Ontdek het beste van
Hluhluwe-Imfolozipark

Hluhluwe-Imfolozipark: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Hluhluwe-Imfolozi: Big 5-safari van een halve of een hele dag

Hluhluwe-Imfolozi: Big 5-safari van een halve of een hele dag

Beleef de glooiende heuvels van de graslanden van de Savanne en een magische Afrikaanse zonsopgang. Leun achterover en ontspan terwijl je ranger jou meeneemt naar de beste gebieden in het park. Met getrainde ogen en jarenlange ervaring zal de ranger ongetwijfeld een aantal prachtige waarnemingen leveren. Kom meer te weten over dit fascinerende park en de ongelooflijke geschiedenis van toen koning Shaka de lager gelegen Umfolozi gebruikte als zijn persoonlijke jachtgebied of hoe het Hluhluwe-Imfolozi Park eigenhandig de neushoorns voor uitsterving behoedde. In het park leven niet alleen de Afrikaanse Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel), maar ook cheeta's, wilde honden en nog veel meer. Geniet van ontbijt en lunch op een van de vele schilderachtige picknickplekken in het park. De tour eindigt met een drop-off bij de Nyalazi Gate of je kunt hem ook weer afzetten bij jouw accommodatie in St. Lucia.

Vanuit Richards Bay: Hluhluwe Imfolozi wildreservaat dagtrip

Vanuit Richards Bay: Hluhluwe Imfolozi wildreservaat dagtrip

Hluhluwe Imfolozi Game Reserve ligt in het hart van Zoeloeland, waar Afrika's Big 5 (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn) door de bloeiende savanne zwerven. Opgericht in 1895 is dit het oudste park in Zuid-Afrika en omvat meer dan 98.000 hectare prachtig Afrikaans landschap. Deze tour is in een gesloten voertuig. Het park bevat een enorme diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door heuvelachtige topografie. De lijst met dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe Game Reserve vormt de noordelijke bovenste helft van het reservaat, dat bekend staat om zijn gevarieerde verscheidenheid aan vogels en dieren. Ten zuiden van Hluhluwe ligt het Imfolozi Game Reserve dat de helft van het park beslaat. Deze twee reservaten werden samengevoegd om het grootste reservaat in KwaZulu Natal te creëren.

Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

iSimangaliso Wetlands Park, voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park, werd uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste natuurlijke werelderfgoedlocatie (UNESCO) en wordt beschouwd als het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 kilometer bijna ongerepte kustlijn en 328.000 hectare prachtig landschap . Het beschermde gebied herbergt een van de grootste populaties nijlpaarden in SA, naar schatting 1.000 krokodillen en een rijkdom aan planten, vogels en dieren. Dieren in het park zijn leeuwen, Afrikaanse olifanten, luipaarden, zwarte en zuidelijke witte neushoorns en buffels. In de oceaan leven walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden, waaronder de lederschildpad en de onechte karetschildpad. Na de boottocht reist u naar het wildreservaat Hluhluwe-Imfolozi. Je ervaren gids zal je rondleiden door het park in een gesloten voertuig op zoek naar de diverse dieren in het wild en de Big 5 van Afrika, waaronder de leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn. Het reservaat ligt in het hart van Zululand, waar deze verbazingwekkende dieren door de bloeiende savanne zwerven. Opgericht in 1895, dit is het oudste park in Zuid-Afrika en is 98.000 hectare groot. Het park bevat een enorme diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door heuvelachtige topografie. De lijst met dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe, het noordelijke deel van het park, staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en dieren. Imfolozi Game Reserve is gelegen in het zuidelijke deel van het park. Tegenwoordig is het Hluhluwe Imfolozi Park wereldberoemd om zijn inspanningen voor het behoud van de witte neushoorn en zijn Centenary Capture Centre, dat verbeterde normen stelt voor het vangen van wild en duurzaam gebruik in Afrika. Je gids stopt bij restaurant Hilltop Camp, zodat je tijd hebt om bij te tanken en te ontspannen. Het restaurant bevindt zich op de top van de heuvel en biedt bezoekers de kans om te genieten van het landschap van het kamp en de omliggende gebieden. Daarna gaat u verder met uw safari voordat u het park verlaat richting Durban.

