Kies data
Dingen om te doen

Hue

Hue: De beste dingen die je niet wil missen

Van Da Nang: dagtocht naar Hue

1. Van Da Nang: dagtocht naar Hue

Geniet van een les in Vietnamese geschiedenis tijdens deze dagtrip vanuit Da Nang. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar Hue en stop je bij Hai Van Pass om een aantal verlaten oorlogsbunkers te verkennen. Ga bij aankomst naar de belangrijkste attractie van de stad, de Citadel. Wandel door dit enorme complex met de keizerlijke stad, de verboden paarse stad en de privéwoning van de keizer en leer meer over de laatste dynastie van Vietnam, de Nguyen-dynastie. Je zult ook andere architecturale meesterwerken ontdekken, zoals tempels, paviljoens, tuinen en de poorten naar de keizerlijke stad. In de middag stop je voor de lunch om weer op te laden voordat je geniet van een boottocht over de parfumrivier. Stop bij Thien Mu Pagoda, een actief boeddhistisch klooster, en bewonder de iconische 7 verdiepingen tellende pagode, het onofficiële symbool van de stad. Ga vanuit het klooster naar de serene Khai Dinh Royal Tomb, de laatste rustplaats van een Nguyen-keizer. Bewonder het unieke architectonische ontwerp van het graf en leer meer over de vele mythen en legendes rond deze controversiële keizer voordat je terugkeert naar Da Nang.

Hue City-dagtour

2. Hue City-dagtour

Ontdek de bezienswaardigheden en geluiden van Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Nu een UNESCO-werelderfgoed, ligt de stad aan de oevers van de prachtige Parfumrivier, waar u geweldige citadellen, fantastische paleizen en koninklijke graven vindt. Veel van de locaties zijn te bereiken via de rivier, en tijdens deze privétour van een hele dag maakt een bootcruise deel uit van het programma. Je wordt door je gids opgehaald bij je hotel, die je naar de rivier brengt voor je cruise. Vaar langs de romantisch genoemde parfumrivier en bekijk de bekendste religieuze bezienswaardigheden van Hue, zoals de Thien Mu-pagode. Vervolg je reis over land en bezoek de keizerlijke Citadel, van waaruit de Nguyen-dynastie regeerde tussen 1802 en 1945. Zie de Flag Tower, Noon Gate, 9 Dynastic Urns, 9 Holy Cannons, Thai Hoa Palace en the Forbidden Purple City. Na een lunchpauze bezoekt u het graf van Khai Dinh King en ontdekt u de mix van westerse en oosterse architectuur. Bezoek dan het graf van Minh Mang King, waar je zeker onder de indruk zult zijn van de majesteit en symmetrie van de architectonische constructies. Ga door naar conisch hoedendorp, een dorp dat wierookstokjes maakt. De rondleiding geeft je een diepgaand inzicht in de filosofie van de koning van geomantie, en hoe dit het koninklijke leven heeft beïnvloed.

Hue Heritage Tour: volledige dag vanuit Hoi An

3. Hue Heritage Tour: volledige dag vanuit Hoi An

Kies tussen een gedeelde of privétour om Hue te verkennen en de Citadel te bezoeken, de belangrijkste attractie van Hue. Tijdens je ochtendrondleiding door de site, zie je de keizerlijke stad, de verboden paarse stad en de privéwoning van de keizer. Na het bezoek aan de Citadel heb je een korte lunchpauze, gevolgd door een boottocht op de Parfumrivier. Stop bij de Thien Mu-pagode, door velen beschouwd als het onofficiële symbool van Hue. Dit is een actief boeddhistisch klooster waarvan de oorsprong teruggaat tot 1601. Een van de meest aangrijpende displays is een auto van een voormalige monnik, die in 1963 naar Saigon reed en zichzelf in brand stak uit protest tegen het Zuid-Vietnamese regime en de wrede behandeling van boeddhistische monniken en volgelingen. Je laatste bezoek van de dag zal zijn aan de Khai Dinh Royal Tomb, ontworpen met behulp van feng shui-principes en gebouwd om op te gaan in de natuurlijke omgeving.

