Kies data

Ho Chi Minhstad Ondergronds en catacomben

Ho Chi Minhstad Ondergronds en catacomben: Onze meest aanbevolen

Ho Chi Minhstad: busexcursie naar de Cu Chi-tunnels

1. Ho Chi Minhstad: busexcursie naar de Cu Chi-tunnels

In Ho Chi Minhstad stap je in de bus en ga je op weg naar de tunnels van Cu Chi. Het is ongeveer 1,5 uur rijden. Onderweg bekijk je alvast een introductievideo met uitleg over de geschiedenis van de tunnels en de ontberingen die de Vietnamezen in het verleden moesten doorstaan. De video laat ook zien hoe het tunnelnetwerk werd gebouwd, een voorbeeld van de volharding van de Vietnamezen. Bij aankomst begint het echte werk: een verkenningstocht door de opengestelde zones van het tunnelnetwerk, zoals de woonvertrekken – slaapkamers en keukens – en de militaire faciliteiten, zoals de opslag, veldhospitalen, wapenfabrieken en het commandocentrum. Het kruipen door de nauwe tunnels is een ervaring op zich. Na je ontdekkingstocht is het tijd voor een kopje pittige thee en gezouten cassave, want dat aten de Vietnamese guerrilla's destijds ook. Als laatste activiteit mag je zelf ervaren hoe het is om met een pistool te schieten. Hierna wordt je teruggebracht naar Ho Chi Minhstad, waar je rond 15:00 - 15:30 uur aankomt voor de ochtendtrip en 19:00 tot 19:30 uur voor de middagtrip.

Van Ho Chi Minh-stad: Cu Chi Tunnels-avontuur

2. Van Ho Chi Minh-stad: Cu Chi Tunnels-avontuur

Laat de drukte van Ho Chi Minh-stad achter u en rijd 2,5 uur naar het westen richting de Cambodjaanse grens op weg naar de Cu Chi-tunnels. Geniet van een actievolle dag vol geschiedenis, cultuur, avontuur en traditie, onder leiding van een deskundige gids en in kleine groepen van niet meer dan 12 personen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je richting Cu Chi. Bezoek bij aankomst een lokale familie en krijg inzicht in het dagelijkse leven van vroeger en nu. Dit is een geweldige kans om meer te weten te komen over de tradities en culturen van het Thaise volk. Ga verder naar de Cu Chi-tunnels. Lokale strijders bouwden deze tijdens het conflict in Indochina als een basis van waaruit de Vietcong kon opereren. Dit netwerk van meer dan 200 kilometer aan tunnels werd legendarisch in de jaren zestig, toen ze een vitale rol speelden in de Amerikaanse oorlog, waardoor de Vietcong controle kreeg over een groot landelijk gebied in de buurt van Ho Chi Minh-stad. De tunnels zijn uitgestrekt en in hun hoogtijdagen ook ziekenhuizen, scholen, vergaderzalen, keukens en slaapvertrekken. Vandaag heeft de Vietnamese regering ongeveer 75 kilometer van de tunnels bewaard als herdenkingspark. Leer meer over de omstandigheden waarin de mensen leefden, de ontberingen waarmee ze werden geconfronteerd en de vindingrijkheid die werd gebruikt om het leven in de tunnels in stand te houden. Je proeft ook enkele van de typische gerechten die de inwoners zouden hebben gegeten. Keer daarna terug naar de chaos van Ho Chi Minh-stad.

Veelgestelde vragen over Ho Chi Minhstad

Welke topattracties zijn een must-see in Ho Chi Minhstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ho Chi Minhstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cu Chi tunnels

Overzicht activiteiten in Ho Chi Minhstad

Wil je alle activiteiten in Ho Chi Minhstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ho Chi Minhstad

Vandaag de Cu Chi tunnels bezocht. Een hele bijzonder ervaring die ik iedereen die naar Vietnam reist kan aanraden. Het bijzondere aan onze tour was de Tourguide Tuan. Inmiddels is hij bijna 75 jaar en vanaf eind jaren 60 is hij zelf 8 jaar lang betrokken geweest bij de Vietnam War! Hij vertelde over zijn ervaringen in de oorlog alsof het gisteren was, erg gedetailleerd en vol passie en emotie. Mede dankzij hem hebben wij een onvergetelijke ervaring gehad!

Onze gids was officier tijdens de oorlog in Vietnam, daarom voegde hij persoonlijke ervaringen toe aan de tour. Het was heel interessant om verhalen te horen van iemand die daar gevochten heeft. We klommen in verschillende tunnelsecties en hij kon ons overal iets over vertellen en ook andere vragen beantwoorden

Today we had a Cu Chi tunnels your with Our guide Vinh. The tour was amazing. Vinh knows so much about Vietnamese history. He told us every detail about the Vietnam war. He is a happy and funny tour guide. We are very happy. Thanks for everything!

Mooie ervaring, heel "sterk" omdat je jezelf onderdompelt en je kunt begrijpen hoe het leven had kunnen zijn in die moeilijke periode...onze gids Vang/Nelson was echt super!

Nice and informative trip. Everything was well arranged. Very satisfied!