Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi: cultuur- en sightseeingtour in vintage GAZ-69 Jeep

1. Hanoi: cultuur- en sightseeingtour in vintage GAZ-69 Jeep

Tour door Hanoi in een vintage GAZ-69, de klassieke legerjeep uit de jaren 50 en 60 tijdens het Sovjettijdperk. Ga op reis door de vele wijken van de stad en leer het Hanoi van vroeger en nu kennen met een privé- of gedeelde gids. Begin met ophalen bij uw hotel of op een ontmoetingspunt in de oude wijk van Hanoi. Ontvang een veiligheidsbriefing van je gids voordat je op avontuur gaat. Begin met een duik in het doolhof van achterafstraatjes en kleine steegjes om erachter te komen hoe het dagelijkse leven in Hanoi er echt uitziet. Krijg een eerlijk en authentiek inzicht in de goede, slechte en rare kanten van de stad. Rijd vervolgens langs en bezoek de must-see bezienswaardigheden, waaronder het mausoleum van Ho Chi Minh, de eeuwenoude boeddhistische en taoïstische tempels van Tran Quoc, de Tempel van de Literatuur, de historische treinstraat, de betoverende Franse wijk, de oude wijk, het romantische West Lake en het Hoan Kiem-meer, het operagebouw van Hanoi en de beroemde Long Bien-brug. Op het laatste deel van je Hanoi Jeep-tour ontsnap je aan de bruisende stad naar de vredige en aantrekkelijke dorpen rond West Lake en Truc Bach Lake. Ervaar uit de eerste hand hoe dergelijke contrasterende levensstijlen naast elkaar kunnen bestaan tussen het stadscentrum en de buitenwijken. Vind verborgen rustige plekjes voorbij de duizenden wolkenkrabbers. Onderweg stop je bij lokale restaurants, eetgelegenheden en eetstalletjes om te genieten van de lekkerste gerechten die Hanoi te bieden heeft. Proef authentieke gerechten met geheime recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Hanoi: Street Food Walking Tour & Waterpuppet Show

2. Hanoi: Street Food Walking Tour & Waterpuppet Show

De gids zal je verwelkomen in de lobby van je hotel en dan beginnen aan de wandeling in de oude wijk '36 straten 'om een aantal beroemde en gespecialiseerde eetstalletjes en lokale restaurants te bezoeken. Kijk hoe het gemaakt is en proef bepaalde gerechten (het bedrijf kan vegetarische gerechten aanpassen of iets voor andere speciale vereisten). De oude wijk in Hanoi is meer dan duizend jaar oud en heeft tegenwoordig veel van de oude smaak behouden die het gebied in vroeger tijden speciaal maakte. Elke straat was het exclusieve domein van één vak (gilden), dus er zijn hele straten van smeden, zilverwinkels, papierwinkels, grafsteenmakers en meer. Oorspronkelijk waren er slechts 36 straten in de oude wijk, maar vandaag zijn er meer dan 50. Hoewel veel van de straten kort zijn en het gebied vrij compact is. Het kan heel moeilijk zijn om lokaal voedsel te vinden in de verborgen steegjes of trottoirs, zeker de beste manier om straat eten te ervaren is met een local. In deze speciale tour leer je over de Vietnamese keuken, cultuur, mensen en taal. Je zult een unieke ervaring hebben waarbij je het voedsel van de lokale bevolking van Hanoi probeert; het voedsel wordt hygiënisch behandeld en er zijn comfortabele locaties voor de proeverijen. Het voordeel gaat ook terug naar de verkopers of restaurants / families, omdat het voedsel direct bij hen wordt gekocht. Later zal de gids je laten genieten van een waterpoppenshow die een unieke variatie is op de oude Aziatische poppenspeltraditie en een Vietnamese traditie die teruggaat tot de 11e eeuw. Ondersteund door een grote hengel onder het water geplaatst en gemanipuleerd door ervaren poppenspelers, lijken de houten poppen over het water te dansen en vertellen ze volksverhalen. Het is vermakelijk en geschikt voor alle doelgroepen. Aan het einde van je Hanoi-tour ben je vrij om verder te gaan met het verkennen van de omgeving of je gids zal je helpen met een routebeschrijving of een taxi terug naar je hotel.

Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

3. Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

Laat je ophalen door je vriendelijke gids en begin Hanoi City te verkennen. Aankomst bij de Tran Quoc-pagode op Golden Fish IsLand in West Lake. Het is de oudste pagode in Ha Noi, gebouwd in de 6e eeuw. Bezoek het Ho Chi Minh-complex, waar je de kans krijgt om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin om 2 huizen te zien waar hij woonde en werkte van 1954 tot 1969. Bezoek dan One Pillar Pagoda waar mensen de Goddess of Mercy komen aanbidden - het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek het Vietnam Etnologisch Museum om meer te weten te komen over de cultuur van 54 etnische groepen die in het hele land van Vietnam wonen. Lunchen in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken met 8 heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit van Vietnam, opgericht in de 11e eeuw. Ga naar het Hoa Lo Prison Museum dat oorspronkelijk door de Franse kolonisten in Indochina werd gebruikt voor politieke gevangenen, en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de oorlog in Vietnam. Laat je afzetten bij het Water Puppet Theatre en geniet ongeveer een uur van de show.

Oude stad van Hanoi: tour van 1 uur met cyclo-riksja

4. Oude stad van Hanoi: tour van 1 uur met cyclo-riksja

De cyclo-tour begint eenmaal per uur vanaf het ontmoetingspunt. Leun achterover en ontspan je terwijl je bestuurder achter je de fiets trapt. Geniet van een onbelemmerd uitzicht met voldoende gelegenheid om foto's te maken. De oude stad met haar unieke architectuur uit het Franse koloniale tijdperk is het hart van Hanoi. Bezoek hier veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je ziet de groothandelsmarkt Dong Xuan, de kathedraal van St. Joseph en het operagebouw. Je profiteert van het prachtige uitzicht vanaf het Hoan Kiem-meer voor de perfecte foto's van de stad. In het ontspannen tempo van de cyclo-riksja neem je enkele van de 36 schaduwrijke straten van de stad waar. Bewonder de producten die hier op elke straathoek worden gemaakt en verkocht, zoals suiker, bamboe, leer en zilver.

Hanoi Walking Street Food Tour & Cyclo

5. Hanoi Walking Street Food Tour & Cyclo

Dit food tour is inclusief een half uur fietsen rond het handelsgebied in Hanoi Old Quarter, waarvan wordt gezegd dat een microkosmos van de stad. Dateert uit de 11e eeuw, de oude wijk heeft 36 straten, elk genoemd naar de commodity traditioneel geproduceerd en verkocht op, zoals suiker, bamboe, leer of zilver. Hoewel sommige van de straten hebben hun naam veranderd, velen hebben nog steeds hun oude attributen. Begin te lopen hoewel smalle straatjes naar Dong Xuan. Langs de rand van de markt, tientallen straatventers verkopen producten, van levende vis tot exotische vruchten en kruiden. Uw lokale Engels sprekende gids zal u een inzicht te geven in de traditionele Vietnamese eetcultuur, met inbegrip van de details van de ingrediënten en de historische achtergrond van de populaire Noord-gerechten. Probeer seizoensgebonden fruit en genieten van een heerlijke Franse geïnspireerde snack uit een straat wagen als je gaat. Wandelend door het doolhof van drukke straten die deel uitmaken van de oude wijk van Hanoi, prikkelen uw smaakpapillen met beroemde Hanoi gerecht "Banh Cuon" bij een plaatselijke eetcafe. Kijk in ontzag als de ervaren koks demonstreren hoe het smakelijke gerecht in elkaar steekt. Voortzetting in het sfeervolle hart van de oude wijk en slenteren langs kraampjes op straat en rustige straatjes waar u 1000 jaar van het lokale leven kunnen waarnemen. Uw volgende 2 snack stops zijn dan barbecue kraampjes. Ga zitten met de lokale bevolking en Hanoi sample diverse vlees, groente en brood specialiteiten, vlam-gegrild boven hete kolen voor extra smaak. Als dessert, wagen door een klein steegje om van te smullen vers fruit geserveerd in een beker en gesmoord met crushed ijs en gecondenseerde melk. Dit is niet een te missen! Uw lokale gids zal dan neemt u mee naar een van de best bewaarde geheimen van Hanoi - een verborgen café met een prachtig uitzicht over het schilderachtige Hoan Kiem-meer. Deze hard-to-find café is een van de weinige nog in de stad die nog steeds in dienst ei koffie, een heerlijke lokale lekkernij die je zal proeven, terwijl de drukte van het centrum van de stad hieronder te bewonderen. Als koffie is niet jouw ding, kun je net zo goed genieten van een koud biertje! Aan het einde, voel je vrij om verder te gaan de omgeving te verkennen op uw eigen, of laat uw gids u te helpen met een routebeschrijving of een taxi terug naar je hotel.

Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

6. Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

Ochtendtour De gids haalt je op bij je hotel in de oude wijk en neemt je mee naar het Ho Chi Minh-complex, dat voor veel Vietnamezen een belangrijk bedevaartsoord is. Een autovrij gebied van botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes, het is meestal vol met groepen Vietnamezen die van heinde en verre komen om hun respect te betuigen aan 'Uncle Ho'. In het complex bevinden zich het mausoleum van Ho Chi Minh, het Stilt House van Ho Chi Minh en het presidentieel paleis en de pagode met één pilaar. De volgende stop is de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam die werd gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Dan, aan het Hoan Kiem-meer, heb je de tijd om wat foto's te maken voordat je deelneemt aan een autorit van 30 minuten of een fietstocht van 30 minuten rond de oude wijk om het opwindende lokale dagelijkse leven te ervaren. Een kopje koffie wordt na geserveerd. Middagtour De gids haalt je op bij je hotel in de oude wijk. De tour neemt je mee naar enkele beroemde hoogtepunten en bestemmingen in Hanoi, zoals het Ho Chi Minh Mausoleum, het Ho Chi Minh-huis op Stelten en de Tempel van de Literatuur. Na een rustpauze met een kop koffie in de verborgen koffiewinkel, gaat de tour verder met: (Kies een van de onderstaande opties) - Optie 1: een autorit van 30 minuten rond de oude wijk om het lokale leven te ervaren. - Optie 2: een cyclo-tour van 30 minuten rond de oude wijk om het lokale leven te ervaren. - Optie 3: geniet van een traditionele waterpoppenshow om meer te weten te komen over het oude lokale leven en de Vietnamese cultuur. Aan het eind zet de auto je af bij je hotel.

Hoa Lu-Trang An-Mua-grot 1 dag per limousine

7. Hoa Lu-Trang An-Mua-grot 1 dag per limousine

7:30 - 8:15 De gids zal u ontmoeten bij uw hotel / verblijf. 10:30 - Bezoek de Hoa Lu-tempel waar koning Dinh en koning Le . worden aanbeden 12:00 – Geniet van een lunchbuffet. 13:30 – Vertrek naar Trang Een complex waar je op de boot stapt, roeiend door lokale mensen en door vele grotten gaat 15:30 – Klimmen naar de Mua-grot voor een panoramisch uitzicht met 486 stenen treden vanaf de voet van de Mua-grotberg. Uitzichtpunt vanaf de Mua-grot in Ninh Binh is een van de beste dingen om te doen in de regio. 17:15 – Keer terug naar onze bus en kom dan terug naar Ha Noi 19:30 – Zet je af bij je hotel/verblijf. Reis eindigt.