Hue: stadstour van een hele dag met drakenbootcruise

4. Hue: stadstour van een hele dag met drakenbootcruise

Nadat je je gids in het stadscentrum hebt ontmoet, ga je op een riviercruise langs de Parfumrivier in een traditionele drakenboot om de Thien Mu-pagode te bereiken, de oudste pagodetempel in Hua. Bezoek vervolgens de Citadel en leer meer over de Nguyen-dynastie, de laatste dynastie van Vietnam. Bekijk prachtige kunstvoorwerpen in het Royal Antiques Museum, bewonder de architectuur van de Noon Gate en dwaal door de voorouderlijke tempel en het Thai Hoa-paleis. Ervaar vervolgens de drukte van de Dong Ba-markt en geniet van een traditionele Vietnamese lunch in een lokaal restaurant. Ga later naar de Minh Mang-tombe en ervaar de samensmelting van traditionele Vietnamese en moderne Europese architectuur in de Khai Dinh-tombe. Bezoek vervolgens een kegelvormig hoedendorp, waar u lokale ambachtslieden deze traditionele hoeden kunt zien maken en misschien zelfs een uniek souvenir kunt kopen. Je laatste stop is bij een wierookstokjesdorp waar je ziet hoe wierook wordt gemaakt. Laat je 's avonds afzetten in het centrum van Hue.

Tint: 5-uurs Street Food Tour met de motor

5. Tint: 5-uurs Street Food Tour met de motor

Hue Street Food Tour 's nachts is een etenstour voor toeristen die Hue street food proberen op kleine, lokale plaatsen. Hue is de beste stad voor lokaal eten met veel koninklijke gerechten uit het verleden. In Vietnam kenmerkt elke gerecht een specifieke regio. Echter, voor toeristen, vooral buitenlanders, is het best uitdagend om de beste restaurants in de straatrestaurant te vinden. Veel dure restaurants in toeristische gebieden bedienen niet echt goed eten. Daarom, door deze rondleiding te nemen, zult u gemakkelijk het beste straatvoedsel kunnen zien, aangezien de damesfietsers hier de lokale bevolking zijn. U zult ook de kans krijgen om elke verborgen hoek in Hue te verkennen, op plaatsen die u nooit mag verwachten. Bovendien zullen damesbikers een geweldig bedrijf zijn met veel interessante verhalen en stedelijke legendes in verband met Hue-keuken. U wordt bekend gemaakt met een aantal bekende specialiteiten van Hue, zoals Vietnamese thee, Hue royal cakes, Hue Khot cake, Vietnamese BBQ, gegrilde vis, gegrilde inktvis, Hue beef noodle soep, zoete soep en nog veel meer. Daarnaast zullen je damesfietsers je rond de stad brengen. Daarom kunt u vanavond het eten en de schoonheid van Hue-stad genieten. Hoogtepunten van de Hue Street Food Tour 's nachts: - 18:30: Afhalen van uw hotel en informatie over het programma - 19:00: Begin de tour met een paar Hue lokale taarten zoals loc cake, Beo Cake, Nam cake - 19:30: Bezoek Vong Canh Hill, waar u de mooiste uitzichten van Hue kunt zien - 20:00: Geniet van de khottaart, een geweldige lokale taart met rijstpapier - 20:30: Ga verder met Vietnamese BBQ en probeer het lokale bier - 21:00: Geniet van Hue noodlesoep - 21:30: Bezoek de nachtmarkt en probeer zoete Soep Soep Met 20 soorten zoete soepen - 22:30: Voltooi de tour met een drop-off in uw hotel

