Kies data

Ho Chi Minhstad Archeologie

Ho Chi Minhstad Archeologie: Onze meest aanbevolen

Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

1. Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

Deze VIP-dagexcursie brengt je van Ho Chi Minh-stad naar twee populaire attracties, de Cu Chi-tunnels en de Mekong-delta.   7:30 uur - Je wordt met een VIP-auto in je hotel in Ho Chi Minh-stad opgehaald (met stoelen die luxueus zijn ontworpen in een passagierscabine) en ga je naar Cu Chi tunnels, waar je de Vietnam-oorlogsstrijd de VS-strijdkrachten zult leren kennen. 11:30 uur - Je vertrekt naar Mekong Delta en stopt bij een lokaal restaurant op de manier om te genieten van een lunch van de Vietnamese keuken. 13:30 uur - Je komt aan in de Mekong Delta, waar je een roeiboot neemt om langs de kleine grachten onder de bladeren van de kokospalmen langs beide zijden te peddelen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie om daar te smullen van tropisch fruit, honingthee en wijn en om te zien hoe de lokale producten gemaakt worden. De inwoners van het dorp voeren ook een muzikale voorstelling op. 16:00 uur - Geniet van een tijdje wandelen over de landelijke wegen om de lokale bewoners te leren kennen over hun dagelijkse leven. Ontspan in een rustige sfeer, neem dan afscheid en vertrek naar Ho Chi Minh-stad. 06:30 uur tot 18:45 uur. Je komt aan in Ho Chi Minhstad en wordt naar je hotel gebracht.

Ho Chi Minh: dagtour Cu Chi-tunnels en Mekongdelta

2. Ho Chi Minh: dagtour Cu Chi-tunnels en Mekongdelta

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie in Ho Chi Minh en gaat aan boord van een comfortabel minibusje. Ga naar de Cu Chi-tunnels en kom meer te weten over het Vietnamese verzet tegen de Amerikaanse strijdkrachten. Dan reis je verder naar de Mekongdelta. Onderweg pauzeer je in een lokaal restaurant voor een lekkere Vietnamese lunch. Na de lunch kom je aan in de Mekongdelta, en ga je aan boord van een roeiboot om door de kleine kanalen onder de bladeren van de kokospalmen door te varen.  Stap aan boord van een motorboot en vaar naar Coconut Island. Ga van boord bij de woning van een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, en honingthee en wijn te proeven. Zie hoe de lokale producten worden gemaakt, en luister naar een live lokaal muziekoptreden uitgevoerd door de dorpelingen. Wandel 's middags over de landwegen om te zien hoe het plaatselijke leven eruitziet. Ontspan in de vredige sfeer, voordat je afscheid neemt en weer terugkeert naar Ho Chi Minh-stad. In de avond kom je weer aan in Ho Chi Minh-stad en word je teruggebracht naar je accommodatie.

Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

3. Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

Maak een boottocht met de Saigon River Express, die een luxe tour naar de Cu Chi tunnels biedt. Profiteer van vijfsterrenservice aan boord van één van de moderne en luxe speedboten. Vergeet tourbussen; deze vertrekt vanuit Ho Chi Minhstad voor een schilderachtige tocht naar Cu Chi van 1,5 uur. Bij aankomst krijg je een privévertoning van een officiële video over de Cu Chi tunnels met commentaar en extra informatie van je Engelssprekende gids. Kom meer te weten over het enorme ondergrondse tunnelcomplex dat gebruikt werd door Vietcong-soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Na je bezoek aan de tunnels geniet je van een traditionele Vietnamese maaltijd met lokale specialiteiten, zoals kip met citroengras en gekarameliseerd varkensvlees uit een römertopf. Vegetarische maaltijden en halal-maaltijden zijn op aanvraag ook beschikbaar.

