Kies data

Ho Chi Minhstad Fietstours

Ho Chi Minhstad Fietstours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Ho Chi Minh-stad: Mekong Delta & Vinh Trang-pagode

1. Vanuit Ho Chi Minh-stad: Mekong Delta & Vinh Trang-pagode

Ontdek de groene schoonheid van de Mekongdelta tijdens een dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad. Reis in een minibus of bus met airconditioning en ga aan boord van een motorboot voor een tocht langs de eilanden op de rivier de Tien. Geniet van een lokale lunch in een boomgaard en vaar in een roeiboot onder de kokospalmen door op het Bao Dinh-kanaal. Je vertrekt met een minibus of bus vanaf je hotel in Ho Chi Minh-stad naar de Mekongdelta. Passeer de groene rijstvelden voordat je aankomt bij het prachtige landelijke My Tho. Bezoek onderweg de Vinh Trang-pagode, de grootste pagode van de Mekongdelta.  Vaar vervolgens met een gemotoriseerde boot over de rivier de Tien naar Qui (schildpaddeneiland). Bekijk de vissershaven, de botenbouw-werkplaatsen en de eilanden Long, Lan en Phung (draak, feniks en eenhoorn). Loop naar het dorp, waar je een lokale fruittuin kunt bezoeken, en geniet van de tropische vruchten terwijl je luistert naar Zuid-Vietnamese volksmuziek uitgevoerd door eilandbewoners. Doe mee aan de dagelijkse activiteiten van de plaatselijke bevolking en geniet van de sfeer van dit prachtige natuurgebied.  Bezoek het bijenhuis, en maak een foto van de pythons. De lunch wordt geserveerd in het hart van de boomgaard. De boottocht leidt je door het Bao Dinh-kanaal en je komt aan in de provincie Ben Tre - het land van de kokosnoten. Hier zie je een typisch agrarisch model genaamd 'Tuin - Vijver - Kooi', voordat je een winkel waar ze kokossnoep maken bezoekt. Vervolgens vaar je met een roeiboot door de kleine gracht, volledig overdekt door de schaduw van de kokosbomen. Na de boottocht maak je een fietstocht rond het eiland voordat je weer terugkeert naar de bus.

2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

2. 2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

Op de eerste dag wordt je om 08:30 uur opgehaald bij je centraal gelegen hotel in  Ho Chi Minh-stad. Je reist vervolgens met de bus naar de stad My Tho. Tijdens deze 1,5 uur durende busrit leer je over de culturen van de lokale bevolking en geniet je van het mooie landschap van groene rijstvelden. Bezoek de pagode Vinh Trang, de grootste pagode in de Mekong Delta. Ga verder naar My Tho en maak een boottocht over de Mekong rivier. Bekijk tijdens je cruise viskooien en drijvende huizen aan de rivier. De boot brengt je naar een kleine gracht, waar je aan de drukke stad kunt ontsnappen. De cruise door het met kokospalmen omzoomde kanaal brengt je naar een kokosnooteiland in Ben Tre. Stap uit, loop rond in het dorp en bezoek een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, honingthee en honingwijn en luister naar traditionele Vietnamese muziek, uitgevoerd door de dorpsbewoners. Loop verder over de dorpsweg naar een kokossnoepwinkel om te leren hoe snoep gemaakt wordt en om wat handwerk gemaakt van kokospalmen te zien. Maak een wandeling door het dorp en ontdek veel soorten fruit, bloemen, bomen en lokale huizen. Neem de tijd en maak mooie foto's terwijl je geniet van het  natuurlijke landschap. Ga vervolgens naar een lokaal restaurant en geniet van een Vietnamese lunch in de schaduw van de bomen. Na de lunch heb je vrije tijd om te wandelen of fietsen rond het dorp, daarna reis je met de veerboot en de bus naar Can Tho, het hart van de Mekong Delta. Je overnacht daar in het hotel. Geniet op de 2e dag van een ontbijt  om 06:30 uur en maak vervolgens een ontspannen boottocht om de schilderachtige zijrivieren van de beneden-Mekong rivier te verkennen. Ga daarna naar de Cai Răng drijvende markt, die de levendigste is van de hele regio. Geniet van het prachtige landschap en de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking langs de Mekong-grachten. Vervolgens dwaal je door het dorp, kijk je naar de fruittuinen en bezoek je een rijstmolen en een winkel waar rijstnoedels worden gemaakt. Ga dan terug naar de rivier voor de lunch voordat je  terugreist naar Ho Chi Minh, waar je rond 17:00 uur aankomt met onvergetelijke herinneringen.

