Datums kiezen

Ontdek het beste van
Huaraz

Onze aanbevelingen voor Huaraz

Vanuit Huaraz: Hele dag naar de Pastoruri gletsjer

1. Vanuit Huaraz: Hele dag naar de Pastoruri gletsjer

Tussen 8:30 en 9:00 uur word je opgehaald en vertrek je vanuit de bruisende stad Huaraz naar de verbazingwekkende Pastoruri gletsjer. Onderweg stop je eerst bij de grot van San Patricio, gevolgd door Parco, waar je de majestueuze bergen van de Cordillera Blanca kunt bewonderen. De reis gaat verder naar het charmante Pato Cocha meer, waar de plaatselijke wilde eenden leven. Verken verder en bezoek de koolzuurhoudende waterbron Puma Pampa en de indrukwekkende Puyas Raymondi. Vervolgens ga je naar de serene Laguna de Pumapashimin, vanwaar je een wandeling van een uur maakt naar de majestueuze Pastoruri gletsjer, een cruciaal onderdeel van de klimaatveranderingsroute. Na het bewonderen van dit natuurspektakel daal je af en ga je naar een toeristenrestaurant voor een verkwikkende lunch. Tot slot keer je terug naar de stad Huaraz, waar je tour vol fascinerende verkenningen en onvergetelijke landschappen eindigt.

Vanuit Huaraz: Wandeling naar het 69 Meer

2. Vanuit Huaraz: Wandeling naar het 69 Meer

Je vertrekt tussen 05.00 en 05.30 uur vanuit de stad Huaraz en begint aan een opwindend avontuur naar Laguna 69. Dit prachtige meer ligt verscholen onder majestueuze bergen en maakt deel uit van het Huascarán Nationaal Park. Onderweg naar het meer doorkruis je de prachtige Llanganuco-kloof, waar je andere betoverende meren in de omgeving tegenkomt. Je wandeltocht begint in Cebollapampa, gelegen op 3.000 meter boven de zeespiegel, waar je stijgt op een zigzagpad dat je naar Laguna 69 leidt. Dit ongelooflijke waterlichaam, met zijn schitterende blauwe tint, ligt op een hoogte van 4.500 meter. Omringd door de imposante met sneeuw bedekte toppen van Chacraraju en Nevado Pisco, creëren hun majestueuze silhouetten, weerspiegeld in het serene water, een werkelijk ontzagwekkend en onvergetelijk landschap. Ten slotte keer je terug naar de stad Huaraz en beëindig je dit opmerkelijke avontuur.

Huaraz: Dagtrip naar de Pastoruri-gletsjer

3. Huaraz: Dagtrip naar de Pastoruri-gletsjer

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Huaraz, ga je naar het zuidoosten van de Callejón de Huaylas, langs traditionele steden als Recuay, Ticapampa en Catac. Aangekomen in Huascarán National Park, bezoek je het Pumashimin-meer, ook wel bekend als het meer van zeven kleuren. Je zult ook de nabijgelegen grotschilderingen verkennen. Trek vervolgens ongeveer 40-60 minuten naar de Pastoruri-gletsjer en neem de tijd om de formatie en lagunes te waarderen. Nadat je bent teruggekeerd naar de bus, ga je naar een restaurant in Ticaampa of Catac, waar maaltijden ongeveer 15 soles kosten voor de lunch. Je gaat dan terug naar Huaraz. Als u de privéoptie kiest, stopt de bus in een rustige omgeving met een schilderachtig uitzicht. De lunch wordt geserveerd door de gids en de chauffeur.

Huaraz: trektocht van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

4. Huaraz: trektocht van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

Je dag begint om 05:00 uur, wanneer je groep Huaraz vertrekt naar het noorden. Om 07:00 uur wordt er een kleine stop gemaakt om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen bij Yungay. Rond 09:00 uur nadert u de Cordillera Blanca en gaat u via Quebrada de Llanganuco het Huascarán National Park binnen. Hier maak je een snelle fotostop bij de meren van Chinancocha en Orconcocha. Je komt aan in Cebollapampa en begint aan de 8 km lange wandeling naar Laguna 69, gelegen op 4620 meter boven zeeniveau. De beroemde Laguna 69 is een van de 400 lagunes in het Huascarán National Park. Het staat bekend als een gletsjerlagune met intens blauw water, omlijst door een besneeuwde bergketen, vanwaar watervallen naar de voet van de lagune stromen. Je blijft ongeveer 30 minuten aan het meer en gebruikt je tijd om foto's te maken en van het uitzicht te genieten, maar ook om uit te rusten. Als je de privéoptie kiest, eet je je lunchpakket naast het meer. Begin rond 14:00 uur aan je afdaling terug naar Cebollapampa en keer dan terug naar Huaraz.

