Wat je niet wil missen in Hondarribia

Vanuit San Sebastian: Tour Hondarribia, San Pedro en San Juan

1. Vanuit San Sebastian: Tour Hondarribia, San Pedro en San Juan

Bezoek enkele van de mooiste en charmantste kustplaatsen aan de Baskische kust vanuit San Sebastian. Ga naar Hondarribia, San Juan en San Pedro, geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de berg Jaizkibel en ontdek de baai van Pasaia op deze tocht. Vertrek uit San Sebastian en stop eerst in Hondarribia, een middeleeuws stadje waar de soberheid van de oude stad contrasteert met de vreugde die de visserswijk voelde. Ga vervolgens naar de berg Jaizkibel voor een panoramisch uitzicht over de omgeving. Zie de Bidasoa-rivier die Frankrijk en Spanje scheidt. Ga ten slotte naar de baai van Pasaia, met San Juan aan de ene kant en San Pedro aan de andere kant. Geniet van de tijd om deze dorpen te verkennen voordat je terugkeert naar San Sebastian.

"Kantauri 3 baaien" 2 landen, San Sebastian-Pasaia-Hendaia

2. "Kantauri 3 baaien" 2 landen, San Sebastian-Pasaia-Hendaia

Een onvergetelijke zeildag waarbij u dankzij onze complete en unieke ervaring de prachtige oostkust van Gipuzkoa vanaf de zee ontdekt. Toeristische route van 4 uur en een half in de Brai, Unieke motorboot in het gebied, met een capaciteit voor 12 passagiers, zeer comfortabel en toegankelijk. Tijdens de route stellen we ons Brai-audioverhaal tot uw beschikking, een gepersonaliseerd kaartsysteem dat u kunt activeren door de QR-code te scannen, om meer te weten te komen over de geschiedenis, anekdotes, geheimen en mythologie van de enclaves die we zullen bezoeken. Vergeet je mobiele telefoons en koptelefoon niet. We vertrekken vanuit de haven van San Sebastian, varend in oostelijke richting…. We zullen de berg Urgull en de monding van de Uremia-rivier omzeilen en de Santa Catalina-brug en het zurridla-strand zien. Vervolgens bezoeken we de maagdelijke en imposante kliffen van de Ulia-berg, waar we naast de rotsachtige baaien verschillende zeevogels kunnen spotten die in het gebied nestelen... De oostelijke Flysch. We gaan verder richting de spectaculaire baai van Pasaia... waar de vuurtoren van La Plata de toegang tot zijn majestueuze fjord en het pittoreske vissersdorp zal aankondigen, na het bezoek gaan we richting de prachtige Hondarribia en de Txingudi-baai... maar ondertussen zullen we bezoek de indrukwekkende kliffen van Jaizkibel, de plaats waar talloze overblijfselen uit het verleden zich ophopen. Voordat we bij de Txingudi-baai aankomen, zal de bemanning je een kleine "snack" serveren en gedurende die tijd zullen we de Bidasoa-rivier bevaren tot aan de baai, we bereiken Frankrijk en maken een pauze voor een kopje koffie in de haven van Hendaia. Vanaf de baai varen we naar het strand van Ondarraitz tot aan de mooie tweeling en het kasteel van Lábbadie, waar we beginnen terug te keren naar San Sebastian voor de lunch. Om onze indrukwekkende Kantauri 3bays-tour te beëindigen, gaan we de beroemde baai van "la Concha" binnen, waar we de stranden en het eiland "SantaClara" zullen bezoeken, en terwijl je een duik durft te nemen, zal onze bemanning een voortreffelijke catering bereiden, bestaande uit aardappelomelet, groentesalade, gildas, kaas, met noten, kweepeerrozijnen en breekspiesen opgejaagd met een exquise Txakoli!! alle typische producten uit de streek. En aangezien we niet willen dat je je ervaring bij ons vergeet... zal de bemanning je vooraf voorzien, met een mooi cadeau-souvenir!!!!

