Kies data
Belevingen in

Houtbaai

Houtbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Houtbaai: begeleid kajakavontuur

1. Houtbaai: begeleid kajakavontuur

Hout Bay is een van de beste plekken om te kajakken in Kaapstad. Peddelen op de oceaan rondom deze badplaats biedt onze gasten een once-in-a-lifetime ervaring. Onze tours zijn volledig begeleid, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van de reis zonder u ergens zorgen over te maken. Of je nu op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke peddelervaring met vrienden, familie of je partner, of je bent geïnteresseerd in een solo-excursie. Wij bieden de beste kajakken in Hout Bay. Hoewel het niet gegarandeerd is, kunt u het leven in de zee in de omringende oceaan zien. Soms vereren dolfijnen, zeehonden en pinguïns het water, maar dit hangt af van het seizoen. Onze gidsen doen er alles aan om het waterleven niet te verstoren. Onze gasten zijn vaak blij met spectaculaire ontmoetingen met dieren in het wild door deze wezens de ruimte te geven om in het water te stoeien.

Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

2. Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

Begin je dagtocht in de wijk Bo-Kaap (Maleisisch kwartier) met haar kleurrijke huizen en ga op weg naar het kabelbaanstation op de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Je rijdt vervolgens langs de Atlantische kust en maak je een tussenstop bij Maiden's Cove. Hier kun je souvenirfoto's nemen met de bergketen van de 12 apostelen op de achtergrond. Geniet van het uitzicht vanaf Chapmans Peak-rijlaan, een van de mooiste panoramische routes ter wereld. Bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach in Simon Town en het natuurreservaat op Kaap de Goede Hoop. Volg een rondleiding door het bekende beschermde gebied. Ga door naar Kaappunt. Wandel naar de vuurtoren of neem de Flying Dutchman, een kabelbaan, omhoog.

Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen

3. Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen

Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform. Check 15-20 minuten van tevoren in en beleef een onvergetelijke groepsvlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter, je avontuur kan beginnen. Je trapt af met een rondvlucht boven de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Je zweeft over de historische Houtbaai en steekt daarna het Kaapse Schiereiland over om van de ene oceaan naar de andere te gaan. Kijk of je kunt zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij elkaar komen in de buurt van de Valsbaai. Het terrein onder je verandert langzaam van zandstranden naar glooiende heuvels, die op hun beurt weer overlopen in ruige kliffen. Vlieg door over het strand van Muizenberg. Houd je ogen open voor schaduwen in het water – dat zouden wel eens witte haaien kunnen zijn. Je keert terug naar Kaapstad langs de andere kant van de Tafelberg en krijgt de kans om dit beroemde baken van de stad en het omliggende landschap vanuit een andere hoek te bekijken. Op weg terug naar het V&A Waterfront-helikopterplatform zweef je nog over de mooie wijngaarden van de Constantiavallei: een schilderachtige afsluiting van je tocht.

Kaap de Goede Hoop: Sightseeing en Afrikaanse pinguïntour

4. Kaap de Goede Hoop: Sightseeing en Afrikaanse pinguïntour

Bewonder het spectaculaire uitzicht vanaf een van 's werelds mooiste autoritten, Chapman's Peak. Kijk uit naar Afrikaanse pinguïns bij Boulders Beach in Simonstown, terwijl je geniet van de pracht van gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk. Zet de camera klaar als je stopt bij Maiden's Cove, beroemd om zijn ongelooflijke uitzicht op de Twaalf Apostelen, Camps Bay en de fonkelende Atlantische Oceaan. Maak een optionele boottocht naar Seal Island en geniet van de kans om souvenirs te zoeken op de lokale markt. Ontspan daarna met de best gebrande koffie in Kaapstad, bij Noordhoek Farm. Let op wilde dieren in het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, dat op de Werelderfgoedlijst staat, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit.

