Dingen om te doen Ho Chi Minhstad

Laat je verleiden door de musea, tempels, chaotische straten en authentieke pho in de grootste stad van Vietnam.

Ho Chi Minhstad: De beste dingen die je niet wil missen

Củ Chi tunnels: ochtend- of middagrondleiding

1. Củ Chi tunnels: ochtend- of middagrondleiding

De ochtendrondleiding begint om 08:00 uur en eindigt om 14:30 uur, de middagrondleiding begint om 12:45 uur en eindigt om 18:45 uur. Beide eindigen in Ho Chi Minhstad. Vertrek vanuit Ho Chi Minhstad en ga naar de tunnels van Củ Chi, op slechts 60 kilometer afstand. Củ Chi wordt tegenwoordig gezien als een heldendistrict vanwege de rol die het speelde in de Vietnamoorlog. Het district is legendarisch geworden vanwege het tunnelcomplex van 220 kilometer lang dat er te vinden is en wordt veel bezocht door zowel Vietnamezen als buitenlanders. In de vredige landelijke omgeving vol rijstvelden zijn eenden en waterbuffels te vinden die in de rivieren langs de weg zwemmen. Je zult het vast moeilijk vinden om je de verwoestingen en de schade voor te stellen die het hele gebied opliep door bombardementen en mijnen toen Củ Chi een 'Free Target Zone' was. De overblijfselen van Củ Chi zijn het bewijs van de hevige strijd die er plaatsvond. Ook heb je de kans om met een AK-47 te schieten. Aan het einde van de tour neemt de bus je weer mee terug naar Ho Chi Minhstad. Selecteer de "Zonsondergangstour"-optie om je avond af te sluiten met een 30 minuten lange tocht over de rivier, onder het genoet vann eenn gratis cocktail.

Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

2. Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

Deze VIP-dagexcursie brengt je van Ho Chi Minh-stad naar twee populaire attracties, de Cu Chi-tunnels en de Mekong-delta.   7:30 uur - Je wordt met een VIP-auto in je hotel in Ho Chi Minh-stad opgehaald (met stoelen die luxueus zijn ontworpen in een passagierscabine) en ga je naar Cu Chi tunnels, waar je de Vietnam-oorlogsstrijd de VS-strijdkrachten zult leren kennen. 11:30 uur - Je vertrekt naar Mekong Delta en stopt bij een lokaal restaurant op de manier om te genieten van een lunch van de Vietnamese keuken. 13:30 uur - Je komt aan in de Mekong Delta, waar je een roeiboot neemt om langs de kleine grachten onder de bladeren van de kokospalmen langs beide zijden te peddelen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie om daar te smullen van tropisch fruit, honingthee en wijn en om te zien hoe de lokale producten gemaakt worden. De inwoners van het dorp voeren ook een muzikale voorstelling op. 16:00 uur - Geniet van een tijdje wandelen over de landelijke wegen om de lokale bewoners te leren kennen over hun dagelijkse leven. Ontspan in een rustige sfeer, neem dan afscheid en vertrek naar Ho Chi Minh-stad. 06:30 uur tot 18:45 uur. Je komt aan in Ho Chi Minhstad en wordt naar je hotel gebracht.

Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

3. Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

Je vertrekt om 08:00 uur vanuit je hotel in Ho Chi Minhstad met minibus of bus naar de Mekongdelta. Tijdens de rit van 1,5 uur passeer je groene rijstvelden voordat je aankomt in het prachtige landelijke My Tho. Je ochtendreis gaat verder met gemotoriseerde boot op de Tienrivier naar Qui (Schildpad-eiland). Onderweg zie je de vissershaven, werkplaatsen waar boten worden gebouwd en de Draak, Phoenix en Eenhoorn-eilandjes. Loop naar het dorp, waar je een lokale fruittuin kunt bezoeken, en geniet van de tropische vruchten terwijl je luistert naar Zuid-Vietnamese volksmuziek uitgevoerd door eilandbewoners. Hier kun je ook deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de lokale bwoners en de sfeer ervaren van het prachtige, natuurlijke platteland. Bezoek het bijenhuis en maak foto's van de pythons. Lunch wordt geserveerd in het hart van de boomgaard. De boottocht leidt je door het Bao Dinh-kanaal waardoor je aankomt in de Ben Tre provincie - het land van kokosnoten. Hier zie je een typisch agrarisch model genaamd Tuin - Vijver - Kooi, voordat je een winkel waar ze kokossnoep maken, bezoekt. Vervolgens vaar je per roeiboot op de kleine gracht, volledig gedekt door de schaduw van de kokosbomen. Na de boottocht maak je een fietstocht rond het eiland voordat je terugkeert naar de bus. Je komt tussen 16:30 en 17:00 uur weer terug in Ho Chi Minhstad. Selecteer de "Avondtocht"-optie om je avontuur met een 30 minuten durende boottocht bij zonsondergang voort te zetten, waarbij je van de lichtjes van de stad kunt genieten onder het genot van een gratis cocktail.

