Hohenzollernbrücke

Hohenzollernbrücke: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

1. Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

Ontmoet je gids in de historische oude binnenstad van Keulen en begin je wandeltocht langs enkele van de beroemdste hoogtepunten van de stad. Bewonder de torenhoge Dom van Keulen. Ontdek de oude mythen, legendes en bijbelse figuren die in de gotische gevel zijn verwerkt. Reis verder terug in de tijd en bezoek een Romeinse villa met een bewaard gebleven mozaïekvloer, een Romeins graf en delen van Romeinse paleisgebouwen. Als u door het Romeins-Germaans museum wandelt, ziet u gedetailleerde overblijfselen uit de Romeinse periode van Keulen. Loop over de top van de ondergrondse Keulen Philharmonic Hall, waar je een Holocaust-monument zult bezoeken. Ga vervolgens naar de Hohenzollern-brug om panorama's van de oude stad en het futuristische nieuwe havengebied te bewonderen. Een wandeling langs de Rijn leidt u vervolgens naar de grootste romaanse kerk van Keulen. Dwaal door oude steegjes naar de oudste marktplaatsen van de stad en naar het historische stadhuis. Beëindig je tour terug bij de Dom van Keulen en zijn sprookjesachtige fontein.

Keulen: begeleide fietstocht van 3 uur

2. Keulen: begeleide fietstocht van 3 uur

Fiets door de Keulse geschiedenis vanaf de Romeinse tijd door de middeleeuwen en tot de moderne tijd Hoor interessante anekdotes en fascinerende historische feiten over de oudste stad van Duitsland Onderweg hoor je spannende anekdotes en fascinerende historische feiten op je ontdekkingsreis door de oudste stad van Duitsland. Leer interessante feiten over Keulen en haar geschiedenis van jouw gids Begin bij de Eigelsteintor, het middeleeuwse symbool van de noordelijke oude stad en rij langs de Pruisische Fort X en over de Zoobrücke. Bekijk de Eigelsteintor, de noordelijke oude stad en het Rheinpark Rij naar het groene gedeelte van de stad, de rechteroever van het Rheinpark, dat in 2007 tot het mooiste park van Duitsland werd uitgeroepen. Vanaf het bruggenhoofd van de Hohenzollern-brug zie je de beroemde fotoscène met de kathedraal, de kraanhuizen en de vele kleine torens. Stop op de historische stalen brug om de liefdesluizen te zien voordat je naar de Filharmonische Zaal van Keulen, het Museum Ludwig en de wereldberoemde kathedraal gaat. Geniet van het uitzicht op de skyline van Keulen vanaf de Zoobrücke Ontdek de Hohenzollern Brug, de kathedraal, de Kölner Philharmonie en Museum Ludwig De architecturale hoogtepunten zijn de 3 kraanhuizen, het chocolademuseum, het Siebengebirgshaus en de Wurstbude. Maak een ontspannen rit noordwaarts langs de Rijn en bewonder de pittoreske oude stad voordat je terugkeert naar het beginpunt.

Keulen: rondleiding met e-scooter

3. Keulen: rondleiding met e-scooter

Zie de mooiste bezienswaardigheden van Keulen op een e-scooter met 3 wielen. Begin je rondleiding bij het Alter Messeturm bij de rand van de Rheinhallen in Deutz met uitzicht over de Rijn op de beroemde Dom van de stad. Je rijdt naar de Hohenzollern-brug - een van de herkenningspunten van de stad en de drukste treinbrug van Duitsland. Steek de brug over op weg naar het hoofdstation en zie prachtige uitzichten op het oude centrum en de Rijn-promenade. Dan kom je langs Heinrich-Böll-Platz met het mooie Ludwig-museum en de Filharmonie, en maak je een rondje om de indrukwekkende Dom van Keulen. Rijd door de smalle steegjes van het historische Gürzenich waar een hooimarkt is, en dan door naar het belangrijkste punt van het oude centrum, de Alter Markt, met het oudste gemeentehuis van Duitsland. Na een korte pauze bezoek je "Tünnes and Schäl", twee poppen-standbeelden, die zijn verweven met de cultuur en humor van de stad. Wrijf over hun neuzen voor een extra dosis geluk! Dan rijd je langs de romaneske Grote Sint-Martinuskerk, over een pad dat je langs de Rijn richting de haven Rheinauhafen brengt. Bezoek het Chocolademuseum en verken 3 high-tech bouwwerken op het schiereiland, de Kraanhuizen. Dan pauzeer je bij de beroemdste snackbar van Keulen, de "Wurstbraterei". Hier kun je, als je dat wil, genieten van een snack. Steek weer de Rijn over bij de "Severinsbrücke". Onder de dikke stalen kabels kun je genieten van fantastische panoramische uitzichten op het gehele oude centrum en natuurlijk de Dom van Keulen. Je keert terug naar het startpunt om je uitgebreide tocht af te sluiten.

