Datums kiezen

Ontdek het beste van
Hluhluwe-Imfolozipark

Hluhluwe-Imfolozipark: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Hluhluwe-Imfolozi: Big 5-safari van een halve of een hele dag

1. Hluhluwe-Imfolozi: Big 5-safari van een halve of een hele dag

Beleef de glooiende heuvels van de graslanden van de Savanne en een magische Afrikaanse zonsopgang. Leun achterover en ontspan terwijl je ranger jou meeneemt naar de beste gebieden in het park. Met getrainde ogen en jarenlange ervaring zal de ranger ongetwijfeld een aantal prachtige waarnemingen leveren. Kom meer te weten over dit fascinerende park en de ongelooflijke geschiedenis van toen koning Shaka de lager gelegen Umfolozi gebruikte als zijn persoonlijke jachtgebied of hoe het Hluhluwe-Imfolozi Park eigenhandig de neushoorns voor uitsterving behoedde. In het park leven niet alleen de Afrikaanse Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel), maar ook cheeta's, wilde honden en nog veel meer. Geniet van ontbijt en lunch op een van de vele schilderachtige picknickplekken in het park. De tour eindigt met een drop-off bij de Nyalazi Gate of je kunt hem ook weer afzetten bij jouw accommodatie in St. Lucia.

Vanuit Richards Bay: Hluhluwe Imfolozi wildreservaat dagtrip

2. Vanuit Richards Bay: Hluhluwe Imfolozi wildreservaat dagtrip

Hluhluwe Imfolozi Game Reserve ligt in het hart van Zoeloeland, waar Afrika's Big 5 (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn) door de bloeiende savanne zwerven. Opgericht in 1895 is dit het oudste park in Zuid-Afrika en omvat meer dan 98.000 hectare prachtig Afrikaans landschap. Deze tour is in een gesloten voertuig. Het park bevat een enorme diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door heuvelachtige topografie. De lijst met dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe Game Reserve vormt de noordelijke bovenste helft van het reservaat, dat bekend staat om zijn gevarieerde verscheidenheid aan vogels en dieren. Ten zuiden van Hluhluwe ligt het Imfolozi Game Reserve dat de helft van het park beslaat. Deze twee reservaten werden samengevoegd om het grootste reservaat in KwaZulu Natal te creëren.

Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

3. Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

iSimangaliso Wetlands Park, voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park, werd uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste natuurlijke werelderfgoedlocatie (UNESCO) en wordt beschouwd als het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 kilometer bijna ongerepte kustlijn en 328.000 hectare prachtig landschap . Het beschermde gebied herbergt een van de grootste populaties nijlpaarden in SA, naar schatting 1.000 krokodillen en een rijkdom aan planten, vogels en dieren. Dieren in het park zijn leeuwen, Afrikaanse olifanten, luipaarden, zwarte en zuidelijke witte neushoorns en buffels. In de oceaan leven walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden, waaronder de lederschildpad en de onechte karetschildpad. Na de boottocht reist u naar het wildreservaat Hluhluwe-Imfolozi. Je ervaren gids zal je rondleiden door het park in een gesloten voertuig op zoek naar de diverse dieren in het wild en de Big 5 van Afrika, waaronder de leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn. Het reservaat ligt in het hart van Zululand, waar deze verbazingwekkende dieren door de bloeiende savanne zwerven. Opgericht in 1895, dit is het oudste park in Zuid-Afrika en is 98.000 hectare groot. Het park bevat een enorme diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door heuvelachtige topografie. De lijst met dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe, het noordelijke deel van het park, staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en dieren. Imfolozi Game Reserve is gelegen in het zuidelijke deel van het park. Tegenwoordig is het Hluhluwe Imfolozi Park wereldberoemd om zijn inspanningen voor het behoud van de witte neushoorn en zijn Centenary Capture Centre, dat verbeterde normen stelt voor het vangen van wild en duurzaam gebruik in Afrika. Je gids stopt bij restaurant Hilltop Camp, zodat je tijd hebt om bij te tanken en te ontspannen. Het restaurant bevindt zich op de top van de heuvel en biedt bezoekers de kans om te genieten van het landschap van het kamp en de omliggende gebieden. Daarna gaat u verder met uw safari voordat u het park verlaat richting Durban.