Ho Chi Minhstad: dagtrip Củ Chi-tunnels en Mekongdelta

4. Ho Chi Minhstad: dagtrip Củ Chi-tunnels en Mekongdelta

Om 07:30 uur 's ochtends pikt een luxe minibus je op bij je accommodatie in Ho Chi Minhstad. Je gaat op weg naar het Củ Chi-tunnelnetwerk waar je meer te weten komt over het verzet tegen de Amerikaanse troepen tijdens de Vietnamoorlog. Om 11:30 uur reis je verder naar de Mekongdelta. Onderweg pauzeer je in een lokaal restaurant voor een lekkere Vietnamese lunch. Na de lunch kom je om 13:30 uur aan in de Mekongdelta. Stap in een roeiboot en vaar door het web van riviertjes, onder het bladerdak van de kokospalmen door die beide oevers omzomen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie en wordt daar getrakteerd op tropisch fruit, honingthee en wijn. De dorpelingen laten je ook graag zien hoe ze hun lokale producten maken. En nu je er toch bent, kun je meteen een traditioneel muziekoptreden bijwonen. Om 16:00 uur is er wat tijd om over de landweggetjes te struinen. Zo krijg je een indruk van het dagelijkse leven van de locals. In de serene sfeer kun je goed tot rust komen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar Ho Chi Minhstad. Tussen ongeveer 17:45 en 18:15 uur arriveer je in Ho Chi Minhstad en word je naar je accommodatie of het trefpunt gebracht.

Ho Chi Minh: ticket voor waterpoppenshow

5. Ho Chi Minh: ticket voor waterpoppenshow

Geniet van een voorstelling van fascinerende Vietnamese kunst tijdens een traditionele waterpoppenshow van 45 minuten. De verhalen verteld met waterpoppen zijn nauw verbonden met het spirituele leven van Vietnamese mensen, vooral op het platteland. Het podium voor de show is het wateroppervlak van een zwembad. Poppenspelers demonstreren hun slimme vaardigheden door poppen met lange bamboestaven en een snaarmechanisme onder het wateroppervlak te bedienen. Een traditioneel Vietnamees orkest zorgt voor muzikale begeleiding. De poppen vertolken de verhalen van de liedjes, die het vredige leven op het Vietnamese platteland weerspiegelen.

Ho Chi Minh: Motorbike Street Food Tour met lokale studenten

6. Ho Chi Minh: Motorbike Street Food Tour met lokale studenten

Proef 5-6 van het beste straatvoedsel in Ho Chi Minh-stad , samen met 2 drankjes en een dessert, tijdens een begeleide foodtour. Bezoek de plaatsen waar de lokale bevolking naartoe gaat met je gids en krijg inzicht in de Vietnamese cultuur. Proef must-have eten en drinken, waaronder banh mi, noedelsoep, bier en meer. Nadat je per motor bent opgehaald bij je hotel, krijg je de kans om het echte Ho Chi Minh-stad te zien, weg van de drukte van toeristen. Stop bij lokale streetfood-hubs waar de lokale bevolking samenkomt en socialiseert. Verken en dompel jezelf onder in de lokale cultuur in de gekte van het verkeer en de markten van Saigon. Eet en proef 8 onmisbare lekkernijen in de steegjes van de stad. Warm je smaakpapillen op met Bun bo hue beef noodlesoep. Maak dan een wandeling en probeer onderweg gegrild varkensvlees met noedels. Probeer vervolgens de traditionele Vietnamese banh mi- sandwich voordat u geniet van een verfrissend suikerrietdrankje. Ontdek vervolgens het beste culinaire verborgen juweeltje van Vietnam: chuoi nuong gegrilde banaan met kokosmelk. Proef deze traditionele zoet-zoute mix van tropisch fruit en kokosmelksaus. Ga vervolgens zitten en ontspan onder het genot van een Saigon-biertje op het terras van een lokaal restaurant. Kijk dan hoe je banh xeo Vietnamese hartige knapperige pannenkoek voor je wordt gemaakt. Sluit ten slotte af met de perfecte traktatie, een zoet soepdessert. Word teruggebracht naar je hotel, proef de onmisbare lekkernijen van Ho Chi Minh en ervaar de Vietnamese cultuur met je studentengids.

