Ho Chi Minhstad
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Ho Chi Minhstad

Bekijk alle tours en activiteiten in Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Voormalig Saigon kende duistere tijden, maar is inmiddels een van de opwindendste steden in Azië. Nu biedt Ho Chi Minhstad, genoemd naar revlutionair Ho Chi Min, een bruisend straatleven, mooie gebouwen en heerlijk weer. Maar wat kun je zoal beleven in deze interessante stad?

Foto: David McKelvey@Flickr (CC BY 2.0)

Cu Chi tunnels

Hoe verloor Amerika de Vietnamoorlog? Je gids leidt je door verborgen deurtjes naar de tunnels van Cu Chi, die een grote rol speelden in het saboteren van het Amerikaanse leger.

Foto: Tun Tun Win@Flickr (CC BY 2.0)

Opera

De opera is gebouwd naar het voorbeeld van le Petit Palais in Parijs en is een ultiem voorbeeld van Frans-koloniale architectuur. Het theater is makkelijk te bereiken.

Foto: seafaringwoman @Flickr (CC BY 2.0)

Hoofdpostkantoor

Het hoofdpostkantoor is nog altijd operationeel, maar fungeert ook als toeristische attractie - het werd ontworpen door de beroemde Gustave Eiffel.

Foto: yeowatzup @Flickr (CC BY 2.0)

Basiliek van Notre-Dame

In 2005 kwamen hordes pilgrims op de Basiliek van Notre-Dame in Ho Chi Minhstad af, omdat het standbeeld van Maria 'huilde'. Wij zijn skeptisch, maar de prachtige architectuur is reden genoeg voor een bezoek.

Herenigingspaleis

Na de val van Saigon werd het voormalige Onafhankelijkheidspaleis omgedoopt tot Herenigingspaleis.

Pham Ngu Lao Street

Aan backpackers geen gebrek in het gebied rond Pham Ngu Lao Street, maar de buurt trekt met zijn levendigheid en souvenirs allerlei soorten mensen en lagen van de bevolking aan.

Foto: amrufm @Flickr (CC BY 2.0)

War Remnants Museum

In het War Remnants Museum wordt een levendig en pijnlijk beeld geschetst van Vietnams 20ste-eeuwse problematiek. Een must voor iedereen die de Vietnamese geschiedenis wil begrijpen.

Dam Sen Park

Dam Sen is het perfecte pretpark voor mensen die niet van pretparken houden, maar ook voor pretparkfans! De attracties worden afgewisseld met mooie meren en tuinen.

Foto: ePi.Longo @Flickr (CC BY 2.0)

Chùa Ngọc Hoàng (pagode van de jadekeizer)

Als je maar tijd hebt voor één pagode, bezoek dan deze - de gedetailleerde versieringen en wierook maken het de ultieme ervaring. Vergeet niet het uitzicht vanaf het dak te bekijken!

Ho Chi Minhstad Museum

Het museum ligt in het vooralige paleis Gia Long. Foto's en artefacten vormen een eerlijk beeld van de bloederige Vietnamese geschiedenis.

Ho Chi Minhstad: Plan uw bezoek

Van het vliegveld naar Ho Chi Minhstad

De goedkoopste manier is bus 152, vlakbij de uitgang van de aankomsthal. Je betaalt meer als je bagage zwaarder is dan 10 kilo, maar je wordt helemaal naar het centrale busstation bij Cho Ben Tanh gebracht. Taxi's vind je aan de linkerzijde van de terminal. Let op dat je een taxi met meter neemt, en betaal alleen in Vietnamese dong - anders betaal je waarschijnlijk te veel.

Waar gaan we eten?

Voordelig 'streetfood' in Ho Chi Minhstad is vaak beter dan een maaltijd in het beste restaurant. Op Dong Khoi, de bar- en winkelstraat tussen de rivier en de kathedraal, vind je de lekkerste hapjes.

Waar kun je winkelen?

Naast de boven genoemde Pham Ngu Lao Street zijn er in Ho Chi Minhstad een aantal markten het bezoeken waard. De twee grootste zijn Cho Ben Tanh en Cho Lon. Cho Lon – de Chinese markt – biedt een waanzinnige hoeveelheid producten en is minder toeristisch dan Ben Tanh, waar meer regulering is en minder zakkenrollers lopen. Maar wees altijd alert!

Tips & informatie

 • Taal
  Vietnamees
 • Valuta
  Vietnamese Dong (VND)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +84
 • De beste periode voor een bezoek
  Lente

Activiteiten in Ho Chi Minhstad

De must-see bezienswaardigheden in Ho Chi Minhstad

Sitemap Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Moeizaam begin maar zeer goede come back

Ik had de tour een dag van tevoren geboekt. We hadden gevraagd om een hotel pick up, wat volgens de informatie mogelijk was. We zaten al om 8.10u klaar, zoals aangegeven op de info. Na een half uur wachten hebben we contact gezocht met de tour operator om te vragen of we nog opgehaald zouden worden. Helaas kregen we antwoord dat de auto stuk was gegaan. Na in totaal 1,5 uur wachten werden we eindelijk opgehaald met een ruime privé auto en een gids. De gids sprak zeer goed Engels en wist erg veel te vertellen over Vietnam en de Cu Chi tunnels. We hebben verschillende tunnels gezien en veel geleerd over het leven in de tunnels. Het was een erg indrukwekkend bezoek. Ondanks het moeizame begin, was de service van de tour operator goed en de tour dankzij de gids zeer boeiend. We weten niet hoe het is als je daadwerkelijk met de bus gaat, maar onze tour was zeker een aanrader.

Halfdaagse bustour door tunnelcomplex van Cu Chi Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 15-11-2016

Zeer afwisselende goed georganiseerde tour!

Wij boeken eigenlijk nooit een tour, zijn er eigenlijk allergisch voor maar omdat we van Ho Chi Minh City naar Pnom Phenh moesten hebben we deze toer geboekt. Het was super goed geregeld, alles klopte en je ziet dingen die je zelf nooit zo zou kunnen regelen. Alle lof ook voor de gids want er blijven altijd zeurmensen in een groep die op alles commentaar hebben.

Mekong Delta: 3-Dagen 2-Nachten Tour met Phnom Penh Beoordeeld door Marianne, 30-03-2015

Last minute beslissing , geen spijt van!

Slechts de avond voordien geboekt, dit was echter geen enkel probleem. Goede busrit en een zeer enthousiaste en geïnformeerde gids!

Half-Day Cu Chi Tunnels Tour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 27-07-2016

Ho Chi Minhstad
4.2
Gebaseerd op 571 beoordelingen van GetYourGuide-klanten