Hỏa Lò-gevangenis

Hỏa Lò-gevangenis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

1. Hanoi: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Hanoi op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Hoa Lo-gevangenis, Ta Hien Street, St. Joseph's Cathedral en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Hanoi: City Highlights Tour met transfer en lunch

2. Hanoi: City Highlights Tour met transfer en lunch

8h00 – 8h30: We halen je op bij je hotel. We beginnen het Ho Chi Minh-complex te bezoeken, inclusief het mausoleum van Ho Chi Minh - de laatste rustplaats van de Vietnamese grote vader of oom Ho, het paalhuis van president Ho Chi Minh - waar oom Ho woonde en werkte van 1958 tot 1969, en bezoek vervolgens Ho Chi Minh Museum waar toeristen meer te weten komen over zijn toewijding voor Vietnam. 10.30 uur: We vervolgen onze reis naar de Tran Quoc-pagode, boeddhistische relikwieën en nationaal erfgoed, gelegen aan de ene kant van West Lake. 11h00 : Dan gaan we verder met een bezoek aan een van deze : Optie 1: Bat Trang Keramiek & Aardewerk Dorp (Op maandag – vrijdag) Optie 2: Vietnam Museum voor Volkenkunde (Op dinsdag – woensdag - donderdag – zaterdag – zondag) 12.30 uur: lunch in een lokaal restaurant. 13.30 - 13.45 uur: Ga verder met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur - De eerste universiteit in Vietnam. 15.30 uur: vertrek naar het Hoan Kiem-meer om de Ngoc Son-tempel te bezoeken, waar generaal Tran Hung Dao wordt aanbeden - de meest getalenteerde generaal van Vietnam in de oudheid. 16u30 : Einde van de Reis ! Terug naar hotel

Privé jeeptour van 4 uur: Hoa Lo Prison & The Downed B-52

3. Privé jeeptour van 4 uur: Hoa Lo Prison & The Downed B-52

Bezoek het Hoa Lo Museum, het Hanoi Hilton genoemd door Amerikaanse piloten tijdens de oorlog in Vietnam, en het Vietnam Military History Museum, waar je documenten kunt vinden over de oorlog in Vietnam, de Indochina-oorlogen en duizenden jaren oorlog met China. Bekijk de Huu Tiep-vijver in het dorp Ngoc Ha, waar een deel van een B-52-bommenwerper die in 1972 werd neergeschoten, bewaard is gebleven. Passeer de waanzinnig drukke straten van Hanoi, die altijd vol staan met motorfietsen, en ga dan door aangename met bomen omzoomde straten bezaaid met kleine parken en gele villa's uit het koloniale tijdperk. Tegenwoordig huisvesten deze voormalige koloniale villa's buitenlandse ambassades, een universiteit en verschillende overheidsgebouwen.

Private Hanoi: menigtevrije ochtendhoogtepunten van de stad

4. Private Hanoi: menigtevrije ochtendhoogtepunten van de stad

Duik in de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de bruisende stad tijdens deze stadstour door Hanoi, een geweldige manier om enkele van de belangrijkste hoogtepunten van Hanoi te zien. Begin de stadstour met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur. Oorspronkelijk gebouwd ter ere van Confucius door koning Ly Thai Thong in 1070, werd zes jaar later een universiteit aan het terrein toegevoegd. De universiteit gaf onderwijs aan de koninklijke familie en kinderen van de aristocratie of "mandarijnen". De universiteit bleef hier totdat koning Gia Long aan het begin van de 19e eeuw de administratieve hoofdstad van het land van Hanoi naar Hue verplaatste. Spring binnen in een traditioneel theehuis om enkele van de beste Vietnamese groene theesoorten te proeven en luister naar duizend jaar oude verhalen die de betekenis van theeblaadjes voor lokale culturen uitleggen. Thee is nog lekkerder als het wordt geserveerd met authentieke snacks zoals gezoete lotuszaden en sperziebonencake. Ga verder met de Hanoi-tour en ga naar het Hoa Lo Prison-museum. Gebruikt door Franse kolonisten voor politieke gevangenen tot 1954 en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen, kreeg het gevangeniscomplex tijdens de oorlog in Vietnam (1954-1975) sarcastisch de bijnaam "Hanoi Hilton" door Amerikaanse piloten. Beroemde ex-krijgsgevangenen zijn onder meer Pete Peterson (de eerste Amerikaanse ambassadeur in een verenigd Vietnam in 1995) en de Amerikaanse senator John McCain. Je volgende stop is de grootste en oudste kerk in Hanoi. De Sint-Jozefkathedraal werd gebouwd in 1886 met een architecturale stijl die vaak wordt vergeleken met de Notre Dame de Paris. Deze neogotische kerk is niet alleen een religieuze plek, maar is ook een populaire fotoshootachtergrond voor lokale tieners. Ga verder naar het hart van Hanoi - het Hoan Kiem-meer, met zijn prachtige Huc-brug en de Ngoc Son-tempel. Ervaar de spirituele harmonie van verschillende religies die naast elkaar bestaan op dezelfde plek. Stop dan voor de lunch voor een traditionele kom pho, een absolute must als je in Vietnam bent, voordat je de tour beëindigt. U kunt dan uw eigen verkenning van het gebied voortzetten of uw gids zal u helpen bij het nemen van een taxi terug naar uw hotel.

  • Privétours
  • Avonturen
  • Dagtochten

Sitemap Hỏa Lò-gevangenis

Wil je alle activiteiten in Hỏa Lò-gevangenis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.