Datums kiezen

Holy Cross Monastery

Holy Cross Monastery: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

1. Vanuit Paphos: Dagtocht naar Cyprus

Ervaar de charme en schoonheid van het platteland van Cyprus tijdens deze spannende rondreis. Onze reis begint met een bezoek aan Petra tou Romiou, ook wel bekend als de mythische geboorteplaats van Aphrodite. Maak de perfecte foto van deze intrigerende geologische formatie, waar gigantische rotsen een van de mooiste kustlijnen van het eiland ontmoeten. Dompel jezelf onder in het mystieke aura dat deze legendarische plek omringt. Vervolgens gaan we verder naar Kourion, een buitengewone archeologische vindplaats die je versteld zal doen staan. Deze klassieke Grieks-Romeinse site heeft een halvemaanvorm van zitplaatsen die uitkijken op de zee, wat een werkelijk schilderachtige omgeving creëert. Verken de overblijfselen van oude structuren en stel je het bruisende leven voor dat ooit op deze opmerkelijke plek floreerde. We vervolgen onze reis naar het betoverende Kolossi kasteel. Dit middeleeuwse fort is versierd met bloeiende planten en heeft een prachtige binnenplaats. Stap terug in de tijd als je het kasteelterrein verkent en je het leven voorstelt van degenen die hier ooit woonden. Onze volgende stop is het schilderachtige bergdorp Omodos, waar een wandeling met gids door het dorp op je wacht. Geniet van de charmante sfeer terwijl je door de smalle straatjes dwaalt en verborgen hoekjes ontdekt. Je krijgt vrije tijd om van een heerlijke lunch te genieten en je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Voordat we terugkeren naar de resorts maken we een stop bij een lokale wijngaard, waar je de gelegenheid krijgt om traditionele Cypriotische wijn te proeven. Geniet van de smaken en aroma's van deze geliefde lokale drank en krijg inzicht in de wijntradities van Cyprus. Deze tour biedt een perfecte mix van geschiedenis, prachtige landschappen en authentieke Cypriotische ervaringen. Mis de kans niet om de landelijke juweeltjes van dit prachtige eiland te ontdekken en herinneringen voor het leven te creëren.

Vanuit Limassol: Troodos & Kykkos Klooster Tour

2. Vanuit Limassol: Troodos & Kykkos Klooster Tour

De reis naar het Troodosgebergte is spectaculair. Je komt langs kleine dorpjes en bereidt je voor op een werkelijk spectaculaire reis door het adembenemende Troodosgebergte. Onderweg kom je langs charmante kleine dorpjes, die je een blik gunnen op de traditionele Cypriotische manier van leven. Geniet van het idyllische landschap terwijl je op weg bent naar een lokaal dorp, waar je de gelegenheid hebt om te genieten van een koffiepauze (let op: de kosten van de koffie zijn niet inbegrepen). Als we verder klimmen in het met dennenbomen bedekte Troodosgebergte bereiken we het beroemde Kykkosklooster. Deze prachtige religieuze plek heeft een immense culturele en historische betekenis in Cyprus. Bewonder de ingewikkelde architectuur en dompel je onder in de rustige sfeer die het klooster omringt. Vervolgens gaan we naar het betoverende Omodos Village, waar een wandeling met gids door het dorp wacht. Bereid je voor op de traditionele charme en schoonheid van dit dorp terwijl je de kronkelende straatjes verkent. Onze reis leidt ons naar het klooster van het Heilige Kruis, een andere prachtige plek met een rijke geschiedenis. Ontdek de verhalen en legendes die deze heilige plek hebben gevormd terwijl onze deskundige gids je meeneemt op een reis door de tijd. De hele dag door zal onze gids je verblijden met fascinerende verhalen en de rijke geschiedenis van Cyprus stukje bij beetje ontrafelen. Dompel jezelf onder in de cultuur, tradities en het erfgoed van dit prachtige eiland en duik in het verleden. Deze reis naar het Troodosgebergte belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol adembenemende landschappen, boeiende verhalen en waardering voor de schoonheid en geschiedenis van Cyprus. Mis de kans niet om deel uit te maken van dit opmerkelijke avontuur.

Paphos: De authentieke nacht van Cyprus

3. Paphos: De authentieke nacht van Cyprus

Beleef een onvergetelijke avond in het prachtig gerestaureerde Metochi-klooster in het dorp Polemi, waar een heerlijke mix van verrukkelijke gerechten, muziek en traditionele Cypriotische dans op je wacht. Deze excursie belooft een echte onderdompeling in de Cypriotische cultuur en geeft je de kans om je te mengen onder de lokale bevolking en echt de hartslag van hun levendige tradities te voelen. Je reis begint met een korte rit naar Polemi Village, waar je kunt genieten van een uniek Cypriotisch diner. Het evenement bestaat uit een gevarieerd aanbod van authentieke Cypriotische gerechten, zorgvuldig bereid door de bekwame vrouwen van het dorp, volgens dezelfde recepten die al generaties lang worden doorgegeven. De nadruk ligt op het gebruik van pure ingrediënten, zodat je de traditionele Cypriotische gerechten proeft die de essentie van zelfgekookte maaltijden weerspiegelen. Terwijl je geniet van de culinaire hoogstandjes, kun je je maaltijd aanvullen met lokale wijnen die een speciaal tintje geven aan de ervaring. Gedurende de avond ben je getuige van de plaatselijke bevolking die het vakmanschap demonstreert achter het maken van Cypriotische lekkernijen, de productie van wijn en de creatie van hagiografie, waardoor je inzicht krijgt in het rijke culturele erfgoed van de regio. De festiviteiten breiden zich buiten uit, waar de ritmische beats van de Cypriotische muziek je uitnodigen om samen met de plaatselijke bevolking een pittige dans te doen op het terras. Deze betoverende avond belooft een authentieke en meeslepende reis naar het hart van de Cypriotische tradities - een ervaring die je niet mag missen. Laat je gaan, geniet van het moment en geniet van de vrolijke sfeer die wordt gecreëerd door de warmte van de mensen en de charme van deze historische locatie.

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Holy Cross Monastery

Wil je alle activiteiten in Holy Cross Monastery bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.