Huaraz
Activiteiten in de openlucht

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Huaraz Activiteiten in de openlucht: Onze meest aanbevolen

Huaraz: Pastoruri Glacier Day Trip

1. Huaraz: Pastoruri Glacier Day Trip

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Huaraz, ga je naar het zuidoosten van de Callejón de Huaylas, langs traditionele steden als Recuay, Ticapampa en Catac. Aangekomen in het Huascarán National Park, bezoekt u het Pumashimin-meer, ook bekend als het meer van zeven kleuren. Je zult ook de nabijgelegen grotschilderingen verkennen. Trek vervolgens ongeveer 40-60 minuten naar de Pastoruri-gletsjer en neem de tijd om de formatie en lagunes te waarderen. Na terugkeer in de bus ga je naar een restaurant in Ticapampa of Catac, waar maaltijden ongeveer 15 sol kosten voor de lunch. Je gaat dan terug naar Huaraz. Als u voor de privéoptie kiest, stopt de bus in een rustige omgeving met een schilderachtig uitzicht. De lunch wordt geserveerd door de gids en de chauffeur.

...
Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

2. Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de Santa-rivier doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga dan verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 werd begraven door een lawine. Ga vervolgens naar het meer van Parón, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjertoppen die oplopen tot meer dan 6000 meter (19.700 voet). Lake Parón is een van de grootste meren van de Cordillera Blanca. Als u voor de privéoptie kiest, geniet u van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

...
Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

3. Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

Je dag begint om 05:00 uur, wanneer je groep Huaraz verlaat om naar het noorden te gaan. Om 7:00 uur wordt een kleine stop gemaakt om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen in Yungay. Rond 9.00 uur nader je de Cordillera Blanca en ga je via Quebrada de Llanganuco het Huascarán National Park binnen. Hier maakt u een snelle fotostop bij de meren Chinancocha en Orconcocha. Je komt aan in Cebollapampa en begint de 8 km lange wandeling naar Laguna 69, gelegen op 4620 meter boven zeeniveau. De beroemde Laguna 69 is een van de 400 lagunes in het Huascarán National Park. Het staat bekend als een gletsjerlagune met intens blauw water, omlijst door een besneeuwde bergketen, van waaruit watervallen naar de voet van de lagune stromen. Je verblijft ongeveer 30 minuten aan het meer en gebruikt je tijd om foto's te maken en te genieten van het uitzicht, maar ook om uit te rusten. Als u voor de privéoptie kiest, eet u uw lunchpakket naast het meer. Begin rond 14:00 uur aan je afdaling terug naar Cebollapampa en keer dan terug naar Huaraz.

...
Van Huaraz: Huascaran National Park Private Full-Day Tour

4. Van Huaraz: Huascaran National Park Private Full-Day Tour

Begin om 7:00 uur bij je hotel in Huaraz op te halen. Reis noordwaarts door de Callejon de Huaylas-vallei en passeer tijdens de reis vele kleine dorpjes. Zie de prachtige bergen van Huandoy, Huascaran, Hualcan en Copa met een korte stop voor foto's. Stop bij het kleine dorpje Carhuaz en geniet van wat tijd om te ontspannen op de Plaza de Armas. Ga verder naar de stad Yungay, waar je de locatie van een aardverschuiving bezoekt die een groot deel van de stad in 1970 verwoestte. Neem een rondleiding van 45 minuten en leer over aardbevingen en de daaropvolgende aardverschuiving die duizenden levens heeft geëist. Ga naar het begin van het onverharde pad dat de loop van de Paron-rivier in Huascaran National Park volgt. Geniet van een korte wandeling langs eucalyptusbomen en typische lokale huizen. Begin dan met de rit naar Paron Lake. Wandel rond het meer en bewonder de prachtige turquoise blauwe kleur. Na enige tijd genieten van het landschap, ga je om 15.00 uur terug naar Caraz waar je op eigen kosten kunt lunchen in een lokaal restaurant. Reis terug naar Huaraz, met inleveren bij uw hotel om ongeveer 18:00 uur.

...
Huaraz: Nevado Mateo klimtocht van een hele dag

5. Huaraz: Nevado Mateo klimtocht van een hele dag

Woon de dag voor de trektocht een briefing bij met een berggids. Begin vervolgens uw dag om 02:30 uur met ophalen bij uw hotel in Huarez. Als je naar het noorden gaat, ga je binnenkort de Ulta-vallei binnen bij Punta Olimpica, de basis van Nevado Mateo op 15.420 voet (4700 meter) boven zeeniveau. Na een korte ontbijtstop begint u aan uw wandeling naar de top van de berg, door de morene. Eenmaal op de top op 16.896 voet (5150 meter), heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Cordillera Blanca. Nevado Mateo is een berg met gemakkelijke toegang, perfect voor beginners. De top van Mateo biedt een prachtig uitzicht over de hoogste Peruaanse bergen, zoals Huascaran, Chopicalqui, Ulta, Contrahierbas en anderen.

...

Sitemap Huaraz

Wil je alle activiteiten in Huaraz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.