Ho Chi Minh-stad: privé Cu Chi-tunnels en Cao Dai-tempel

4. Ho Chi Minh-stad: privé Cu Chi-tunnels en Cao Dai-tempel

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad, rijd je naar Tay Ninh om de Cao Dai-tempel te bezoeken. Deze religieuze sekte combineert boeddhisme, taoïsme, confucianisme en christendom in haar filosofie. Ervaar de gebedssessie 's middags en bewonder de kleurrijke, mysterieuze en prachtige architectuur.   Bezoek na de lunch de beroemde Cu Chi-tunnels, een geweldig ondergronds systeem dat door de Vietnamezen werd gebruikt om de Amerikanen te bevechten tijdens de oorlog in Amerika en Vietnam. Je kunt door de zeer smalle tunnels kruipen, volledig met de hand gemaakt tijdens de oorlog. Bekijk dan een korte documentaire over de Cu Chi Tunnels, beschikbaar in een aantal vreemde talen.   Krijg meer kennis van de Vietnamese geschiedenis, tradities en cultuur. Je kunt gekookte tapioca proeven met hete pandanusthee, het lokale voedsel dat tijdens de oorlog door Vietnamese soldaten werd gegeten. Aan het einde van de tour wordt je teruggebracht in Ho Chi Minh-stad.

Ho Chi Minh: rondleiding door Cu Chi-tunnels met een oorlogsveteraan

5. Ho Chi Minh: rondleiding door Cu Chi-tunnels met een oorlogsveteraan

Verken de Cu Chi-tunnels tijdens een rondleiding. Leer meer over de geschiedenis van de ondergrondse gangen van een veteraan uit de Vietnamoorlog en probeer, als je daar zin in hebt, een M16- of AK-47-geweer af te vuren op een schietbaan. Kies of je de tour in een kleine groep wilt doen of een privétour wilt boeken. Laat je ophalen bij je accommodatie en reis comfortabel met je gids naar de ingang van de Ben Dinh-tunnel. Hier vind je replica's van boobytraps, slaapvertrekken en kazernes om je een idee te geven van de realiteit van het leven tijdens de oorlog. Luister naar een gedetailleerde geschiedenis van de Cu Chi-tunnels van een lokale veteraan uit de Vietnam-oorlog en dwaal door het labyrint van gangen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en het belang van deze site. Na een rondleiding door de tunnels, kom je bij een schietbaan waar je de mogelijkheid hebt om een M16 of AK-47 af te vuren. Daarna ga je terug naar Ho Chi Minh en wordt je afgezet bij je accommodatie om de dagtrip te beëindigen.

Cu Chi-tunnels Minder toeristische tour naar Ben Duoc

6. Cu Chi-tunnels Minder toeristische tour naar Ben Duoc

Deze tour van een halve dag neemt je mee naar de Ben Duoc-tunnels met minder bezoekers, zodat je de beste en persoonlijke ervaringen kunt hebben met het verkennen van de Cu Chi-tunnels Rond 07:45 tot 08:00 uur nadat je bent opgehaald bij je centrale hotels in District 1 of ontmoet op het ontmoetingspunt in Ho Chi Minh-stad en rijd vervolgens naar de Cu Chi-tunnels, gelegen op het platteland waar je rijstvelden langs de weg en eenden en waterbuffels die in rivieren zwemmen. Na een autorit van (ongeveer) 90 minuten arriveert u bij de Ben Duoc-tunnels, waar u een korte documentaire ziet die u meeneemt naar het verleden met een introductie van de Cu Chi-tunnels. Je kunt korte afstanden door de tunnels kruipen die tijdens de Vietnamoorlog door de guerrillastrijders werden gebruikt. Mogelijk ziet u onderweg een keuken, woonruimte en een vergaderruimte. Lees meer over hoe verschillende soorten vallen zijn gemaakt en opgezet. Bezoek de wapenkamer en leer hoe de ingenieuze Vietcong-soldaten ze hebben gemaakt. Je kunt ook je hand op de schietbaan uitproberen met een AK-47. Tour eindigt rond 15:00 uur

