Ontdek het beste van
Hongarije

Onze aanbevelingen voor Hongarije

Boedapest: Stadsrondvaart met welkomstdrankje

1. Boedapest: Stadsrondvaart met welkomstdrankje

Ontdek Boedapest tijdens een romantische rondvaart over de rivier de Donau. Zie de oude gebouwen - afhankelijk van het tijdstip dag - verlicht en krijg het beste uitzicht terwijl je nipt van een gratis glas welkomstdrankje (alcoholisch/niet-alcoholisch). Klim aan boord van de boot bij de pier in Dock 42 naast het Szent István Park in Boedapest en ontvang je welkomstdrankje bij aankomst. Leun achterover, ontspan en geniet van de tocht terwijl je over de kalme Donau vaart. Bekijk de prachtige stad Boedapest vanuit een heel nieuw perspectief en bewonder de skyline. Vaar de rivier af en bewonder monumenten zoals het Nationale Parlement, het Buda Kasteel en de onlangs gerestaureerde Várkert Bazár. Ga naar het open dek voor een perfect uitzicht op het verlichte Vigadó Concertgebouw, of bekijk de verlichte monumenten - afhankelijk van het tijdstip van de dag - tussen de Margarethabrug en de Rákóczibrug vanuit het comfort van het dek met panoramische ramen of in de open lucht. Je bent vrij om op elk moment van plaats te veranderen (omdat Boedapest de verlichting gebruikt om bepaalde evenementen te herdenken, zoals Earth Hour, de strijd tegen borstkanker en nationale evenementen, kan het licht variëren in kleur en intensiteit). De rondleiding is niet met gids, ervaar de stad meer als een lokale bewoner - de boot fungeert als een drijvend koffiehuis of café met een eigen bar die beschikbaar is tijdens de rondvaart. Heb je dorst? Geen zorgen, trakteer jezelf op nog een drankje uit de pub aan boord of neem een warme kop koffie uit het koffiehuis als je dat lekker vindt. Eindig je cruise terug naar de pier met mooie herinneringen en prachtige foto's.

Boedapest: Avondrondvaart met onbeperkt prosecco

2. Boedapest: Avondrondvaart met onbeperkt prosecco

Ontdek Boedapest bij nacht tijdens een boottocht over de Donau. Nip aan onbeperkte glazen prosecco van hoge kwaliteit of zelfgemaakte limonade terwijl je de topbezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad vanaf het water bewondert. Bekijk het Hongaarse parlementsgebouw, de Liberty Bridge en nog veel meer. Leer meer over de bezienswaardigheden in de meegeleverde audiogids. Ga aan boord aan de Pest kant van de rivier. Check in, kies je stoel en ga zitten met een welkomstdrankje van Hongaarse mousserende wijn, spritzer of zelfgemaakte limonade. Geniet vanaf je stoel van het prachtige uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest terwijl je luistert naar het opgenomen Engelse commentaar. Als je dorst krijgt, ga dan naar de bar voor onbeperkt gratis bijvullen van je mousserende wijn, spritzer of limonade, of koop andere drankjes als je dat liever doet. Ga naar het bovendek om ongelooflijke foto's te maken van Boedapest vanaf het water of van jou op de boot. Ontspan terwijl je geniet van het uitzicht, de drankjes en de muziek. Kies onze Dip 'n' Crust optie en snack van 3 verschillende soorten dips met huisgemaakte rozemarijn focaccia. Ervaar de heerlijke truffelpasta van onze chef rechtstreeks uit een reusachtig Parmezaanwiel op de boot. Geniet van de verse maaltijd terwijl je door de meest betoverende stad van Europa vaart. Als je eenmaal bent verwend, keer dan terug naar de kade.

Boedapest: Rondvaart overdag of 's nachts

3. Boedapest: Rondvaart overdag of 's nachts

Krijg een ander perspectief op de bezienswaardigheden van Boedapest met een rondvaart 's nachts of overdag. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en bekijk andere bezienswaardigheden van Boedapest. Tijdens de cruise vaar je onder enkele van de meest bekende bruggen van Boedapest door: de Kettingbrug met zijn leeuwenbewakers, de Elizabeth-brug en de Vrijheidsbrug, beroemd vanwege de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Vaar over de Donau-promenade en bewonder het Vigadó-plein. Bekijk het standbeeld van Sint-Gellert bovenop de Gellert-heuvel, evenals het Koninklijk Paleis en het parlement. Koop een koud biertje in de zomermaanden of een warme thee in de wintermaanden.

