Kies data

Hongaarse Staatsopera

Hongaarse Staatsopera: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: 1,5 uur durende sightseeingtocht per Segway

1. Boedapest: 1,5 uur durende sightseeingtocht per Segway

Je Segway-tour van 1.5 uur door het centrum begint met een trainingssessie. Je ervaren gids helpt je wennen aan de Segway en hoe je deze bestuurt. Zodra je het in de vingers hebt, ga je op verkenningstocht door het centrum, het historische district van de stad. Zie bezienswaardigheden als het Hongaarse parlementsgebouw, de Sint-Stefanusbasiliek, het Vrijheidsplein, de Hongaarse Opera, het gedenkteken Schoenen op de Donaukade, het 'Central Park' van het centrum van Boedapest - het Erzébet-plein, en de Kettingbrug. Glijd langs de waterkant, vermaak je, en geniet van je snelle Segway; pauzeer voor indrukwekkende uitzichten op de burcht van Boeda en het Vissersbastion, en de Kettingbrug. De tour is privé, zodat de ervaring intiem blijft terwijl je langs elke historische locatie glijdt, en luistert naar vermakelijke anekdotes en feiten over de geschiedenis van Boedapest. Je gids zorgt voor voldoende fotogelegenheden, met veel pazues bij de meest Insta-waardige plekken, en ze vertellen je de meest interessante verhalen over Boedapest; zelfs Boedapest-experts zullen veel leren.

Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

2. Boedapest: feestelijke en Joodse wijk zelfgeleide wandeltocht

Ontdek in je eigen tempo de oude Joodse wijk van Boedapest, tegenwoordig bekend als de feestelijke maar ook culturele en artistieke wijk van de stad! Het enige dat je nodig hebt om 1 uur te verkennen? Uw smartphone! De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden, ver weg van groepen toeristen... Tijdens deze audio-rondleiding van 1u30 begin je je wandeling op de elegante Andrassy Avenue. Ook wel de "Champs Élysées" van Boedapest genoemd, staat het sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek vervolgens de communistische periode van Boedapest door langs het House of Terror te lopen. Je vervolgt je weg langs Andrassy Avenue waar veel must-see plekken, verhalen en anekdotes op je wachten. Je passeert het eerste warenhuis van Boedapest, bewondert het prachtige City Opera House en loopt langs de Hollywood Boulevard van Boedapest. Vervolg uw reis door de Joodse wijk van Boedapest binnen te gaan om de grootste synagoge van Europa te ontdekken! U zult begrijpen waarom deze wijk tegenwoordig een deel van zijn identiteit heeft verloren... U komt langs gebouwen zoals het Monument van de Rechtvaardigen of het Memorial Park die getuigen van de tragische geschiedenis van de Joden in Boedapest. U zult dan ontdekken waarom deze wijk vandaag vooral bekend staat als een plaats voor festiviteiten en artistieke en culturele evenementen. Je leert bijvoorbeeld de geschiedenis van de beroemde ruïnebars in Boedapest! Vele anekdotes zullen uw wandeling in de stad verrijken. Een korte stop op een terras of een winkel, een kleine trek? Hervat het bezoek wanneer u maar wilt, precies waar u bent gepauzeerd. Het is onmogelijk om te verdwalen. De gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart geeft duidelijke aanwijzingen die in realtime moeten worden gevolgd. En als u een verkeerde afslag neemt, brengt de geïntegreerde geolokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor! pas uw reisschema aan zoals u wilt, ontspan en geniet van een leuke en vermakelijke rondleiding door het kasteeldistrict, in uw eigen tempo. Omdat aan alle goede dingen een einde komt, sluit je je bezoek af met de beroemdste ruïnebar van de stad: de Szimpla Kert. Een unieke plek om absoluut te ontdekken als je in de wijk komt.

Boedapest: e-bike rondleiding en kasteelheuvel

3. Boedapest: e-bike rondleiding en kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest ontspannen manier, per e-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids voor enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Rij met je fiets naar de Kettingbrug en klim naar de prachtige Castle Hill, waar je een ongelooflijk uitzicht over de stad kunt ervaren. Daal af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op het eiland Margaret, voordat u het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar Freedom Square en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Ga Andrassy Avenue in en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Sluit je tour af bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in City Park voordat je terugkeert naar kantoor.