Vanuit Durban: Hluhluwe-Umfolozi Park Tour van een hele dag

Vanuit Durban: Hluhluwe-Umfolozi Park Tour van een hele dag

Deze dagtour vanuit Durban neemt je mee op safari in het prachtige Hluhluwe-Umfolozi Park, het oudste uitgeroepen reservaat in Afrika. Het park staat bekend om zijn zeer succesvolle programma voor het behoud van witte neushoorns en is nu de thuisbasis van de grootste populatie witte neushoorns ter wereld. Tijdens je safaritocht van een hele dag heb je veel mogelijkheden om de verbazingwekkende dieren in het wild in hun natuurlijke omgeving tegen te komen. Hluhluwe-Umfolozi Park herbergt 84 soorten wild, waaronder de 'Big Five', en 425 verschillende soorten vogels. Kijk hoeveel je er op je safari kunt spotten! Het heuvelachtige terrein biedt enkele van de meest ongelooflijke uitzichten over het reservaat. Geniet van een lunch in het Hilltop Camp (of vergelijkbaar) en geniet gewoon van het prachtige landschap.

Vanuit Richards Bay: DumaZulu Cultureel Dorp Dagtocht

Vanuit Richards Bay: DumaZulu Cultureel Dorp Dagtocht

DumaZulu Cultural Village ligt in de buurt van het wildreservaat Hluhluwe-Imfolozi in het hart van Zululand. Vertaald als "Donderende Zulu" DumaZulu is Zuid-Afrika's grootste Zulu-culturele dorp met een grote Sibaya-traditie en meer dan 50 Zulu-inwoners die wonen en werken in DumaZulu. Dit dorp is een weergave van hoe de Zulu-cultuur was vóór de modernisering en wordt beschouwd als een levend museum. Het dorp is aangelegd in het traditionele Zulu-ontwerp van Zulu-bijenkorfhutten die in een cirkel rond een veekraal zijn gerangschikt. Bezoekers worden verwelkomd door een lokale DumaZulu-gids die interessante tradities en gebruiken van de Zulu-bevolking uitlegt en deelt. De lokale bevolking toont traditionele vaardigheden en technieken voor het maken van manden, speren en schilden. Gasten genieten van het kopen van decoratief kralenwerk van de lokale bevolking, het bekijken van het dorp Sangoma dat traditionele botten gooit en een indrukwekkend Zulu-dans- en zangoptreden.

Hluhluwe Imfolozi Safari inclusief Open Voertuig Game Drive

Hluhluwe Imfolozi Safari inclusief Open Voertuig Game Drive

De tocht vertrekt vanuit Richards Bay in noordelijke richting langs de kust naar het noorden van KwaZulu-Natal. Je komt anderhalf tot 2 uur na vertrek uit Richards Bay aan bij de poort van het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Je maakt een 3 uur durende open-voertuig gamedrive door het park op zoek naar de diverse wilde dieren en de Big 5. Hluhluwe Imfolozi Game Reserve ligt in het hart van Zululand waar de Big 5 van Afrika (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn) over de bloeiende savanne zwerven. Dit park werd in 1895 opgericht en is het oudste park van Zuid-Afrika. Het omvat meer dan 98.000 hectare prachtig Afrikaans landschap. Deze tour is in een open voertuig. Het park bevat een immense diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door een heuvelachtige topografie. De lijst van dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe Game Reserve vormt de noordelijke bovenste helft van het reservaat, dat bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan vogels en dieren. Ten zuiden van Hluhluwe ligt het Imfolozi wildreservaat, dat de helft van het park beslaat. Deze twee reservaten zijn samengevoegd tot het grootste reservaat in KwaZulu Natal. Het Hluhluwe Imfolozi Reserve staat bekend om het behoud van de witte neushoorn. Hun Centenary Capture Centre wordt geroemd om het uitzonderlijke onderzoek naar het vangen, rehabiliteren en vrijlaten van dieren en om hun benadering van duurzaam ecotoerisme in Zuid-Afrika. Je gids stopt voor de lunch in Hilltop Camp (eigen kosten) zodat je tijd hebt om bij te tanken en te ontspannen. Het restaurant ligt op de top van de heuvel en geeft bezoekers de kans om te genieten van het landschap van het kamp en de omliggende gebieden of we bezoeken het Centenary Centre, een centrum waar wilde dieren worden gehouden met een aangrenzend museum, informatiecentrum en een uitstekende ambachtelijke winkel. Het omvat neushoornverblijven en antilopenhokken en is opgericht om bezoekers de gelegenheid te geven dieren te bekijken die op weg zijn naar hun nieuwe thuis.

