Ho Chi Minhstad
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Voormalig Saigon kende duistere tijden, maar is inmiddels een van de opwindendste steden in Azië. Nu biedt Ho Chi Minhstad, genoemd naar revlutionair Ho Chi Min, een bruisend straatleven, mooie gebouwen en heerlijk weer. Maar wat kun je zoal beleven in deze interessante stad?

Cu Chi tunnels
Foto: David McKelvey@Flickr (CC BY 2.0)

Cu Chi tunnels

Hoe verloor Amerika de Vietnamoorlog? Je gids leidt je door verborgen deurtjes naar de tunnels van Cu Chi, die een grote rol speelden in het saboteren van het Amerikaanse leger.

Opera
Foto: Tun Tun Win@Flickr (CC BY 2.0)

Opera

De opera is gebouwd naar het voorbeeld van le Petit Palais in Parijs en is een ultiem voorbeeld van Frans-koloniale architectuur. Het theater is makkelijk te bereiken.

Hoofdpostkantoor
Foto: seafaringwoman @Flickr (CC BY 2.0)

Hoofdpostkantoor

Het hoofdpostkantoor is nog altijd operationeel, maar fungeert ook als toeristische attractie - het werd ontworpen door de beroemde Gustave Eiffel.

Basiliek van Notre-Dame
Foto: yeowatzup @Flickr (CC BY 2.0)

Basiliek van Notre-Dame

In 2005 kwamen hordes pilgrims op de Basiliek van Notre-Dame in Ho Chi Minhstad af, omdat het standbeeld van Maria 'huilde'. Wij zijn skeptisch, maar de prachtige architectuur is reden genoeg voor een bezoek.

Herenigingspaleis

Herenigingspaleis

Na de val van Saigon werd het voormalige Onafhankelijkheidspaleis omgedoopt tot Herenigingspaleis.

Pham Ngu Lao Street

Pham Ngu Lao Street

Aan backpackers geen gebrek in het gebied rond Pham Ngu Lao Street, maar de buurt trekt met zijn levendigheid en souvenirs allerlei soorten mensen en lagen van de bevolking aan.

War Remnants Museum
Foto: amrufm @Flickr (CC BY 2.0)

War Remnants Museum

In het War Remnants Museum wordt een levendig en pijnlijk beeld geschetst van Vietnams 20ste-eeuwse problematiek. Een must voor iedereen die de Vietnamese geschiedenis wil begrijpen.

Dam Sen Park

Dam Sen Park

Dam Sen is het perfecte pretpark voor mensen die niet van pretparken houden, maar ook voor pretparkfans! De attracties worden afgewisseld met mooie meren en tuinen.

Chùa Ngọc Hoàng (pagode van de jadekeizer)
Foto: ePi.Longo @Flickr (CC BY 2.0)

Chùa Ngọc Hoàng (pagode van de jadekeizer)

Als je maar tijd hebt voor één pagode, bezoek dan deze - de gedetailleerde versieringen en wierook maken het de ultieme ervaring. Vergeet niet het uitzicht vanaf het dak te bekijken!

Ho Chi Minhstad Museum

Ho Chi Minhstad Museum

Het museum ligt in het vooralige paleis Gia Long. Foto's en artefacten vormen een eerlijk beeld van de bloederige Vietnamese geschiedenis.

Plan je bezoek aan Ho Chi Minhstad

Van het vliegveld naar Ho Chi Minhstad

De goedkoopste manier is bus 152, vlakbij de uitgang van de aankomsthal. Je betaalt meer als je bagage zwaarder is dan 10 kilo, maar je wordt helemaal naar het centrale busstation bij Cho Ben Tanh gebracht. Taxi's vind je aan de linkerzijde van de terminal. Let op dat je een taxi met meter neemt, en betaal alleen in Vietnamese dong - anders betaal je waarschijnlijk te veel.

Waar gaan we eten?

Voordelig 'streetfood' in Ho Chi Minhstad is vaak beter dan een maaltijd in het beste restaurant. Op Dong Khoi, de bar- en winkelstraat tussen de rivier en de kathedraal, vind je de lekkerste hapjes.

