Kies data

Dingen om te doen Hue

Hue: De beste dingen die je niet wil missen

Van Da Nang: dagtocht naar Hue

1. Van Da Nang: dagtocht naar Hue

Geniet van een les in Vietnamese geschiedenis tijdens deze dagtrip vanuit Da Nang. Bekijk de paarse verboden stad, verken tempels en gebedshuizen en geniet van een boottocht langs de parfumrivier. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar Hue en stop je bij Hai Van Pass om enkele verlaten oorlogsbunkers te verkennen. Ga bij aankomst naar de belangrijkste attractie van de stad, de Citadel. Dwaal door dit enorme complex met de keizerlijke stad, de verboden paarse stad. Bekijk de privéwoning van de keizer en leer meer over de laatste dynastie van Vietnam, de Nguyen-dynastie. Ontdek andere architectonische meesterwerken zoals tempels, paviljoens, tuinen en de poorten naar de keizerlijke stad. Stop 's middags voor de lunch om nieuwe energie op te doen voordat u geniet van een boottocht langs de Parfumrivier. Stop bij Thien Mu Pagoda, een actief boeddhistisch klooster waarvan de oorsprong teruggaat tot 1601. Bewonder de iconische pagode van 7 verdiepingen, het onofficiële symbool van de stad. Bezoek vervolgens het serene Khai Dinh Royal Tomb, ontworpen om op te gaan in de natuurlijke omgeving en gebouwd op de principes van feng-shui. Verken de laatste rustplaats van een Nguyen-keizer. Bewonder het unieke architectonische ontwerp van het graf en leer meer over de vele mythen en legendes rond deze controversiële keizer voordat je terugkeert naar Da Nang.

Keizerlijke stad, Hue: excursie vanuit Hoi An en Da Nang

2. Keizerlijke stad, Hue: excursie vanuit Hoi An en Da Nang

Reis terug naar de Nguyen-dynastie tijdens een tour met meerdere stops vanuit Hoi An en Da Nang naar Hue. Bekijk de keizerlijke stad, het mausoleum van keizer Khai Dinh en de Thien Mu-pagode. Proef de keuken van Hue tijdens een lunch in een plaatselijk restaurant. Na de ophaalservice vanuit Hoi An, begint de reis naar Hue met het oversteken van een van de beste kustwegen ter wereld, de Hai Van-pas. Profiteer van een stop van 30 minuten bij de piek en 5 minuten om foto's te maken bij Lang Co Beach.  Na een laatste ophaalronde in Da Nang, bezoek je de Khai Dinh-tombe, een mix van westerse en oosterse architectuur, gebouwd tussen 1920 en 1931. Daarna kun je genieten van een heerlijke lunch in een lokaal specialiteitenrestaurant dat gerechten in Hue-stijl serveert.  Na het verorberen van overheerlijke lokale gerechten gaat de tocht verder naar de belangrijkste attractie van Hue, de Keizerlijke Citadel. De citadel, ooit het huis van de Nguyen-keizer, bevat ook de Verboden Paarse Stad. Verken de Thien Mu-pagode, de grootste pagode van Hue. De pagode is gebouwd in 1601 en vormt het onderwerp van vele plaatselijke volksrijmpjes. Daarnaast wordt de pagode beschouwd als het onofficiële symbool van Hue. Sluit de dag af met de terugbrengservice naar Da Nang en Hoi An.

