Kies data

Hofburg

Dwaal door de prachtig onderhouden kamers voor een kijkje in het leven van het illustere huis Habsburg.

Hofburg: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

1. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

2. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Stap in een bus en verken Wenen zoals je wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum, Heldenplatz, Parlement, Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden voordat je verder gaat naar KunstHausWien, het Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft of UNO City - de keuze is aan jou! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Herodenplein - Burgtheater/stadhuis - Universiteit - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz, en het Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Museum voor militaire geschiedenis - Paleis Belvedere - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Prater - Museum voor Toegepaste Kunst - Museum voor Schone Kunsten - Hundertwasserhuis - Stadtpark - Johann Strauss Monument Bussen komen elke 90 minuten aan Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Pak je koptelefoon en een kaart van het servicecenter van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te leren.

Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

3. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde van de rondleiding zie je de legendarische Stephansdom.

Wenen: Skip-the-Line Hofburg Ticket & Sisi Museum Tour

4. Wenen: Skip-the-Line Hofburg Ticket & Sisi Museum Tour

Geniet van toegang met voorrang en stap het beroemde keizerlijk paleis Hofburg binnen, evenals het Sisi-museum, samen met een deskundige gids die je zal leiden op een rondleiding door het indrukwekkende complex. Loop dit prachtige kasteel binnen en ontdek de vergaderzaal die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk 24 verschillende kamers, waaronder de privékamers van het keizerlijke paar, hun saloons voor gasten en de kleedkamer van Elisabeth. Bewonder de Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen, die inzicht geven in de hofeetcultuur van de keizerlijke dynastie. Betreed het Sisi-museum met meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die aan Elisabeth toebehoorden, zoals haar jurken, parasols, handschoenen en haar unieke schoonheidsproducten.

Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

5. Wenen: Hofburg-paleis, Sisi Museum & Zilvercollectie Tour

Ontdek de hoogtepunten van Wenen, waaronder het keizerlijk paleiscomplex Hofburg, de zilvercollectie, de keizerlijke schatkamer en de schilderachtige oude binnenstad met een privégids. Kies tussen de 2-, 2,5-, 3- en 4-uur durende rondleidingen en optionele ophaalservice. Mis het keizerlijk paleiscomplex Hofburg niet tijdens uw bezoek aan Wenen. Het was meer dan 600 jaar de residentie van de Habsburgers en daarmee het centrum van het Heilige Roomse Rijk. Krijg een gevoel voor de essentie en verken het hele gebied binnen met een privégids. 2 uur durende rondleiding Stap tijdens de 2 uur durende rondleiding het keizerlijk paleiscomplex van de Hofburg binnen en ontdek de conferentiezaal, die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk het hele interieur met 24 verschillende kamers, waaronder de privékamers van het keizerlijke paar, hun gastensalons en Elisabeth's kleedkamer. De Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen geeft u inzicht in de hofeetcultuur van de keizerlijke dynastie. Bekijk in het Sisi-museum meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die toebehoorden aan Elizabeth, waaronder haar jurken, parasols, handschoenen en schoonheidsproducten. 2,5 uur durende rondleiding Kies de optie van 2,5 uur om te profiteren van privévervoer naar het Hofburgpaleis in een voertuig met airconditioning. Geniet van een zorgeloze reis vanuit uw accommodatie in Wenen. Aan het einde van de 2 uur durende rondleiding door het paleis wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 3 uur durende rondleiding Verleng tot 3 uur om ook de keizerlijke schatkamer (Kaiserliche Schatzkammer Wien) te bezoeken. Gebruik je toegangskaarten om een van de grootste collecties van het Heilige Roomse Rijk en Oostenrijks erfgoed te verkennen. Binnenin vind je de keizerlijke kroon, de beroemde Heilige Lans, de Orde van het Gulden Vlies en nog veel meer. 4-uur durende rondleiding Als u de optie van 4 uur kiest, ziet u ook de geselecteerde hoogtepunten van de oude binnenstad van Wenen. Leer interessante feiten en legendes over de stad en zie St. Stephan's Cathedral, St. Peter's Church en de Zuil van de Drie-eenheid. Je lokale gids leidt je door meerdere steegjes en delen van de stad.

Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

6. Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

Kruip achter het stuur van een miniatuur hotrod en rijd in konvooi langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen. Ontvang bij aankomst een coole helm, frisse muts en mooie walkietalkie en leer je voertuig kennen in de garage voordat je de motor start. Houd er rekening mee dat de besturing vrij direct is; maar daarom is het super leuk om te rijden! Ga door de oude Joodse wijk en over de Reichsbrücke (keizerlijke brug) naar de moderne ontwikkelingen van UNO-City. Passeer het Urania-gebouw in art-nouveaustijl en het Oostenrijkse museum voor toegepaste kunst (MAK-museum) om bij het Stadtpark en de concertzaal Kursalon Hübner te komen. Ga verder naar Schwarzenbergplatz en bekijk het elegante Hotel Sacher, de Staatsopera en het Albertina-museum in de Innere Stadt. Ontdek de site van de beroemde Spaanse Rijschool, bewonder de indrukwekkende façade van het Hofburgpaleis en bekijk de Stephansdom op de terugweg naar het startpunt.

Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

7. Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

Ontdek de fascinerende schatten van de Habsburgs in het oudste gedeelte van het Hofburgpaleis, de Zwitserse vleugel. Zie de kostbaarste juwelen, waaronder de grootste smaragden ter wereld, die laten zien hoeveel macht de Habsburg-dynastie heeft gehad. Andere hoogtepunten zijn de schat van de Orde van het Gulden Vlies, de Bourgondische schat uit de 15e eeuw en de troonwieg van de zoon van Napoleon. Bewonder de mooie juwelen van de keizerinnen en prinsessen van Habsburg en delen van de oorspronkelijke juwelen van keizerin Elisabeth. Ontdek legendarische schatten zoals de Heilige Lans uit de 8e eeuw, de grootste geslepen smaragd ter wereld, de grootste agaatschaal ter wereld - ook wel bekend als de Heilige Graal - en de hoorn van een eenhoorn.

Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

8. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

9. Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

Begin je Fiaker-rit in de buurt van de wereldberoemde Stephansdom. Vanaf Stephansplatz rijd je naar de Hofburg, de oude regeringszetel onder de Habsburgse monarchie. Vandaag de dag hebben de president en de kanselier van de Republiek Oostenrijk hun kantoren in dit indrukwekkende gebouw. Rijd over de prachtige boulevard genaamd "Ringstrasse" en bekijk het Naturhistorische en Kunsthistorisches Museum. Op het plein tussen de twee gebouwen staat het standbeeld van Maria Theresa, de enige vrouwelijke heerser uit de familie Habsburg. Passeer het Oostenrijkse parlement, dat in Griekse stijl is gebouwd en waarvoor een standbeeld van Pallas Athena staat. Direct na het parlement zie je het stadhuis van Wenen met zijn indrukwekkende plein. De Rathausplatz is erg populair bij de Weners en vele evenementen zoals het filmfestival en de kerstmarkt vinden hier elk jaar plaats. Je eindigt de rit weer terug bij de Stephansdom, waar je ook bent begonnen.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

10. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Citycards
56 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 56

Sitemap Hofburg

Wil je alle activiteiten in Hofburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hofburg

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 14.349 beoordelingen

Van jongs af aan was het een groot verlangen om ooit de Spaanse Rijschool te zien. De rondleiding van een uur was absoluut passend en duidelijk gestructureerd. Misschien niet genoeg voor mensen met paardenervaring, maar het is nog steeds een puur toeristische tour.

We hadden een geweldige tijd ... mooie organisatie ..... jongens allemaal behulpzaam en aardig .... zeer slimme chauffeurs .... de drie lijnen die we namen ... rood, blauw en geel, ze bedekten met amplitude de stad Wenen. Echt allemaal heel leuk, bedankt.

Duidelijke en enthousiaste gids die een rondleiding geeft in de binnenzaal, de buitenzaal, de binnenplaats en de stallen. Weet er veel over te vertellen.

Erg leuke ervaring en een goed vehaal. Je maakt kennis met de paarden en krijgt een goede indruk van de dagelijkse gang van zaken.

We hebben veel geleerd in dit museum dankzij de audiogids, een essentiële kostenpost!