Durban: Hluhluwe Big 5-safari met Pro Zeiss-verrekijker

4. Durban: Hluhluwe Big 5-safari met Pro Zeiss-verrekijker

Bekijk Afrika's beroemde Big 5 van dichtbij tijdens een safaritour door het Hluhluwe-Imfolozi Park. Ontdek de verschillende kanten van de parken met een ochtend- en een middagrit waarin u de hoogwaardige Zeiss Terra ED 8x42-verrekijker en meertalige reisgidsen krijgt. Begin vroeg om 5 uur 's ochtends om de dieren in het wild, vooral roofdieren, te vangen op hun meest actieve tijden, namelijk zonsopgang en zonsondergang. Betreed het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve via Nyalazi Gate en verken de Imfolozi-kant van het reservaat tijdens een ochtendgamedrive van 3,5 uur op ons Hyundai H1-voertuig. De zuidelijke sector van het reservaat wordt gekenmerkt door zijn vlakke open vlaktes en staat bekend om de waarnemingen van olifanten en neushoorns. Tijd voor een lunch in Hilltop Restaurant (op eigen kosten). Geniet van uw maaltijd terwijl u geniet van het panoramische uitzicht over het reservaat en stel die verrekijker op de proef. Na de lunch verken je de noordelijke sector van het reservaat terwijl je je ogen openhoudt voor de zeer bedreigde Afrikaanse wilde honden en grote katten. Breng nog eens 3,5 uur door met het doorkruisen van de Hluhluwe-kant van het reservaat. Rond 16.00 uur beginnen we aan onze terugweg naar Durban. Je safaritocht is in een Hyundai H1-voertuig. Dit is geen open safarivoertuig. Het is een luxe busje met grote ramen. De ramen gaan wijd genoeg open om foto's te maken met amateur- en professionele camera's. Alle reizigers hebben toegang tot onze hoogwaardige Zeiss Terra ED 8x42 verrekijker en meertalige safarigids, beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Vanuit Durban: Hluhluwe-Umfolozi Park Tour van een hele dag

5. Vanuit Durban: Hluhluwe-Umfolozi Park Tour van een hele dag

Deze dagtour vanuit Durban neemt je mee op safari in het prachtige Hluhluwe-Umfolozi Park, het oudste uitgeroepen reservaat in Afrika. Het park staat bekend om zijn zeer succesvolle programma voor het behoud van witte neushoorns en is nu de thuisbasis van de grootste populatie witte neushoorns ter wereld. Tijdens je safaritocht van een hele dag heb je veel mogelijkheden om de verbazingwekkende dieren in het wild in hun natuurlijke omgeving tegen te komen. Hluhluwe-Umfolozi Park herbergt 84 soorten wild, waaronder de 'Big Five', en 425 verschillende soorten vogels. Kijk hoeveel je er op je safari kunt spotten! Het heuvelachtige terrein biedt enkele van de meest ongelooflijke uitzichten over het reservaat. Geniet van een lunch in het Hilltop Camp (of vergelijkbaar) en geniet gewoon van het prachtige landschap.