Hue: stadstour van een hele dag met drakenbootcruise

3. Hue: stadstour van een hele dag met drakenbootcruise

Nadat je je gids in het stadscentrum hebt ontmoet, ga je op een riviercruise langs de Parfumrivier in een traditionele drakenboot om de Thien Mu-pagode te bereiken, de oudste pagodetempel in Hua. Bezoek vervolgens de Citadel en leer meer over de Nguyen-dynastie, de laatste dynastie van Vietnam. Bekijk prachtige kunstvoorwerpen in het Royal Antiques Museum, bewonder de architectuur van de Noon Gate en wandel door de Ancestral Temple en het Thai Hoa Palace. Ervaar vervolgens de drukte van de Dong Ba-markt en geniet van een traditionele Vietnamese lunch in een lokaal restaurant. Ga later naar het graf van Minh Mang en ervaar de samensmelting van traditionele Vietnamese en moderne Europese architectuur in het graf van Khai Dinh. Bezoek vervolgens een kegelvormig hoedendorp, waar je lokale ambachtslieden deze traditionele hoeden kunt zien maken en misschien zelfs een uniek souvenir kunt kopen. Je laatste stop is bij een wierookstokjesdorp waar je wierook ziet worden gemaakt. Laat je 's avonds afzetten in het centrum van Hue.

Da Nang: Hue Imperial City en Hai Van Pass Tour met kleine groepen

4. Da Nang: Hue Imperial City en Hai Van Pass Tour met kleine groepen

Deze tour maakt een uitstapje naar de decadente keizerlijke stad Hue, een goed bewaarde ommuurde stad. Hue is een must-see voor wie van geschiedenis houdt, compleet met zijn prachtige architectuur en Insta-waardige fotostops. Je tour begint bij Khai Dinh Tomb, een site die meer op een paleis dan op een graf lijkt. Na een al even indrukwekkend bezoek aan de Thien Mu-pagode, een tempel met vijf verdiepingen gebouwd in de 18e eeuw, is het hoogtepunt van deze tour: de keizerlijke stad. Tijdens je ervaring is er voldoende tijd om door de vele oude tempels te dwalen, door tentoonstellingen in het bezoekerscentrum te bladeren en door elegante tuinen te wandelen. Aan het einde van uw ervaring wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Da Nang.

Hue Heritage Tour: volledige dag vanuit Hoi An

5. Hue Heritage Tour: volledige dag vanuit Hoi An

Kies tussen een gedeelde of privétour om Hue te verkennen en de Citadel te bezoeken, de belangrijkste attractie van Hue. Tijdens je ochtendrondleiding door de site, zie je de keizerlijke stad, de verboden paarse stad en de privéwoning van de keizer. Na het bezoek aan de Citadel heb je een korte lunchpauze, gevolgd door een boottocht op de Parfumrivier. Stop bij de Thien Mu-pagode, door velen beschouwd als het onofficiële symbool van Hue. Dit is een actief boeddhistisch klooster waarvan de oorsprong teruggaat tot 1601. Een van de meest aangrijpende displays is een auto van een voormalige monnik, die in 1963 naar Saigon reed en zichzelf in brand stak uit protest tegen het Zuid-Vietnamese regime en de wrede behandeling van boeddhistische monniken en volgelingen. Je laatste bezoek van de dag zal zijn aan de Khai Dinh Royal Tomb, ontworpen met behulp van feng shui-principes en gebouwd om op te gaan in de natuurlijke omgeving.

Hue City-dagtour

6. Hue City-dagtour

Ontdek de bezienswaardigheden en geluiden van Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De stad staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt aan de oevers van de heerlijke Perfume River, waar je verbazingwekkende citadellen, fantastische paleizen en koninklijke graven vindt. Veel van de locaties zijn bereikbaar via de rivier en tijdens deze privétour van een hele dag maakt een boottocht deel uit van het programma. Je wordt opgehaald bij je hotel door je gids, die je meeneemt naar de rivier voor je cruise. Vaar langs de romantisch genoemde Perfume River en bekijk de bekendste religieuze plekken van Hue, zoals de Thien Mu-pagode. Vervolg uw reis over land en bezoek de keizerlijke citadel, van waaruit de Nguyen-dynastie regeerde tussen 1802 en 1945. Zie de Flag Tower, Noon Gate, 9 Dynastic Urns, 9 Holy Cannons, Thai Hoa Palace en de Forbidden Purple City. Na een lunchpauze bezoekt u de tombe van Khai Dinh King en ontdekt u de mix van westerse en oosterse architectuur. Bezoek dan de tombe van Minh Mang King, waar men zeker onder de indruk zal zijn van de majesteit en symmetrie van de architectonische constructies. Ga verder naar het kegelvormige hoedendorp, een dorp waar wierookstokjes worden gemaakt. De rondleiding geeft je een goed begrip van de filosofie van de geomantie van de koning en hoe dit het koninklijke leven beïnvloedde.

