Ho Chi Minhstad Cultuur & geschiedenis

Ho Chi Minhstad Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

1. Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

Deze VIP-dagexcursie brengt je van Ho Chi Minh-stad naar twee populaire attracties, de Cu Chi-tunnels en de Mekong-delta.   7:30 uur - Je wordt met een VIP-auto in je hotel in Ho Chi Minh-stad opgehaald (met stoelen die luxueus zijn ontworpen in een passagierscabine) en ga je naar Cu Chi tunnels, waar je de Vietnam-oorlogsstrijd de VS-strijdkrachten zult leren kennen. 11:30 uur - Je vertrekt naar Mekong Delta en stopt bij een lokaal restaurant op de manier om te genieten van een lunch van de Vietnamese keuken. 13:30 uur - Je komt aan in de Mekong Delta, waar je een roeiboot neemt om langs de kleine grachten onder de bladeren van de kokospalmen langs beide zijden te peddelen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie om daar te smullen van tropisch fruit, honingthee en wijn en om te zien hoe de lokale producten gemaakt worden. De inwoners van het dorp voeren ook een muzikale voorstelling op. 16:00 uur - Geniet van een tijdje wandelen over de landelijke wegen om de lokale bewoners te leren kennen over hun dagelijkse leven. Ontspan in een rustige sfeer, neem dan afscheid en vertrek naar Ho Chi Minh-stad. 06:30 uur tot 18:45 uur. Je komt aan in Ho Chi Minhstad en wordt naar je hotel gebracht.

Ho Chi Minhstad: dagtrip Củ Chi-tunnels en Mekongdelta

2. Ho Chi Minhstad: dagtrip Củ Chi-tunnels en Mekongdelta

Om 07:30 uur 's ochtends pikt een luxe minibus je op bij je accommodatie in Ho Chi Minhstad. Je gaat op weg naar het Củ Chi-tunnelnetwerk waar je meer te weten komt over het verzet tegen de Amerikaanse troepen tijdens de Vietnamoorlog. Om 11:30 uur reis je verder naar de Mekongdelta. Onderweg pauzeer je in een lokaal restaurant voor een lekkere Vietnamese lunch. Na de lunch kom je om 13:30 uur aan in de Mekongdelta. Stap in een roeiboot en vaar door het web van riviertjes, onder het bladerdak van de kokospalmen door die beide oevers omzomen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie en wordt daar getrakteerd op tropisch fruit, honingthee en wijn. De dorpelingen laten je ook graag zien hoe ze hun lokale producten maken. En nu je er toch bent, kun je meteen een traditioneel muziekoptreden bijwonen. Om 16:00 uur is er wat tijd om over de landweggetjes te struinen. Zo krijg je een indruk van het dagelijkse leven van de locals. In de serene sfeer kun je goed tot rust komen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar Ho Chi Minhstad. Tussen ongeveer 17:45 en 18:15 uur arriveer je in Ho Chi Minhstad en word je naar je accommodatie of het trefpunt gebracht.

Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

3. Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

Maak een boottocht met de Saigon River Express, die een luxe tour naar de Cu Chi tunnels biedt. Profiteer van vijfsterrenservice aan boord van één van de moderne en luxe speedboten. Vergeet tourbussen; deze vertrekt vanuit Ho Chi Minhstad voor een schilderachtige tocht naar Cu Chi van 1,5 uur. Bij aankomst krijg je een privévertoning van een officiële video over de Cu Chi tunnels met commentaar en extra informatie van je Engelssprekende gids. Kom meer te weten over het enorme ondergrondse tunnelcomplex dat gebruikt werd door Vietcong-soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Na je bezoek aan de tunnels geniet je van een traditionele Vietnamese maaltijd met lokale specialiteiten, zoals kip met citroengras en gekarameliseerd varkensvlees uit een römertopf. Vegetarische maaltijden en halal-maaltijden zijn op aanvraag ook beschikbaar.