Vanuit Durban: exclusieve Big 5-safari met transfer

6. Vanuit Durban: exclusieve Big 5-safari met transfer

Dompel jezelf onder in de natuur terwijl je een premium Big 5 privé-wildreservaat doorkruist in een open safarivoertuig 4x4. Laat de grote katten maar komen! Onze Big 5 Bucketlist Safari is ontworpen om je de beste kans te geven om de iconische Big 5 van Afrika te zien tijdens een dagtour in KwaZulu Natal. Betreed een eersteklas reservaat en ontmoet je gewapende ranger die het reservaat op zijn duimpje kent. Begin met een ochtendsafari van 3 uur. Je ranger volgt roofdieren en groot wild terwijl hij waarnemingen in het hele reservaat in de gaten houdt om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Dit reservaat staat alleen reizigers toe die in hun luxe lodges verblijven om het park te doorkruisen, tenzij je bij ons bent natuurlijk. Tijd om te stoppen om te genieten van je lunchpakket (exclusief) op een schilderachtige plek in het reservaat. Bespreek natuurbehoud en krijg een dieper inzicht in de natuur en ecologie van Afrika. Na de lunch spring je terug in het gamedrive-voertuig en verken je meer van het reservaat. Begeef je op nog een gamedrive van 3 uur in een ander deel van het reservaat. Om ongeveer 15.30 uur verlaten we het reservaat en gaan we terug naar Durban.

Vanuit Durban: Dagtocht Hluhluwe Imfolozi Wildreservaat

7. Vanuit Durban: Dagtocht Hluhluwe Imfolozi Wildreservaat

Begin uw privé-excursie met een rit van 3 uur naar het wildreservaat Hluhluwe Imfolozi, gelegen in het hart van Zululand. Kijk tijdens uw bezoek uit naar Afrika's Big 5 - leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn - die door de bloeiende savanne zwerven. Hluhluwe Imfolozi, opgericht in 1985, is het oudste wildpark in Zuid-Afrika. Naast de rit in het wildreservaat zijn er verschillende optionele extra's beschikbaar (voor eigen rekening). Bezoek Emtoneni Wild Cat Sanctuary. Maak een boottocht van 2 uur in het iSimangaliso Wetland Park. Rijd naar Dumazulu Cultural Park, waar je kunt ontspannen en Zoeloe-dansen kunt zien, Zoeloe-bier kunt proeven en meer te weten kunt komen over de Zoeloe-cultuur.

Vanuit Richards Bay: DumaZulu Cultureel Dorp Dagtocht

8. Vanuit Richards Bay: DumaZulu Cultureel Dorp Dagtocht

DumaZulu Cultural Village ligt in de buurt van het wildreservaat Hluhluwe-Imfolozi in het hart van Zululand. Vertaald als "Donderende Zulu" DumaZulu is Zuid-Afrika's grootste Zulu-culturele dorp met een grote Sibaya-traditie en meer dan 50 Zulu-inwoners die wonen en werken in DumaZulu. Dit dorp is een weergave van hoe de Zulu-cultuur was vóór de modernisering en wordt beschouwd als een levend museum. Het dorp is aangelegd in het traditionele Zulu-ontwerp van Zulu-bijenkorfhutten die in een cirkel rond een veekraal zijn gerangschikt. Bezoekers worden verwelkomd door een lokale DumaZulu-gids die interessante tradities en gebruiken van de Zulu-bevolking uitlegt en deelt. De lokale bevolking toont traditionele vaardigheden en technieken voor het maken van manden, speren en schilden. Gasten genieten van het kopen van decoratief kralenwerk van de lokale bevolking, het bekijken van het dorp Sangoma dat traditionele botten gooit en een indrukwekkend Zulu-dans- en zangoptreden.

Hluhluwe Imfolozi Big 5 dagvullende tour vanuit Durban

9. Hluhluwe Imfolozi Big 5 dagvullende tour vanuit Durban

We vertrekken om 6 uur 's ochtends uit Durban en rijden naar Hluhluwe Imfolozi, ongeveer 3 uur rijden. Bij aankomst voert je 4x4 tour door Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve je door een van de mooiste landschappen van Afrika. Terwijl je het reservaat verkent, krijg je de kans om de beroemde Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) te zien, evenals talloze andere soorten zoogdieren, vogels en reptielen. Je reis begint bij de ingang van het reservaat, waar je incheckt en een plattegrond en aanvullende informatie ontvangt. Vanaf daar begin je aan een begeleide gamedrive door de kronkelende wegen van het reservaat, waarbij je de bezienswaardigheden en geluiden van de Afrikaanse bush in je opneemt. Onderweg stop je bij verschillende uitkijkpunten en drinkplaatsen, waar je de dieren van dichtbij kunt zien drinken en grazen. Je kunt ook een glimp opvangen van de ongrijpbare cheeta, wilde honden, hyena's en giraffen. Als je tocht ten einde loopt, stop dan zeker even bij de cadeauwinkel van het reservaat, waar je souvenirs en memorabilia kunt kopen als aandenken aan je bezoek aan dit ongelooflijke wildreservaat. Of je nu een doorgewinterde safariganger bent of voor het eerst komt, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve is een onmisbare bestemming voor iedereen die de natuurlijke schoonheid en het rijke culturele erfgoed van Afrika wil ervaren.

