Huis Ter Beurze

Huis Ter Beurze: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

1. Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Je wordt welkom geheten door de gids op een centrale locatie in Brugge voor je privétour, geprijsd voor maximaal 20 personen. Gedurende de 2-uur durende tour van het historische centrum die op de Werelderfgoedlijst staat, zie je de meest belangrijke attracties van de stad. De volgende beschrijving is een voorbeeld, vertrekkend vanaf het Zandplein, bij de concerthal: Volg de belangrijkste winkelstraat in de richting van het marktplein. Onderweg bezoek je de Sint-Salvatorskathedraal. Bezoek het marktplein met de imposante 83-meter hoge klokkentoren en ga door naar het Jan van Eyckplein, eens het centrum van de Hanzestad Brugge. Van de 13e tot 15e eeuw was dit gebied het economische en financiële hart van Vlaanderen. Bekijk de indrukwekkende huizen die herinneren aan de tijd dat Brugge een leidende rol speelde als commercieel centrum. Je komt langs het stadstheater, de Saaihalle (1399), Huis ter Beurze (de eerste beurs) en het tolhuis. Iets verderop kom je bij de Burg, een van de charmantste pleinen in de stad. Bekijk de prachtige gotische stadshal, Basiliek van het Heilig Bloed en de Vrijheid van Brugge, eens de rechtbank van de stad en vandaag de gemeentelijke archieven. Loop over de vismarkt, het leerlooiersplein en de erg pittoreske Dijver. Ga langs Onze-Lieve-Vrouwekerk en iets verderop maak je een korte stop bij het Oud Sint-Janshospitaal (een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa). De wandeling eindigt bij het Minnewater en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde.

Middeleeuws Brugge: een zelfgeleide audiotour

2. Middeleeuws Brugge: een zelfgeleide audiotour

Verlaat het platgetreden toeristenpad en waag je in het hart van het middeleeuwse Brugge tijdens een zelfgeleide tour. Dwaal door pittoreske straatjes en ga terug in de tijd met een mobiele audiogids en een oude stadsplattegrond uit 1562. Ontdek het Sint Annakwartier, de Markt, Huis Ter Beurze en verborgen pareltjes. Ga langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Market Square waar de tour begint, maar wees voorbereid om minder bekende bezienswaardigheden tegen te komen. Bekijk de overblijfselen van de 12e-eeuwse stadsmuren en een middeleeuwse toren. Waag je over 700 jaar oude bruggen en in kleine steegjes, vergeten pleinen, geheime binnentuinen en verborgen monumenten. Ontdek onderweg hoe Brugge eruitzag in zijn gloriedagen als middeleeuwse metropool. Verken een van de meest authentieke buurten van de stad, de Sint Annawijk, en ontdek wat het gebied - en de hoge werkloosheid in de jaren 1800 - te maken heeft met Brugge La Morte. Volg de kaart om Café Vlissinghe te bereiken, de oudste continu werkende bar van Brugge, en het Museum voor Volksleven. De tour eindigt bij de oude Bonne Chière-molen waar je wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de middeleeuwse metropool. Ontdek onderweg het hoekje van Brugge waar de beurs werd uitgevonden en waarom het Sint-Gilliskanaal werd omgedoopt tot het Gouden Handkanaal. Leer hoe middeleeuwse sanitaire voorzieningen er vroeger uitzagen en wat de oorsprong is van uitspraken als "shitfaced". Ga langs spookhuizen en ontdek hun spookverhalen. Zie waar de heksen van Brugge zich vroeger verzamelden. Begrijp dat het was alsof je in een middeleeuws houten huis woonde en in de oude haven werkte. Ontdek waarom de stad een Italiaanse wijk, Spaanse wijk, Easterling Quarter en English Quarter had.

Brugge: Nachtelijke verhalen en onvertelde geschiedenis wandeltour

3. Brugge: Nachtelijke verhalen en onvertelde geschiedenis wandeltour

s Avonds, wanneer het rustiger wordt in Brugge, nodigt Ambassadors Tours je uit om mee te gaan met een van onze verhalenvertellers voor deze wandeltour, die zich richt op de verhalen en legendes die overdag tijdens geen enkele stadsrondleiding aan bod komen! We vermijden het voor de hand liggende en gaan naar minder bekende maar prachtige plekken. Laat je verrassen door de minder bekende kant van Brugge. Onze gidsen zijn meestervertellers die zich richten op die verhalen om de geschiedenis interessant te houden voor volwassenen en kinderen. Ga mee met deze avondtour om dat zelf te ervaren!