Kaapstad: begeleide kajakken in Hout Bay

5. Kaapstad: begeleide kajakken in Hout Bay

Deze tour biedt je de mogelijkheid om het uitzicht op Hout Bay vanaf de kust te verkennen - herinneringen maken die je nooit zult vergeten. Je leert over het erfgoed van Hout Bay, ervaart een van de meest iconische kustlijnen van Kaapstad en bekijkt het onderwaterleven - zoals de Kaapse pelsrob. De tour duurt twee uur en biedt je een adrenalinestoot als geen ander. Deze tochten zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde kajakkers. De minimumleeftijd om aan deze activiteit deel te nemen is 7 jaar - en alle kinderen moeten worden begeleid door een volwassene. Alle reizen zijn weersafhankelijk - als er slecht weer wordt voorspeld, kan de leverancier niet naar buiten omdat de veiligheid van de klant de hoogste prioriteit heeft. Het is belangrijk dat u uw contactnummer en e-mailadres opgeeft, aangezien de leverancier u op deze gegevens moet kunnen bereiken als ze uw boeking opnieuw moeten plannen. De dresscode is normale strandkleding - neem echter wel een warme jas mee. De leverancier zorgt voor alle benodigde uitrusting, evenals een reddingsvest. U dient voor vertrek een vrijwaringsformulier te ondertekenen.

Van Kaapstad/Stellenbosch: privé dagtocht Kaap Schiereiland

6. Van Kaapstad/Stellenbosch: privé dagtocht Kaap Schiereiland

Laat de stad achter u en bekijk de hoogtepunten van het Kaapse Schiereiland tijdens een dagtocht met uw eigen privégids. Leun achterover en maak wat foto's van de schilderachtige rit door steile bergen, weelderige valleien en unieke stranden, van Kaap de Goede Hoop tot de uitgestrekte kustlijn van False Bay. Vertrek vanuit uw hotel in Kaapstad of Stellenbosch voor een avontuur in de meest opvallende regio van Zuid-Afrika. Krijg een voorproefje van het leven in een kleine stad terwijl je door Noordhoek, Muizenberg, Kalk Bay en Simon's Town loopt. Hier zijn de straten rijk aan historie en een indrukwekkende mix van culturen. Slenter over de lange weg van Chapman's Peak Drive en bekijk enkele van de meest verbluffende kustgezichten ter wereld. Verken het natuurlijke paradijs Kaap de Goede Hoop, waar inheemse flora en fauna gedijt. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Boulders Beach, waar je de enige pinguïns van Afrika zult ontmoeten. Uw chauffeur wijst u de beste plaatsen aan om foto's en souvenirs te pakken en biedt veel informatie over de geschiedenis en het belang van elke locatie. Er is genoeg tijd om je benen te strekken, een hapje te eten en het landschap in je op te nemen bij elke halte voordat je terugkeert naar je hotel.