Keulen: TimeRide GO! VR-wandeltocht

4. Keulen: TimeRide GO! VR-wandeltocht

Verken de hoogtepunten van Keulen, zoals de beroemde oude stad, de romantische Hohenzollern-brug en de iconische kathedraal van Keulen. Loop door de oude stad en leer alles over de rijke geschiedenis van Keulen vanuit je deskundige gids. Beleef belangrijke fasen van de meer dan 2000 jaar oude stadsgeschiedenis van Keulen van dichtbij door middel van virtual reality-scènes op zes verschillende locaties. Gebruik de virtual reality-bril en vergelijk het verleden met het heden. Krijg een glimp van de Romeinse grens, wees getuige van de metropool van de Middeleeuwen, bekijk de buitenpost van de Franse en Pruisische overheersing en kijk naar de verwoesting die is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Luister naar inzichtelijke verhalen uit die tijdsperioden die de ervaring nog verder verbeteren. Zodra je je virtual reality-bril afzet, zie je het schokkende contrast tussen nu en toen en merk je dat sommige gebouwen niet meer zichtbaar zijn, terwijl andere bijna onaangeroerd bleven.

Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

5. Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

Ontdek enkele van de meest relevante bezienswaardigheden van Keulen tijdens een privéwandeling door het stadscentrum. Dwaal langs de rivier de Rijn, staar naar de Dom van Keulen en steek de Hohenzollern-brug over terwijl je praat met een lokale gids. Begin de rondleiding voor de beroemde kathedraal van de stad en bewonder dit kenmerkende, historische bouwwerk dat aan de Rijn grenst. De kathedraal is het op een na hoogste gebouw van de stad en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Maak vervolgens van de gelegenheid gebruik om het Dionysus-mozaïek te zien, dat dateert van rond 220 na Christus en het middelpunt is van het Romeins-Germaans museum. Nadat je het mozaïek hebt bekeken, wandel je langs de Hohenzollern-brug, die uitkijkt over de Rijn, en maak je een paar foto's om deze gedenkwaardige ervaring vast te leggen. Vervolg vanaf de brug de tour in de oude binnenstad van Keulen en ervaar de unieke historische aantrekkingskracht. Geniet van de traditionele oude huizen en lokale brouwerijen, die direct aan de Rijn liggen. Als je door de smalle steegjes van de oude stad loopt, stop dan bij de Grote St. Martin-kerk bij de historische vismarkt van de stad. Bekijk het kenmerkende ontwerp van de kerk dat door de jaren heen de skyline van de oude binnenstad heeft gevormd. Ga vervolgens langs de Willi Ostermann-fontein en stop dan bij het historische stadhuis van Keulen, beroemd om zijn renaissancegevel. Bezoek daarna de grootste winkelstraat van de stad, Hohe Street, waar alles te vinden is, van elektronica tot kleding en schoenen. Sluit de wandeltocht af door te stoppen bij de Heinzelmännchen-fontein, een monument gewijd aan een lokale mythe over kleine mensen die de hele nacht doorwerkten, zodat de inwoners van Keulen het overdag rustig aan konden doen.

Keulen: begeleide wandeling met fakkels

6. Keulen: begeleide wandeling met fakkels

Ontdek verborgen details en dromerige plekken in de kathedraalstad tijdens deze nachtelijke tour met fakkels. Onder begeleiding van je gids verken je de stad en haar geschiedenis terwijl je de speciale sfeer van Keulen opsnuift. Luister naar verhalen en mythische verhalen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad in 2000. Van de oude Romeinse stad tot de middeleeuwen, het keizerlijke tijdperk, wereldoorlogen en tot de moderne stad van vandaag. De mix van humor van je gids en diepgaande kennis van deze plek zal helpen om deze tour zowel boeiend als informatief te maken terwijl je enkele van de belangrijkste attracties van de stad bezoekt. De tour zal de volgende bezienswaardigheden bezoeken: Alter Markt Romeinse noordelijke poort Heumarkt Hohenzollernbrug Romeins-Germaans museum Roncalliplatz Heinzelmännchenbrunnen Oude stad Dom van Keulen Willi Ostermann Brunnen Stadhuis van Keulen

Keulen: 11-City-Highlights Scavenger Hunt

7. Keulen: 11-City-Highlights Scavenger Hunt

Een moderne stadsrally wacht op je, waarin je lastige puzzels zult aanpakken terwijl je interessante informatie ontdekt. Vanaf de allereerste taak word je al ondergedompeld in een wereld vol verborgen aanwijzingen en mysterieuze hints. Je zult actief met elkaar communiceren en dichter bij elkaar komen terwijl je je collega's verrijkt met je kennis. Jij bepaalt wanneer je je avontuur begint en eindigt, volledig onafhankelijk van reisgidsen en groepen. Om deel te nemen hebt u alleen een smartphone met een actieve internetverbinding nodig. Nadat je je voucher voor deze stadsquest op de startpagina hebt ingewisseld, sturen je gidsen je onmiddellijk een startlink via e-mail. Vanaf daar kunt u de speurtocht beginnen door de link via uw smartphone te openen. Je volgt de route die je van de ene naar de andere showplace voert, waarbij je slimme vragen beantwoordt en lastige puzzels oplost. Tijdens deze tour bezoekt u bezienswaardigheden zoals de Dom van Keulen, de Hohenzollern-brug, het Romeins-Germaans museum, het Stadhuisplein, het Geurenmuseum en andere Keulen-attracties. Als u problemen hebt met het oplossen van een taak, kunt u het systeem gebruiken om meerdere aanwijzingen te krijgen en zelfs het juiste antwoord weer te geven. Natuurlijk bent u vrij om internet te gebruiken als bron van kennis. Aan het einde van elke taak ontvang je spannende informatie en onderhoudende verhalen over het relevante zicht.