Brugge: 1,5 uur Donkere kant van Brugge privé avondtour

4. Brugge: 1,5 uur Donkere kant van Brugge privé avondtour

Verken de minder bekende kant van Brugge met je professionele privégids en hoor het verhaal over de opkomst en ondergang van onze stad. Tijdens de 1,5 uur durende wandeltour leer je over de geschiedenis van de stad, ontdek je interessante feiten over middeleeuws Brugge en ontdek je duistere verhalen en oude legendes. We sluiten de rondleiding af in een bar met een gratis biertje. Geniet van een perfecte mix van geschiedenis en duistere verhalen, mythes, oude legendes, interessante feiten en verborgen juweeltjes - alles om je tijd in Brugge onvergetelijk en spannend te maken. Omdat het een privétour is, kan deze worden aangepast op basis van jouw voorkeuren en aanwijzingen. De rondvaart eindigt in de Bauhaus bar, een beroemde plaatselijke pub waar je een Belgisch biertje krijgt en €3 korting op de rondvaarten. Stops tijdens de tour: + de Grote Markt, + Jan Van Eyckplein, + het Spookhuis, + het Gouden Handkanaal, + Wijk Sint-Anna, + de Jeruzalemkerk, + Sint-Jansmolen en nog veel meer!

Brugge: privéwandeling door Brugge

5. Brugge: privéwandeling door Brugge

Brugge is een stad om verliefd op te worden! En het goede nieuws is dat “Het Venetië van het Noorden”, één van de meest bezochte middeleeuwse steden van Europa, gemakkelijk te voet bereikbaar is! Goed bewaarde geplaveide straatjes en pittoreske grachten, fotogenieke marktpleinen met majestueuze torens, historische kerken en oude hofjes. Passeer de Stadsschouwburg, of Saaihalle, Huis ter Beurze, de eerste Beurs en het Tolhuis. Een must-see is de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waarvan de bakstenen torenspits 122,3 meter hoog is, waardoor het een van 's werelds hoogste bakstenen torens/gebouwen is. Het beeld Madonna met Kind, dat in het transept te zien is, is Michelangelo's enige beeld dat tijdens zijn leven Italië heeft verlaten. Ontdek nog een juweeltje, de Burg, een van de meest charmante pleinen van de stad, waaronder het grote Brugse Vrije, het middeleeuwse controlecentrum van de stad, en het Stadhuis, met zijn prachtige gotische zaal. Bekijk de Heilig-Bloedbasiliek, de Basiliek van het Heilig Bloed, die een relikwie herbergt - een flesje met bloed waarvan wordt gezegd dat het dat van Jezus is, evenals een weelderige schatkamer. Maak een korte stop bij het St. John's Hospital, een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa. Niet te missen is ook de Grote Markt, waar u wat vrije tijd kunt hebben om de beroemde chocolade te proeven of een pint van de geweldige lokale bieren te proeven. Verken het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ontdek de charme en bekijk de belangrijkste historische bezienswaardigheden in een van de mooiste steden van België.

