hun passie delen en persoonlijke aandacht aan je geven zodat je Berlijn ten volste kunt waarderen.

Hoogtepunten, geschiedenis en regeringsdistrict van Berlijn

10. Hoogtepunten, geschiedenis en regeringsdistrict van Berlijn

Geniet van een reis door de tijd in de geschiedenis van Berlijn tijdens deze twee uur durende tour door de politiek belangrijke wijk Mitte. In 1993 verhuisde de federale regering van Duitsland naar Berlijn en het duurde niet lang om daar een geschikte locatie te vinden. Er was veel ruimte langs het gebied waar ooit de Berlijnse muur stond, en bouwen aan beide zijden van de voormalige grens symboliseerde hereniging. Het resulteerde in een geheel nieuwe wijk, die nu mensen uit binnen- en buitenland boeit met zijn ruimtelijkheid, transparantie en prachtige rivierpaden. Deze tour door Berlijn zal je verbazen door zoveel Duitse geschiedenis op zo'n klein gebied te presenteren. Verschrikkingen uit het verleden liggen direct naast een optimistisch pad naar de toekomst. Deze vermakelijke tour begint op de Potsdamer Platz. Van dichtbij en persoonlijk met veel archiefmateriaal, herbeleef je de ondergang en wederopstanding van het hele gebied. Bekijk de omgeving van het station voordat je op weg gaat naar de symbolen van het bruisende Berlijn van de jaren twintig. Vergeten en naar de marge geduwd, beleefde Potsdamer Platz een ongeëvenaarde heropleving gedurende deze tijd. Ontdek waar de Berlijnse Muur ooit stond en zie een verborgen uitkijktoren uit de DDR. Ontdek waarom het Holocaustmonument zich in het voormalige machtscentrum bevindt en waarom de Brandenburger Tor de enige overgebleven poort is naar de stad van de oorspronkelijke 16. Aan het einde van de tour verken je de huidige overheidsgebouwen met interessant commentaar en voorkennis van je gids. Ontdek achtergrondinformatie over de bouw van de gebouwen, geniet van de uitgestrekte open ruimtes en volg de overblijfselen van de Berlijnse muur langs de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Führerbunker

Wil je alle activiteiten in Führerbunker ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Führerbunker

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 7.268 beoordelingen

Hannah vertelde heel goed en het was interessante tocht, met mooie geschiedenis verhalen. Hannah weet veel en iedereen hing aan haar lippen. Nogmaals bedankt Hannah!!

Very nice tour with a great guide (Stephan) who spoke English very well and took time to answer questions. We really learned a lot; thank you Stephan!

We hebben op 28 december een fantastische rondleiding gehad met Oren hij heeft ons super goede uitleg gegeven nogmaals bedankt !! John en Linda

Wij vonden het een heel Prettige gids en vertelde duidelijk en Op een mooie manier de geschiedenis. Wat verdieping na de globale toeristen bus.

Chloe wist veel interessante dingen te vertellen over de geschiedenis en de locaties. Een leuke tocht langs belangrijke en boeiende plekken.