Ontdekkingstocht door de stad Boedapest

4. Ontdekkingstocht door de stad Boedapest

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad tijdens deze uitgebreide tour. De beste manier om de stad te ontdekken is per bus, en je zult versteld staan hoeveel je leert in slechts 3 uur. Langs de prachtige oevers van de Donau herbergt Boedapest vele architectonische schatten. Bezoek het beroemde operagebouw, bekend als een van de mooiste ter wereld, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en meer. Maak een wandeling door de Burchtwijk en bewonder de meest romantische voetgangerszone van Boedapest. Hier bezoekt u bezienswaardigheden zoals de Burcht van Boeda, het Sint-Jorisplein en het historische woongedeelte. Ga vervolgens verder naar de Matthiaskerk, de op een na grootste kerk van het middeleeuwse Boeda, gebouwd in een bloemrijke laatgotische stijl. Bekijk bij Fisherman's Bastion een prachtig panorama van de stad van bovenaf, inclusief het Margaretha-eiland en de Gellért-heuvel. De 7 torens vertegenwoordigen de 7 Hongaarse stammen die zich in 896 in de Karpaten vestigden.

Kerstmarkttour Boedapest met glühwein

5. Kerstmarkttour Boedapest met glühwein

Krijg een lokaal standpunt over de kersttradities en -cultuur van Boedapest terwijl je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de binnenstad ziet. Tijdens deze 2,5 uur durende tour neemt je gids je mee naar twee kerstmarkten waar je Hongaars handwerk, snuisterijen, souvenirs en lokale gerechten en zoetigheden kunt vinden. Onderweg ziet u het operagebouw, de Andrassy-boulevard en de Sint-Stefanusbasiliek. Geniet van een geleid bezoek aan de basiliek en bekijk de indrukwekkende Holy Right Chapel. Je hebt de mogelijkheid om de kerstversieringen in de basiliek en rond het plein te bewonderen. Aan het einde van de tour staat er warme glühwein voor u klaar! Je gids zal je achterlaten op het Vorosmarty-plein, de locatie van de grootste kerstmarkt van de stad, zodat je zelf wat kerstinkopen kunt doen.

Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

6. Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", comfortabel op een gloednieuwe e-bike van de toonaangevende Duitse fabrikant Kalkhoff. Neem eerst de volledige lengte van de Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het House of Terror, en arriveer op het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen zal hebben. Ga vanaf het Heldenplein verder naar het Stadspark, waar u zult worden verrast door een nepkasteel en het thermale bad van Széchenyi, het grootste en meest populaire bad van de stad. De reis gaat verder met hoogtepunten zoals de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Zie en leer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt Liberty Square met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver naar het Hongaarse parlementsgebouw, een mijlpaal in Boedapest. Bereik vervolgens de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Steek de Margarethabrug over via een mooi fietspad en kom aan bij Buda en EuroVelo 6, een internationale fietspad langs de rivier de Donau. Rijd naar het Batthyany-plein, maak een foto van het parlement aan de overkant van de rivier en ga verder naar de Széchenyi-kettingbrug, vanwaar je de Castle Hill begint te beklimmen. Hier toont de elektrische ondersteuning van uw fiets zijn kracht. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Schoenen op de Donauoever en het historische Rudas-bad passeert. Zie op de Gellért-heuvel het beroemde thermale bad van Gellért terug naar Pest via de Vrijheidsbrug, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Street Synagogue bereikt, de laatste stop van de tour voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour.

Boedapest: privéwandeling van 4 uur met een local

7. Boedapest: privéwandeling van 4 uur met een local

Ontdek Budapest op een flexibele privéwandeltocht die volledig kan worden afgestemd op uw interesses. Breng een halve dag door met je persoonlijke gids, die je op een afgesproken tijdstip ontmoet in je hotel in Boedapest. U kunt zowel verborgen pareltjes als de mooiste bezienswaardigheden van de hoofdstad, zoals het Heldenplein, zien. Je kunt ervoor kiezen om op antiek te jagen, meer te weten te komen over de architectuur van de stad of een gastronomische expeditie te ondernemen. Hoor over de tumultueuze geschiedenis van de stad en de natie. Geniet van de aangename sfeer en de prachtige parken. Bekijk het geweldige Szechenyi-bad en het pittoreske kasteel van Vajdahunyad. Reis door de eerste metrolijn in continentaal Europa en stop bij de prachtige State Opera House om een aantal interessante feiten en verhalen over het gebouw te horen. Bewonder de prachtige architectuur van de Sint-Stefanusbasiliek, de op een na grootste kerk in Hongarije. Bekijk de bezienswaardigheden van Castle Hill, zoals de 700 jaar oude Matthiaskerk en het Vissersbastion met zijn 7 torens en een terras met uitzicht op Pest. Neem een openbare bus vanuit de kasteeldistrict en reis met je gids naar de Gellért-heuvel. Meer informatie over de legende van bisschop Gellért en de geschiedenis van de Citadel en het Vrijheidsbeeld. Vanaf de top van de Gellért-heuvel geniet je van een spectaculair panorama over de stad. Na het afdalen van de heuvel ziet u de Art Nouveau-architectuur van de Gellert-baden. Mis de Grote Markthal niet, de grootste overdekte markt in de stad. Profiteer van deze unieke tour, kijk en doe waar jij het meest van houdt!

