Hofburg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hofburg in Wenen: 5 fascinerende feiten

Paleis Hofburg in Wenen behoort tot de populairste toeristische attracties van Oostenrijk en biedt een blik op het leven van de legendarische Habsburgers. Hier 5 fascinerende feiten om je alvast een voorproefje te geven.

 • Huis van koningen, keizers en presidenten

  1. Huis van koningen, keizers en presidenten

  Door de eeuwen heen hebben talloze Oostenrijkse heersers in de Hofburg gewoond. Vandaag de dag is het de officiële residentie en werkplek van de Oostenrijkse president.

 • Variatie in architectuur

  2. Variatie in architectuur

  18 vleugels met meer dan 2000 kamers vormen het gigantische paleis. Door eeuwen van uitbreiding komen verschillende architectonische stijlen op wonderlijke wijze samen.

 • De keizerlijke appartementen

  3. De keizerlijke appartementen

  Ontdek hoe de monarchen leefden en bezoek de weelderige appartementen van Kaiser Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. De prachtig onderhouden kamers zijn de topattractie binnen de Hofburg.

 • 4. De keizerlijke zilvercollectie

  De zilvercollectie bestaat uit 7.000 objecten die in het huishouden werden gebruikt. Je krijgt zo een fascinerend inzicht in de eetcultuur van de keizers.

 • 5. Het Sisi Museum

  Keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi, is de meest geliefde Oostenrijkse keizerin ooit. Ze wordt geëerd met haar eigen -zeer populaire- museum in de Hofburg.

Plan je bezoek

 • Keizerlijke concerten

  Het Hofburgorkest treedt regelmatig op in de grote zalen van het paleis - een niet te missen ervaring voor de klassieke muziekliefhebber. Let wel: kaartjes voor een concert moeten vooraf worden geboekt.

 • Plan je bezoek

  Het is onmogelijk om elk deel van de Hofburg in één dag te zien. Plan je bezoek zodat je ziet wat je wilt zien, of verspreid je bezoek over een paar dagen.

 • Schloss Schönbrunn

  Houd je van de Hofburg? Mis dan het al even zo spectaculaire Schloss Schönbrunn niet, de zomerresidentie van de Habsburgers in Wenen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van september tot juni open van 9:00 tot 17:30 uur; in juli en augustus open van 9:00 tot 18:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Je koopt een kaartje vanaf €12,50; met tours en pakketten gaat de prijs omhoog.
 • Heb ik een gids nodig?
  Met een tour leer je veel over de geschiedenis.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de U3 naar Herrengasse of tram 1, 2, D of J naar Burgring.
 • Extra tips

  • Rolstoelen kunnen gratis worden geleend met een identiteitsbewijs als borg.

  • Zonder officiële vergunning is filmen en fotograferen niet toegestaan.

Wat anderen zeggen over Hofburg

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.039 beoordelingen

Get your gide geeft wat het belooft. Het was erg simpel om de benodigdheden op te halen op het vliegveld. Vanuit daar konden we met de trein naar de binnenstad. Op het station de OV ticket geactiveerd en we konden los. Helaas was er door de corona virus niets open en hebben wij geen gebruik gemaakt van de korting op attracties en musea. Wel volop gebruik gemaakt van het OV. Al met al een leuk weekend. Uiteindelijk hebben we wel een bedrag terug gekregen omdat we niet gebruik konden maken van alle attracties. Top geregeld.

Prima manier om eenvoudig te reizen in Wenen. De toevoeging van luchthaven transfer is heel fijn, met de CAT ben je binnen 16 minuten in het centrum van Wenen. Vandaar kan je met de U-bahn of bus verder reizen. Ook korting op verschillende bezienswaardigheden !

Zeer gebruikersvriendelijk. On-line besteld, eenmaal op vliegveld makkelijk af te halen, heldere uitleg van medewerker gekregen en overal te gebruiken voor openbaar vervoer. Korting bij bv. entree Donauturm. Onze kaart was incl. CAT trein!

Mooi systeem. Makkelijk en ziet alle bezienswaardigheden en je kunt in de meeste gevallen zo doorlopen bij de kassa bij de ingang .

Prima, informatieve tour met deskundige gids. Goede fiets. Tour was met 2,5 uur wat aan de korte kant echter zeker aan te raden.