Hofburg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Hofburg: tours & tickets

Hofburg: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Wenen

Bekijk alle 262 tickets en tours

Hofburg in Wenen: 5 fascinerende feiten

Paleis Hofburg in Wenen behoort tot de populairste toeristische attracties van Oostenrijk en biedt een blik op het leven van de legendarische Habsburgers. Hier 5 fascinerende feiten om je alvast een voorproefje te geven.

Huis van koningen, keizers en presidenten

Huis van koningen, keizers en presidenten

Door de eeuwen heen hebben talloze Oostenrijkse heersers in de Hofburg gewoond. Vandaag de dag is het de officiële residentie en werkplek van de Oostenrijkse president.

Variatie in architectuur

Variatie in architectuur

18 vleugels met meer dan 2000 kamers vormen het gigantische paleis. Door eeuwen van uitbreiding komen verschillende architectonische stijlen op wonderlijke wijze samen.

De keizerlijke appartementen

De keizerlijke appartementen

Ontdek hoe de monarchen leefden en bezoek de weelderige appartementen van Kaiser Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. De prachtig onderhouden kamers zijn de topattractie binnen de Hofburg.

De keizerlijke zilvercollectie

De zilvercollectie bestaat uit 7.000 objecten die in het huishouden werden gebruikt. Je krijgt zo een fascinerend inzicht in de eetcultuur van de keizers.

Het Sisi Museum

Keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi, is de meest geliefde Oostenrijkse keizerin ooit. Ze wordt geëerd met haar eigen -zeer populaire- museum in de Hofburg.

Onze insidertips

Keizerlijke concerten

Het Hofburgorkest treedt regelmatig op in de grote zalen van het paleis - een niet te missen ervaring voor de klassieke muziekliefhebber. Let wel: kaartjes voor een concert moeten vooraf worden geboekt.

Plan je bezoek

Het is onmogelijk om elk deel van de Hofburg in één dag te zien. Plan je bezoek zodat je ziet wat je wilt zien, of verspreid je bezoek over een paar dagen.

Schloss Schönbrunn

Houd je van de Hofburg? Mis dan het al even zo spectaculaire Schloss Schönbrunn niet, de zomerresidentie van de Habsburgers in Wenen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van september tot juni open van 9:00 tot 17:30 uur; in juli en augustus open van 9:00 tot 18:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Je koopt een kaartje vanaf €12,50; met tours en pakketten gaat de prijs omhoog.
 • Heb ik een gids nodig?
  Met een tour leer je veel over de geschiedenis.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de U3 naar Herrengasse of tram 1, 2, D of J naar Burgring.
 • Extra tips

  • Rolstoelen kunnen gratis worden geleend met een identiteitsbewijs als borg.

  • Zonder officiële vergunning is filmen en fotograferen niet toegestaan.

Wat anderen zeggen over Hofburg

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 9.252 beoordelingen

Get your gide geeft wat het belooft. Het was erg simpel om de benodigdheden op te halen op het vliegveld. Vanuit daar konden we met de trein naar de binnenstad. Op het station de OV ticket geactiveerd en we konden los. Helaas was er door de corona virus niets open en hebben wij geen gebruik gemaakt van de korting op attracties en musea. Wel volop gebruik gemaakt van het OV. Al met al een leuk weekend. Uiteindelijk hebben we wel een bedrag terug gekregen omdat we niet gebruik konden maken van alle attracties. Top geregeld.

Vienna City Card: kortingen en openbaar vervoer Beoordeeld door

Ondanks de tickets vooraf besteld, moesten we toch achter in de rij aansluiten, 20 minuten wachttijd, hierdoor misten we dus het begin van de tour, want die was gewoon op tijd begonnen. Eerst een stuk geschiedenis wat op zich wel interressant is, Daarna naar de buiten plaats en de stallen. Mooi om die paarden daar zo bijeen te zien wit en bruin. Ik was er dus in de corona tijd en dan mag je als er verplicht word om mondkapjes te dragen ook verwachten dat de gids hier op toeziet. Wat hij helaas dus niet deed

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool Beoordeeld door

Een wens die ik al zo lang heb ging 7 juli jl in vervulling. Door Corona moesten we mondkapjes dragen in de stallen maar dat drukte de pret niet. Ook daardoor geen voorstelling. Wel in de stallen en paarden gezien. Hier mochten we geen foto's maken. De rest wel!

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool Beoordeeld door

Gids Dimi wat zeer informatief, zonder te overladen met info. Met de segway snel en comfortabel veel bezienswaardigheden gezien, die lopend te ver uit elkaar zouden hebben gelegen.

Wenen: Segway-tour door de stad Beoordeeld door

Prima, informatieve tour met deskundige gids. Goede fiets. Tour was met 2,5 uur wat aan de korte kant echter zeker aan te raden.

Klassiek Wenen: geleide fietstour van 3 uur Beoordeeld door