Datums kiezen

House of Dionysus

House of Dionysus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Paphos: Stadstour van een halve dag met toegang tot de graven van de koningen

1. Paphos: Stadstour van een halve dag met toegang tot de graven van de koningen

Ideaal voor liefhebbers van geschiedenis, deze 4-uur durende tour neemt je mee terug naar de oude Griekse beschaving. We gaan naar de oude binnenstad van Paphos, waar u het verborgen Cyprus zult ontdekken. Vervolgens bezoeken we de legendarische graven van koningen, het huis van Dionysos met zijn verbazingwekkend goed bewaard gebleven mozaïeken en het kasteel van Paphos.

Vanuit Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Dagtrip Paphos en Kourion

2. Vanuit Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Dagtrip Paphos en Kourion

Bezoek eerst de archeologische vindplaats Kourion. Geniet van een rondleiding en ontdek de vele prachtige mozaïeken en het Grieks-Romeinse amfitheater met een adembenemend uitzicht over de baai. Ga verder naar Paphos en verken de haven van Paphos op eigen gelegenheid en stop voor de lunch in een van de vele plaatselijke restaurants. Als je wilt, ga dan naar het Kasteel van Paphos of breng een bezoek aan het Huis van Dionysos en bewonder de mozaïeken. Maak op de terugweg een stop bij de winkel Cyprus Delights in Yeroskipou om traditionele zoetigheden zoals Loukoumia te proeven. Ontdek tot slot de Rots van Aphrodite, genoemd naar de Griekse godin van de liefde en schoonheid, voordat je terugkeert naar het ophaalpunt.

Van Nicosia: Paphos privétour van een hele dag met gids

3. Van Nicosia: Paphos privétour van een hele dag met gids

Verken de oude vindplaatsen van Paphos tijdens deze rondleiding vanuit Nicosia. Bezoek de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het gebied. Verken de villa's van 4 Romeinse edellieden, het huis van Dionysos, Theseus, Aion en Orpheus. Stop bij de rots waar Aphrodite naar verluidt uit de zee is opgedoken. Stop een paar kilometer voor Paphos om Petra tou Romiou of de Aphrodite-rots te bezoeken. Hoor de legende over hoe de godin van schoonheid en liefde uit de zee tevoorschijn kwam op de plek van deze rots. Bezoek het archeologische park van Kato Paphos, dat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de mozaïeken van Paphos, die worden beschouwd als een van de mooiste in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Leer meer over de Griekse mythologie aan de hand van de ingewikkelde vloermozaïeken die het Grieks-Romeinse dagelijkse leven uitbeelden. Ervaar de rustige sfeer van historische ruïnes, toeristische resorts, het rustige platteland en de schilderachtige haven. Ga verder naar andere iconische locaties en monumenten uit de prehistorie tot de middeleeuwen in het park. Bekijk het Asklepieion, het Odeon, de Agora, het Saranta Kolones-kasteel en de Limeniotissa-ruïnes van een vroegchristelijke basiliek. Volg de geschiedenis terwijl je je verwondert over de ruïnes in Paphos. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de bergen en de zee in deze kustplaats. Verdwaal in de legendes van de liefde, prachtige mozaïeken, archeologische wonderen en betoverende kusten.

Van Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Paphos & Kourion in het Pools

4. Van Ayia Napa/Protaras/Larnaca: Paphos & Kourion in het Pools

Onze eerste stop is Kourion, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op het eiland. Daar krijg je de kans om het oude Grieks-Romeinse theater te zien waar gladiatorenspelen werden gehouden. De volgende stop is Petra tou Romiou, de legendarische geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse godin van schoonheid en liefde. Volgens de Griekse mythologie kwam Aphrodite uit de zee, in wit schuim dat haar van Kythera in Griekenland naar Cyprus bracht. Een oude legende vertelt dat iedereen die rond de rots zwemt eeuwige schoonheid krijgt! Er is tijd voor foto's voordat we verder gaan met onze excursie. Eenmaal in Pafos krijg je de kans om het Huis van Dionysos te bezoeken, dat beroemd is om zijn unieke mozaïeken. Je hebt ook vrije tijd om te ontspannen en te genieten van het gebied rond de haven van Pafos, een van de meest bezochte en mooiste toeristenplaatsen op het eiland. Aan het eind brengen we een bezoek aan de Tombs of The Kings, die op de Unesco-werelderfgoedlocatie staan. De monumentale ondergrondse tombes zijn uitgehouwen uit massief gesteente en dateren uit de Hellenistische en Romeinse periode.

Paphos: privé stadstour van een halve dag

5. Paphos: privé stadstour van een halve dag

Ideaal voor liefhebbers van geschiedenis, deze 4-uur durende tour neemt je mee terug naar de oude Griekse beschaving. We gaan naar de oude binnenstad van Paphos, waar u het verborgen Cyprus zult ontdekken. Vervolgens bezoeken we de legendarische graven van koningen, het huis van Dionysos met zijn verbazingwekkend goed bewaarde mozaïeken en het kasteel van Paphos.

Paphos privé wandeltour

6. Paphos privé wandeltour

Een privé-excursie voor individuen of groepen tot 10 personen. Laat een professionele gids je de belangrijkste bezienswaardigheden van Paphos laten zien, dat op zichzelf al een openluchtmuseum is. Liefdeslegenden, prachtige mozaïeken, archeologische bezienswaardigheden en betoverende kusten maken Paphos stad verhelderend om te verkennen. Pafos was eeuwen geleden oorspronkelijk de hoofdstad van het eiland, maar mag zich nu in plaats daarvan de culturele hoofdstad noemen, dankzij de belangrijke historische plaatsen en monumenten. Het is dan ook geen wonder dat Kato Pafos, vanwege de rijkdom aan oude overblijfselen, in zijn geheel is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoedlocatie.

7 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in House of Dionysus

Wil je alle activiteiten in House of Dionysus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.