Vanuit Ho Chi Minh: dagtrip Mekong Delta, My Tho & Ben Tre

3. Vanuit Ho Chi Minh: dagtrip Mekong Delta, My Tho & Ben Tre

Je vertrekt om 08:00 uur met minibus of bus vanaf je hotel in Ho Chi Minhstad naar de Mekong Delta. Geniet van een onvergetelijke, 2 uur durende rit naar de Mekong Delta, over de provinciale wegen in de zuidelijke regio van Vietnam. Passeer rijstvelden, ananasplantages, boomgaarden en kleine gehuchten.  Rond 10:00 uur kom je aan in Mỹ Tho, waar je een tocht maakt op een lokale motorboot, langs Dragon Island, Phoenix Island en Turtle Island. Stop bij het beroemde Unicorn Island, bezoek een natuurlijke bijenteeltboerderij en proef honingwijn, rijstwijn en banaanwijn. Maak vervolgens een wandeling door het dorp en vaar over het kokosnootkanaal om het dagelijks leven in de Mekong Delta te bekijken. Vervolg je tocht per motorboot naar de provincie Ben Tre, waar je een werkplaats voor handgemaakt kokosnootsuikergoed bezoekt. Vervolgens vaar je met een kleine motorboot over weelderige, groene kanalen en stop je bij een lokaal Vietnamees restaurant voor een aantal traditionele gerechten. Later geniet je van verschillende soorten tropische vruchten in de boomgaard en luister je naar traditionele muziek. Aan het einde van de tour neemt een lokale boot je weer mee terug naar Mỹ Tho. Van daaruit brengt een bus je weer terug naar Ho Chi Minhstad, waar je rond 16:30-17:00 uur aankomt.

Mekong Delta en drijvende markt 2-daagse groepsreis

4. Mekong Delta en drijvende markt 2-daagse groepsreis

Ontdek hoe het leven is in de Mekong Delta en verken de rivieren per sampanboot. Verblijf in een lokale gastgezin of hotel in Can Tho en bezoek de grootste drijvende markt in de regio. Dag 1: Ho Chi Minh-stad – My Tho – Ben Tre – Can Tho (L/D) Vertrek uit Ho Chi Minh-stad en reis in comfort met airconditioning naar My Tho om bij aankomst aan boord te gaan van een traditionele sampan. Vaar rond de prachtige Dragon-, Phoenix- en Tortoise-eilanden en stop bij Unicorn Island om de dorpspaden te bewandelen en te genieten van tropisch fruit, vers uit de boomgaarden. Luister naar authentieke volksmuziek uitgevoerd door de lokale bevolking, bezoek een fruitplantage en begeef je vervolgens per sampan langs het Thoi Son-kanaal. Stop om het familiebedrijf en een bijenboerderij te bezoeken, proef honingthee en ga naar een workshop kokossnoep. Fiets 's middags door het dorp Tan Thach en ontmoet de lokale bevolking om het dagelijkse leven in de Mekong Delta te ervaren, of ontspan in een hangmat en geniet van de koele bries. Ga verder naar Can Tho voor uw overnachting in een centraal gelegen hotel. Dag 2: Can Tho – Cai Rang drijvende markt – Ho Chi Minhstad (B, L) Ontbijten in Hotel. U kunt een ontspannen boottocht maken om de pittoreske zijrivieren van de benedenloop van de Mekong-rivier (Bassac-rivier) te verkennen en vervolgens een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang, de levendigste drijvende markt in de omgeving. Wandeltocht door de plaatselijke noedelfabriek. Bezoek de Munir Ansay-pagode - een Khmer-tempel, beroemd om zijn unieke structuur. Ga dan met de boot naar de fruitplantage en geniet van seizoensfruit. Keer na de lunch terug naar Ho Chi Minh-stad aan het einde van je geweldige ervaring.