Boedapest: Széchenyi Spa Hele dag met optionele Pálinka Tour

4. Boedapest: Széchenyi Spa Hele dag met optionele Pálinka Tour

Dompel jezelf onder in een dag van ontspanning en culturele verkenning met het Széchenyi Thermal Spa & Pálinka Museum combiticket. Széchenyi Bath, het grootste thermale badcomplex in Boedapest en in heel Europa, is het toppunt van Europese elegantie. Het kuuroord werd in 1913 gebouwd in een fascinerende neobarokke stijl en heeft een rijke geschiedenis. Het ontwikkelde zich van privé stoombaden tot een uitgestrekt complex met 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Maar de ervaring houdt niet op bij het kuuroord; ze strekt zich uit tot in het hart van de Hongaarse cultuur met een optionele rondleiding in het Pálinka Museum. Waag je na je verjongende dag in de spa in het centrum van de stad om de smaken van de "Hongaarse geest" te proeven. De bekende Hongaarse likeur op basis van fruit, Pálinka, is diep geworteld in de cultuur van het land. In tegenstelling tot whisky of wodka wordt het uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit, wat resulteert in een uniek aromatisch profiel. Krijg inzicht in de Hongaarse Pálinka Wet van het Parlement, een bewijs van de toewijding van het land aan het reguleren en behouden van de productie en kwaliteit van de gedistilleerde drank. Het museum biedt een beter begrip van het vakmanschap en erfgoed achter deze iconische drank. Reserveer nu je Széchenyi Thermal Spa & Pálinka Museum combiticket voor de perfecte mix van ontspanning en culturele ontdekking.

Boedapest: Avondrondvaart van 1 uur met drankje

5. Boedapest: Avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van deze 1 uur durende sightseeing cruise op de legendarische blauwe Donau en vaar tussen Boeda en Pest in het betoverende Boedapest. Stap direct aan boord bij de pier in het centrum van Boedapest en drink een drankje naar keuze. Nip aan een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater. Tijdens de rondvaart zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het enorme parlementsgebouw van Boedapest en zie je de Burcht van Boeda op de heuvel. Je leert de belangrijkste bezienswaardigheden kennen in de 30-talige audiogids. Als de rondvaart is afgelopen, brengt de boot je terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

6. Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

Vermijd de stress van het openbaar vervoer met deze comfortabele en betrouwbare transfer van de luchthaven naar je hotel in Boedapest. Je wordt met een gedeelde bus naar je voorkeurslocatie in het centrum van Boedapest gebracht. Kies uit een retourticket of een ticket in 1 richting. De dienstverlening gaat 24 uur per dag door.  Als je in de aankomsthal van het vliegveld aankomt, ga dan naar een van de informatiebalies om je voucher te valideren. Als je voucher gescand is, kun je met de shuttlebus mee. Met deze deur-tot-deurservice zal je ervaren chauffeur je afzetten bij je hotel of een geselecteerde locatie in het centrum van Boedapest.

Boedapest: Avondrondvaart inclusief drankjes en livemuziek

7. Boedapest: Avondrondvaart inclusief drankjes en livemuziek

Vaar onder alle 6 de belangrijkste bruggen van Boedapest door en verken vele historisch en cultureel belangrijke bezienswaardigheden tijdens deze stadscruise. Pas uw ervaring met uw favoriete drankjes aan door de optie te kiezen die bij u past, inclusief wijn, bier, cocktails en frisdranken. De onvergetelijke sfeer wordt gegarandeerd door live salonmuziek uitgevoerd door drie muzikanten van het bekroonde Rajkó Folk-ensemble. Boedapest wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden van Europa, maar vanaf de rivier is Boedapest nog mooier. De Buda-kant bestaat uit een reeks werelderfgoedsites die zich uitstrekt van de Kettingbrug tot de Technische Universiteit, en omvat het Gellért-bad, de berg Gellért met zijn Vrijheidsmonument en de Citadella, het Buda-kasteel en het Vissersbastion. Aan de overkant van de rivier kun je iconische gebouwen bewonderen, zoals het Parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek. Je hebt genoeg tijd om te genieten van een drankje in de cabine met airconditioning en ga dan naar het bovendek in de open lucht om 's nachts het panorama van Boedapest te bewonderen. De uitvoering bevat ook een prachtig origineel Hongaars instrument, de beroemde "cimbalom". De combinatie van snaarinstrumenten en de cimbalom zorgt voor een unieke Hongaarse, onvergetelijke harmonie en een uitstekende sfeer aan boord. Wil je je favoriete populaire nummer horen in een geheel nieuwe bewerking? Tijdens het optreden krijgen de gasten de kans om hun favoriete liedjes aan te vragen.