Ho Chi Minh: AO Show Ticket in Saigon Opera House

7. Ho Chi Minh: AO Show Ticket in Saigon Opera House

Leer meer over de levendige cultuur en geschiedenis van Vietnam tijdens de iconische AO Show. De voorstelling vindt plaats in de prachtige omgeving van het historische Saigon Opera House, gebouwd in Europese stijl. Geniet van humoristische en verfijnde verhalen over het Vietnamese plattelandsleven en het stadsleven. Bewonder een gevarieerd, veelgeprezen optreden met eenvoudige bamboe-rekwisieten, hedendaagse cirque-acrobatiek en live volksmuziek. Hoor traditionele Zuid-Vietnamese werkliederen die op traditionele instrumenten worden gespeeld. Geniet van een spannend spektakel dat het landelijke en stedelijke karakter van de Vietnamese cultuur tot leven brengt.

Bitexco Financial Tower: voorrangsticket Saigon Sky Deck

8. Bitexco Financial Tower: voorrangsticket Saigon Sky Deck

Je krijgt een adembenemend uitzicht over Ho Chi Minh City vanaf het Saigon Skydeck op de 49e verdieping van de 262-meter hoge Bitexco Financial Tower. Je gaat in de wolkenkrabber naar boven met één van de snelste liften van de stad met 7 meter per seconde. De innovatieve wolkenkrabber geïnspireerd op de lotus, de nationale bloem van Vietnam, is in 2011 geopend. Het is op dit moment het hoogste gebouw van Ho Chi Minh en het is gemaakt om de energie en aspiraties van de Vietnamese bevolking te representeren. Bewonder dit symbool van de  schoonheid van de stad en haar snelle economische ontwikkeling. Je komt meer te weten over de verschillende oriëntatiepunten van de stad via de interactieve schermen en borden. Je gebruikt de verrekijker op het skydeck om over de horizon te kijken. Je gaat naar de bar of restaurants om te genieten van een drankje en koopt souvenirs in de cadeauwinkel voordat je weggaat. Je ziet traditionele kostuums op een tentoonstelling van het Ao Dai Museum.

Vanuit Ho Chi Minhstad: dagtrip Mekong Delta

9. Vanuit Ho Chi Minhstad: dagtrip Mekong Delta

Om 07:30 uur ontmoet je je tourgids bij het kantoor van Vietnam Adventure Tours en stap je in de Ford Transit vip-limousine voor een rit van 90 minuten naar Mỹ Tho. Tijdens de rit kijk je uit over weelderig groene rijstvelden en taferelen uit het lokale dagelijks leven. De eerste bestemming in dit dagvullende programma is de Vĩnh Tràng-pagode, de grootste pagode in de Mekongdelta. Daarna ga je op weg naar Mỹ Tho, waar je aan boord van een boot gaat voor een boottocht over rivier de Mekong. De boot neemt je mee naar een klein kanaal, waar je het hectische stadsleven achter je kunt laten. Vaar onderweg naar Kokoseiland in Bến Tre onder de kokospalmen door die langs het kanaal groeien. Stap uit en geniet van een wandeling door het dorp, waarbij je pauzeert om een lokale familie te ontmoeten en tropisch fruit, honingthee en honingwijn te proeven. Geniet van het geluid van de traditionele Vietnamese muziek die de dorpsbewoners spelen. Bezoek de kokossnoepwinkel van het dorp, zie hoe het snoep gemaakt wordt en bekijk ook enkele ambachtelijke voorwerpen die gemaakt zijn van de kokospalm. Wandel verder door fruitboomgaarden terwijl je de bloemen, bomen en de rest van de natuurlijke omgeving bewondert. Ga naar een lokaal restaurant om te lunchen en geniet van speciale Vietnamese gerechten. Na de lunch heb je een halfuur de tijd om te ontspannen in de schaduw van de bomen, nog een wandeling door het dorp te maken of te fietsen. Daarna is het tijd om naar de veerboot terug te keren en terug op weg te gaan naar Ho Chi Minhstad in het comfort van je Ford Transit vip-limousine. Je kunt eenmaal daar aangekomen teruggaan naar je hotel of een traditionele waterpoppenshow bijwonen (indien optie geboekt).