Cape Peninsula & Boulders Beach Private Day Tour

7. Cape Peninsula & Boulders Beach Private Day Tour

Maak eerst een korte stop in het hart van het centrum van Kaapstad om de kleurrijke gemeenschap bekend als Bo-kaap te ontdekken. Ga dan rechtdoor naar de kustlijn. Passeer welgestelde buitenwijken met enkele van de beste stranden in de buurt van de stad en stop voor foto's bij Camps Bay. Vervolg uw weg naar Houtbaai tussen gigantische bergen en de Atlantische Oceaan. Geniet van een optionele schilderachtige boottocht van 40 minuten naar Seal Island. Hervat uw tour via de wereldberoemde Chapman's Peak Drive. Bewonder deze prestatie op het gebied van wegenbouw terwijl je over de rand van de bergen slingert; deze schilderachtige rit is niet voor angsthazen. Kom vervolgens net na de middag aan bij het natuurreservaat Cape of Goodhope. Ontdek het rijke plantenleven van de Kaap, vroege menselijke geschiedenis, maritieme geschiedenis en als je geluk hebt, kun je misschien een minisafari hebben. Bereik het zuidwestelijke punt van het continent - Kaap de Goede Hoop - en maak een foto met het bord. Wandelen wordt aanbevolen, maar niet zwemmen vanwege pure riptides. Ga door naar Cape Point en loop 20 minuten een manier omhoog naar een historische vuurtoren. Je kunt ook een kabelbaan voor je eigen rekening nemen als je geen zin hebt om te wandelen. Stop voor de lunch in het visrestaurant van wereldklasse met uitzicht op zee of neem een snelle hap in de naastgelegen food shop. Ga vervolgens op reis naar Simon's Town voor een speciale date met de bedreigde Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach. Breng ongeveer 45 minuten door bij de pinguïnkolonie voordat u terugkeert naar Kaapstad langs de kustlijn. Ga door de schilderachtige stadjes op deze historisch bekende Millionaire's Mile. Hoor leuke weetjes over de marine en Just Hinder - de enige hond ter wereld die een bekwame zeeman is geweest. Ontdek ten slotte Kalk Bay en Muizenberg Beach, de hoek van de surfer voordat je terugkeert naar het startpunt.

Kaapstad: begeleide Marine Wildlife Cruise en Cape Point Tour

8. Kaapstad: begeleide Marine Wildlife Cruise en Cape Point Tour

Dompel jezelf onder in het bloeiende centrum van de 'Moederstad' en ervaar een leuke combinatietour door het land en de zee. De tour begint met een reis naar de waterkant voor een 1,5 uur durende cruise van de Tafelbaai. Je kunt je vergapen aan het verbazingwekkende leven in de zee dat hier leeft, zoals zeehonden, pinguïns en dolfijnen, en als je geluk hebt, kun je zelfs een walvis spotten. Vanaf hier kunt u ook genieten van het prachtige uitzicht op de Tafelberg en Robbeneiland vanaf het water en kunt u een aantal ongelooflijke foto's maken terwijl de dieren in het wild voor u verschijnen. Na de boottocht kunt u genieten van een wandeling langs de overdekte voedselmarkt van het water en de smaken van de regio proeven met een selectie lokale delicatessen en traditionele lekkernijen. Als de lunch is afgelopen, keer je op tijd terug naar je gids voor de middagtour op het schiereiland. Je rijdt langs het prachtige landschap van de Twelve Apostles voordat je voor de eerste keer langskomt bij Hout Bay, de vissersstad. Rijd vervolgens door de meest iconische weg van Afrika, Chapman's Peak, en houd een oogje open als je het Cape Point National Park binnengaat, zoals je zebra's, struisvogels, bavianen en elanden kunt spotten. Op je weg terug naar Kaapstad maak je een laatste stop in Simon's Town in False Bay voor een niet-opdringerig bezoek om de beroemdste inwoners, de Jackass Penguins on Boulder's Beach (optioneel) te zien.

Kaapstad: Afrikaanse pinguïntour van een halve dag

9. Kaapstad: Afrikaanse pinguïntour van een halve dag

Bekijk de wereldberoemde schoonheid van de Moederstad terwijl je door Kaapstad en omgeving rijdt tijdens deze rondleiding. Bezoek historische locaties zoals Bo-Kaap, bezoek Maiden's Cove, bekijk Afrikaanse pinguïns op Boulder's Beach en meer. Nadat je bent opgehaald, is je eerste bestemming het kleurrijke gebied van het historische Bo-Kaap. Deze felgekleurde huizen vertegenwoordigen de vrijheid van de slaven die zich daar vestigden. Als je daar eenmaal je foto's hebt gemaakt, is de volgende stop de majestueuze Maiden's Cove, bekend als het miljonairsparadijs. Je zult begrijpen waarom: een getijdenpoel met bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant, maken het een locatie van één op een miljoen. Van daaruit passeert u de beroemde Chapman's Peak Drive, een van de top tien schilderachtige ritten ter wereld. 6 mijl lang en met ongeveer 114 bochten, het is de perfecte plek om te stoppen voor foto's van de omgeving, met een prachtig uitzicht op de oceaan. Vanaf daar gaat het door het charmante stadje Noordhoek. Bekend om zijn uitstekende koffie, zijn er ook souvenirwinkels, cafés en een bakkerij voor zoetekauwen. Eindelijk kom je aan bij Boulder's Beach, waarschijnlijk tot de rand gevuld met zijn schattige bewoners - Afrikaanse pinguïns!