Boedapest: Buda Kasteel Grottentocht

8. Boedapest: Buda Kasteel Grottentocht

Verken samen met een gids een deel van het netwerk van ondergrondse tunnels onder de Burchtheuvel. Kom meer te weten over de geschiedenis en de rol van de grottunnels en hun geologie. Bewonder het natuurlijke kalksteen en de mankracht die nodig was om dit labyrintische grottenstelsel te creëren. Het trefpunt voor de grottentocht is het Drievuldigheidsplein (Szentháromság tér) of, voor de kortere rondleiding, de straat Dárda, waar je het ondergrondse grottenstelsel van de Burcht van Boeda binnengaat. Na een korte inleiding begin je aan de rondleiding en kom je meer te weten over de geschiedenis van het labyrintachtige grottenstelsel, dat ooit diende als wijnkelder, bomschuilplaats en zelfs als middeleeuwse gevangenis. Bewonder de natuurlijke kalksteengrotten en de 800 jaar oude kunstmatige kelders in een unieke grot in Hongarije. De tour is een reis door de tijd waarbij je niet alleen veel te weten komt over de geologie van de Burcht van Boeda, maar ook over het gecombineerde werk van mens en natuur door de eeuwen heen.

Boedapest: Boottocht overdag

9. Boedapest: Boottocht overdag

Geniet van een boottocht overdag over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Daarna ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Boedapest: Skip the Line Ticket voor de Grote Synagoge

10. Boedapest: Skip the Line Ticket voor de Grote Synagoge

Volg een rondleiding door de Grote Synagoge van Boedapest om meer te weten te komen over de geschiedenis en architectuur van de grootste synagoge van Europa en de op een na grootste ter wereld, en over het lot van de Hongaarse joden voor en na de Tweede Wereldoorlog. Sla de rijen over en ga direct naar de veiligheidscontrole om je rondleiding door de Grote Synagoge te beginnen. Bezoek de Heldentempel, het kerkhof en het Joods Museum. Eer Holocaustslachtoffers bij de Emanuel Tree in het Raoul Wallenberg Memorial Park. Gebruik dan je ticket om het Hongaars Joods Museum naast de synagoge binnen te gaan. Bewonder de rode en gele bakstenen gevel die een romantische stijl combineert met Moorse elementen. Leer meer over het leven van het Joodse volk in Hongarije door gebruik te maken van alledaagse voorwerpen. Bekijk de beroemde Emmanuel Memorial Tree in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen bladeren van deze magnifieke treurwilg waarin de naam van een slachtoffer van de Holocaust is gegraveerd en de plaquettes ter ere van niet-joodse redders. Beëindig vervolgens uw bezoek aan het kerkhof in de achtertuin van de Heldentempel, de begraafplaats van degenen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Alle activiteiten

696 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Hongarije

Andere activiteiten in Hongarije

Wil je alle activiteiten in Hongarije bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hongarije

Gemiddelde beoordeling

4.4
(56.288 beoordelingen)

Ik ging op de nachtcruise van 20.00 uur en het was fantastisch. Ik heb erg genoten, maar ik heb de audiogids niet gebruikt, omdat ik liever buiten bleef om het uitzicht te zien en foto's te maken. Het personeel was erg vriendelijk!

De cruise was erg leuk, het welkomstdrankje kon je beter niet hebben en de gids in het Engels werd niet ontvangen. Maar het maakt niet uit, het belangrijkste was het prachtige nachtlandschap

Erg leuke rondvaart over de Donau met een drankje. Goede audiotour met veel leuke weetjes!

Goede gedateerde structuur, misschien zou een beetje meer zorg geen kwaad kunnen

Super leuk! Vriendelijke mensen. 2 drankjes inbegrepen in de tour!