Ho Chi Minhstad

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ho Chi Minhstad: de beste attracties

Ho Chi Minhstad: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Voormalig Saigon kende duistere tijden, maar is inmiddels een van de opwindendste steden in Azië. Nu biedt Ho Chi Minhstad, genoemd naar revlutionair Ho Chi Min, een bruisend straatleven, mooie gebouwen en heerlijk weer. Maar wat kun je zoal beleven in deze interessante stad?

 • Cu Chi tunnels

  1. Cu Chi tunnels

  Hoe verloor Amerika de Vietnamoorlog? Je gids leidt je door verborgen deurtjes naar de tunnels van Cu Chi, die een grote rol speelden in het saboteren van het Amerikaanse leger.

 • Opera

  2. Opera

  De opera is gebouwd naar het voorbeeld van le Petit Palais in Parijs en is een ultiem voorbeeld van Frans-koloniale architectuur. Het theater is makkelijk te bereiken.

 • Hoofdpostkantoor

  3. Hoofdpostkantoor

  Het hoofdpostkantoor is nog altijd operationeel, maar fungeert ook als toeristische attractie - het werd ontworpen door de beroemde Gustave Eiffel.

 • Basiliek van Notre-Dame

  4. Basiliek van Notre-Dame

  In 2005 kwamen hordes pilgrims op de Basiliek van Notre-Dame in Ho Chi Minhstad af, omdat het standbeeld van Maria 'huilde'. Wij zijn skeptisch, maar de prachtige architectuur is reden genoeg voor een bezoek.

 • Herenigingspaleis

  5. Herenigingspaleis

  Na de val van Saigon werd het voormalige Onafhankelijkheidspaleis omgedoopt tot Herenigingspaleis.

 • Pham Ngu Lao Street

  6. Pham Ngu Lao Street

  Aan backpackers geen gebrek in het gebied rond Pham Ngu Lao Street, maar de buurt trekt met zijn levendigheid en souvenirs allerlei soorten mensen en lagen van de bevolking aan.

 • War Remnants Museum

  7. War Remnants Museum

  In het War Remnants Museum wordt een levendig en pijnlijk beeld geschetst van Vietnams 20ste-eeuwse problematiek. Een must voor iedereen die de Vietnamese geschiedenis wil begrijpen.

 • Dam Sen Park

  8. Dam Sen Park

  Dam Sen is het perfecte pretpark voor mensen die niet van pretparken houden, maar ook voor pretparkfans! De attracties worden afgewisseld met mooie meren en tuinen.

 • Chùa Ngọc Hoàng (pagode van de jadekeizer)

  9. Chùa Ngọc Hoàng (pagode van de jadekeizer)

  Als je maar tijd hebt voor één pagode, bezoek dan deze - de gedetailleerde versieringen en wierook maken het de ultieme ervaring. Vergeet niet het uitzicht vanaf het dak te bekijken!

 • Ho Chi Minhstad Museum

  10. Ho Chi Minhstad Museum

  Het museum ligt in het vooralige paleis Gia Long. Foto's en artefacten vormen een eerlijk beeld van de bloederige Vietnamese geschiedenis.

Plan je bezoek

 • Van het vliegveld naar Ho Chi Minhstad

  De goedkoopste manier is bus 152, vlakbij de uitgang van de aankomsthal. Je betaalt meer als je bagage zwaarder is dan 10 kilo, maar je wordt helemaal naar het centrale busstation bij Cho Ben Tanh gebracht. Taxi's vind je aan de linkerzijde van de terminal. Let op dat je een taxi met meter neemt, en betaal alleen in Vietnamese dong - anders betaal je waarschijnlijk te veel.

 • Waar gaan we eten?

  Voordelig 'streetfood' in Ho Chi Minhstad is vaak beter dan een maaltijd in het beste restaurant. Op Dong Khoi, de bar- en winkelstraat tussen de rivier en de kathedraal, vind je de lekkerste hapjes.

 • Waar kun je winkelen?

  Naast de boven genoemde Pham Ngu Lao Street zijn er in Ho Chi Minhstad een aantal markten het bezoeken waard. De twee grootste zijn Cho Ben Tanh en Cho Lon. Cho Lon – de Chinese markt – biedt een waanzinnige hoeveelheid producten en is minder toeristisch dan Ben Tanh, waar meer regulering is en minder zakkenrollers lopen. Maar wees altijd alert!

Goed om te weten

 • Taal
  Vietnamees
 • Valuta
  Vietnamese Dong (VND)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +84
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente

Sitemap Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.633 beoordelingen

The tour was great. We saw a lot and everything was well taken care of. Our guide Amy was great and a slot of fun. She was very knowledgeable and very open for casual conversation wich was very nice. The tour goes trough a lot of the main attraction in the Mekong Delta and makes me want to go back for a longer time.

Het was een super leuke dag! We waren in totaal met 9 mensen en we hebben heel veel gezien, gedaan en geproefd! Our gide, Emily, was very helpful and she had a lot of knowledge about everything. Thank you Emily!!

Leuk en goed georganiseerde tour. Alex was onze gids en wist overal wel iets over te vertellen. We hadden alleen wel verwacht wat meer de lokale bevolking te zien tijdens de boot tocht die nu geen 10m duurde.

Dit moet je gezien hebben om het te geloven! Tour was prima al in de bus krijg je heel veel informatie. Tegen een meer prijs kan je terug met de boot dit hebben wij gedaan was super en sneller dan met de bus.

De gids Fa /Khoa maakte de tour extra leuk. Hij vertelde veel over de Vietnamese cultuur. Ik raad deze tour aan als je in Ho Chi Minh City verblijft.