Kaapstad: Chapmans Peak Coastal Ebike Tour

10. Kaapstad: Chapmans Peak Coastal Ebike Tour

Rijd langs Chapman's Peak, een van 's werelds meest prachtig aangelegde fietsroutes langs de kust. Vlieg mee op een eersteklas Giant ebike met elektrische trapondersteuning. Deze gemakkelijk te rijden fietsen kunnen door iedereen worden gebruikt, ongeacht het fitnessniveau. Deze route zou op ieders bucketlist moeten staan die gepassioneerd is door het majestueuze landschap van Kaapstad. Begin bij Maiden's Cove-parkeerplaats vanwaar u langs de zee vaart via Camps Bay, dat wordt beschouwd als het St Tropez van Afrika. Je komt dan op de prachtige Victoria Road langs de kust, langs Lion's Head en de Twelve Apostles, die je uiteindelijk naar Hout Bay zullen brengen. Vanuit Hout Bay beklim je de laatste gemakkelijke klim naar Chapman's Peak, waar je stopt bij het uitkijkpunt, de perfecte gelegenheid om foto's te maken van het adembenemende panoramische uitzicht. Op de terugweg stop je in Hout Bay op het strand voor cake en een verfrissend drankje voordat je weer op weg gaat naar Kaapstad.

Sitemap Houtbaai

Wil je alle activiteiten in Houtbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Houtbaai

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.803 beoordelingen

We hadden een perfecte dag met onze gids Francis! Wat was gepland als een groepsreis werd een privétour vanwege het niet verschijnen van 4 gasten. Nadat we om 8.30 uur bij het hotel waren opgehaald, gingen we direct naar de Tafelberg om te profiteren van het goede uitzicht. Omdat het nog vrij vroeg was, was de wachtrij bij de Tafelberg draaglijk. We hadden online tickets gekocht, maar hadden ze ter plaatse kunnen kopen. Maar dat kan op andere dagen heel anders en veel voller zijn. Boven op de Tafelberg is het uitzicht fantastisch, een echte aanrader! Als je meer tijd in Kaapstad hebt, kun je er zeker een halve dag doorbrengen. Dus we hadden ongeveer een uur. Vervolgens gingen we naar de fotostop bij de 12 apostelen (Camps Bay) en vervolgens op de Chapman's Peak. Daar was een fotostop en toen gingen we naar de pinguïns. Daarna lunchen in een restaurant direct aan het strand en verder naar de Cap met een geweldig landschap. Neem eerst de klassieke bordfoto en wandel vervolgens naar d

Ray onze gids was geweldig. Hij maakte de ervaring echt leuk en boeiend. Ik heb echt genoten van alle plaatsen waar we zijn geweest, waaronder Boulders, Cape Point, Table Mountain, Cape of Good Hope en andere kleinere gebieden. Ik raad Kabura Travel & Tours aan voor iedereen die de Westkaap wil toeren.

Op tijd vertrokken. Zeer aardige en vermakelijke piloot - hij liet ons de hele tijd iets zien. Prijsprestaties waren goed - het is zeker de moeite waard! Helaas werkte het transport niet, er was niemand om ons op te halen - jammer! Uber was een eenvoudig, snel en goedkoop alternatief.

Het was gewoon perfect, van de briefing over de vlucht en vervolgens de transfer terug naar de waterkant !!!

Eenvoudig boeken, eenvoudig inchecken, begrijpelijke veiligheidsinstructies.