Huaraz: Hele dag tour naar het Parón meer met optionele lunch

5. Huaraz: Hele dag tour naar het Parón meer met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de rivier de Santa doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga vervolgens verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 door een lawine werd bedolven. Ga vervolgens naar het Parón-meer, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjerpieken die oplopen tot meer dan 6.000 meter (19.700 voet). Het meer van Parón is een van de grootste meren in de Cordillera Blanca. Als u de privéoptie kiest, kunt u genieten van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Van Huaraz ||Chavin de huantar/museum/lagune van querococha

6. Van Huaraz ||Chavin de huantar/museum/lagune van querococha

Routebeschrijving Om 9:30 uur halen we je op bij je hotel in Huaraz en stappen we in een minibus richting Chavín de Huántar, twee uur rijden. Onderweg stoppen we bij de Querococha Lagune om van het landschap te genieten - je zult het prachtig vinden! Daarna gaan we verder met de excursie tot we de archeologische site van Chavín de Huántar bereiken. Daar bezoeken we alle overblijfselen die deze cultuur heeft achtergelaten. Wist je dat de priesters psychotrope middelen gebruikten om dichter bij de goden te staan? We zullen dit en nog veel meer curiositeiten ontdekken! We zullen ook de Tello Obelisk, de Portico van de Falconiden en het verzonken ronde plein bekijken. Daarnaast leren we aan welke goden de Chavin zich toevertrouwden en wat hun gebruiken waren. Na het bezoek heb je vrije tijd in het dorp om rond 14:00 uur op eigen gelegenheid te lunchen. Op krachten gekomen gaan we naar het Nationaal Museum van Chavín, waar we ons verder zullen verdiepen in de mythen, legenden en raadsels van Chavín de Huántar, die je zullen verrassen! Om 18:30 uur zijn we terug in Huaraz.

Van Huaraz: Lake 69 Trek-dagtour - Witte Bergketen

7. Van Huaraz: Lake 69 Trek-dagtour - Witte Bergketen

We halen je op bij het hotel om het noordelijke pad langs de Callejón de Huayhuash te nemen, door kleine Andes-steden en de prachtige sneeuwkapjes van de Cordillera Blanca te bewonderen. Aangekomen in de stad Yungay, nemen we de noordoostelijke route, waar de vallei van Llanganuco zich bevindt. Na de registratie om het Huascarán National Park binnen te gaan, passeren we in de buurt van verbazingwekkende meren als Chinancocha en Orconcocha, totdat we Cebolla Pampa (3.900 meter boven zeeniveau) bereiken, het startpunt van de wandeling. Het Huascaran National Park is sinds 1975 een beschermd natuurgebied, ook een Unesco-werelderfgoed en een biosfeerreservaat. De nationale dienst van beschermde natuurgebieden is verantwoordelijk voor het beheer van deze plek met een totale uitbreiding van 3.400 vierkante kilometer. We wandelen ongeveer 1 uur op een vlak gebied en genieten van het mooie uitzicht op de Huascarán-berg, de hoogste in de Witte Bergen. We zullen stijgen in een haarspeldpad totdat we een klein meer bereiken, en daar de gletsjertoppen van Chacraraju, Yanapaccha, Huascarán, Chopicalqui en de watervallen in de vallei visualiseren. De Cordillera Blanca omringt de Callejon de Huaylas in het oosten en in het westen ligt de Cordillera Negra. De Callejon de Huaylas heeft een totale lengte van 150 kilometer en de rivier de Santa gaat langs de diepte van de vallei. Uiteindelijk komen we aan bij Lake 69 op 4.600 meter boven zeeniveau. We zullen veel tijd hebben om foto's te maken en onszelf te verwennen met spectaculaire landschappen en het kristalheldere turquoise water van dit natuurjuweel te waarderen. Daarna beginnen we aan de afdaling langs hetzelfde pad, totdat we Cebolla Pampa weer bereiken, waar ons transport op je wacht om je terug te brengen naar de stad Huaraz.