Ho Chi Minh-stad: vip-tour naar Củ Chi-tunnels per limousine

7. Ho Chi Minh-stad: vip-tour naar Củ Chi-tunnels per limousine

Vertrek 's ochtends om 08:00 uur vanuit Ho Chi Minh-stad voor een rit van 60 kilometer naar de tunnels van Củ Chi. Je reist in luxe en comfort in een Ford-limousine. Het district Củ Chi wordt gezien als een heldenlocatie vanwege de rol die het heeft gespeeld in de Amerikaanse Oorlog. Het is legendarisch vanwege het tunnelcomplex dat zich over 220 kilometer uitstrekt en is een populaire attractie voor zowel Vietnamese als buitenlandse bezoekers. Tijdens deze dagvullende tour rijd je langs landelijke landschappen vol rijstvelden, waar eenden en waterbuffels langs de weg in het water baden. Met dit landschap in beeld is het moeilijk om je de verwoesting en ontbossing van het gebied voor te stellen, die veroorzaakt werd door bombardementen en mijnen toen Củ Chi een 'free target zone' was. Je ziet ook bewijs dat laat zien dat het district ooit een slagveld was. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het voelt om met een AK-47 te schieten, kun je daar nu achter komen in de tunnels van Củ Chi. Geniet van een lunch bij een lokaal restaurant.

Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

8. Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

Eerst wordt je opgehaald bij je hotel en na ongeveer 1,5 uur bereik je de Cu Chi tunnels. Bij aankomst krijg je via een korte video een introductie  over hoe de Cu Chi tunnels zijn gemaakt en hoe het Vietnamese volk tijdens de oorlog de ontberingen heeft doorstaan. Word meegenomen om het resterende gebied en een deel van het tunnelnetwerk te ontdekken dat speciale woongebieden omvat - keukens en slaapkamers naast elkaar, en vechtruimtes - wapenfabrieken, opslag, commandocentra en veldziekenhuizen. Kom bovendien meer te weten over gevaarlijke vallen en verborgen valluiken in de doolhofachtige tunnels voor het beveiligingsdoel van de guerrilla's tijdens de oorlog. Interessant is dat je speciale thee en cassave proeft, die ooit het dagelijkse voedsel was van de voormalige Vietnamese guerrillastrijders. Lunch in een lokaal restaurant en bezoek vervolgens de stad My Tho. Neem een ontspannen boottocht langs de Tien-rivier. Breng daarna een bezoek aan een kokosnootsuikerfabriek, een familiebedrijf, en laat je vervolgens door kleine houten sampans (boten) naar de kleine grachten nemen om de aangename sfeer van de rivierregio op te snuiven. Geniet van seizoensfruit, neem een slokje honingthee en krijg een gevoel van Zuid-Vietnamese volksmuziek via muziek uitgevoerd door de lokale bewoners. Je keert terug naar Ho Chi Minhstad om ongeveer 19:00 uur.

Cu Chi Tunnels privétour vanuit Ho Chi Minh-stad met lunch

9. Cu Chi Tunnels privétour vanuit Ho Chi Minh-stad met lunch

Op het hoogtepunt van de Amerikaans-Vietnamese oorlog besloeg het Cu Chi-tunnelsysteem een afstand van meer dan 250 kilometer, van Saigon tot de Cambodjaanse grens, en was 3 niveaus diep. Het netwerk omvatte tal van valluiken, speciaal gebouwde woonruimtes, opslagfaciliteiten, wapenfabrieken, veldhospitalen, commandocentra en keukens. Tegenwoordig zijn de resterende tunnels een belangrijke toeristische attractie geworden die bezoekers een unieke ervaring en een gevoel van ondergronds leven tijdens de oorlog geeft. Ten behoeve van bezoekers zijn de tunnels verbreed. Voor geïnteresseerden is er een mogelijkheid om kogels af te vuren vanaf een AK47 of MK16 op de nabijgelegen schietbaan. Tijdens deze tour van een halve dag word je rond 08:00-08:30 uur opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad voordat je vertrekt voor de rit van 1 uur en 45 minuten naar Cu Chi. De rit voert u door een aangenaam landschap en rubberbos. Wanneer je bij Cu Chi aankomt, zie je een korte introductievideo die laat zien hoe de tunnels ingenieus zijn gebouwd, en breng je het volgende uur door met het verkennen van het doolhof van tunnels. Er zijn verschillende mantraps en de resten van een Amerikaanse tank te zien. Je ziet een aantal bomkraters gemaakt door bommen van 500 pond die door B52's zijn gevallen. De tour zal rond 14.00 uur eindigen. Na je lunch zetten de gids en duiker je af bij je hotel, einde tour.

