Kies data
Belevingen in

Ho Chi Minhstad

Laat je verleiden door de musea, tempels, chaotische straten en authentieke pho in de grootste stad van Vietnam.

Ho Chi Minhstad: De beste dingen die je niet wil missen

Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

1. Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

Je vertrekt om 08:00 uur vanuit je hotel in Ho Chi Minhstad met minibus of bus naar de Mekongdelta. Tijdens de rit van 1,5 uur passeer je groene rijstvelden voordat je aankomt in het prachtige landelijke My Tho. Je ochtendreis gaat verder met gemotoriseerde boot op de Tienrivier naar Qui (Schildpad-eiland). Onderweg zie je de vissershaven, werkplaatsen waar boten worden gebouwd en de Draak, Phoenix en Eenhoorn-eilandjes. Loop naar het dorp, waar je een lokale fruittuin kunt bezoeken, en geniet van de tropische vruchten terwijl je luistert naar Zuid-Vietnamese volksmuziek uitgevoerd door eilandbewoners. Hier kun je ook deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de lokale bwoners en de sfeer ervaren van het prachtige, natuurlijke platteland. Bezoek het bijenhuis en maak foto's van de pythons. Lunch wordt geserveerd in het hart van de boomgaard. De boottocht leidt je door het Bao Dinh-kanaal waardoor je aankomt in de Ben Tre provincie - het land van kokosnoten. Hier zie je een typisch agrarisch model genaamd Tuin - Vijver - Kooi, voordat je een winkel waar ze kokossnoep maken, bezoekt. Vervolgens vaar je per roeiboot op de kleine gracht, volledig gedekt door de schaduw van de kokosbomen. Na de boottocht maak je een fietstocht rond het eiland voordat je terugkeert naar de bus. Je komt tussen 16:30 en 17:00 uur weer terug in Ho Chi Minhstad. Selecteer de "Avondtocht"-optie om je avontuur met een 30 minuten durende boottocht bij zonsondergang voort te zetten, waarbij je van de lichtjes van de stad kunt genieten onder het genot van een gratis cocktail.

Ho Chi Minhstad: privé streetfoodtour op de motor

2. Ho Chi Minhstad: privé streetfoodtour op de motor

Eet je een weg door Ho Chi Minhstad - het vroegere Saigon - en proef 's avonds het beste streetfood! Ontmoet je Engelssprekende gidsen in de avond, stap achterop de motor en begeef je in het drukke verkeer. Sluit je aan bij duizenden andere motorrijders en laat je meenemen naar opmerkelijke wijken, zoals District 3, waar de lokale bevolking woont. Maak een pauze en geniet van Banh Xeo en Banh Khot (zuidelijke en centrale rijst pannekoekjes) en krijg uitleg over hoe ze gemaakt worden van een kok met meer dan 20 jaar ervaring. Rijd vervolgens door verscholen steegjes waar je oude flatgebouwen tegenkomt. Ga op een kort avontuur en klim naar de top van een paar oude gebouwen om het contrast te zien tussen de architectuur van het moderne en het oorspronkelijke Saigon. Je kunt zelfs een oude pagode bezoeken die in een oud appartement werd gebouwd door een kloosterlinge. Bezoek de grootste nachtelijke bloemenmarkt en bewonder de fleurige boeketten. Maak een korte wandeling door de buurt en ontvang een cadeautje van je gids. Dwaal door het doolhof van lokale markten en beleef een authentiek lokaal moment door het grillen van bananencakejes. Rijd vervolgens naar District 5 en kom langs een straat die beroemd is vanwege de vele olieverfschilderijen. Pauzeer bij een lokaal restaurant om te genieten van wat bún chả (Hanoi-style gegrild varkensvlees met noedels), een gerecht dat bekendstaat als de 'Obama-noedels' nadat President Obama en Anthony Bourdain ze proefden in 2016! Ga daarna naar District 10, waar je pas echt een overvloed aan streetfood kunt ontdekken. Prikkel je smaakpapillen met een verrukkelijke portie kokosijs bij een zaak die in 1975 haar deuren opende. Kijk toe hoe de eigenaar recht voor je neus kokosijs bereidt. Maak een rit door de stad voor verleidelijke indrukken van het nachtleven en beleef de drukte van de modestraat. Ga door smalle steegjes waar auto's niet kunnen komen en rijd langs de oever van rivier de Sài Gòn in een heerlijk briesje. Sluit je culinaire rit af in District 4, waar je smult van een maaltijd met vlees of zeevruchten met 3 verschillende gerechten en een authentieke food challenge! Proef balut (gekookt bemest ei) en zet je tanden in een dessert van flan met caramel, koffie en kokosmelk. Spoel alles weg met bier, frisdrank, mineraalwater of huisgemaakte Vietnamese plakrijstwijn.

