Kies data

Dingen om te doen Huaraz

Huaraz: De beste dingen die je niet wil missen

Huaraz: Dagtrip naar de Pastoruri-gletsjer

1. Huaraz: Dagtrip naar de Pastoruri-gletsjer

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Huaraz, ga je naar het zuidoosten van de Callejón de Huaylas, langs traditionele steden als Recuay, Ticapampa en Catac. Aangekomen in Huascarán National Park, bezoek je het Pumashimin-meer, ook wel bekend als het meer van zeven kleuren. Je zult ook de nabijgelegen grotschilderingen verkennen. Trek vervolgens ongeveer 40-60 minuten naar de Pastoruri-gletsjer en neem de tijd om de formatie en lagunes te waarderen. Nadat je bent teruggekeerd naar de bus, ga je naar een restaurant in Ticaampa of Catac, waar maaltijden ongeveer 15 soles kosten voor de lunch. Je gaat dan terug naar Huaraz. Als u de privéoptie kiest, stopt de bus in een rustige omgeving met een schilderachtig uitzicht. De lunch wordt geserveerd door de gids en de chauffeur.

Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

2. Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

Je dag begint om 05:00 uur, wanneer je groep Huaraz verlaat om naar het noorden te gaan. Om 7:00 uur wordt een kleine stop gemaakt om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen in Yungay. Rond 9.00 uur nader je de Cordillera Blanca en ga je via Quebrada de Llanganuco het Huascarán National Park binnen. Hier maakt u een snelle fotostop bij de meren Chinancocha en Orconcocha. Je komt aan in Cebollapampa en begint de 8 km lange wandeling naar Laguna 69, gelegen op 4620 meter boven zeeniveau. De beroemde Laguna 69 is een van de 400 lagunes in het Huascarán National Park. Het staat bekend als een gletsjerlagune met intens blauw water, omlijst door een besneeuwde bergketen, van waaruit watervallen naar de voet van de lagune stromen. Je verblijft ongeveer 30 minuten aan het meer en gebruikt je tijd om foto's te maken en te genieten van het uitzicht, maar ook om uit te rusten. Als u voor de privéoptie kiest, eet u uw lunchpakket naast het meer. Begin rond 14:00 uur aan je afdaling terug naar Cebollapampa en keer dan terug naar Huaraz.

Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

3. Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de rivier de Santa doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga vervolgens verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 door een lawine werd bedolven. Ga vervolgens naar het Parón-meer, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjerpieken die oplopen tot meer dan 6.000 meter (19.700 voet). Het meer van Parón is een van de grootste meren in de Cordillera Blanca. Als u de privéoptie kiest, kunt u genieten van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Huaraz: dagtrip naar het Llanganuco-meer

4. Huaraz: dagtrip naar het Llanganuco-meer

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz bezoekt u de belangrijkste kerk en het centrale plein. U krijgt ook de kans om lokaal ijs te proberen, bereid met fruit dat typisch is voor de streek. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 door een lawine werd bedolven. Ga vervolgens via Quebrada de Llanganuco naar het Huascarán National Park. Hier maakt u een stop bij de lagunes van Llanganuco. Het eerste meer, Chinancocha, ligt aan de voet van de berg Huascaran. Het wordt gekenmerkt door de intens groene turquoise kleur van het water en de dichte bossen die aan de oevers groeien. Het andere kleinere meer, Orconcocha genaamd, ligt aan het einde van de gletsjervallei en het water is lichtblauw. Als u de privéoptie kiest, kunt u genieten van een lunchstop met uitzicht op het meer. Kies je voor de gedeelde optie, dan wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant waar je een lunch kunt kopen. De laatste stop is in Tarica om het lokale handwerk te zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Huaraz: Nevado Mateo klimexcursie van een hele dag

5. Huaraz: Nevado Mateo klimexcursie van een hele dag

Woon een briefing bij met een berggids de dag voor de trektocht. Begin vervolgens uw dag om 02.30 uur met ophalen bij uw hotel in Huarez. Als u naar het noorden gaat, komt u al snel in de Ulta-vallei bij Punta Olimpica, de basis van Nevado Mateo op 15.420 voet (4700 meter) boven zeeniveau. Na een korte ontbijtstop begint u aan uw wandeling naar de top van de berg, door de morene. Eenmaal op de top op 16.896 voet (5150 meter), geniet je van een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Cordillera Blanca. Nevado Mateo is een berg met gemakkelijke toegang, perfect voor beginners. De top van Mateo biedt prachtige uitzichten over de hoogste Peruaanse bergen, zoals Huascaran, Chopicalqui, Ulta, Contrahierbas en andere.

Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

6. Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

Vertrek 's ochtends vanuit de stad Huaraz en passeer de steden Unchus en Llupa om het panoramische uitkijkpunt van Pitec te bereiken. Begin de wandeling naar de Churup-lagune, 4450 meter boven de zeespiegel. Blijf een uur en verken het Huascaran National Park voordat je terugkeert naar Huaraz.

Van Huaraz: dagtrip Chavín de Huantar & Chavín Museum

7. Van Huaraz: dagtrip Chavín de Huantar & Chavín Museum

Nadat je vroeg in de ochtend bent opgehaald bij je hotel, vertrek je vanuit Huaraz ten zuidoosten van Callejón de Huaylas. Onderweg reis je via de intrigerende steden Recuay, Ticapampa en Catac. Ga vervolgens het Nationaal Park Huascarán binnen en arriveer bij de Laguna de Querococha, die 3980 meter boven de zeespiegel ligt. Breng hier een broodnodige pauze door en geniet van het uitzicht. Je hebt ongeveer 20 minuten om wat foto's te maken en het landschap te bewonderen. Ga verder om het Cordillera Blanca-gebergte over te steken door de Cahuish-tunnel voordat u de vallei van Conchucos binnengaat. Ga door Tambillos en de dorpen Kercos, Machac en de moderne stad Chavín, gelegen aan de zachte oevers van de rivier de Mosna. Geniet van een lunch in Chavin, als de privéoptie is geselecteerd, met uitzicht op het unieke landschap. Kom dan aan bij het Archeologisch Monument van Chavín, genaamd "Cultureel Erfgoed van de Mensheid". Dit fascinerende monument is het oudste stenen bouwwerk in de Peruaanse cultuur. Wandel ten slotte rond in het Chavin Museum, waar je gids je langs de vele archeologische stukken leidt die te zien zijn. Na je dag sightseeing vertrek je rond 15:00 uur naar Huaraz om tegen 19:30 uur terug te zijn.

Van Huaraz: begeleide wandeltocht door de meren van Llanganuco en toegang

8. Van Huaraz: begeleide wandeltocht door de meren van Llanganuco en toegang

Vertrek om 9.00 uur, vindt plaats vanaf onze privétour vanuit Huaraz, vertrek in noordelijke richting naar de Llanganuco-meren, die zich tussen de bergen van Huascaran en Huandoy bevinden, de tour begint in Huaraz. We passeren verschillende typische dorpjes die de prachtige witte bergen van Huandoy, Huascaran, Hualcan, Copa en anderen waarderen. Je kunt onderweg een fotostop maken vanaf de verschillende uitkijkpunten. ga verder naar Carhuaz 2650masl, Yungay de begraven stad heeft geschiedenis; een aardbeving van 7 graden vond plaats op 31 mei 1970 om 15:20 uur, stukken van de noordtop van de Huascaran-berg braken af en veroorzaakten een lawine van modder en ijs en vernietigden in 6 seconden de provincie Yungay. geleid bezoek duurt ongeveer een uur en begint dan de stoffige weg te stijgen naar de Llanganuco-meren. begin met het bezoeken van de meren Orconcocha en vogels kijken, Chinacocha Lake, neem hier alternatieve activiteiten zoals zeilen met kleine boten, blijf dan wakker worden langs het mooiste pad van Maria Josefa vol vegetatie, waar aan het einde de bus zal wachten en naar de typisch landelijk restaurant voor de lunch alleen, we komen dezelfde weg terug naar Yungay en rijden dan terug naar Huaraz

Andere activiteiten in Huaraz

Wil je alle activiteiten in Huaraz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.