Kies data
Huaraz

Cultuur & geschiedenis

Huaraz Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

1. Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de Santa-rivier doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga dan verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 werd begraven door een lawine. Ga vervolgens naar het meer van Parón, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjertoppen die oplopen tot meer dan 6000 meter (19.700 voet). Lake Parón is een van de grootste meren van de Cordillera Blanca. Als u voor de privéoptie kiest, geniet u van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Huaraz: dagtrip naar Llanganuco-meer

2. Huaraz: dagtrip naar Llanganuco-meer

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz bezoekt u de belangrijkste kerk en het centrale plein. Je krijgt ook de kans om het ijs in lokale stijl te proberen, bereid met typisch fruit uit de regio. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 werd begraven door een lawine. Ga vervolgens via Quebrada de Llanganuco naar het Huascarán National Park. Hier maak je een stop bij de Llanganuco-lagunes. Het eerste meer, Chinancocha, ligt aan de voet van de berg Huascaran. Het wordt gekenmerkt door de intens groene turquoise kleur van het water en de dichte bossen die aan de kust groeien. Het andere kleinere meer, Orconcocha, ligt aan het einde van de gletsjervallei en het water is lichtblauw. Als u voor de privéoptie kiest, geniet u van een lunchstop met uitzicht op het meer. Als u kiest voor de gedeelde optie, wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant waar u lunch kunt kopen. De laatste stop is in Tarica om het lokale handwerk te zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

Van Huaraz: Chavín de Huantar & Chavín Museum Dagtrip

3. Van Huaraz: Chavín de Huantar & Chavín Museum Dagtrip

Nadat u 's ochtends vroeg bent opgehaald bij uw hotel, vertrekt u vanuit Huaraz ten zuidoosten van Callejón de Huaylas. Onderweg reis je via de intrigerende steden Recuay, Ticapampa en Catac. Ga vervolgens het Nationaal Park Huascarán binnen en arriveer bij de Laguna de Querococha die 3980 meter boven de zeespiegel ligt. Breng hier de broodnodige pauze door en geniet van het uitzicht. Je hebt ongeveer 20 minuten om wat foto's te maken en het landschap te bewonderen. Ga verder om het Cordillera Blanca-gebergte over te steken door de Cahuish-tunnel voordat u de vallei van Conchucos binnengaat. Ga door Tambillos en de dorpen Kercos, Machac en de moderne stad Chavín, gelegen aan de zachte oevers van de rivier de Mosna. Geniet van een lunch in Chavin, als de privéoptie is geselecteerd, met uitzicht op het unieke landschap. Kom dan aan bij het archeologische monument van Chavín, genaamd "Cultureel Erfgoed van de Mensheid". Dit fascinerende monument is het oudste stenen bouwwerk in de Peruaanse cultuur. Wandel ten slotte door het Chavin Museum, waar je gids je langs de vele archeologische stukken leidt die te zien zijn. Na je dag sightseeing, vertrek je rond 15:00 uur naar Huaraz om om 19:30 uur terug te zijn.

  • Dagtochten
1 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Huaraz

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Huaraz?

Welke Cultuur & geschiedenis in Huaraz nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Huaraz

Wil je alle activiteiten in Huaraz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.