Vanuit Ho Chi Minh-stad: luxe groepstour Mekongdelta (1 dag)

5. Vanuit Ho Chi Minh-stad: luxe groepstour Mekongdelta (1 dag)

Je wordt allereerst tussen 07:30 en 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad. Dan reis je met een minibus of bus naar My Tho, een stad aan de Mekongdelta. Je kunt deelnemen aan een reeks activiteiten waardoor je Vietnam beter leert kennen. Je gaat mee met een paardenkar en kunt de kokosbomen bewonderen die het landschap domineren. Je roeit het kanaal af in een kleine boot en fietst over provincieweggetjes richting de rijstvelden, ananasplantages, moestuinen en kleine dorpjes. Je gaat met een motorboot de machtige Mekongrivier af en ziet het Drakeneiland, Fenikseiland en Schildpaddeneiland. Je pauzeert bij het beroemde Eenhoorneiland en bezoekt er een imkerij. Proef de natuurlijke honing, honingwijn, rijstwijn en bananenwijn. Wandel door het dorp en bezoek daarna een workshop waar je leert hoe je kokossnoepjes kunt maken. Je gaat weer de motorboot in en komt door weelderig groene kanalen. Je pauzeert bij een plaatselijk restaurant waar je kunt genieten van een Vietnamese lunch. Dan ga je naar een ander gedeelte van het eiland waar je onder het genot van traditionele Zuid-Vietnamese muziek van tropisch fruit kunt proeven. Als je de optie 'Luxe groepstour' kiest, word je na deze heerlijke snack teruggebracht naar My Tho om de Vinh Trang-pagode te bezoeken. Geniet van het gemak van de terugbrengservice naar je hotel zodra de bus is teruggekeerd in Ho Chi Minh-stad.

Vanuit Ho Chi Minh-stad: boottocht Mekongdelta met kookles

6. Vanuit Ho Chi Minh-stad: boottocht Mekongdelta met kookles

De trip start om 07:45 uur vanuit Ho Chi Minh-stad en eindigt tussen 18:00 en 18:30 uur in Ho Chi Minh. Vertrek vanuit Ho Chi Minh-stad en ontspan tijdens de 2 uur durende rit naar Cai Be, waar je de lokale cultuur van de Mekongdelta verkent.   Maak een boottocht over de Mekongrivier en passeer een drijvende markt. Je stapt uit om het ambachtelijke dorp te bezoeken en ziet hoe lokale producten worden gemaakt. Bezoek boomgaarden met lokaal fruit, zoals durian, rambutan en longan, en drink een kopje hete thee en proef de vruchten terwijl je wordt vermaakt met livemuziek. Neem vervolgens deel aan een kookles en bereid je eigen lunch. Na de lunch verken je de delta per kajak en fiets, voordat je weer teruggaat naar Ho Chi Minh-stad.

Mekong-dagtour per auto: drijvende markt, koken en fietsen

7. Mekong-dagtour per auto: drijvende markt, koken en fietsen

Je lieve en vriendelijke gids zal je om 07.30 uur ontmoeten in je hotel en samen in een privéauto naar de provincie Tien Giang gaan. De rit duurt ongeveer 2 uur, je krijgt de kans om een volledig beeld te krijgen van het lokale leven dat verandert naarmate de auto je verder wegbrengt van de drukke stad. Aangekomen op de drijvende markt van Cai Be om 9.45 uur, vaart uw privéboot u op uw gemak langs de beroemde drijvende markt van Cai Be. Hier geeft uw gids een volledig commentaar over het gebied, zodat u meer te weten kunt komen over het lokale leven hier en hoe mensen goederen kopen en op boten leven. Vervolg uw bezoek aan: ·   De kokossnoepfabriek, de snoepjes proeven, de bekwame handen van de makers bewonderen ·   Ga zitten bij de honingbijenboerderij en geniet van wat hete, smakelijke honingthee, waarvan wordt gezegd dat het erg goed voor je is. Zien hoe poprijst wordt gemaakt, een zeer populaire en dicht bij de harten van veel Vietnamezen ·   Geniet van traditionele Vietnamese zuiderse muziek in een lokaal huis en proef wat tropisch fruit dat in dit land wordt verbouwd ·   Bezoek een tropische fruittuin en maak een sampantocht langs een kleine gracht Stop rond het middaguur om te lunchen in een lokaal huis terwijl je midden in een prachtige groene tuin zit. Na de lunch is een kleine oefening hard nodig. U kunt na de lunch kiezen voor een korte wandeling of fietstocht om het lokale dorp te bekijken. Zeg vaarwel tegen de vredige en mooie Mekong Delta tijdens je laatste rit op de grote boten. Stap terug in de auto om rond 15.00 uur terug te gaan naar HCM City. Aankomst in uw hotel om 17.30 - 18.00 uur.