Waar kun je winkelen?

Naast de boven genoemde Pham Ngu Lao Street zijn er in Ho Chi Minhstad een aantal markten het bezoeken waard. De twee grootste zijn Cho Ben Tanh en Cho Lon. Cho Lon – de Chinese markt – biedt een waanzinnige hoeveelheid producten en is minder toeristisch dan Ben Tanh, waar meer regulering is en minder zakkenrollers lopen. Maar wees altijd alert!

Goed om te weten

 • Taal
  Vietnamees
 • Valuta
  Vietnamese Dong (VND)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +84
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente

Activiteiten in Ho Chi Minhstad

De must-see bezienswaardigheden in Ho Chi Minhstad

Steden in Vietnam

Sitemap Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Aan te raden uitstap als je Ho Chi Minh bezoekt.

De speedboat is een veel aangenamere verplaatsing als met de wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt, de speedboot is verzorgd, licht ontbijt (croissant, broodje kaas of broodje kip was de keuze), frisdrank en fruit werd ook aangeboden. De gids (mevr. Wing) sprak vloeiend en duidelijk Engels en kon alle vragen duidelijk beantwoorden. De wc's waren ook proper. De tunnels zijn ook zeker de moeite om deze zelf te betreden. Uitgebreide lunch is voorzien waarbij rekening wordt gehouden met persoonlijke wensen. Trip van 7u is wel de aanrader, dan valt het goed mee van drukte. Toen we terugkwamen van de tunnels en voor de lunch gingen, dan stond de parking reeds vol tourbussen en waren er nog komende.

Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht Beoordeeld door Yoram, 12-03-2019

Ideale trip om beide plekken in een dag te zien

Een fijne trip met een energieke gids John, die ervoor zorgde dat iedereen het naar zijn zin had. Wil jij op een dag kennis maken met Mekong Delta en de Chu Chi tunnels, dan is dit écht een aanrader. Helaas vond ik ook bij deze excursie, het grote nadeel dat alles heel erg gehaast ging (maar helaas hebben wij dit met meerdere touren gehad in Vietnam). Maar bij weinig tijd in het zuiden in Vietnam is dit de ideale oplossing!

Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP Beoordeeld door Anoniem, 04-04-2019

geweldige tour, heel compleet, met stadsrondrit, lunch en de Tunnels

Hele complete tour. Eerst een stadsrondrit met rondleiding door Presidentiele Paleis, waarbij je zelfs in de bunkers mag lopen, de Notre Dame en het Postkantoor. Vervolgens voldoende tijd om rustig het Remnants Museum door te lopen en alle foto's en verhalen goed te bekijken en te lezen. Uitstekende lunch en 's middags de Cu Chi Tunnels. Een must see in Vietnam. Hele goede enthousiaste Engelssprekende reisleider.

War Remnants Museum & Cu Chi-tunnels: dagtour in groep Beoordeeld door Peter, 08-05-2018

Heel goed georganiseerde tour en top guide

Wij deden een halve dag in de middag. De tour guide kwam ons ophalen bij het hotel en deed zijn werk met veel enthousiasme. Achteraf lazen we dat het in Vietnam gebruikelijk is om tour guides een fooi te geven. We hebben er dan ook spijt van dat we dat niet gedaan hebben want hij had het zeker verdiend. De tour was goed georganiseerd en leerzaam. Wij vonden overigens een halve dag prima.

Củ Chi tunnels: ochtend- of middagrondleiding Beoordeeld door Kelly, 19-05-2019

Zeer indrukwekkende tour met leuke gids mr Ho sy Cung

Wat een helden en innovatieve mensen zijn die Vietnamezen geweest in de oorlog. Met minimale middelen de high tech Amerikanen te lijf gaan. Je ziet maar dat de vrijheid van een volk nooit door geweld gebroken kan worden. Wat een. Barre omstandigheden! Ook de mogelijkheid om met een echt authentiek wapen te kunnen schieten was erg leuk.

Củ Chi tunnels: ochtend- of middagrondleiding Beoordeeld door Laurens, 22-08-2019