Hofgarten

Hofgarten: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

1. Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

De Rijntoren, Düsseldorfs bekendste blikvanger, werd ontworpen door architect H. Deilmann en in 1982 gebouwd aan de zuidkant van de stad, bij de ingang van de Mediahaven. Vanaf de toren wacht een adembenemend uitzicht over de Rijnstad op je: de Mediahaven, het historische centrum, de Hofgarten, Königsallee en de Rijn. Ze liggen allemaal aan je voeten. Als je de toren bezoekt bij helder weer, kun je zelfs de Dom van Keulen in de verte zien liggen.  Boek je de aanvullende optie, dan kun je ook met een warme drank of een glas wijn of bier in de bar op de hoogste verdieping, op 168 meter hoogte, van het uitzicht genieten. Openingstijden:  Zondag tot en met donderdag: 11.00 - 24:00 uur Vrijdag, zaterdag en feestdagen: 11:00 - 01:00 uur

Düsseldorf: stadstour met e-scooter

2. Düsseldorf: stadstour met e-scooter

Begin bij het hoogste gebouw in de stad, de Rheinturm. Met uitzicht op het staatsparlement en de spectaculaire Rheinkniebrücke leer je hoe je de veilige elektrische step Scuddy bestuurt. Begin je scootertocht langs de Rijn naar de Mediahaven, waar je langs verschillende bijzondere gebouwen van de Canadees-Amerikaanse architect Gehry rijdt. Laat de jachten in de haven achter je en vervolg je rit over de Rijnpromenade richting de oude stad. Op de ruime Burgplatz bekijk je de Schlossturm , deze kasteeltoren is een van de oudste bouwwerken van Düsseldorf. Blijf dicht bij de Rijn om de Oberkasseler-brug en de aloude St. Lambertuskerk met zijn scheve basiliektoren te bereiken. Vaar vervolgens langs de imposante koepel van de Tonhalle voordat je de legendarische Fortuna Büdchen bereikt, een grote drinkzaal die is verbonden met de voetbalclub van Düsseldorf. Ga door langs belangrijke musea en het Dreischeibenhaus, een indrukwekkend staaltje  hedendaagse architectuur uit de jaren zestig. Ervaar de drukte van Königsallee, met de beste winkels van de stad. Kies de rondleiding van 2 uur voor een meer uitgebreide verkenning van de stad, incluseif de linkeroever van de Rijn. Ontdek het elegante Oberkassel, een district met gebouwen uit de "Gründerzeit" en Art Nouveauperiode. Zie meer bezienswaardigheden, zoals de K20, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, een kunstcollectie die zich achter een bijzondere gevel van zwart graniet bevindt. Passeer langs de Kom(m)ödchen, het cabaretpodium, en ga vervolgens naar Carlplatz, waar je van maandag tot zaterdag een levendige markt vindt. Op het einde van de rondleiding ga je op een ontspannen tempo terug naar het startpunt.

Düsseldorf: Old Town Quest smartphone-app-spel

3. Düsseldorf: Old Town Quest smartphone-app-spel

Ontdek de levendig gekleurde gebouwen, charmante winkels en trendy cafés van de oude binnenstad van Düsseldorf terwijl je je een weg baant door de geplaveide straten met dit smartphonespel. Verander uw bezoek in een avontuur terwijl u met de sites omgaat door een gevarieerde reeks taken uit te voeren. Download de tour en begeef je naar de oude binnenstad van Düsseldorf om je avontuur te beginnen. Druk op 'start' om kennis te maken met je missie en je eerste locatiegebaseerde taak te ontvangen. Bezoek het Hofgarten-park en geniet van een wandeling langs de oevers van de Rijn terwijl u de aanwijzingen volgt. Voltooi elke taak om spannende informatie en verhalen over Düsseldorf te ontdekken. Zodra je alle taken hebt voltooid, ontvang je een samenvatting van je spel en een code om je prijs te innen. Concurreer met de andere kanshebbers van Sir Peter Morgan op het klassement.

Sitemap Hofgarten

Wil je alle activiteiten in Hofgarten ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hofgarten

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 175 beoordelingen

De rondleiding was geweldig. Dieter instrueerde ons eerst individueel op de Scuddy en observeerde goed dat we veilig reden. De parkeerplaats was ideaal om te oefenen. Pas toen zijn we vertrokken. Dieter reed steeds kortere afstanden met ons mee. Hij gaf korte en informatieve uitleg bij elk stoppunt. Het rijplezier werd in ieder geval niet verwaarloosd. We kunnen Dieter en de Scuddy Tour aanbevelen aan iedereen die houdt van een klassieke stadstour met plezier in snel bewegen. Zelfs bij extreem hoge temperaturen hadden we veel plezier. @Dieter: Bedankt voor je uitzicht op Düsseldorf en de mooie foto's.

Gewoon geweldig! Snelle oprit en dan het adembenemende uitzicht over Düsseldorf! Super geweldig en er zijn labels, wat je in de verte kunt zien. Een verdieping lager zijn er geen ramen, maar roosters en goede lucht en je bent alleen omdat iedereen tegen de ramen erboven drukt. Vanaf daar heb je ook een geweldig uitzicht. We hebben de bar en het café overgeslagen vanwege de prijzen.

We boekten op het laatste moment terwijl we langsliepen, en met dit kaartje konden we gewoon bij de poort scannen en rechtdoor lopen, zonder de rij voor het ticket. Zelfde prijs ook. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over Düsseldorf, en kan je even zitten voor een drankje of een hapje.

Een geweldige ervaring tegen een redelijke toegangsprijs! Geweldig uitzicht en vriendelijk personeel.

Leuk om op grote hoogte een kop koffie te drinken met uitzicht over düsseldorf