Durban: DumaZulu Cultureel Dorp & Boot Safari Dagtocht

Durban: DumaZulu Cultureel Dorp & Boot Safari Dagtocht

Bekijk het Unesco-werelderfgoed van het ISimangaliso Wetlands Park en wees getuige van traditionele kunst, ambachten en optredens in het dorp DumaZulu. Vertrek vanuit Durban en rijd noordwaarts langs de kust naar het noorden van KwaZulu-Natal. De eerste stop is DumaZulu Cultural Village in het hart van Zululand. Ervaar een dorp dat de traditionele Zulu-cultuur uitbeeldt, met bijenkorfhutten die in een cirkel rond een veekraal zijn gerangschikt. Geniet van een welkom van een lokale gids die de tradities en gebruiken van de Zulu-bevolking zal uitleggen, inclusief mandenvlechten en het maken van speren en schilden. Voel je vrij om wat decoratief kralenwerk van de lokale bevolking te kopen. Bekijk het dorp Sangoma met traditionele botten gooien, dansen en zingen van de Zulu-stam. Vervolgens stoppen we bij het kleine stadje St Lucia in het iSimangaliso Wetlands Park. Stap aan boord van een rivierboot voor een rondleiding van 2 uur door de riviermonding. Maak kennis met een uniek ecosysteem van ongerepte kustlijn en prachtige landschappen. Houd nijlpaarden in de gaten en misschien zie je een van de naar schatting 1000 krokodillen. Het park heeft ook wilde dieren zoals leeuwen, zebra's, olifanten, luipaarden, giraffen, zwarte en witte neushoorns en zeearenden. Na St Lucia rijden we langzaam naar Durban

Durban: Hluhluwe Big 5-safari met Pro Zeiss-verrekijker

Durban: Hluhluwe Big 5-safari met Pro Zeiss-verrekijker

Bekijk Afrika's beroemde Big 5 van dichtbij tijdens een safaritour door het Hluhluwe-Imfolozi Park. Ontdek de verschillende kanten van de parken met een ochtend- en een middagrit waarin u de hoogwaardige Zeiss Terra ED 8x42-verrekijker en meertalige reisgidsen krijgt. Begin vroeg om 5 uur 's ochtends om de dieren in het wild, vooral roofdieren, te vangen op hun meest actieve tijden, namelijk zonsopgang en zonsondergang. Betreed het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve via Nyalazi Gate en verken de Imfolozi-kant van het reservaat tijdens een ochtendgamedrive van 3,5 uur op ons Hyundai H1-voertuig. De zuidelijke sector van het reservaat wordt gekenmerkt door zijn vlakke open vlaktes en staat bekend om de waarnemingen van olifanten en neushoorns. Tijd voor een lunch in Hilltop Restaurant (op eigen kosten). Geniet van uw maaltijd terwijl u geniet van het panoramische uitzicht over het reservaat en stel die verrekijker op de proef. Na de lunch verken je de noordelijke sector van het reservaat terwijl je je ogen openhoudt voor de zeer bedreigde Afrikaanse wilde honden en grote katten. Breng nog eens 3,5 uur door met het doorkruisen van de Hluhluwe-kant van het reservaat. Rond 16.00 uur beginnen we aan onze terugweg naar Durban. Je safaritocht is in een Hyundai H1-voertuig. Dit is geen open safarivoertuig. Het is een luxe busje met grote ramen. De ramen gaan wijd genoeg open om foto's te maken met amateur- en professionele camera's. Alle reizigers hebben toegang tot onze hoogwaardige Zeiss Terra ED 8x42 verrekijker en meertalige safarigids, beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Hele dag Hluhluwe Imfolozi wildreservaat tour vanuit Durban