Ho Chi Minh: Motor Combo City en Hidden Gems Tour

10. Ho Chi Minh: Motor Combo City en Hidden Gems Tour

Reis naar elke hoek van Ho Chi Minh op de achterkant van de scooter en ontdek de verborgen juweeltjes van de stad. Verken de drukke straten, kleurrijke markten en must-see hoogtepunten tot verborgen steegjes, oude appartementen en traditionele lokale huizen. Bekijk prachtige lokale steegjes waar Vietnamese gezinnen werken, wonen en socializen. Bezoek de beroemde Chinatown - de grootste en oudste ter wereld - waar je meer te weten komt over de traditionele waarden en de levensstijl van de gemengde culturen in Saigon. Verken verschillende oude tempels en leer over de geschiedenis van de verschillende religies van dit magische land. Hoogtepunten van de stad: • Notre Dame kathedraal • Centraal postkantoor • Operagebouw van Saigon • Nguyen Hue-wandelstraat • Stadhuis Verborgen edelstenen: • Het eerbiedwaardige Thich Quang Duc-monument • Ho Thi Ky groothandel bloemenmarkt • Nguyen Thien Thuat Oudste Appartement • Lokale Cambodjaanse markt • China Town Met beroemde medicijnstraat • Thien Hau-tempel (alleen dagtochten)

Veelgestelde vragen over Ho Chi Minhstad

Welke topattracties zijn een must-see in Ho Chi Minhstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ho Chi Minhstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cu Chi tunnels

Sitemap Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.516 beoordelingen

Planowaliśmy przyjechać tu na zwiedzanie we własnym zakresie, ale myśleliśmy że z Sajgonu będzie łatwiej się dostać. Postanowiliśmy więc skorzystać z oferty lokalnego biura podróży i to był strzał w dziesiątkę! Zobaczyliśmy i doświadczyliśmy rzeczy do których na pewno sami byśmy nie dotarli. Plantacje kokosów i innych owoców, których nazw niektórych nawet nie słyszałem, degustacje, pływanie mniejszymi i większymi łodziami po rzece i kanałach pośród plantacji i naturalnych tuneli z miejscowej roślinności, węże, krokodyle, ryby, wódka ryżowa, świątynie i cały ten lokalny klimat.. Wiadomo, e duża część z tego zrobiona typowo pod turystów, ale dało się teżczasem zauważyć naturalne życie lokalsów. Na koniec przepyszny obiad. Obawiałem się, podobnie zresztą jak reszta grupy, że będzie to symbiczny poczęstunek, tymczasem objadłem się krewetkami, rybą, ryżem i owocami, że miałem budz brzuch jakrukie. Było warto i nie żałuję że tym razem odstąpiliśmy od naszej zasady "diy"

The tour was amazing, we did the cu chi tunnels tour together with the Mekong delta tour. The guide Kang was very energetic, spoke good English and was very enthusiastic. One of the best guides I have ever had. Tour itself was very good as well with a nice lunch

Our guide Betty was very friendly and shared a lot of information about the Mekong delta. Her English was very good, we could understand everything. It was a very nice tour with a lot of delicious foods, fruits, candy.

Nice and informative trip. Everything was well arranged. Very satisfied!

Ben was a really good and enthousiast guide. We had a great day.