Van Hue: privérondleiding naar Phong Nha-grot met lunch

6. Van Hue: privérondleiding naar Phong Nha-grot met lunch

Je privégids haalt je op bij je accommodatie in Hue. Je gaat dan op weg naar Phong Nha. Onderweg maak je een tussenstop bij de beroemde Hien Luong-brug en de Ben Hai-rivier, waar de grens tussen Zuid- en Noord-Vietnam lag tijdens de oorlog. Vervolgens stop je bij een lokaal restaurant waar je authentieke Vietnamese gerechten kunt proeven. Na de lunch vaar je per boot langs een rivier om de iconische Phong Nha-grot te bereiken. Deze grot is echt een wonder van de natuur en is verborgen in de dichte jungle van Phong Nha Ke Bang National Park in Centraal Vietnam. Bewonder de indrukwekkende rotswanden en de rijkdom aan flora en fauna in de omgeving. Na een bezoek aan de grot begin je aan de terugreis naar je hotel in Hue, waar je rond 19.30 uur aankomt.

Hue: Sunset Cruise langs Perfume River

7. Hue: Sunset Cruise langs Perfume River

Begin je tour in je eigen hotellobby of accommodatie in het stadscentrum van Hue, waar je gids je zal ontmoeten. Vanaf daar loop je met je gids naar het bootstation van de stad om aan boord te gaan van de beroemde cruise op de drakenrivier bij zonsondergang. Verken alle prachtige gebieden langs de rivieroevers en glijd langs de authentieke oude lokale huizen, dorpen, kerken, pagodes en groene velden. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van het adembenemende romantische uitzicht op de zonsondergang over de Perfume River, die door het hart van Hue City stroomt. Stop en ga naar de top van de Ha Khe-heuvel van de Thien Mu-pagode om vanuit een andere hoek van nog meer geweldige uitzichten op de zonsondergang te genieten. Rond je tour 's avonds af en laat je gids je terugbrengen naar je accommodatie in Hue City.

Van Hue: privé DMZ-tour

8. Van Hue: privé DMZ-tour

Begin met ophalen in de ochtend vanuit je accommodatie in Hue. Ga vanaf daar naar de stad Dong Ha, waar de lokale gids aan boord gaat van het voertuig om de tour te beginnen. De eerste halte is Doc Mieu Base, een van de frontlinies. Leer hoe de Amerikanen een groep vuurbases opzetten op een heuvelrug met uitzicht over de DMZ en de Ben Hai-rivier. Krijg een diepere kennis van de geschiedenis en luister naar betekenisvolle verhalen van je Engelssprekende gids. Ga verder naar de volgende halte, de Hien Luong-brug. Deze brug bevindt zich op de 17e breedtegraad en werd tijdens de oorlog in Vietnam in tweeën gedeeld tussen Zuid- en Noord-Vietnam. Ga naar de laatste halte en een van de belangrijkste hoogtepunten, de ondergrondse Vinh Moc-tunnels. Hoor hoe ze werden gebruikt als een toevluchtsoord om te overleven van alle bomaanslagen tijdens de oorlog. Voordat je terugkeert naar Hue City, stop je bij een lokaal restaurant voor een authentieke Vietnamese lunch (je betaalt voor jezelf). De tour eindigt met een drop-off service terug naar je accommodatie.