Durban: DumaZulu Cultureel Dorp & Boot Safari Dagtocht

10. Durban: DumaZulu Cultureel Dorp & Boot Safari Dagtocht

Bekijk het Unesco-werelderfgoed van het ISimangaliso Wetlands Park en wees getuige van traditionele kunst, ambachten en optredens in het dorp DumaZulu. Vertrek vanuit Durban en rijd noordwaarts langs de kust naar het noorden van KwaZulu-Natal. De eerste stop is DumaZulu Cultural Village in het hart van Zululand. Ervaar een dorp dat de traditionele Zulu-cultuur uitbeeldt, met bijenkorfhutten die in een cirkel rond een veekraal zijn gerangschikt. Geniet van een welkom van een lokale gids die de tradities en gebruiken van de Zulu-bevolking zal uitleggen, inclusief mandenvlechten en het maken van speren en schilden. Voel je vrij om wat decoratief kralenwerk van de lokale bevolking te kopen. Bekijk het dorp Sangoma met traditionele botten gooien, dansen en zingen van de Zulu-stam. Vervolgens stoppen we bij het kleine stadje St Lucia in het iSimangaliso Wetlands Park. Stap aan boord van een rivierboot voor een rondleiding van 2 uur door de riviermonding. Maak kennis met een uniek ecosysteem van ongerepte kustlijn en prachtige landschappen. Houd nijlpaarden in de gaten en misschien zie je een van de naar schatting 1000 krokodillen. Het park heeft ook wilde dieren zoals leeuwen, zebra's, olifanten, luipaarden, giraffen, zwarte en witte neushoorns en zeearenden. Na St Lucia rijden we langzaam naar Durban

Alle activiteiten

22 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Hluhluwe-Imfolozipark

Wil je alle activiteiten in Hluhluwe-Imfolozipark bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hluhluwe-Imfolozipark

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 40 beoordelingen

Eerlijk gezegd topactiviteit. Onze gids kwam ons ophalen van onze lodge in St. Lucia, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de auto. En de rest was gewoon een juweeltje. Onze gids was geweldig. Supervriendelijk, met een glimlach, met veel uitleg, de wens dat we er het beste van maken, de wens dat we zoveel mogelijk zien. Een heerlijk ontbijt en lunch (aarzel niet om tijdens de reservering om een vegetarische optie te vragen als je dat bent, want we hadden de informatie niet, maar toen het daar eenmaal was, zei onze gids dat we het konden vragen). Kortom: we hebben een ongelooflijke dag gehad. Ik raad 100% aan. Wetende dat de prijs meer dan betaalbaar is.

Geweldig! Phindy echt een hele goede gids! Lekker veel energie! Niet bang voor de andere gidsen, echt heel erg gelachen met haar! Hadden een leeuw met prooi gezien omdat ze hem er eventjes voor zetten!😄🤭 Ze maakte het wel! Heel leuk!

Geweldig mooi groen park, veel dieren, weinig mensen. Echt een aanrader! Onze gids Jabu was fantastisch. Hij gaf veel nuttige informatie en verzorgde een heerlijk ontbijt en een top braai.

Prachtig park, uitzonderlijk mooie uitzichten. Veel dieren gezien en veel uitleg gekregen. Ontbijt was zeer verzorgd.

Mooi park, goede en gezellige gids, uitgebreid ontbijt en lunch inbegrepen. Top dag gehad!