Huaraz
Trektochten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Huaraz Trektochten: Onze meest aanbevolen

Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

1. Huaraz: dagtour naar het meer van Parón met optionele lunch

Vertrekkend vanuit de stad Huaraz, ga je naar het noordelijke deel van de Callejón de Huaylas. Bij aankomst in Carhuaz maak je een kleine stop om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen. Rijd door de landschappen en steden van de schilderachtige Huaylas-vallei, waar de Santa-rivier doorheen slingert. Ga naar een uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht op de Cordillera Blanca en de besneeuwde bergen van Huandoy Huascarán en Chopicalqui. Ga dan verder door Marcara, een stad die wordt gekenmerkt door zijn traditionele gebruiken en kleding. Bezoek het centrale plein en de San Pedro-kerk. De route gaat verder naar de oude stad Yungay, die tijdens de aardbeving van mei 1970 werd begraven door een lawine. Ga vervolgens naar het meer van Parón, het hoogtepunt van de dag. Sta versteld van het turkooisblauwe meer, omringd door gletsjertoppen die oplopen tot meer dan 6000 meter (19.700 voet). Lake Parón is een van de grootste meren van de Cordillera Blanca. Als u voor de privéoptie kiest, geniet u van een lunchstop met uitzicht op het meer. De laatste stop is bij Caraz, waar u de Plaza de Armas, de beroemde snoepwinkels van de stad en andere belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Je keert dan terug naar je hotel in Huaraz.

...
Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

2. Huaraz: Trek van 3 uur naar Laguna 69 met optionele lunch

Je dag begint om 05:00 uur, wanneer je groep Huaraz verlaat om naar het noorden te gaan. Om 7:00 uur wordt een kleine stop gemaakt om ontbijt en snacks voor onderweg te kopen in Yungay. Rond 9.00 uur nader je de Cordillera Blanca en ga je via Quebrada de Llanganuco het Huascarán National Park binnen. Hier maakt u een snelle fotostop bij de meren Chinancocha en Orconcocha. Je komt aan in Cebollapampa en begint de 8 km lange wandeling naar Laguna 69, gelegen op 4620 meter boven zeeniveau. De beroemde Laguna 69 is een van de 400 lagunes in het Huascarán National Park. Het staat bekend als een gletsjerlagune met intens blauw water, omlijst door een besneeuwde bergketen, van waaruit watervallen naar de voet van de lagune stromen. Je verblijft ongeveer 30 minuten aan het meer en gebruikt je tijd om foto's te maken en te genieten van het uitzicht, maar ook om uit te rusten. Als u voor de privéoptie kiest, eet u uw lunchpakket naast het meer. Begin rond 14:00 uur aan je afdaling terug naar Cebollapampa en keer dan terug naar Huaraz.

...
Huaraz: Nevado Mateo klimtocht van een hele dag

3. Huaraz: Nevado Mateo klimtocht van een hele dag

Woon de dag voor de trektocht een briefing bij met een berggids. Begin vervolgens uw dag om 02:30 uur met ophalen bij uw hotel in Huarez. Als je naar het noorden gaat, ga je binnenkort de Ulta-vallei binnen bij Punta Olimpica, de basis van Nevado Mateo op 15.420 voet (4700 meter) boven zeeniveau. Na een korte ontbijtstop begint u aan uw wandeling naar de top van de berg, door de morene. Eenmaal op de top op 16.896 voet (5150 meter), heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Cordillera Blanca. Nevado Mateo is een berg met gemakkelijke toegang, perfect voor beginners. De top van Mateo biedt een prachtig uitzicht over de hoogste Peruaanse bergen, zoals Huascaran, Chopicalqui, Ulta, Contrahierbas en anderen.

...
Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

4. Van Huaraz: privéwandeling van Laguna Churup met lunchpakket

Vertrek 's ochtends vanuit de stad Huaraz en passeer de steden Unchus en Llupa om het panoramische uitkijkpunt van Pitec te bereiken. Begin de wandeling naar de Churup-lagune, 4450 meter boven de zeespiegel. Blijf een uur en verken het Huascaran National Park voordat je terugkeert naar Huaraz.

...

Sitemap Huaraz

Wil je alle activiteiten in Huaraz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.