Van Hendaye: tapastour in Hondarribia (met eten en drinken)

3. Van Hendaye: tapastour in Hondarribia (met eten en drinken)

Wat te verwachten tijdens het bezoek "Tapas Tour in Hondarribia: Een culinaire reis door Tapas": - Grensoverschrijdend avontuur: de tour begint in Hendaye, aan de Franse kant, waar we aan een spannend avontuur beginnen. We gaan aan boord van een boot en steken de magnifieke Bidasoa-rivier over, de grens over om aan te komen in Hondarribia, aan de Spaanse kant. - Tapas Extravaganza: zodra we in Hondarribia aankomen, begint het tapasavontuur! Maak je klaar om de drukke straten te verkennen en de wereldberoemde tapas te ontdekken. Van traditionele pintxos tot unieke Baskische smaken, elke hap zal je smaakpapillen prikkelen en je inzicht geven in het rijke culinaire erfgoed van de regio. - Betoverende uitzichten: nadat we ons tegoed hebben gedaan aan een heerlijke verscheidenheid aan tapas, gaan we verder naar het beroemde Parador-paleis. Dit versterkte kasteel uit de 10e eeuw, genesteld op een heuvel, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over Hondarribia en omgeving. Geniet van het adembenemende landschap onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk dessert. - Onvergetelijke herinneringen: tijdens de tour proeft u niet alleen de beste tapas, maar dompelt u zich ook onder in de levendige Baskische cultuur. Verwacht blijvende herinneringen te creëren, interactie te hebben met vriendelijke lokale bewoners en een beter begrip te krijgen van de culinaire tradities van de regio. - Terugkeer: aan het einde van het bezoek keren we terug naar de haven en gaan aan boord van de boot om terug te keren naar Hendaye. Als u echter uw verblijf in Hondarribia wilt verlengen, heeft u de mogelijkheid om de stad verder te verkennen, te winkelen of de unieke ambiance op te snuiven. Boten zijn de hele middag beschikbaar.

Vanuit Bilbao: dagtocht naar San Sebastian en Biarritz

4. Vanuit Bilbao: dagtocht naar San Sebastian en Biarritz

Geniet van de beroemde stranden van Biarritz, slenter door de smalle straatjes van Saint-Jean-de-Luz en bewonder de architectonische schoonheid van San Sebastian tijdens deze dagtocht vanuit Bilbao. Rijd door het prachtige natuurlijke landschap langs de snelweg naar het oosten. Met de toepasselijke naam 'koningsstrand' was dit een trekpleister voor beroemden en adel, zoals Napoleon III, Gary Cooper en Frank Sinatra en ook vandaag de dag is het nog een belangrijke toeristenbestemming. Wandel door de oude haven, langs de Maagd op de rots en door de schilderachtige straten van dit dorp aan zee. Vervolgens ga je via panoramische kustwegen naar het sfeervolle, kleine dorp Saint-Jean-de-Luz, aan de Frans-Baskische kust. Het huis van Louis XIV, de kerk van Johannes de Doper en de leuke, smalle steegjes zijn de mooiste bezienswaardigheden. Het laatste deel van de tocht leidt naar de mooiste stad van Baskenland: San Sebastian. Geniet hier van een wandeling met gids door de oude historische wijk waar je wat vrije tijd hebt om te gaan lunchen. In de middag maak je een sightseeing-tour waarbij je het prachtige uitzicht op de berg Igeldo ontdekt en vervolgens weer terugkeert naar Bilbao.

Vanuit Bilbao: minibustour San Sebastian en Hondarribia

5. Vanuit Bilbao: minibustour San Sebastian en Hondarribia

Deze tour is ontworpen voor een grotere groep van maximaal 22 personen. De eerste stop wordt gemaakt in het middeleeuwse stadje Hondarribia, beroemd om zijn muren die tot de 16e eeuw bij vele gelegenheden de grens met Frankrijk verdedigden. De buurt beschermd door de muren heeft nog steeds zijn middeleeuwse geest behouden. Daarna gaan we naar het statige San Sebastián, waar we langs de majestueuze baai van La Concha wandelen en genieten van de elegante gebouwen zoals het stadhuis en de Buen Pastor-kathedraal voordat we de bruisende oude binnenstad betreden vol met restaurants die beroemd zijn om hun pintxos. De tour is tweetalig (Engels en Spaans), dus onze gids spreekt beide talen tegelijk.