Vanuit Ho Chi Minhstad: luxe 1-daagse groepstour Mekongdelta

3. Vanuit Ho Chi Minhstad: luxe 1-daagse groepstour Mekongdelta

Je wordt eerst tussen 07:30 en 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minhstad. Dan reis je met een minibus of bus naar My Tho, een stad die aan de Mekongdelta ligt. Je kunt deelnemen aan een reeks activiteiten waardoor je Vietnam beter leert kennen. Je gaat mee met een paardenkar en kunt de kokosbomen bewonderen die het landschap domineren. Je roeit het kanaal af in een kleine boot en fietst over provincieweggetjes richting de rijstvelden, ananasplantages, moestuinen en kleine dorpjes. Je gaat met een motorboot de machtige Mekongrivier af en ziet het Drakeneiland, Fenikseiland en Schildpaddeneiland. Je pauzeert bij het beroemde Eenhoorneiland en bezoekt er een imkerij. Proef de natuurlijke honing, honingwijn, rijstwijn en bananenwijn. Wandel door het dorp en bezoek daarna een workshop waar je leert hoe je kokossnoepjes kunt maken. Je gaat weer de motorboot in en komt door weelderig groene kanalen. Je pauzeert bij een plaatselijk restaurant waar je kunt genieten van een Vietnamese lunch. Je gaat naar een ander deel van het eiland en kunt onder het genot van traditionele Zuid-Vietnamese muziek tropisch fruit proeven. Als je de optie "Luxe groepsexcursie" kiest, word je na deze heerlijke snack terug naar My Tho gebracht om de Vinh Trang-pagode te bezoeken. Je wordt afgezet bij je hotel nadat de bus je naar Ho Chi Minhstad heeft teruggebracht.

Ho Chi Minh-stad: hop-on hop-off bustour door Vietnam

4. Ho Chi Minh-stad: hop-on hop-off bustour door Vietnam

Ervaar de hoogtepunten van Ho Chi Minh-stad vanaf een dubbeldekkerbus. Rijd door de stad met een live gids of zet een koptelefoon op en leer over de triomfen, tragedies en bloeiende cultuur. Met een flexibel hop-on hop-off tourschema, past deze reis in wat je plannen ook zijn. Kies uw ideale moment van de dag en geniet van verschillende sferen, of u nu 's ochtends of later gaat. Kies dagslots en zoom rond in de drukke straten of een avondslot om te zien hoe de etalages oplichten als de zon ondergaat. Bekijk de multiculturele invloeden op de architectuur terwijl je langs de Notre Dame-kathedraal van Saigon, het centrale postkantoor, het Onafhankelijkheidspaleis en het stadhuis loopt. Leer hoe elk gebouw tot stand is gekomen en hoe de stad is getransformeerd van Saigon naar Ho Chi Minh-stad. Weef door de straten van Ben Thanh Market, Bui Vien, Pham Ngu Lao en Nguyen Hue Street en wees getuige van de levendige en diverse sferen om elke hoek. De Bach Dang Pier is een prachtige stop om de Saigon-rivier te bewonderen, vooral 's avonds als de stad oplicht. Je komt langs musea, de dierentuin en meer, waardoor je genoeg ideeën hebt voor wat je de rest van je reis in deze unieke stad kunt doen. Als u kaarten, brochures of meer informatie wilt, helpt uw gids u graag verder.

Van Ho Chi Minh: privédagtour Mekong Delta

5. Van Ho Chi Minh: privédagtour Mekong Delta

Nadat je om 8:00 uur bent opgehaald bij je hotel door je privéauto en gids, rijd je 2 uur vanuit Saigon naar de haven. Maak een ontspannen cruise op de Tien-rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Dragon, Kirin, Tortoise en Phoenix. Bezoek een honingbijenboerderij en proef een heerlijke honingthee met citroen die bekend staat om zijn gezondheidseigenschappen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, maak dan van de gelegenheid gebruik om te stoppen bij een lokale pythonboerderij. Ga verder naar een workshop kokossnoepjes om te zien hoe de heerlijke snoepjes met de hand worden gemaakt. Luister vervolgens naar wat Don Ca Tai Tu, een genre van traditionele volksmuziek. Ontspan tijdens een roeibootcruise terwijl je door een mangrovepalmkanaal vaart. Vervolg de reis met een ritje met paard en wagen door het dorp om te ervaren hoe de lokale bevolking in de 19e eeuw reisde. Ga ten slotte naar de Vinh Trang-pagode in My Tho Town. Dit oude gebouw wordt beschouwd als de grootste en oudste pagode in Zuid-Vietnam en werd beïnvloed door Aziatische en westerse architectuur en cultuur. Beëindig de tour rond 17.00 uur, waar je wordt teruggebracht naar Saigon.

