Kies data

Hovedøya

Hovedøya: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

1. Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

Vertrek op een schilderachtige rondvaart vanuit Oslo op een elektrische veerboot. Bewonder de schoonheid van de regio terwijl je je een weg baant door Oslo Fjord en bekijk natuurlijke en door de mens gemaakte kenmerken, waaronder het eiland Hoveøya, het fort Akershus en het Munch Museum. Vertrek vanuit het centrum van Oslo en bewonder het uitzicht op de kustlijn en bezienswaardigheden zoals het fort Akershus, het operagebouw en het Munchmuseum. Vaar langs het eiland Hovedøya met kanonnen die over de fjord wijzen, het schiereiland Bygdøy en het iconische Fram Museum, en de pittoreske Dyna-vuurtoren. Luister naar commentaar van de gids aan boord en leer over de geschiedenis van Oslo en de geografie van het omliggende platteland. Maak een wandeling over de ruime dekken en bewonder het uitzicht of ontspan in de geklimatiseerde binnenruimte. Je kunt ook genieten van wat snacks en warme en koude dranken aan de bar aan boord (niet inbegrepen in de tourprijs). Kies tussen terugkeren naar het ontmoetingspunt of uitstappen op het schiereiland Bygdøy in de buurt van het Fram Museum, het Noorse Maritiem Museum en het Kon-Tiki Museum.

Oslo: avondcruise langs de fjorden met buffet

2. Oslo: avondcruise langs de fjorden met buffet

Bekijk de fjorden van Oslo vanuit een traditionele houten boot en geniet van een buffetdiner terwijl je het dramatische landschap in je opneemt. Bewonder het schiereiland Bygdøy en vaar over het netwerk van waterwegen dat zich bijna tot in het centrum uitstrekt. Tijdens de avondtocht van 3 uur met buffet maak je kennis met het indrukwekkende landschap van de stad en kun je genieten van de sfeer op een volledig gerestaureerd schip dat in originele staat is hersteld. Vaar langs talloze eilandjes, waaronder Hovedøya en langs de vuurtoren Dyna. Navigeer door smalle inhammen en bezoek afgebakende baaien, om de hoofdstad van verschillende kanten te kunnen fotograferen. De boot vaart ook vlak langs het schiereiland Bygdøy, dat vele interessante musea huisvest en stranden heeft, zoals bij de baai van Huk. Bezoek het Maritiem Museum, met oude zeilschepen en het indrukwekkende museum Fram, met het oude poolschip, dat dezelfde naam draagt. Tijdens de boottocht kun je genieten van Noorse garnalen en een variëteit aan warme of koude dranken die aan de bar worden geserveerd.

Oslo Nature Walks: eilandhoppen

3. Oslo Nature Walks: eilandhoppen

Ga aan boord van een lokale veerboot die je naar je eerste bestemming brengt aan het begin van dit leuke eilandhopavontuur. Vaar naar Hovedøya ('hoofdeiland'), waar een van de beste historische kustgebieden van Oslo te zien is. Kom te weten hoe Engels monnikken het Oslo van na de Vikingen christelijk kwamen maken door 1.000 jaar geleden een machtige abdij op het eiland te stichten. Bewonder de goed bewaarde ruïnes als je loopt tussen de kamers en de kamers. Hoor verhalen over hoe het Noorwegen van de Vikingen onderdeel werd van het christelijke Europa. Ga verder door weides met schapen en berkenbossen, en kom uit bij oude vestingmuren en kanonnen uit de Napoleontische Oorlogen in de 19e eeuw. Verken de ruige kustlijn en pauzeer bij enkele stranden en uitkijkpunten. Keer daarna terug naar de pier om een andere veerboot te nemen naar het eiland Lindøya. Beleef bij aankomst op Lindøya de charme van een zomerbestemming. Zie traditionele houten huisjes en tuinen vol bloemen die een schitterend contrast vormen met de omliggende fjord. Krijg geweldig uitzicht vanaf de top van het eiland en krijg zo langzaamaan trek in een lunchpicknick. Pauzeer als je dat wil bij een lokale voedselwinkel om iets te eten te kopen. Geniet van je picknick op een strand met groots uitzicht op het zuidwesten over het water en de heuvels. Stap vervolgens op een derde veerboot en vaar langs het eiland Gressholmen, waar een natuurreservaat een dicht bos, zeekliffen en verscholen stranden bevat. Neem de veerboot terug naar het stadscentrum en geniet van een geweldige binnenkomst in de haven. Bewonder een paar van de mooiste plekken van Oslo, waaronder de oude vesting Akershus, het stadhuis en de vernieuwde haven Aker Brygge.

  • Wateractiviteiten
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Hovedøya

Wil je alle activiteiten in Hovedøya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hovedøya

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 833 beoordelingen

Aanvankelijk leek het saai omdat er geen commentaar op de cruise is. Aan de andere kant, tegen het einde van de maaltijd, werd er muziek uitgezonden, klanten dansten en heerste er een geweldige sfeer. Qua maaltijden was het erg goed met een buffetsysteem dat in het ruim van de zeilboot was geïnstalleerd. Je moet zelf gaan helpen (Brood, boter, citroenen, dille, groene salade en natuurlijk de zeer smakelijke Noorse garnalen). Ik raad deze fantastische cruise aan. Pas echter op voor de drankjes die u ter plaatse moet kopen.

Perfect weer (lichte kleine buitjes) en niet te warm, dus het juiste "bootgevoel" kwam naar boven. Drankjes kosten de eerstgeborene of een kleine goudmijn, maar dat is wat je verwacht en je kunt nog steeds meedoen. Er waren meer dan genoeg garnalen, maar verder niets. Personeel was jong en vriendelijk. Hoogtepunt: Absoluut het landschap: de eilanden en de zee! Beste plek om te staan en te kijken: Linksvoor (net voordat de boot eindigt) Ik vond het geweldig!

Zeer goed georganiseerd. We hebben de datum zelfs kunnen uitstellen vanwege het slechte weer. Geweldig schip met toilet, dekens... Het eten was zeer overvloedig en super vers en smakelijk. Witbrood, zelftrekkende garnalen, sla, mayonaise en verse dille. Drankjes zijn extra. Het uitzicht op de fjord en Oslo is echt geweldig. Een beetje uitleg tussendoor zou heel fijn zijn geweest.

Het is een fantastische reis door de Oslofjord in augustus. Helt stille vann og vakker solnedgang. Het is mogelijk om een eenvoudig buffet te maken, en je kunt het beste van jezelf vinden. Het is een god die om bord en god geen plass stamt, zelf om het voluit te houden.

Hele leuke en mooie boot tocht! Het uitzicht is prachtig, het personeel is vriendelijk. In de avond gegaan (19:00 uur) nog genoeg te zien en het was niet zo druk op de boot. Hele mooie foto's kunnen maken.