Hue: privétour met de auto met chauffeur

7. Hue: privétour met de auto met chauffeur

Geniet van de flexibiliteit om in uw eigen tempo te reizen met uw privéchauffeur om de hoogtepunten van het erfgoed van Hue te ontdekken. Volgens de voorgestelde route haalt uw chauffeur u om 9.00 uur op en brengt u naar de Minh Mang-tombe, gelegen op de kruising van twee zijrivieren van de parfumrivier, omringd door glooiende heuvels. Stop vervolgens bij Khai Dinh Tomb, gelegen op een van de Chau-bergen. Het graf van Khai Dinh is omgeven door natuurlijke schoonheid en de architectuur is een mix van Oost en West. Stop dan bij Tu Duc Tomb, gelegen in een prachtig gebied gemaakt van glooiende heuvels en pijnbomen. Uw chauffeur zal u een goed en goedkoop restaurant aanbevelen waar u kunt genieten van smakelijke gerechten. Bezoek 's middags de kleurrijke keizerlijke stad, een sierlijk paleiscomplex omgeven door torenhoge vestingmuren. Je laatste stop is de Thien Mu-pagode, gebouwd in de 17e eeuw om de legende van een hemelse dame te aanbidden. Het werd wereldwijd bekend toen, in 1963, Thich Quang Duc, een 66-jarige monnik, stierf nadat hij zichzelf in brand had gestoken uit protest tegen het anti-boeddhistische beleid van de regering van Zuid-Vietnam. Na uw bezoek hier, wordt u teruggebracht naar uw hotel in de stad Hue.

Vietnam: eSIM-gegevensabonnement

8. Vietnam: eSIM-gegevensabonnement

Maak uw reis naar Vietnam probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Vietnam en upgrade voor dekking in 10 landen of 8 landen, waaronder Thailand, Singapore en Zuid-Korea. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Selecteer 8 landen voor dekking in Vietnam, Thailand, Singapore, Maleisië, Indonesië, Cambodja, Myanmar en Zuid-Korea. Selecteer 10 landen voor dekking in Vietnam, Thailand, China, Hong Kong, Macau, Taiwan, Zuid-Korea, Indonesië, Maleisië en Singapore. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als u geen verbinding kunt maken met internet na het installeren van deze eSIM, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in uw GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Vietnam: Viette De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app

Hue: shuttlebus van/naar Hoi An of Da Nang

9. Hue: shuttlebus van/naar Hoi An of Da Nang

Geniet van probleemloos reizen tussen Hue, Hoi An en Da Nang met een voordelige bustransfer. Kies uit een enkele reis naar elk van deze Centraal-Vietnamese steden. Bespaar uzelf het navigeren door het openbaar vervoer of het gedoe met ticketprijzen. Geniet van het feit dat alle bussen zijn voorzien van airconditioning en regelmatig worden onderhouden volgens hoge kwaliteitsnormen.