Ho Chi Minh: waterpoppenshow-ticket met hotellevering

6. Ho Chi Minh: waterpoppenshow-ticket met hotellevering

Je profiteert van een uitvoering van fascinerende Vietnamese kunst, tijdens een traditionele waterpoppenshow van 45 minuten. De verhalen verteld met waterpoppen zijn nauw verbonden met het spirituele leven van Vietnamese mensen, vooral op het platteland. Het podium voor de show is het wateroppervlak van een zwembad. Poppenspelers demonstreren hun slimme vaardigheden door poppen met lange bamboestaven en een snaarmechanisme onder het wateroppervlak te beheren. Een traditioneel Vietnamees orkest zorgt voor muzikale begeleiding. De poppen vertellen de verhalen met de liedjes, die het vredige leven van het Vietnamese platteland weerspiegelen.

Ho Chi Minh: Motor Combo City en Hidden Gems Tour

7. Ho Chi Minh: Motor Combo City en Hidden Gems Tour

Reis naar elke hoek van Ho Chi Minh op de achterkant van de scooter en ontdek de verborgen juweeltjes van de stad. Verken de drukke straten, kleurrijke markten en must-see hoogtepunten tot verborgen steegjes, oude appartementen en traditionele lokale huizen. Bekijk prachtige lokale steegjes waar Vietnamese gezinnen werken, wonen en socializen. Bezoek de beroemde Chinatown - de grootste en oudste ter wereld - waar je meer te weten komt over de traditionele waarden en de levensstijl van de gemengde culturen in Saigon. Verken verschillende oude tempels en leer over de geschiedenis van de verschillende religies van dit magische land. Hoogtepunten van de stad: • Notre Dame kathedraal • Centraal postkantoor • Operagebouw van Saigon • Nguyen Hue-wandelstraat • Stadhuis Verborgen edelstenen: • Het eerbiedwaardige Thich Quang Duc-monument • Ho Thi Ky groothandel bloemenmarkt • Nguyen Thien Thuat Oudste Appartement • Lokale Cambodjaanse markt • China Town Met beroemde medicijnstraat • Thien Hau-tempel (alleen dagtochten)

Bitexco Financial Tower: voorrangsticket Saigon Sky Deck

8. Bitexco Financial Tower: voorrangsticket Saigon Sky Deck

Je krijgt een adembenemend uitzicht over Ho Chi Minh City vanaf het Saigon Skydeck op de 49e verdieping van de 262-meter hoge Bitexco Financial Tower. Je gaat in de wolkenkrabber naar boven met één van de snelste liften van de stad met 7 meter per seconde. De innovatieve wolkenkrabber geïnspireerd op de lotus, de nationale bloem van Vietnam, is in 2011 geopend. Het is op dit moment het hoogste gebouw van Ho Chi Minh en het is gemaakt om de energie en aspiraties van de Vietnamese bevolking te representeren. Bewonder dit symbool van de  schoonheid van de stad en haar snelle economische ontwikkeling. Je komt meer te weten over de verschillende oriëntatiepunten van de stad via de interactieve schermen en borden. Je gebruikt de verrekijker op het skydeck om over de horizon te kijken. Je gaat naar de bar of restaurants om te genieten van een drankje en koopt souvenirs in de cadeauwinkel voordat je weggaat. Je ziet traditionele kostuums op een tentoonstelling van het Ao Dai Museum.

Vanuit Ho Chi Minhstad: dagtrip Mekong Delta

9. Vanuit Ho Chi Minhstad: dagtrip Mekong Delta

Om 07:30 uur ontmoet je je tourgids bij het kantoor van Vietnam Adventure Tours en stap je in de Ford Transit vip-limousine voor een rit van 90 minuten naar Mỹ Tho. Tijdens de rit kijk je uit over weelderig groene rijstvelden en taferelen uit het lokale dagelijks leven. De eerste bestemming in dit dagvullende programma is de Vĩnh Tràng-pagode, de grootste pagode in de Mekongdelta. Daarna ga je op weg naar Mỹ Tho, waar je aan boord van een boot gaat voor een boottocht over rivier de Mekong. De boot neemt je mee naar een klein kanaal, waar je het hectische stadsleven achter je kunt laten. Vaar onderweg naar Kokoseiland in Bến Tre onder de kokospalmen door die langs het kanaal groeien. Stap uit en geniet van een wandeling door het dorp, waarbij je pauzeert om een lokale familie te ontmoeten en tropisch fruit, honingthee en honingwijn te proeven. Geniet van het geluid van de traditionele Vietnamese muziek die de dorpsbewoners spelen. Bezoek de kokossnoepwinkel van het dorp, zie hoe het snoep gemaakt wordt en bekijk ook enkele ambachtelijke voorwerpen die gemaakt zijn van de kokospalm. Wandel verder door fruitboomgaarden terwijl je de bloemen, bomen en de rest van de natuurlijke omgeving bewondert. Ga naar een lokaal restaurant om te lunchen en geniet van speciale Vietnamese gerechten. Na de lunch heb je een halfuur de tijd om te ontspannen in de schaduw van de bomen, nog een wandeling door het dorp te maken of te fietsen. Daarna is het tijd om naar de veerboot terug te keren en terug op weg te gaan naar Ho Chi Minhstad in het comfort van je Ford Transit vip-limousine. Je kunt eenmaal daar aangekomen teruggaan naar je hotel of een traditionele waterpoppenshow bijwonen (indien optie geboekt).

