Ik vergezel je tijdens het bezoek aan de Hoi An-markt, waar je de exotische groenten en fruit van Vietnam ontdekt die in onze smakelijke keuken worden gebruikt.
We zullen de talrijke culinaire en medicinale toepassingen van kruiden en planten bespreken. Je krijgt ook de geweldige kans om lokaal fruit en snacks te proeven.
Daarna gaan we met de boot aan boord (reis van ongeveer 35 minuten) om ons bij mijn authentieke familiedorp op een klein eiland in de rivier van Hoi An te voegen.
Bij aankomst wordt u een vers en heerlijk vruchtensap geserveerd, een typisch Vietnamese drank op basis van fruit. Terwijl je geniet van je uitnodigende drankje, leer je over het prachtige Vietnamese plattelandsleven en ontmoet je oma.
Vanaf hier gaan we naar het huis van mijn familie, waar je je verfijnde kookles begint. Leer hoe het rijstpapier, gebruikt in de sappige en populaire gebakken loempia, wordt bereid en leer hoe u verschillende typische gerechten uit deze prachtige regio kunt bereiden:
Banh Xeo (kleine rijstmeelpannenkoekjes) een specialiteit van Hoi An.
Gegrilde, gemarineerde varkensbrochettes met een speciale saus.
groene papaya salade
Vis wordt bereid volgens een lokaal recept.
* Vegetarisch menu op aanvraag: Banh Xeo, gegrilde aubergine, groene papajasalade, champignons en tofu.
Als deze smaakvolle maaltijd eenmaal is bereid, gaan we genieten van de maaltijd in de tuin van mijn grootmoeder. Je krijgt ook pompoensoep en een dessert "Xí Mà" (zwarte sesampudding).
Daarna keren we per boot terug naar Hoi An.
Tijdens de rondleiding zullen de gasten geluk hebben en verbaasd zijn om te ontdekken
● Leer over exotische lokale producten, fruit, groenten en kruiden,... die je op de Vietnamese markten kunt vinden.
● Ontdek het werk met een demonstratie van de oude gereedschappen die werden gebruikt om de rijst te verwerken.
● Maak je eigen rijstpapier op traditionele wijze.
● Leer hoe je 4 unieke gerechten bereidt. (Vegetarisch menu op aanvraag)
● Ontmoet de vrijgevige plattelandsbewoners en leer meer over het lokale leven