Hue City Tour en riviercruise

10. Hue City Tour en riviercruise

Uw privé, Engelssprekende gids haalt u op bij uw hotel. Zodra je de groeten hebt uitgewisseld, stap je in je comfortabele voertuig met airconditioning om je verkenning van deze cultureel rijke regio te beginnen. Je eerste stop is natuurlijk de Citadel waar de laatste koning van Vietnam, Bao Dai, op 30 augustus 1945 aftrad. Dit UNESCO-werelderfgoed wordt bewaakt door een oude slotgracht en dikke stenen muren. De uitgestrekte Citadel omvat de Keizerlijke Stad, de Verboden Paarse Stad en het Koninklijk Theater, dus strek die benen en bereid je voor op een ochtend vol ontdekkingen! Als je je een weg baant buiten het toeristenpad, bezoek je een aantal lokale bewoners, waaronder de inspirerende mevrouw Thuy die gespecialiseerd is in het maken van de wereldberoemde conische hoeden van Vietnam. Gelegen in een rustige omgeving, is een bezoek aan het huis van mevrouw Thuy een echte verkenning van het platteland van Vietnam en een fascinerend inzicht in de vaardigheid van het maken van kegelvormige hoeden, evenals het interessante leven van deze vriendelijke en open vrouw. De volgende is de tombe van koning Tu Duc, de meest populaire en indrukwekkende van alle koninklijke mausoleums. Het herbergt binnenplaatsen, paviljoens, tempels en kamers. Je gids vertelt je alles over de fascinerende geschiedenis en het leven van de koning in keizerlijke luxe, van zijn 104 vrouwen tot het ongelukkige einde van de 200 begrafenisdienaren! Vlak voor de lunch bezoekt u Bunker Hill, die uitkijkt over de Perfume River en een fantastisch panoramisch uitzicht biedt. Het gebied diende als een geweldig militair uitkijkpunt door geheime observatieposten te bieden voor het omliggende gebied. Er zijn nog veel bunkers over, dus je krijgt de kans om ze van dichtbij te bekijken en te onderzoeken. Daarna ga je lunchen en nieuwe energie opdoen in een serene kloosterpagode en ga je vervolgens op weg naar je volgende bestemming: Tiger Arena, een oud colosseum waar tijgers en olifanten tot de dood zouden vechten, allemaal in naam van koninklijk amusement. Het laatste deel van je tour van vandaag brengt ons naar de iconische Thien Mu-pagode van zeven verdiepingen, het onofficiële symbool van de stad Hue. Vanaf hier stapt u aan boord van een klassieke drakenboot en vaart u over de Perfume River terug naar de stad, waar uw gids u terugbrengt naar uw hotel.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Transfers
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
68 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Hue

Welke topattracties zijn een must-see in Hue?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hue?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hoi An

Overzicht activiteiten in Hue

Wil je alle activiteiten in Hue ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hue

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 528 beoordelingen

We boekten pas de avond ervoor om 18.00 uur en kregen direct een mooie bevestiging via whatts app. De reis met meneer thý was een ongelooflijk indrukwekkende ervaring. We werden precies op tijd opgehaald bij het hotel in de oude stad en werden heel vriendelijk ontvangen. We kregen ongelooflijk veel informatie over Vietnam, de DMZ, de houding van mensen en connecties in supergoed Engels. De lunch was gewoon een ongelooflijk geweldige en heerlijke ervaring. auto en chauffeur waren netjes, veilig en heel voorzichtig... zou zo weer boeken!! Om 18.30 uur waren we terug in het hotel.

Hoewel het een lange tour is, is de hele tour de moeite waard, vooral de paarse verboden stad, de Thien Mu-pagode en de Khai Dinh-tombe (!!!!). De gids was erg goed, hij wist hoe hij de groep moest managen en wist veel

Perfecte organisatie !!! Bedankt Helen !!! De bestuurder TIM was uiterst vriendelijk, aardig en bekwaam - informeerde ons over de mogelijke routes en was een perfecte reisgenoot. Schema gehouden, op tijd - TOP

Een zeer interessante tour met veel informatie over de geschiedenis van Vietnam. Onze gids Vinh was geweldig en kon ons veel details vertellen. Bovendien hadden we de Lucky om een privétour te krijgen.

Zeer de moeite waard en interessante rondleiding. Onze gids Elli was ongelooflijk aardig en wist veel, haar Engels was erg goed.