Van Huế: dagtour door de gedemilitariseerde zone

9. Van Huế: dagtour door de gedemilitariseerde zone

Verken de historische, gedemilitariseerde zone van Vietnam op de 17e breedtegraad. De zone werd erkend door de Conferentie van Genève op 21 juli 1954 en verdeelde het land tijdelijk in 2 staten. Volg je gids naar Quang Tri Province en bezoek de La Vang-kerk en de stad Dong Ha. De stad was de zetel van een belangrijke commandopost van de Amerikaanse mariniers, die toezicht hield op de troepen in de gehele gedemilitariseerde zone (DMZ). Bezoek de Doc Mieu-basis, ooit onderdeel van een geavanceerd elektronisch systeem dat is ontworpen om DMZ-infiltratie te voorkomen. Verken de Hien-Luong-brug (vredesbrug) van staal, gebouwd in 1950 door de Fransen. Bezoek Cua Tung Beach en zie waar de Ben Hai-rivier stroomt van west naar oost ten zuiden van de 17e breedtegraad. Verken het Vinh Moc-tunnelcomplex in het hart van de gedemilitariseerde zone van Vietnam. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en leer over de etnische minderheden van het land. Dan zie je de brug Dakrong over de rivier met dezelfde naam. Begeef je op het legendarische Ho Chi Minh-pad. Sinds enkele jaren verbindt hij het noorden en zuiden van Vietnam via de buurlanden Laos en Cambodja. Ga door naar Rock Pile, de Amerikaanse militaire basis, met zijn lange-afstandsartillerie en Khe Sanh-gevechtsunitbasis temidden van de glooiende heuvels en bossen van de vallei.

Hue Countryside Cooking Class Tour per motorfiets

10. Hue Countryside Cooking Class Tour per motorfiets

De Hue kookcursusentournee laat je kennismaken met het koken en proeven van Vietnamees eten - in het bijzonder Hue-specialiteiten. Maak een uitstapje naar het platteland op de achterkant van een motorfiets. Stel je voor dat je uit de drukte van de stad komt om het frisse en koele platteland te bereiken met zijn eindeloze rijstvelden, bamboebossen en groene tuinen. Je zult versteld staan van het leven hier, omdat je ook wat van de lokale gebruiken en cultuur kunt leren terwijl je de markt van het dorp verkent. Bovendien leer je om te koken met een vriendelijke kok in een restaurant op het platteland en leer je Vietnamese koffie te maken met je vrouwelijke motorrijder. Ga naar het dorp Thuy Chanh, dat beroemd is om de Thanh Toan-brug, de oudste brug in Hue. De lokale markt zal uw eerste stop zijn. Daar koop je de benodigde ingrediënten voor je kookles. Ontdek vervolgens de moestuin van een lokaal restaurant terwijl u geniet van Vietnamese thee. Later bereidt u de ingrediënten voor en leert u drie traditionele Hue-gerechten te bereiden. De les zal rond lunchtijd eindigen, aangezien u van uw schotels samen met twee speciale schotels van het restaurant kunt genieten. Dat is echter nog niet het einde, je hebt nog steeds een Vietnamese koffieles voordat je terugkeert naar Hue.

Sitemap Hue

Wil je alle activiteiten in Hue ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hue

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 499 beoordelingen

We waren erg blij na een volledige dag in de DMZ-zone. Onze gids was een oorlogsveteraan wat het nog interessanter maakte. Hij was erg goed en gaf ons veel geschiedenis van alle haltes. Februari is een goede maand, wanneer er niet zo veel toeristen zijn. We waren in de Vinh Moc-tunnels en we waren op dat moment de enige toeristen, wat erg goed was. Blijkbaar zijn er meestal veel toeristen tijdens het seizoen april-juni.

Perfecte organisatie !!! Bedankt Helen !!! De bestuurder TIM was uiterst vriendelijk, aardig en bekwaam - informeerde ons over de mogelijke routes en was een perfecte reisgenoot. Schema gehouden, op tijd - TOP

Een zeer interessante tour met veel informatie over de geschiedenis van Vietnam. Onze gids Vinh was geweldig en kon ons veel details vertellen. Bovendien hadden we de Lucky om een privétour te krijgen.

De tour was interessant en onze gids Vinh had veel informatie om met ons te delen. Maar wees bereid om veel tijd in de auto door te brengen.

De excursie was erg interessant, indrukwekkend en ontroerend.

De excursie is een echte aanrader. Met Jack hadden we een ontzettend leuke gids die ons veel vertelde. Elk moment!