Vanuit San Sebastian: dagtrip naar Biarritz en Franse Baskische kust

6. Vanuit San Sebastian: dagtrip naar Biarritz en Franse Baskische kust

Ervaar het beste van het Franse deel van de Baskische kust tijdens deze dagtrip vanuit San Sebastián. Verken Saint Jean de Luz, Biarritz, Hondarribia en Guethary. Ontdek schilderachtige vissersdorpjes, een keuken met een Michelinster en adembenemende uitzichten. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar de stad Biarritz. Leer hier over de geschiedenis van de stad als surfmekka en geniet van een wandeling langs de boulevard. Kom langs op de markt van Les Halles om het beste van de Franse keuken te proeven, waaronder de kazen, de charcuterie en de bakkerijen en patisserieën. Ga verder naar Guethary en ontdek waarom Madonna zo gefascineerd was door het charmante en vredige dorp aan zee. Ga vervolgens naar de geboorteplaats van de macaron, de patisserie Maison Adam in Saint Jean de Luz, en leer meer over de piratengeschiedenis van de stad. Reis langs de Route de la Corniche om Hondarribia te bereiken, een stad in de voorhoede van de wereldkeuken. Stop voor de lunch en kies uit pintxos of dineren met een Michelin-ster. Geniet op de terugweg van het uitzicht op de Baskische kust en de berg Jaizkibel.

Van San Sebastian: Tour met smaken van Frans Baskenland

7. Van San Sebastian: Tour met smaken van Frans Baskenland

Ga op een begeleid gastronomisch avontuur langs de Franse Baskische kust van Iparralde, een van de meest pittoreske regio's aan de Atlantische kust. Verken de badplaatsen Biarritz, Saint Jean de Luz en Guethary en proef de lokale specialiteiten. Ontmoet je gids in de ochtend en maak kennis met de geschiedenis van het gebied. Geniet van een spectaculaire rit langs de Corniche Basque naar Saint Jean de Luz. Begin je culinaire reis met een bezoek aan de lokale ‘affineur’, een expert die kaas ontvangt van producenten en deze in hun winkel bewaart totdat deze eetklaar is. Proef een selectie van door affineur gefokte kazen. Nip Franse Baskische wijn uit Irulegui. Maak vervolgens een wandeling door de straten van de stad en luister naar de spannende verhalen van lokale piraten, zeerovers, matrozen en vissers. Geniet van vrije tijd om de 13e-eeuwse kerk van St. Johannes de Doper te bezoeken met zijn opmerkelijke rompvormige gewelf met houten panelen. Als je lokale foie gras wilt proberen, ga dan naar een boerderijwinkel vol met deze Franse delicatesse. Om je reis naar Saint Juan de Luz compleet te maken, bezoek je de patisserie waar macarons voor het eerst werden gemaakt in 1660. Koop deze lekkernijen en ga naar het surf- en eetparadijs van Biarritz. Nadat je een glimp hebt opgevangen van de vuurtoren van Biarritz, ga je verder naar de wijk Les Halles en de levendige voedselmarkt. Bezoek de meest geliefde bar van de markt waar de lokale bevolking stopt voor een aperitief met zeevruchten tijdens het winkelen. Verken het gebied als een local door oesters, garnalen en slakken uit Arcachon te proberen. Combineer uw maaltijd met een glas goede witte wijn uit Bordeaux. Ontdek vervolgens de truffelhemel, een bar die gespecialiseerd is in charcuterie met truffelsmaak en gastronomische producten uit de regio. Maak vervolgens wat ruimte voor pintxos. Ga vanuit Biarritz terug naar de andere kant en verken het pittoreske vissersdorpje Hondarribia. Proef enkele van de beste pintxos in een bekroond restaurant. Leer meer over de moderne Baskische keuken en bespreek de verschillen tussen Frans Baskisch en Spaans Baskisch eten. Keer aan het eind van de dag terug naar San Sebastian met een volle buik en veel herinneringen.