2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

10. 2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

Op de eerste dag wordt je om 08:30 uur opgehaald bij je centraal gelegen hotel in  Ho Chi Minh-stad. Je reist vervolgens met de bus naar de stad My Tho. Tijdens deze 1,5 uur durende busrit leer je over de culturen van de lokale bevolking en geniet je van het mooie landschap van groene rijstvelden. Bezoek de pagode Vinh Trang, de grootste pagode in de Mekong Delta. Ga verder naar My Tho en maak een boottocht over de Mekong rivier. Bekijk tijdens je cruise viskooien en drijvende huizen aan de rivier. De boot brengt je naar een kleine gracht, waar je aan de drukke stad kunt ontsnappen. De cruise door het met kokospalmen omzoomde kanaal brengt je naar een kokosnooteiland in Ben Tre. Stap uit, loop rond in het dorp en bezoek een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, honingthee en honingwijn en luister naar traditionele Vietnamese muziek, uitgevoerd door de dorpsbewoners. Loop verder over de dorpsweg naar een kokossnoepwinkel om te leren hoe snoep gemaakt wordt en om wat handwerk gemaakt van kokospalmen te zien. Maak een wandeling door het dorp en ontdek veel soorten fruit, bloemen, bomen en lokale huizen. Neem de tijd en maak mooie foto's terwijl je geniet van het  natuurlijke landschap. Ga vervolgens naar een lokaal restaurant en geniet van een Vietnamese lunch in de schaduw van de bomen. Na de lunch heb je vrije tijd om te wandelen of fietsen rond het dorp, daarna reis je met de veerboot en de bus naar Can Tho, het hart van de Mekong Delta. Je overnacht daar in het hotel. Geniet op de 2e dag van een ontbijt  om 06:30 uur en maak vervolgens een ontspannen boottocht om de schilderachtige zijrivieren van de beneden-Mekong rivier te verkennen. Ga daarna naar de Cai Răng drijvende markt, die de levendigste is van de hele regio. Geniet van het prachtige landschap en de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking langs de Mekong-grachten. Vervolgens dwaal je door het dorp, kijk je naar de fruittuinen en bezoek je een rijstmolen en een winkel waar rijstnoedels worden gemaakt. Ga dan terug naar de rivier voor de lunch voordat je  terugreist naar Ho Chi Minh, waar je rond 17:00 uur aankomt met onvergetelijke herinneringen.

Sitemap Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.213 beoordelingen

Het was een fantastische tour om Ho Chi Minh City te leren kennen. Bien en Billy kwamen ons bij het hotel ophalen en hebben ons 4,5 uur meer de stad door genomen. Ze spreken super goed Engels, wat de tour fijn maakt. Het eten is allemaal super lekker en ze houden rekening met eventuele allergieën. In een woord FANTASTISCH!

We hadden een geweldige avond met onze gidsen Andy en Lynn. In het begin was het best spannend achterop de scooter maar we voelden ons zeer veilig bij Andy en Lynn. Onze gidsen waren enthousiast en leerden ons veel over het leven in Ho Chi Minh. Het eten was verrukkelijk en wij bevelen deze tour van harte aan!

Erg blij mee, het is een zeer complete excursie en je geniet er enorm van. Het moet ook gezegd worden dat de plaats een toeristische attractie is, maar ik denk dat het de moeite waard is om te gaan. De gids een 10!!!! Zijn naam was Bell, erg enthousiast en legde ons altijd veel dingen met een glimlach uit.

Wij hadden de pech dat het de hele tijd regende maar dankzij onze gids Betty hadden wij ondanks de regen een ontzettend leuke dag in de Mekong Delta. Wij raden deze tour van harte aan

zeer complete rondleiding en de gids was erg aardig