Brujas Histórica: Capilla de Jerusalén y Univ. del Comercio

6. Brujas Histórica: Capilla de Jerusalén y Univ. del Comercio

¡Descubre Brujas como nunca antes te la han contado! Te deslumbrarás met: - De replica van Santo Sepulcro de Jeruzalem. - El Museo del Encaje de Bolillos. - Los Molinos Medievales. - Het gebouw donde empezó la Bolsa de Valores in de siglo XIII. - El bar más antiguo de Brujas. Empezarás tu viaje en Grote Markt donde se ubicaba el antiguo puerto commercial, y caminarás por las calles donde la vida y el comercio de Brujas tomaba forma: La plaza de la grúa; la antigua aduana; las casas gremiales de los comerciantes italianos, españoles, ingleses y de otros lugares de Europa; het huis van de familie dat in de Bolsa de Valores ligt; el bar más antiguo de Brujas (1515); la sede la Hermandad de Nuestra Señora del Árbol Seco y su relación con el Toisón de Oro. Sabrás a qué se refería Anselmo Adornes cuando calificó la ciudad de Brujas como "Universidad del Comercio" en een bezoek aan de Capilla de Jerusalén, geïnspireerd door de Iglesia del Santo Sepulcro de Jerusalén en met een kopie van het sepulcro en sí. Verás las Armshouses, een speciaal soort beguinario exclusivo voor mujeres viudas en conocerás la Hermandad del Oso Blanco, quien organizaban justas de caballeros en la ciudad. Verás las calles donde las bolilleras se verzonden en crear el paño flamenco, junto al het werkelijke Museo del Encaje. De hablaremos del Gremio de los Arqueros de San Sebastián, de vorm van een deel van Reina de Inglaterra. En, voor het einde, conocerás de middeleeuwse molens die behouden blijven van de Siglo XIII en die u no de los grandes motores de económicos de Brujas (además de tener unas maravillosas). ¿Te vienes a conocer la Brujas medieval? De prijs omvat de toegang tot de Capilla de Jerusalén en de dominio Adornes. Tour in ESPAÑOL. Bezoek maximaal 25 persona's / Recorrido een taart. PRECIO: Bebés (van 0 tot 6 años) -> 0€ / Niños (van 7 tot 10 años) -> 10 € / Adultos (+10 años) -> 27 €.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Huis Ter Beurze: topattracties in de buurt

Huis Ter Beurze: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Je wordt welkom geheten door de gids op een centrale locatie in Brugge voor je privétour, geprijsd voor maximaal 20 personen. Gedurende de 2-uur durende tour van het historische centrum die op de Werelderfgoedlijst staat, zie je de meest belangrijke attracties van de stad. De volgende beschrijving is een voorbeeld, vertrekkend vanaf het Zandplein, bij de concerthal: Volg de belangrijkste winkelstraat in de richting van het marktplein. Onderweg bezoek je de Sint-Salvatorskathedraal. Bezoek het marktplein met de imposante 83-meter hoge klokkentoren en ga door naar het Jan van Eyckplein, eens het centrum van de Hanzestad Brugge. Van de 13e tot 15e eeuw was dit gebied het economische en financiële hart van Vlaanderen. Bekijk de indrukwekkende huizen die herinneren aan de tijd dat Brugge een leidende rol speelde als commercieel centrum. Je komt langs het stadstheater, de Saaihalle (1399), Huis ter Beurze (de eerste beurs) en het tolhuis. Iets verderop kom je bij de Burg, een van de charmantste pleinen in de stad. Bekijk de prachtige gotische stadshal, Basiliek van het Heilig Bloed en de Vrijheid van Brugge, eens de rechtbank van de stad en vandaag de gemeentelijke archieven. Loop over de vismarkt, het leerlooiersplein en de erg pittoreske Dijver. Ga langs Onze-Lieve-Vrouwekerk en iets verderop maak je een korte stop bij het Oud Sint-Janshospitaal (een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa). De wandeling eindigt bij het Minnewater en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde.

Middeleeuws Brugge: een zelfgeleide audiotour

Middeleeuws Brugge: een zelfgeleide audiotour

Verlaat het platgetreden toeristenpad en waag je in het hart van het middeleeuwse Brugge tijdens een zelfgeleide tour. Dwaal door pittoreske straatjes en ga terug in de tijd met een mobiele audiogids en een oude stadsplattegrond uit 1562. Ontdek het Sint Annakwartier, de Markt, Huis Ter Beurze en verborgen pareltjes. Ga langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Market Square waar de tour begint, maar wees voorbereid om minder bekende bezienswaardigheden tegen te komen. Bekijk de overblijfselen van de 12e-eeuwse stadsmuren en een middeleeuwse toren. Waag je over 700 jaar oude bruggen en in kleine steegjes, vergeten pleinen, geheime binnentuinen en verborgen monumenten. Ontdek onderweg hoe Brugge eruitzag in zijn gloriedagen als middeleeuwse metropool. Verken een van de meest authentieke buurten van de stad, de Sint Annawijk, en ontdek wat het gebied - en de hoge werkloosheid in de jaren 1800 - te maken heeft met Brugge La Morte. Volg de kaart om Café Vlissinghe te bereiken, de oudste continu werkende bar van Brugge, en het Museum voor Volksleven. De tour eindigt bij de oude Bonne Chière-molen waar je wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de middeleeuwse metropool. Ontdek onderweg het hoekje van Brugge waar de beurs werd uitgevonden en waarom het Sint-Gilliskanaal werd omgedoopt tot het Gouden Handkanaal. Leer hoe middeleeuwse sanitaire voorzieningen er vroeger uitzagen en wat de oorsprong is van uitspraken als "shitfaced". Ga langs spookhuizen en ontdek hun spookverhalen. Zie waar de heksen van Brugge zich vroeger verzamelden. Begrijp dat het was alsof je in een middeleeuws houten huis woonde en in de oude haven werkte. Ontdek waarom de stad een Italiaanse wijk, Spaanse wijk, Easterling Quarter en English Quarter had.