Van Ho Chi Minh: Cu Chi Tunnels VIP-reis per limousine

4. Van Ho Chi Minh: Cu Chi Tunnels VIP-reis per limousine

Vertrek 's ochtends om 08:00 uur uit Ho Chi Minhstad voor de rit van 60 kilometer naar de tunnels van Củ Chi. Je reist in luxe en comfort in een Ford Transit limousine die ruimte heeft voor 7 passagiers. Het district Củ Chi wordt gezien als een heldenlocatie vanwege de rol die het gespeeld heeft in de Amerikaanse Oorlog. Het is legendarisch vanwege het tunnelcomplex dat zich over 220 kilometer uitstrekt en is een populaire attractie voor zowel Vietnamese als buitenlandse bezoekers. Op deze dagvullende uitstap rijd je langs landelijke landschappen vol rijstvelden, waar eenden en waterbuffels langs de weg in het water baden. Met dit landschap in beeld is het moeilijk om je de verwoesting en ontbossing van het gebied voor te stellen, die veroorzaakt werd door bombardementen en mijnen toen Củ Chi een 'free target zone' was. Je ziet ook bewijs dat aantoont dat het district ooit een slagveld was. Als je je ooit afgevraagd hebt hoe het voelt om met een AK-47 te schieten, kun je daar nu achter komen in de tunnels van Củ Chi! Geniet van een lunch bij een lokaal restaurant. Naderhand kun je of het War Remnants Museum bezoeken of de  Bitexco Tower, afhankelijk van de geboekte optie.

Ho Chi Minh-stad: privé Cu Chi-tunnels en Cao Dai-tempel

5. Ho Chi Minh-stad: privé Cu Chi-tunnels en Cao Dai-tempel

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad, rijd je naar Tay Ninh om de Cao Dai-tempel te bezoeken. Deze religieuze sekte combineert boeddhisme, taoïsme, confucianisme en christendom in haar filosofie. Ervaar de gebedssessie 's middags en bewonder de kleurrijke, mysterieuze en prachtige architectuur.   Bezoek na de lunch de beroemde Cu Chi-tunnels, een geweldig ondergronds systeem dat door de Vietnamezen werd gebruikt om de Amerikanen te bevechten tijdens de oorlog in Amerika en Vietnam. Je kunt door de zeer smalle tunnels kruipen, volledig met de hand gemaakt tijdens de oorlog. Bekijk dan een korte documentaire over de Cu Chi Tunnels, beschikbaar in een aantal vreemde talen.   Krijg meer kennis van de Vietnamese geschiedenis, tradities en cultuur. Je kunt gekookte tapioca proeven met hete pandanusthee, het lokale voedsel dat tijdens de oorlog door Vietnamese soldaten werd gegeten. Aan het einde van de tour wordt je teruggebracht in Ho Chi Minh-stad.

Ho Chi Minh-stad: War Remnants Museum & Ben Thanh Market

6. Ho Chi Minh-stad: War Remnants Museum & Ben Thanh Market

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel. Kies ervoor om in een VIP-limousine of een luxe auto te reizen. Reis naar het Onafhankelijkheidspaleis, dat werd gebouwd op de plaats van het voormalige Norodom-paleis. Bekijk de tank die in 1975 op beroemde wijze door de paleispoorten crashte. Bewonder fascinerende bezienswaardigheden uit de Franse koloniale periode, zoals de Saigon Notre-Dame Basilica en het historische Saigon Central Post Office. Bezoek het War Remnants Museum, dat een grote collectie voorwerpen uit de Indochina-oorlogen toont. Je kunt ook genieten van een lunch met plakkerige rijst in Bui Sai Gon Restaurant. Beëindig je tour door naar de Bến Thành-markt te reizen, de grootste markt in het centrum van de stad en een van de oudste nog bestaande gebouwen. Verken de kraampjes en kijk wat de lokale bevolking te koop heeft.