Vanuit Huaraz: Tour naar Llanganuco meren (Chinancocha meer)

8. Vanuit Huaraz: Tour naar Llanganuco meren (Chinancocha meer)

Tussen 08.30 en 09.00 uur vertrek je vanuit Huaraz naar de pittoreske Callejón de Huaylas en begin je reis in het charmante stadje Carhuaz. Hier kunt u genieten van een proeverij van ambachtelijk ijs gemaakt van lokaal fruit en de kerk en het plein van de stad verkennen. Het avontuur gaat verder met een stop bij de Yungay-begraafplaats (Ranrahirca – Yungay), waar je de stad bezoekt die begraven ligt door de aardbeving van 1970 en opstijgt naar het uitkijkpunt van Cristo Blanco om van het panoramische uitzicht te genieten. Als u de route volgt, gaat u naar het prachtige Llanganuco-meer (Chinancocha op 12.631 voet boven zeeniveau). Dit turquoise meer is omgeven door Queñuales-bossen en wordt geflankeerd door de majestueuze toppen van Huandoy, Yanapaccha en Huascarán, waardoor een droomachtig landschap ontstaat. Nadat je de schoonheid van het Llanganuco-meer hebt verkend, daal je af om te genieten van een heerlijke lunch in een plaatselijk toeristenrestaurant. Ten slotte begint u aan uw reis terug naar Huaraz en maakt uw laatste stop in het charmante stadje Taricá, waar u het ambacht van op klei gebaseerde ambachten observeert en uw tour afsluit in de stad Huaraz.

Huaraz: Bezoek aan Laguna 69

9. Huaraz: Bezoek aan Laguna 69

-We beginnen dit avontuur door je op te halen bij je hotel in Huaraz (vlakbij of op het centrale plein) tussen 4:00 en 5:00 uur 's ochtends. -We reizen naar Huascaran National Park, bij aankomst verlaten we de auto en beginnen we aan een wandeling bergopwaarts, onderweg zullen we de rijkdom van de inheemse flora en fauna van het gebied zien. -De wandeling zal gemiddeld meer dan 2 uur duren om Laguna 69 te bereiken, bij aankomst zullen we genieten van een korte uitleg, tijd om het gebied te verkennen en om foto's te maken. -Je hebt tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, daarna keren we terug naar de ingang van het park waar je het vervoer vindt dat ons terugbrengt naar de stad Huaraz. -Geschatte aankomsttijd in Huaraz: 20:00 uur.

Vanuit huaraz: Trektocht Santa Cruz - Llanganuco

10. Vanuit huaraz: Trektocht Santa Cruz - Llanganuco

Dag 1: Huaraz - Cashapampa - Llamacorral De eerste dagtour kan 2 uur en 30 minuten duren, als je kiest voor een vervoermiddel; maar als je wilt wandelen kan het ongeveer 4 uur duren. De tour begint met het ophalen van de passagier bij zijn hotel in Huaraz en tijdens de tour wordt er een paar keer gestopt om foto's te maken en de stad Yungay te bezoeken na wat er in 1970 is gebeurd. Rond 10 uur 's ochtends kom je aan in Cashapampa, waar je je kunt voorbereiden op de eerste dag van de trektocht, terwijl de muilezeldrijvers je bagage op de ezels laden. Op dag 1 loop je naar het eerste kamp in Llamacorral, waar je rond 14.00 tot 15.00 uur aankomt. Dag 2: Llamacorral - Mirador Alpamayo - Taullipampa De tweede dag begint met het ontbijt in het kamp Llamacorral, om te vertrekken naar het tweede kampeerterrein in Taullipampa, dat ongeveer 6 uur van het eerste kamp ligt en waar je rond 3 of 4 uur 's middags aankomt. Tijdens deze dag heb je de mogelijkheid om te genieten van de beste uitzichten op de besneeuwde Alpamayo en Quitaraju, en kom je langs twee meren (Ichic Cocha en Jatun Cocha). Dag 3: Taullipampa - Punta Union - Huaripampa De reis van deze dag duurt ongeveer 7 uur. We vertrekken vanuit Taullipampa naar Punta Union, een gebied waar je de beste foto's van de vallei kunt maken. Na een korte pauze in deze sector zullen we afdalen naar het volgende kamp genaamd Cachinapampa in de buurt van de stad Huaripampa, waar we om ongeveer 15.00 uur aankomen. Dag 4: Huaripampa - Vaqueria - Huaraz De laatste dag wandel je in ongeveer 2 tot 3 uur naar de nederzetting Vaqueria, tijdens de tocht zie je de huizen van de lokale bevolking, spelende kinderen, enkele dieren die de weg oversteken en ongeveer om 11 uur ga je aan boord van het transport om naar Huaraz te gaan; onderweg maak je een paar stops om de vallei van Llanganuco te fotograferen, met uitzicht op de besneeuwde bergen en turquoise meren. Uiteindelijk kom je aan in Huaraz, waar je zult overnachten.

Alle activiteiten

130 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Huaraz

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Huaraz?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Laguna 69

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Huaraz?

Andere activiteiten in Huaraz

Wil je alle activiteiten in Huaraz bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.