Vanuit Ho Chi Minh-stad: Mekong-speedboot- en fietstocht van een halve dag

8. Vanuit Ho Chi Minh-stad: Mekong-speedboot- en fietstocht van een halve dag

Nadat je bent opgehaald bij je centraal gelegen hotel, word je naar Central Pier gereden. Stap aan boord van de speedboot en begin je reis naar de Mekong Delta. Geniet aan boord van vers tropisch fruit en mineraalwater en tijdens de ochtendtour wordt een licht ontbijt geserveerd. Onderweg geniet je van de frisse lucht en observeer je het puur mooie landschap. Je gids legt je het dagelijks leven uit van de lokale mensen die langs de rivieroevers wonen. Stap uit de speedboot om een garnalenkwekerij te bezoeken, waar u leert hoe de lokale bevolking garnalen kweekt. Fiets daarna over rustige paden tussen dorpen om de levensstijl in het landelijke Mekong-gebied te ontdekken. Je komt langs een oud huis en bezoekt een Vietnamese familie die traditionele rijstwijn maakt. Ga naar een lokale ochtendmarkt en bezoek een prachtige pagode gebouwd in het midden van de 19e eeuw. Bezoek dan de Cao Dai-tempel en leer meer over deze religie. Stap daarna weer op de fiets om over kleine paadjes door de uitgestrekte rijstvelden te fietsen. Bezoek ten slotte een lokaal gezin om te zien hoe ze tofu maken en geniet van een lichte huisgemaakte maaltijd. Keer terug naar Ho Chi Minh-stad, waar je wordt afgezet bij je hotel of bij de pier.

Ho Chi Minh: privérondleiding door de hele dag

9. Ho Chi Minh: privérondleiding door de hele dag

Je dag begint met een mooie wandeling door de mooie Ho Thi Ky Bloemenmarkt, de grootste in Ho Chi Minh-stad. U kunt het kleurrijke dagelijkse leven van de lokale handelaren van de stad bekijken terwijl u door de smalle en kronkelige straten van de markt navigeert. Daarna ga je naar de Pet Market waar je een fiets gaat ophalen voor een uur rijden door de stad. Eerst passeert u de lokale markt voor voedsel en fruit, waar u inzicht krijgt in de lokale keuken en het dagelijkse Vietnamese leven. Vervolgens kun je langs veel gespecialiseerde lokale markten suizen, waaronder leer, stoffen, tweedehands items en Chinese medicinale kraampjes. Je fietspad van de tour eindigt dan bij de Thien Hau-tempel. Thien Hau Temple, gelegen in Chinatown, wordt algemeen beschouwd als de mooiste van de hele stad. Nadat je deze legendarische tempel hebt bezocht, rijd je langs het kanaal om het contrast te zien tussen arme paalwoningen en de weelderige luchtgebouwen. Hierna ga je terug naar het centrum om het fascinerende War Remnants Museum te bezoeken. Dit zal een emotioneel moeilijke ervaring zijn gezien de grafische inhoud van het museum, maar het zal een waardevolle stop zijn voor iedereen die meer wil weten over verschillende perspectieven rond de oorlog in Vietnam en de voortdurende gevolgen ervan vandaag. Na de reis naar het museum neemt je gids je mee om de meest beroemde Vietnamese keuken, Phở, te proberen voor de lunch. Als je eenmaal van brandstof bent voorzien, gaat het naar je eerste stop van de middag, het Herenigingspaleis. Hier leert u alles over de belangrijke plaats in de geschiedenis van Vietnam. Na dit bezoek aan het paleis, is uw volgende stop de beroemde kathedraal Notre Dame en het centraal postkantoor. Uw deskundige gids zal de geschiedenis achter deze twee ongelooflijke gebouwen uitleggen. Vervolgens ga je naar het historische CIA-gebouw waar de laatste Amerikaanse helikopter in 1975 uit Saigon vloog. Je leert alles over het verhaal van de laatste Amerikaanse operatie, Frequent Wind. Vanaf hier kunt u een kleine wandeling maken om de HCMC-hoogtepunten te zien, waaronder het operagebouw, Hotel Continental en het Nguyen Hue-plein, waar u het stadhuis, Rex Hotel en het machtige Bitexco-gebouw kunt zien. De laatste stop voor de dag zal de Ben Thanh-markt zijn, een plek die je niet mag missen om de lokale marktculturen te begrijpen. Het is goed voor windowshoppen of het oefenen van je koopjesvaardigheden. Ben Thanh-markt is een must spot om de lokale marktculturen te begrijpen. Het is goed voor zowel window shopping of het oefenen van je koopjesvaardigheden. Na deze drukke plek is het tijd om te genieten van een beroemde Vietnamese koffie voordat je teruggebracht wordt naar je accommodatie.