Privé Cu Chi-tunnels en Mekongdelta: rondleiding van een hele dag

10. Privé Cu Chi-tunnels en Mekongdelta: rondleiding van een hele dag

We halen je in de vroege ochtend op bij je hotel in Ho Chi Minh City en je reist met je Engelssprekende gids naar de Cu Chi-tunnels. De rit is ongeveer 60 km. Bij Cu Chi krijg je een documentaire over de tunnels te zien en leer je hoe de lokale bevolking bamboevallen, rijstpapier en rijstwijn maakte. Je hebt dan de mogelijkheid om het web van ondergrondse tunnels te verkennen die zijn gegraven door Vietnamese verzetsstrijders. Na het verkennen van de tunnels rijden we naar My Tho. Dit is een van de provincies die deel uitmaken van het Mekong Delta-gebied. We varen per boot langs de bovenste Mekong door een regio met eilanden die vernoemd zijn naar 4 dieren die voorkomen in boeddhistische geschriften: draak, eenhoorn, feniks en schildpad. Tijdens dit deel van de tour observeer je enkele activiteiten van het regionale Vietnamese dagelijkse leven en waardeer je hoe het leven hier afhankelijk is van de rivier. Daarna nemen we je mee op een tochtje per roeiboot over de kleine waterwegen. Je ziet de agrarische rijkdom van het deltagebied in zijn fruitboomgaarden, kokospalmen en bijenteeltbedrijven. We stoppen zodat je kunt genieten van honingthee, seizoensfruit, verse kokosnootsnoepjes en Zuid-Vietnamese volksmuziek. Aan het einde van onze tour rijden we terug naar Ho Chi Minh City en zetten je rond 18:00 uur af bij je hotel.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
40 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Ho Chi Minhstad

Welke topattracties zijn een must-see in Ho Chi Minhstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ho Chi Minhstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cu Chi tunnels

Overzicht activiteiten in Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 83 beoordelingen

De excursie is best interessant, hoewel als je op dezelfde dag naar beide locaties gaat, je niet zoveel tijd hebt om de Delta te zien als wanneer je er de hele dag aan wijdt, je kunt een idee krijgen en het is een goede optie als je dat doet niet meer dagen hebben, zoals bij ons het geval was. Persoonlijk vond ik het deel over de tunnels erg leuk, omdat alles wat ze je vertellen over hoe ze tijdens de oorlog hebben weten te overleven ongelooflijk is. Onze gids Betty was erg aardig, zorgde er altijd voor dat we ons op ons gemak voelden en haar uitleg was erg plezierig. Het eten inbegrepen in de excursie was erg goed en was vrij overvloedig. Vervolgens nemen ze je tijdens het Mekong-gedeelte mee naar gebieden waar ze je verschillende dingen geven om te proberen, snoep, fruit, thee, allemaal met het idee dat je sommige van deze producten van de dorpelingen kunt kopen, maar het is niet verplicht, noch voel je je daartoe gedwongen. Over het algemeen een zeer aan te bevelen excursie en het i

Vandaag de Cu Chi tunnels bezocht. Een hele bijzonder ervaring die ik iedereen die naar Vietnam reist kan aanraden. Het bijzondere aan onze tour was de Tourguide Tuan. Inmiddels is hij bijna 75 jaar en vanaf eind jaren 60 is hij zelf 8 jaar lang betrokken geweest bij de Vietnam War! Hij vertelde over zijn ervaringen in de oorlog alsof het gisteren was, erg gedetailleerd en vol passie en emotie. Mede dankzij hem hebben wij een onvergetelijke ervaring gehad!

Onze gids was officier tijdens de oorlog in Vietnam, daarom voegde hij persoonlijke ervaringen toe aan de tour. Het was heel interessant om verhalen te horen van iemand die daar gevochten heeft. We klommen in verschillende tunnelsecties en hij kon ons overal iets over vertellen en ook andere vragen beantwoorden

Today we had a Cu Chi tunnels your with Our guide Vinh. The tour was amazing. Vinh knows so much about Vietnamese history. He told us every detail about the Vietnam war. He is a happy and funny tour guide. We are very happy. Thanks for everything!

Mooie ervaring, heel "sterk" omdat je jezelf onderdompelt en je kunt begrijpen hoe het leven had kunnen zijn in die moeilijke periode...onze gids Vang/Nelson was echt super!