Belevingen in
Museo Casa di Dante

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Museo Casa di Dante: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

1. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

...
Florence: stadswandeling met hoogtepunten met gids

2. Florence: stadswandeling met hoogtepunten met gids

Ontdek de hoogtepunten van Florence tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Voel de charme van de stad die bekend staat om zijn prachtige renaissancemonumenten. Wandel door de stadspleinen en leer over de fascinerende Florentijnse geschiedenis en cultuur. Steek in een kleine groep de beroemde Ponte Vecchio over terwijl je de kleine juweliers, een integraal onderdeel van dit gebied, bewondert. Je gids vertelt je interessante verhalen en feiten over Florence en de kunstenaars die de stad hebben gevormd. Bezoek tal van bezienswaardigheden, waaronder de Galleria degli Uffizi van buitenaf, de Vasari Corridor, Piazza Della Signoria, Palazzo Vecchio en het Duomo-complex met de klokkentoren van Giotto. Bewonder de kerk van Santa Maria Del Fiore, de doopkapel en de koepel, ontworpen en gebouwd door Filippo Brunelleschi. Vervolg de tour van de wijk Dante Alighieri naar de kerk van Orsanmichele. Ten slotte bezoekt u Piazza Santa Croce en de fascinerende gevel van de gotische basiliek, waar kunstenaars als Michelangelo, Galileo, Machiavelli en Rossini begraven liggen.

...
Florence: Inferno Film Tour vanuit Rome

3. Florence: Inferno Film Tour vanuit Rome

Bezoek het centrum van Florence door de ogen van Robert Langdon, de beroemde symbolist van de Harvard University geboren uit de boeken van Dan Brown. Door de stappen van de film Inferno terug te vinden, herleef je de cultuur en de geschiedenis van een van de beroemdste steden van Italië, en ontdek je de mysteries achter de Florentijnse kunst. Het onderliggende thema van de tour zal de Dante's Inferno zijn, die je meeneemt van de Porta Romana naar de Boboli-tuinen, via de beroemde Ponte Vecchio naar Piazza Della Signoria, kijkend naar de ingenieuze Vasarian Corridor en vanuit het Huis van Dante naar het Baptisterium van Sint-Jan met zijn Paradijs-poort. Je zult een prachtige dag doorbrengen met het oplossen van de puzzels van een ingewikkeld plot zonder duidelijke grenzen tussen fictie en realiteit, waarin niet alleen de gebouwen uit de middeleeuwen en de Renaissance, maar ook hun inwoners, zoals Dante, Boccaccio en Beatrice, de evenementen van Langdon en Sienna tijdens hun bezoek aan deze onvergetelijke stad.

...
Florence: 3 uur privé en aanpasbare begeleide wandeltocht

4. Florence: 3 uur privé en aanpasbare begeleide wandeltocht

Ontmoet uw vriendelijke gids op het centraal gelegen ontmoetingspunt en laat hen weten wat uw interesses zijn, zodat u kunt beslissen welke bezienswaardigheden u tijdens de tour wilt zien en leren. Zodra de reisroute is overeengekomen, maakt u een ontspannen wandeling door de pittoreske straten van de stad terwijl u luistert naar het fascinerende commentaar van uw gids. Misschien maak je een wandeling langs de Galleria degli Uffizi, ga je onder de Vasarian Corridor door voordat je aankomt op Piazza della Signoria, waar je gefascineerd zult zijn door de schoonheid van het Palazzo Vecchio en zijn indrukwekkende beelden. Vanaf hier steek je de Via Calzaiuoli over om bij het beroemde Duomo-complex te komen, bestaande uit de klokkentoren van Giotto, de kathedraal van Santa Maria del Fiore, het Baptisterium en de immense koepel ontworpen en gebouwd door Filippo Brunelleschi. Vervolg uw wandeling later naar de wijk Dante Alighieri en vervolgens naar de Orsanmichele-kerk. Stop bij de laatste rustplaats van enkele van de meest iconische kunstenaars en architecten van Florence en bezoek vervolgens de basiliek van Sante Croce, de begraafplaats van Michelangelo, Galileo, Machiavelli en Rossini. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip en waardering voor de rijke geschiedenis, kunstscene, het lokale leven en de cultuur van Florence.

...
Florence: privé 2,5 uur durende middeleeuwse tour en torenhuis

5. Florence: privé 2,5 uur durende middeleeuwse tour en torenhuis

Deze privétour van 2,5 uur neemt je mee op een reis door de geschiedenis naar de middeleeuwen. Ontdek hoe Florence werd gekenmerkt door de grote dichter Dante Alighieri en de strijd tussen de Welfen en de Ghibellijnen. Leer meer over de torenhuizen en hun functies, niet alleen gezinswoningen, maar ook verdedigingsstructuren. Tijdens deze tour zal je gids praten over de middeleeuwse geschiedenis van Florence en het belang van de torenhuizen. Bekijk de torens van Visdomini, Donati en Ricci en ontdek waarom er nog maar weinig van deze 12e-eeuwse torenhuizen over zijn. Zie hoe de torenhuizen een middel waren voor adellijke families om hun prestige te tonen. Bezoek en bezichtig het torenhuis van een lokale antiquair en begrijp het leven dat plaatsvond in de Middeleeuwen in Florence. Deze tour wordt begeleid door een echte Florentijn met een passie voor de geschiedenis van Florence.

...

Sitemap Museo Casa di Dante

Wil je alle activiteiten in Museo Casa di Dante ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.