Keulen: wandeltocht met filmthema over de rivier de Rijn

8. Keulen: wandeltocht met filmthema over de rivier de Rijn

Verken de iconische rivier de Rijn in het hart van Keulen tijdens deze stadswandeling. Hoor alles over de films die daar zijn opgenomen vanuit je gids en bewonder panoramische uitzichten vanaf de bruggen van de stad. Ontdek verhalen over de brug die werd geblokkeerd door tanks om te filmen. Bekijk de locatie waar een met een Oscar bekroonde film is opgenomen en vind de plek waar enkele van de oudste filmopnamen zijn gemaakt. Geniet van informatieve vertelling door je gids die de filmlens zal gebruiken om de stad en zijn rivier te begrijpen. Als het slecht weer is, warm je dan op en blijf droog in enkele van de charmante cafés langs de route. Maak je ervaring compleet door een lijst te krijgen van de films waarnaar tijdens de tour wordt verwezen, inclusief links naar hun trailers.

Keulen: geleide wandeling oost naar west en KölnTriangle

9. Keulen: geleide wandeling oost naar west en KölnTriangle

Zie prachtige uitzichten op de rivier de Rijn vanaf het observatiedek op het dak van het KölnTriangle-gebouw. Neem de supersnelle lift naar de bovenste verdieping en je kijkt uit over de daken van Keulen, en ziet de torenspitsen van de Dom van Keulen van bovenaf. Dan steek je de rivier over naar de westoever via de Hohenzollern-brug. Kijk naar de duizenden liefdes-slotjes die romantische bezoekers hebben achtergelaten. Luister naar interessante feiten over de Dom en de lange periode waarin deze werd gebouwd, van de 13e tot de 15e eeuw, en de uiteindelijke voltooiing volgens het originele ontwerp, in 1880. Reis terug in de tijd en verken de Romeinse geschiedenis van de stad. Je hoort interessante anekdotes en verhalen die het ware karakter van de inwoners onthullen.   

Keulen: begeleide e-bike Riviera Tour langs de Rijn

10. Keulen: begeleide e-bike Riviera Tour langs de Rijn

Geniet van "la kölsche Vita" tijdens een ontspannende e-bike-tour langs de fietspaden langs de oevers van de Rijn. Ontdek de minder drukke, meer groene gebieden rond Keulen met een gids. Voel de koele bries terwijl je een minder bekende, volledig rustige kant van het gebied verkent. Laat het bruisende stadscentrum achter je en begeef je naar het zuiden richting lokale recreatiegebieden, kleine stranden en cafés en restaurants aan de rivier. Steek de Rijn over met een van de kleinste veerboten van de stad naar het middeleeuwse Zündorf, een klein pittoresk voormalig vissersdorpje. Ontspan met een koud Kölsch biertje, een kopje koffie of een lekker ijsje. Fiets terug op de oostelijke oever van de Rijn en geniet van een prachtig uitzicht op de skyline van Keulen terwijl je terugkeert naar het stadscentrum. Op de weg naar het zuiden en terug kunt u ook spannende anekdotes en fascinerende historische feiten verwachten over de groene omgeving van Keulen, en zijn geschiedenis en tradities. Ontdek het beste van de Keulse Rivièra tijdens een tour die is ontworpen om te ontspannen en verrijken.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Hohenzollernbrücke

Wil je alle activiteiten in Hohenzollernbrücke ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hohenzollernbrücke

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.154 beoordelingen

Ik kan deze tour aanbevelen aan iedereen die Keulen wil bezoeken. De punten die echt de moeite waard zijn, worden benaderd. Je kunt prachtige foto's maken. Waar voor je geld is echt gegeven. Onze gids was Addie en hij kan veel vertellen over de geschiedenis van Keulen. Hij beantwoordde vragen heel goed en had altijd een grapje klaar, zoals je de mensen van Keulen kent :-)

Fijne rondleiding met goede fietsen, veel aandacht voor de historie van Keulen. Top gids (Peter) die de mooie en interessante plekken kent.

Super leuke dag gehad, zeer de moeite waard. Complimenten aan onze gids Rainer!!

Mooie, leuke fietstour door Keulen. Gids wist veel te vertellen.

We hadden een privé toer. Rustig, veilig en informatief.