Van San Sebastián: Baskisch-Franse kustlijn privérondleiding

8. Van San Sebastián: Baskisch-Franse kustlijn privérondleiding

Reis langs de Baskische Franse kustlijn en huppel van stad naar stad en stop voor de hoogtepunten van elke gemeente. Besteed tijd aan het verkennen van elk uniek kenmerk van schoonheid dat elke township onderscheidt van de volgende. Bezoek de stad die de inspiratie vormde voor de geschriften voor Victor Hugo, in Pasajes San Juan. Bezoek de beroemde stad Biarritz, bekend als de parel van de kust. Deze tour zorgt ervoor dat je onderweg langs de hoogtepunten van Saint Jean de Luz en Hendaya reist vanwege hun Frans-Baskische kwaliteiten. Vind de door Baskenland beïnvloede nederzettingen als een unieke draai aan de Fransen. Beleef een keerpunt in de tijd, in Hondarribia, een Spaans gebied dat bekend staat om de best bewaarde middeleeuwse architectuur. Bezoek ook de 16e-eeuwse attributen die goed bewaard zijn gebleven als een schilderachtig gezicht om te zien. Bekijk vanaf de Jaizibel-berg de beste bezienswaardigheden van de regio. Kijkend naar zowel het Spaanse platteland in de ene richting, het Franse platteland in de ene richting en de op een na grootste baai ter wereld die uitkomt op de prachtige Atlantische Zee in de volgende richting.

Van San Sebastian: Hondarribia Sightseeing en Pintxos

9. Van San Sebastian: Hondarribia Sightseeing en Pintxos

Laat je ophalen in San Sebastian en rijd over een van de mooiste wegen langs de Baskische kust. Onderweg legt je gids de geschiedenis van het gebied uit en wat je tijdens de hele ervaring kunt verwachten. Uw eerste stop is de vissershaven van Hondarribia, waar u hoort over de geschiedenis van lokale zeelieden, piraten en ontdekkingsreizigers. Dompel jezelf onder in enkele van de oudste visserstradities en ontdek enkele van de favoriete visdelicatessen in de regio. Ga naar het historische deel van deze versterkte stad met zijn smalle straatjes, bloemrijke balkons en middeleeuwse charme. Kom meer te weten over de hacheros - mannen met bijzondere hoeden van schapenwol - en ontdek een verborgen collectie wandtapijten van Rubens in het kasteel van keizer Karel V. Bezoek een bar die populair is bij de lokale bevolking. Je zult ook wat pintxos proberen die zijn uitgevonden in Hondarribia. Vervolg uw weg naar het vissersdorpje dat bekend staat als de jachthaven om pintxos te proeven in nog twee etablissementen. Je gids geeft je ook praktische tips over hoe je van pintxos kunt genieten zoals de lokale bevolking dat doet. Bij elk gerecht hoort een regionaal drankje wijn, bier of appelcider. Na de pintxos krijg je de kans om een verrassingsdessert te proberen dat geliefd is bij de lokale bevolking. Aan het einde van deze heerlijke ervaring wordt u teruggebracht naar San Sebastian.