Private Evening Cyclo Tour met Water Puppet Show

8. Private Evening Cyclo Tour met Water Puppet Show

De gids haalt je rond 06:00 uur op bij je hotel en je krijgt dan een cyclo naar het Hoan Kiem-meer, een hotspot voor het lokale leven in Hanoi en ook een van de belangrijkste schilderachtige plekjes in de stad. Ga naar Hanoi Opera House in de Franse wijk, gelegen in het centrum van Hanoi, en tussen 1901 en 1911 opgetrokken door het Franse koloniale bestuur. Op slechts een steenworp afstand ligt het legendarische Sofitel Legend Metropole Hanoi Hotel, een Grand Dame van Zuidoost-Azië, die gasten wenkt met zijn ongeëvenaarde koloniale grandeur en tijdloze elegantie. Hier beleef je de weelde van een ander tijdperk. Stop rond 18.30 uur om te genieten van een traditionele Vietnamese waterpoppenshow en maak daarna een wandeling door de straten van de oude wijk en geniet van traditionele Vietnamese gerechten: kipnoedels en eikoffie. Aan het einde van de rondleiding door Hanoi bent u vrij om verder te gaan met het verkennen van de omgeving of uw gids zal u helpen met een routebeschrijving of een taxi terug naar uw hotel.

Half-Day Hanoi Foodie Tour door Motorbike

9. Half-Day Hanoi Foodie Tour door Motorbike

De gids haalt je 's ochtends op bij je hotel. Begin je tour door de oude wijk van Hanoi en het Hoan Kiem-meer, bekijk de beroemde oude gebouwen van dichtbij en voel de sfeer van de lokale mensen die zaken doen. Bezoek de St. Joseph-kathedraal en het grote operagebouw van Hanoi. Daarna arriveer je bij het Ho Chi Minh Mausoleum, waar je te voet een rondleiding krijgt met een professionele gids om je door de geschiedenis te vertellen en al je vragen te beantwoorden. Rijd daarna door de stad, buiten de oude wijk, waar de meeste toeristen niet komen, langs enkele van de majestueuze, historische gebouwen aan de rand van West Lake. En mag zeker de Tran Quoc Pagoda niet missen, de oudste pagode van Hanoi. Hierna rijd je rond West Lake, langs enkele van de duurste onroerend goed in Vietnam, met een aantal korte stops voor fotomomenten. Stop voor de lunch. Geniet van een lunch in een authentieke Vietnamese lokale voedselwinkel. Na de lunch word je meegenomen naar een berucht koffietentje waar ze onze Vietnamese traditionele eierkoffie maken. Neem een slok en de smaak zal je meenemen. Einde van de tour brengt de gids je naar je hotel

Hanoi: City Highlights Tour met transfer en lunch

10. Hanoi: City Highlights Tour met transfer en lunch

8h00 – 8h30: We halen je op bij je hotel. We beginnen het Ho Chi Minh-complex te bezoeken, inclusief het mausoleum van Ho Chi Minh - de laatste rustplaats van de Vietnamese grote vader of oom Ho, het paalhuis van president Ho Chi Minh - waar oom Ho woonde en werkte van 1958 tot 1969, en bezoek vervolgens Ho Chi Minh Museum waar toeristen meer te weten komen over zijn toewijding voor Vietnam. 10.30 uur: We vervolgen onze reis naar de Tran Quoc-pagode, boeddhistische relikwieën en nationaal erfgoed, gelegen aan de ene kant van West Lake. 11h00 : Dan gaan we verder met een bezoek aan een van deze : Optie 1: Bat Trang Keramiek & Aardewerk Dorp (Op maandag – vrijdag) Optie 2: Vietnam Museum voor Volkenkunde (Op dinsdag – woensdag - donderdag – zaterdag – zondag) 12.30 uur: lunch in een lokaal restaurant. 13.30 - 13.45 uur: Ga verder met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur - De eerste universiteit in Vietnam. 15.30 uur: vertrek naar het Hoan Kiem-meer om de Ngoc Son-tempel te bezoeken, waar generaal Tran Hung Dao wordt aanbeden - de meest getalenteerde generaal van Vietnam in de oudheid. 16u30 : Einde van de Reis ! Terug naar hotel

Sitemap Hoan Kiem Lake

Wil je alle activiteiten in Hoan Kiem Lake ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hoan Kiem Lake

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 336 beoordelingen

Leuke rit in de oude wijk

Ik kwam autonoom aan bij het bureau waar ik de tour had geboekt, en de riksja stond klaar op me te wachten, de tour duurde 1 uur zoals verwacht, ik kon de belangrijkste gebouwen van Hanoi zien, zoals de kerk en het theater, evenals naar de vele steegjes die deel uitmaken van de oude wijk. Een leuk uitje.