Boedapest: fietstocht met uitzicht op de Donau

8. Boedapest: fietstocht met uitzicht op de Donau

Fiets door de straten van Boedapest op een innovatief en vermakelijk uitstapje door de Hongaarse hoofdstad. Fiets langs de oevers van de rivier de Donau en vaar over Andrassy Avenue; een UNESCO-werelderfgoed. Bekijk de prachtige Sint-Stefanusbasiliek. Bekijk Liberty Square en het parlementsgebouw en steek vervolgens de Margit-brug over naar Buda op de westelijke oever van de rivier. Leer meer over de geschiedenis van Buda, een plaats van verschillende belegeringen en veroveringen tijdens de Ottomaanse expansie die de bevolking van de stad bijna volledig decimeerde. Passeer de Széchenyi-kettingbrug en de Elisabeth-brug, die beide hun eigen fascinerende verhalen bevatten! Rit naar Clark Adam Square, het beroemde Hotel Gellért en de thermale baden van Rudas. Fiets vervolgens naar Pest over de Elisabethbrug en ontdek het centrum van Pest. De tour eindigt weer bij Andrassy Avenue, waar u de majestueuze 19e-eeuwse Hongaarse Staatsopera kunt bezoeken; een van de meest gevierde voorbeelden van Europese architectuur uit die tijd. Deze fietstocht van 3 uur is een uitstekende manier om de hoogtepunten van de Hongaarse hoofdstad te proeven voordat u op eigen gelegenheid op verkenning gaat.

Boedapest: rondleiding per Segway

9. Boedapest: rondleiding per Segway

Ontdek alles dat Boedapest te bieden heeft op deze Segwaytour door de Hongaarse hoofdstad. Begin de tour met een 20- 30 minuten durende oriëntatie aan de voorkant van het kantoor op het grote open plein. Oefen het rijden op jouw Segway totdat je je zeker voelt om Boedapest te gaan verkennen. Stap op jouw Segway en ga naar de binnenstad van Pest voor prachtige uitzichten op het adembenemende Kastelendistrict van Boeda. Rij van het trefpunt naar prachtige bezienswaardigheden zoals de St. Stevensbasiliek, het parlementsgebouw, het Vrijheidsplein, het Hongaarse Staatsoperagebouw, het Heldenplein en de grote Andrassy Boulevard met zijn met bomen omzoomde lanen. Bekijk al deze dingen en meer op een unieke en onvergetelijke manier!

Boedapest: privé stadstour met tuk-tuk en boottocht

10. Boedapest: privé stadstour met tuk-tuk en boottocht

Deze tour neemt je mee naar de beroemde bezienswaardigheden van Boedapest, zoals de Andrássy Avenue, de oude Joodse wijk, de Gellért-baden, de citadel, het kasteeldistrict, de Margarethabrug en het regeringsdistrict en het parlement. Je tuk-tuk-chauffeur is ook je persoonlijke gids, dus leun achterover en geniet van zijn verhalen en inzichten terwijl hij je meeneemt op een tour die is afgestemd op je interesses, temperament en tempo. Elke tuk-tuk is uitgerust met een tablet om passagiers toegang te geven tot PocketGuide, de audiotour-applicatie. Andere bezienswaardigheden op deze tour zijn de Hongaarse Staatsopera, het Heldenplein, Széchenyi Spa, Grote Synagoge, Petite Paris, Grote Markthal, Liberty Bridge, Philosopher's Garden, Castle Garden Bazaar, Chain Bridge en Matthias Church en Fisherman's Bastion. Na de Tuk-Tuk-tour kunt u genieten van een boottocht van 1 uur en 10 minuten langs de rivier de Donau. Ontspan en kijk hoe de bezienswaardigheden van de stad voorbij drijven.

  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Hongaarse Staatsopera

Wil je alle activiteiten in Hongaarse Staatsopera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hongaarse Staatsopera

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 493 beoordelingen

Our guide Thomas was great. He made sure we felt comfortable on the segway before entering the city. Riding the segways was fun but the best part of the tour was that Thomas has great knowledge about the city and it's history. His enthusiasm was really contagious. He told us a lot of interesting things about the city and he took the time to answer all our questions. It was really noticeable that he studied to be a professional tour guide of Budapest.

We had an amazing time. We were the only two people on the tour, so it was an accidental private tour, which turned out great. The tour took us to a lot of cool places and we had a fun time with our guide. Riding a Segway was a lot easier than we expected and we got some time to walk around at some places as well. Budapest is an incredible city and this tour is a great way to see a lot of it, all whilst learning about it. We highly recommend going!!

Nice way to get a first impression of the city. Amazing how traffic infrastructure is foreseen to do this activity in a relaxed way! I really recommend it.

The tour with Arash was amazing! Arash is super friendly and tells a lot about the places you pass. We enjoyed it and would recommend this to everyone!

Goede uitleg, Amir is een vlotte gids met humor en mooi deel van Buda kunnen bekijken.