1. IJsland
 2. Noord-IJsland
 3. Húsavík

Húsavík: walvissen en papegaaiduikers spotten per boot

Product ID: 142449
Bekijk gallery
Geniet van enkele van de grootste dieren op aarde! Dit is een 2 uur durende, begeleide tocht vanuit Húsavïk met een RHIB-boot om walvissen en papegaaiduikers te spotten. Profiteer van het best mogelijke uitzicht en vergroot je kans om walvissen te zien.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 2 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels
Brochures
Engels

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Geniet van 2 uur op een RHIB-boot die grote afstanden aflegt, waardoor de kans dat je zoektocht een succes wordt veel groter is.
 • Profiteer van het best mogelijke uitzicht.
 • Voel de persoonlijke sfeer.
 • Bekijk het Eiland van de Papegaaiduikers, vol met schattige vogels tijdens het broedseizoen.
 • Profiteer van de waterafstotende kleding tijdens de tour.
 • Leer meer over de fauna en lokale feiten van een deskundige gids.
Volledige beschrijving
Wanneer je je bij het ticketkantoor hebt ingecheckt wordt je naar de kleedkamers gebracht. Daar ontvang je waterafstotende kleding en zwemvesten. Hierdoor heb je geen last van de kou wanneer je met je boot op de Atlantische Oceaan vaart en zoekt naar tekens van leven in en op het water. Zorg ervoor dat je mutsen en handschoenen meebrengt - in de baai is het altijd kouder dan in het dorp. Als iedereen klaar is, toont je gids je de weg naar de boot. Aan boord kun je een zitplaats uitzoeken, waarna je de veiligheidsregels aan boord worden uitgelegd.

De eerste stop tijdens de boottocht is Lundey, het eiland van de papegaaiduikers (tijdens het papegaaiduikersseizoen dat loopt van 1 mei tot en met 20 augustus). Je vaart rond het eiland en kunt genieten van het uitzicht op duizenden schattige papegaaiduikers tijdens hun broedtijd.

Vervolgens ga je walvissen spotten in de baai van Skjálfandi, een gebied dat bekend staat om zijn vele wilde dieren, alsook om de bergketens Víknafjöll en Kinnarfjöll. In IJsland kun je twintig verschillende soorten walvisachtigen vinden. De meest voorkomende van deze zijn de bultruggen en dwergvinvissen. Er is altijd de kans dat je nog zeldzamere soorten ziet, zoals orka's, bruinvissen en blauwe vinvissen.

Wat nog een mooie bijkomstigheid bij deze activiteit is? Door het gebruik van een kleinere boot, zoals een RHIB-motorboot, kan je kapitein veel dichter bij deze dieren in de buurt komen. Dit komt doordat kleinere boten veel minder lawaai maken en walvissen minder snel afschrikken. Hierdoor wordt je ervaring persoonlijker en nog onvergetelijker. 

Na twee uur varen op de oceaan zul je beginnen met de terugreis naar de haven. Op de terugweg zie je waarschijnlijk een van de talrijke kolonies van papegaaiduikers die in dit gebied leven. Nog een fantastische reden om aan boord te gaan!

Wacht dus niet langer. Haast je nu, zodat jij ook walvissen kunt spotten bij Húsavík in een snelle RHIB-motorboot. Controleer de beschikbaarheid door een datum te selecteren.  
Inbegrepen
 • Gespecialiseerde gids
 • Waterafstotende kleding
 • Zwemvesten
 • Live commentaar aan boord
Niet inbegrepen
 • Ophaal- en terugbrengservice van/naar je hotel
Niet geschikt voor
 • Kinderen onder de 8 jaar
 • Zwangere vrouwen
 • Mensen met rugklachten
 • Personen onder 140 cm

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Het ticketkantoor van Húsavík Adventures Garðarsbraut (de hoofdstraat) 640 Húsavík

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
 • Comfortabele schoenen
 • Warme kleding
Goed om te weten
De minimum leeftijd om deel te nemen is 8 jaar. De minimum lengte is 140 cm. Wanneer de zee kalm genoeg is, is het echter ook in orde om jongere kinderen mee te nemen. Check de weersverwachting wanneer je op korte termijn boekt.

Zeeziekte komt op RHIB-boten veel minder vaak voor dan op houten boten. Dat komt doordat RHIB-boten tijdens het varen niet zijwaarts rollen. Wanneer een RHIB-boot stopt, kan het echter zijn dat deze met de golven mee rolt. Daarom is het verstandig dat mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte een uur voor vertrek een reisziektemiddel nemen. Deze zijn verkrijgbaar bij de dichtstbijzijnde apotheek.

Vanaf € 130 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,9 / 5
gebaseerd op 12 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,9/5
organisatie
4,8/5
prijs / kwaliteit
4,3/5
veiligheid
4,7/5

Georganiseerd door

Husavik Adventures

Product ID: 142449