Bilbao en Baskenland begeleide 7-daagse tour vanuit Bilbao

10. Bilbao en Baskenland begeleide 7-daagse tour vanuit Bilbao

Verken Baskenland tijdens een reis van een week naar de bezienswaardigheden van historisch en cultureel belang tijdens een reis met 4-sterrenaccommodatie. Met Bilbao als uitvalsbasis kunt u genieten van excursies van een halve of hele dag naar omliggende steden en dorpen. Reis langs de kust om vissersdorpjes, oude havens en pittoreske stranden te zien. Breng tijd landinwaarts door met het bezoeken van bergen, wijnmakerijen en afgelegen dorpen. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Bilbao Na aankomst in Bilbao, transfer naar uw hotel. Ontvang uw dossier met informatie over Baskenland en het programma. Afhankelijk van uw aankomsttijd, is er vrije tijd om zelf te verkennen. Verblijf in het hotel in Bilbao. Dag 2: Urdaibai – Bermeo – Gernika - Bilbao Ontbijt. Vertrek naar de kust voor een excursie van een halve dag langs de rechteroever van de rivier en langs de industriesteden Barakaldo, Sestao en Portugalete. Reis langs de beroemde Transporter-brug van Biskaje, door het imposante kasteel van Butron en naar de hermitage van San Juan de Gaztelugatxe. Bezoek Mungia, het vissersdorp Bermeo, Mundaka en het Urdaibai Biosphere-reservaat, en Gernika. Keer terug naar Bilbao en vrije tijd voor de lunch (je gids zal je de beste opties aanbevelen). Later een wandeling door Bilbao, een bezoek aan de oude wijk en de belangrijkste pleinen, kerken en meer. Overnachting in het hotel. Dag 3: Biarritz – San Sebastian Ontbijt. Reis naar Biarritz en bezoek de oude haven, de Maagd op de Rots en het Strand der Koningen. Ga verder langs de kust naar Saint Jean De Luz en stop dan in Hondarribia, waar je wat vrije tijd hebt om te lunchen (je gids zal de gokopties aanbevelen). In de middag arriveert u in San Sebastian voor een panoramische rondleiding door de bergen en de historische wijk van de stad, gevolgd door vrije tijd. Keer dan terug naar Bilbao en accommodatie. Dag 4: Vitoria – Rioja Ontbijt. Reis naar Vitoria voor een rondleiding door de stad en de best bewaarde oude binnenstad van Baskenland. Volg daarna de route richting het wijngebied, langs Labastida, om aan te komen in het middeleeuwse dorp Laguardia. Geniet van een wandeltocht en een bezoek aan een traditionele Rioja-wijnmakerij. Halverwege de middag keert u via Elciego terug naar Bilbao, waar u het magnifieke architectonische werk van Frank Gehry in de Marques de Riscal Winery zult zien. Accommodatie in Bilbao. Dag 5: Heiligdom van Loyola – Getaria – Zarautz – San Sebastian Ontbijt. Ga naar het heiligdom van Loyola en bezoek vervolgens Getaria, een charmant vissersdorpje en de geboorteplaats van Juan Sebastian Elcano. Zie Zarautz, de thuisbasis van het langste strand van Baskenland. Ga dan naar San Sebastian voor een stadstour, gevolgd door een wandeltocht door het historische centrum, voordat je 's middags terugkeert naar Bilbao. Dag 6: Elorrio – Oñati – Heiligdom van Arantzazu Ontbijt. Breng de dag door met het verkennen van het traditionele Baskenland. Ga richting Durango, gelegen nabij Gorbea Natural Parka en Urkiola Natural Park. Stop in Elorrio, een gebied dat wordt gekenmerkt door de overvloed en slankheid van zijn paleizen en landhuizen van steen en gebeeldhouwd metselwerk. Ga verder naar Oñati, de thuisbasis van de oudste universiteit van Baskenland. Rijd een weg tussen de kliffen door om het heiligdom van Arantzazu te bereiken, waar u het terrein kunt verkennen en van het uitzicht kunt genieten, voordat u 's middags terugkeert naar Bilbao. Dag 7: Bilbao Ontbijt. Geniet van vrije tijd in de stad tot het tijd is om naar de luchthaven, het treinstation of het busstation te gaan.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Hondarribia

10 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Hondarribia

Meer zien

Andere activiteiten in Hondarribia

Wil je alle activiteiten in Hondarribia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hondarribia

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 126 beoordelingen

Het was een geweldige wandeling. Ik zou twee haltes hebben vermeden: die in de Spaanse stad waar we lunchten en de laatste op het uitkijkpunt. Meer tijd in Biarritz zou perfect zijn geweest?

Zeer lonende ervaring. Informatie verstrekt door de gids Stefan vrij compleet en duidelijk. De beschikbare tijd voor de lunch is enigszins beperkt. Handig vervoer.

Geweldige ervaring! Ik zou liever slechts drie plaatsen bezoeken, Biarritz, St. Jean de Luz en San Sebastián en meer uitgeven in deze drie prachtige steden.

Tour om een momentopname van het gebied te krijgen. Het is kort maar geeft je een idee van elke plaats

Zeer goede rondleiding, de gids Stefan erg aardig en met veel kennis!