Hele dag Hluhluwe Imfolozi wildreservaat tour vanuit Durban

Vertrek om 6 uur 's ochtends uit Durban en rijd naar Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, een rit van 3 uur vanuit Durban. Stap in een 4x4 in Hluhluhluwe Imfolozi en verken dit uitgestrekte reservaat. Dit park is opgericht in 1895 en is het oudste park van Zuid-Afrika. Het omvat meer dan 98.000 hectare prachtig Afrikaans landschap. Het park bevat een immense diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door een heuvelachtige topografie. De lijst van dieren in het park is lang en gevarieerd. Het Hluhluwe Imfolozi Reserve staat bekend om het behoud van de witte neushoorn. Hun Centenary Capture Centre wordt geroemd om zijn uitzonderlijke onderzoek naar het vangen, rehabiliteren en vrijlaten van dieren en om hun benadering van duurzaam ecotoerisme in Zuid-Afrika.

Hluhluwe Imfolozi Big 5 dagvullende tour vanuit Durban

Hluhluwe Imfolozi Big 5 dagvullende tour vanuit Durban

We vertrekken om 6 uur 's ochtends uit Durban en rijden naar Hluhluwe Imfolozi, ongeveer 3 uur rijden. Bij aankomst voert je 4x4 tour door Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve je door een van de mooiste landschappen van Afrika. Terwijl je het reservaat verkent, krijg je de kans om de beroemde Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) te zien, evenals talloze andere soorten zoogdieren, vogels en reptielen. Je reis begint bij de ingang van het reservaat, waar je incheckt en een plattegrond en aanvullende informatie ontvangt. Vanaf daar begin je aan een begeleide gamedrive door de kronkelende wegen van het reservaat, waarbij je de bezienswaardigheden en geluiden van de Afrikaanse bush in je opneemt. Onderweg stop je bij verschillende uitkijkpunten en drinkplaatsen, waar je de dieren van dichtbij kunt zien drinken en grazen. Je kunt ook een glimp opvangen van de ongrijpbare cheeta, wilde honden, hyena's en giraffen. Als je tocht ten einde loopt, stop dan zeker even bij de cadeauwinkel van het reservaat, waar je souvenirs en memorabilia kunt kopen als aandenken aan je bezoek aan dit ongelooflijke wildreservaat. Of je nu een doorgewinterde safariganger bent of voor het eerst komt, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve is een onmisbare bestemming voor iedereen die de natuurlijke schoonheid en het rijke culturele erfgoed van Afrika wil ervaren.

Alle activiteiten

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De topbezienswaardigheden in Hlabisa

Activiteiten in Hluhluwe-Imfolozipark

Rondleidingen in Zuid-Afrika

Wat te doen in Zuid-Afrika

Andere activiteiten in Hluhluwe-Imfolozipark

Wil je alle activiteiten in Hluhluwe-Imfolozipark bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hluhluwe-Imfolozipark

Gemiddelde beoordeling

4.6
(40 beoordelingen)

uitzonderlijke dag met een gids beschikbaar om het leven van de gekruiste dieren uit te leggen en voor ons te zorgen (bereiding van een barbecue voor de lunch) enige nadeel voor ons: te veel tijd besteed aan de maaltijden... Ik had iets meer op prijs gesteld tijd in het park.

Zeer geweldige ervaring!! We hebben veel dieren gezien, de gids was absoluut geweldig, hij legde veel dingen uit over dieren. Zowel het ontbijt als de lunch waren zeer goed. We hadden een jong kind bij ons, alles ging goed. Ik raad je sterk aan!!

Wij werden op tijd opgehaald bij het hotel. De gids deed de hele dag zijn best om ons zoveel mogelijk dieren te laten zien en heeft veel uitgelegd. Inbegrepen een goed ontbijt en heen heerlijke braai lunch

Onze gids Kyle heeft alles heel goed geregeld. Alles werkte wonderwel en wij hadden ook geluk. We hebben alle big 5 gezien, behalve de olifant. Ik kan het alleen maar aanbevelen.

Veel dieren gezien. Topgids Siya, kende alle dieren en zag ze overal!