Dagtour door Cu Chi-tunnels en Ho Chi Minh-stadstour

7. Dagtour door Cu Chi-tunnels en Ho Chi Minh-stadstour

Begin je unieke historische ervaring in Ho Chi Minh-stad met een bezoek aan de beruchte Cu Chi-tunnels. Met een formidabele 250 kilometer is Cu Chi een van de meest bekende historische locaties van de oorlog in Vietnam. Het tunnelsysteem werd in 1948 gecreëerd om de Viet Minh te helpen terwijl ze tegen de Fransen vochten voor onafhankelijkheid. Het werd legendarisch in de jaren zestig omdat het een cruciale rol speelde in de oorlog door de Vietcong de controle te geven over grote landelijke gebieden op slechts 65 kilometer afstand van Ho Chi Minh-stad. Het uitgebreide tunnelsysteem is gemaakt van klei vermengd met lateriet en bestaat uit ziekenhuizen, keukens, winkelruimtes en werkkamers, die je allemaal volledig ondergronds kunt verkennen. Bezoek later op de middag enkele andere belangrijke bezienswaardigheden in Ho Chi Minh-stad: het War Remnants Museum, het Herenigingspaleis, de Notre Dame-kathedraal en het oude postkantoor, fascinerende gebouwen die als emblematisch voor Ho Chi Minh-stad worden beschouwd vanwege hun architectuur en historisch belang. De tour zal ook een bezoek brengen aan de Thien Hau-pagode in Cho Lon, een tempel in Chinese stijl aan de Nguyen Trai-straat in Cho Lon (China Town). Deze tour kan geboekt worden als een gedeelde of privé-ervaring.

Privétour naar de voormalige Australische militaire basis Long Tan

8. Privétour naar de voormalige Australische militaire basis Long Tan

Aankomst in Long Tan, diep geëtst in de ANZAC-folklore. Ontdek hoe D-compagnie in de late namiddag van 18 augustus 1966, ondanks dat ze in de minderheid was, een grote Vietcong-aanval van regimentskracht afweerde tijdens een slopende strijd van drie uur. De eerste stop tijdens je tour van een halve dag is de voormalige locatie van de Nui Dat Task Force Base in Australië (Nui Dat SAS Hill). De bezetting van Nui Dat vereiste de verwijdering van alle inwoners binnen een straal van 4 kilometer van de basis, daarom werden de mensen van de dorpen Long Tan en Long Phuoc gedwongen hervestigd. Behalve de zuilen van de hoofdpoort zijn er vandaag de dag nog maar weinig overblijfselen van dit militaire kamp. De voormalige landingsbaan is nu een straat in het plaatselijke dorp en het oude helikopterplatform is nu een voetbalveld. Rijd daarna langs de locatie van Horseshoe FSB naar de Discourtesy Rubber Plantation. Toegang tot Horseshoe FSB is niet toegestaan vanwege de aanhoudende aanwezigheid van landmijnen, maar mis het leren over dit gebied niet. Bezoek het Long Tan Cross Memorial, een centraal punt voor herdenking, voordat je doorgaat naar de Long Phuoc-tunnels. Net als andere tunnelsystemen die in Vietnam worden gevonden, omvatten de Long Phuoc-tunnels ontmoetingsgebieden, eerstehulpposten en gevechtskuilen. Begin rond 13:00 uur aan de reis terug naar Ho Chi Minh-stad.

Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

9. Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

Eerst wordt je opgehaald bij je hotel en na ongeveer 1,5 uur bereik je de Cu Chi tunnels. Bij aankomst krijg je via een korte video een introductie  over hoe de Cu Chi tunnels zijn gemaakt en hoe het Vietnamese volk tijdens de oorlog de ontberingen heeft doorstaan. Word meegenomen om het resterende gebied en een deel van het tunnelnetwerk te ontdekken dat speciale woongebieden omvat - keukens en slaapkamers naast elkaar, en vechtruimtes - wapenfabrieken, opslag, commandocentra en veldziekenhuizen. Kom bovendien meer te weten over gevaarlijke vallen en verborgen valluiken in de doolhofachtige tunnels voor het beveiligingsdoel van de guerrilla's tijdens de oorlog. Interessant is dat je speciale thee en cassave proeft, die ooit het dagelijkse voedsel was van de voormalige Vietnamese guerrillastrijders. Lunch in een lokaal restaurant en bezoek vervolgens de stad My Tho. Neem een ontspannen boottocht langs de Tien-rivier. Breng daarna een bezoek aan een kokosnootsuikerfabriek, een familiebedrijf, en laat je vervolgens door kleine houten sampans (boten) naar de kleine grachten nemen om de aangename sfeer van de rivierregio op te snuiven. Geniet van seizoensfruit, neem een slokje honingthee en krijg een gevoel van Zuid-Vietnamese volksmuziek via muziek uitgevoerd door de lokale bewoners. Je keert terug naar Ho Chi Minhstad om ongeveer 19:00 uur.

Saigon: privérondleiding van een halve dag in Ho Chi Minh-stad

10. Saigon: privérondleiding van een halve dag in Ho Chi Minh-stad

Verken de fascinerende stad Saigon, ook wel bekend als Ho Chi Minh-stad, tijdens deze tour van een halve dag. Reis comfortabel in uw privéauto met airconditioning en leer meer over de bezienswaardigheden van de stad met uw behulpzame gids. Ontmoet je gids in je hotel en ga eerst naar de Ban Thanh-markt. Maak foto's van de levendige marktactiviteiten of maak van de gelegenheid gebruik om keukenapparatuur, souvenirs, kleding, fruit en vele andere voedingsmiddelen te kopen. Breng vervolgens een bezoek aan de neoromaanse Notre-Dame-kathedraalbasiliek van Saigon, die dateert uit de 19e eeuw. Houd lokale koppels in de gaten die hun pre-huwelijksfoto's maken in deze prachtige basiliek, officieel bekend als de kathedraalbasiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis. Bewonder de verrassende architectuur bij uw volgende stop, het Saigon Central Post Office. Hoor hoe het gebouw vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan Gustave Eiffel, ook al is het ontworpen door Alfred Foulhoux. Dan is het beslissingstijd. Kies tussen het War Remnants Museum om meer te weten te komen over de Amerikaanse oorlog in Vietnam, of het Herenigingspaleis. Ook bekend als het Onafhankelijkheidspaleis, is de laatste site een mijlpaal in de geschiedenis en architectuur van Saigon, die ooit diende als het huis en de werkplek van de president van Zuid-Vietnam tijdens de oorlog in Vietnam. Sluit ten slotte je tour af bij de Jade Emperor Pagoda. Zie de plaatselijke gelovigen in gebed voor hun carrière, liefde en vruchtbaarheid. Geniet van deze smaak van de taoïstische aanbiddingscultuur, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
74 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Ho Chi Minhstad

Welke topattracties zijn een must-see in Ho Chi Minhstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ho Chi Minhstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cu Chi tunnels

Sitemap Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.572 beoordelingen

Koel. We waren met onze gids Niem, zeer attent voor ons. In de ochtend gingen we naar de Cu Chi tunnels, erg goed. In de middag wandel je langs de Mekong en leer je wat over de cultuur van het gebied; al vonden we dit tweede deel wat minder omdat het is voorbereid op "de toerist".

The tour was amazing, we did the cu chi tunnels tour together with the Mekong delta tour. The guide Kang was very energetic, spoke good English and was very enthusiastic. One of the best guides I have ever had. Tour itself was very good as well with a nice lunch

Interessante rondleiding door de tunnels en inzicht in de oorlog. Zeer leuke gids Lan! Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor de prijs en de lengte van de tour?

Geweldig. Onze gids Kevin legde alles heel goed uit en maakte het bezoek zeer dynamisch. Ik had er graag meer tijd doorgebracht en iets meer zien dan ik had ...

Nice and informative trip. Everything was well arranged. Very satisfied!