Ninh Binh: 2-daagse excursie met gids en activiteiten

10. Ninh Binh: 2-daagse excursie met gids en activiteiten

Optie 1: Dag 1: Hoa Lu – Tam Coc – Mua-grot Dag 2: Bai Dinh – Trang An Optie 2: Dag 1: Hoa Lu - Trang An/Tam Coc - Mua-grot Dag 2: Bich Dong pagode, Thai Vi tempel – Thung Nham Bird Valley Ochtend: ontbijten in hotel/bungalow en klaar zijn voor de reis 08.30 uur: word opgehaald door onze vriendelijke gids en fiets vervolgens naar de Thai Vi-tempel en Bich Dong-pagode (de op één na mooiste grot in Vietnam) 11.30 uur: uitchecken en lunchen in het restaurant met veel lokale gerechten zoals geitenvlees, vis, loempia, nasi… Vegetarische gerechten zijn altijd verkrijgbaar bij de lunch 13.00 uur: Ga verder naar Thung Nham Bird Valley. Stap op een kleine sampan om te ontdekken Hang But (boeddhistische grot), ongeveer 500 meter lang, een magisch uitzicht op de stalactieten en stalagmieten, en zie een grote Boeddha-vormige stalactiet naast een ondergrondse rivier, en bezoek een boomgaard met tropisch fruit in dit gebied. Het beste tijd voor het vogelpark in de middag, rustig op een bootje zitten en langzaam peddelen door Thung Chim (Thung Nham), ontdek de meeste kenmerken van dit gebied met meer dan 4.000 vogels van 40 soorten die elke dag vliegen om te bewonen. Je beste kans om aardig te zijn foto's en dompel je onder in de wildernis en de natuur. 16.00 uur: Stap in de bus om terug te keren naar Hanoi 18.30 uur: word afgezet bij het hotel in Hanoi Optie 3: Dag 1: Hoa Lu - Tam Coc/Trang An - Mua-grot Dag 2: Nationaal Park Cuc Phuong Cuc Phuong National Park behoort tot het Nho Quan District, de provincie Ninh Binh, die wordt begrensd door drie provincies Ninh Binh, Hoa Binh en Thanh Hoa' provincie. Het is ver ongeveer 100 kilometer van Hanoi naar het zuidwesten. Cuc Phuong nationaal park is het eerste nationale park in Vietnam, opgericht in juli 1962. Cuc Phuong National Park heeft een overvloed aan flora en fauna. 08.30 uur: Ontbijt en klaar voor Cuc Phuong National Park. 09.30 uur: We bezoeken eerst het Endangered Primate Rescue Center - een non-profit organisatie die zich toelegt op de rehabilitatie, fokkerij, onderzoek en instandhouding van bedreigde primaten en voor de bescherming van hun leefgebieden. 12.00 uur: Lunch in het restaurant met lokale gerechten. Ga door met het nemen van een korte trek naar het Nationaal Park voor sightseeing en leer meer over de fauna en flora in dit oudste bos van Vietnam. Terug naar het Park Centre bezoek de "Grot van Vroeg" Man". 16.00 uur: Neem de limousinebus terug naar Ha Noi 18.30 uur: kom terug naar Ha Noi en word afgezet bij het hotel

  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Ho Chi Minhstad

Welke topattracties zijn een must-see in Ho Chi Minhstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ho Chi Minhstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cu Chi tunnels

Overzicht activiteiten in Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.150 beoordelingen

Leuke tour, alles is tot in de puntjes verzorgd. We hadden een hele leuke guide, mr. Eddy! Ook hadden we geluk met de groep, er waren ipv 12 deelnemers maar 4 deelnemers. Er werd ook rekening gehouden met de planning zodat je echt op tijd weer terug bent. De Candy shop is wel erg toeristisch, maarja dat weet je als je de Mekong delta 1 dag gaat bezoeken. Als je tijd hebt zouden wij de tweedaagse tour aanraden.

What a awesome day. We did the Mekong Delta tour today and had a wonderful time. Our guide (Lockie) was so kind, helpful, and funny. He did a great job organizing everything during the day. The activity’s ware very nice and the food was good. I would recommend this tour to everyone!

Our guide Betty was very friendly and shared a lot of information about the Mekong delta. Her English was very good, we could understand everything. It was a very nice tour with a lot of delicious foods, fruits, candy.

Zeer goede organisatie. Het is de moeite waard als je extra dagen in Ho Chi Minh hebt.

De tour was goed georganiseerd en we hebben veel meegemaakt