Brugge: Nachtelijke verhalen en onvertelde geschiedenis wandeltour

Brugge: Nachtelijke verhalen en onvertelde geschiedenis wandeltour

s Avonds, wanneer het rustiger wordt in Brugge, nodigt Ambassadors Tours je uit om mee te gaan met een van onze verhalenvertellers voor deze wandeltour, die zich richt op de verhalen en legendes die overdag tijdens geen enkele stadsrondleiding aan bod komen! We vermijden het voor de hand liggende en gaan naar minder bekende maar prachtige plekken. Laat je verrassen door de minder bekende kant van Brugge. Onze gidsen zijn meestervertellers die zich richten op die verhalen om de geschiedenis interessant te houden voor volwassenen en kinderen. Ga mee met deze avondtour om dat zelf te ervaren!

Brugge: 1,5 uur Donkere kant van Brugge privé avondtour

Brugge: 1,5 uur Donkere kant van Brugge privé avondtour

Verken de minder bekende kant van Brugge met je professionele privégids en hoor het verhaal over de opkomst en ondergang van onze stad. Tijdens de 1,5 uur durende wandeltour leer je over de geschiedenis van de stad, ontdek je interessante feiten over middeleeuws Brugge en ontdek je duistere verhalen en oude legendes. We sluiten de rondleiding af in een bar met een gratis biertje. Geniet van een perfecte mix van geschiedenis en duistere verhalen, mythes, oude legendes, interessante feiten en verborgen juweeltjes - alles om je tijd in Brugge onvergetelijk en spannend te maken. Omdat het een privétour is, kan deze worden aangepast op basis van jouw voorkeuren en aanwijzingen. De rondvaart eindigt in de Bauhaus bar, een beroemde plaatselijke pub waar je een Belgisch biertje krijgt en €3 korting op de rondvaarten. Stops tijdens de tour: + de Grote Markt, + Jan Van Eyckplein, + het Spookhuis, + het Gouden Handkanaal, + Wijk Sint-Anna, + de Jeruzalemkerk, + Sint-Jansmolen en nog veel meer!

Brugge: privéwandeling door Brugge

Brugge: privéwandeling door Brugge

Brugge is een stad om verliefd op te worden! En het goede nieuws is dat “Het Venetië van het Noorden”, één van de meest bezochte middeleeuwse steden van Europa, gemakkelijk te voet bereikbaar is! Goed bewaarde geplaveide straatjes en pittoreske grachten, fotogenieke marktpleinen met majestueuze torens, historische kerken en oude hofjes. Passeer de Stadsschouwburg, of Saaihalle, Huis ter Beurze, de eerste Beurs en het Tolhuis. Een must-see is de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waarvan de bakstenen torenspits 122,3 meter hoog is, waardoor het een van 's werelds hoogste bakstenen torens/gebouwen is. Het beeld Madonna met Kind, dat in het transept te zien is, is Michelangelo's enige beeld dat tijdens zijn leven Italië heeft verlaten. Ontdek nog een juweeltje, de Burg, een van de meest charmante pleinen van de stad, waaronder het grote Brugse Vrije, het middeleeuwse controlecentrum van de stad, en het Stadhuis, met zijn prachtige gotische zaal. Bekijk de Heilig-Bloedbasiliek, de Basiliek van het Heilig Bloed, die een relikwie herbergt - een flesje met bloed waarvan wordt gezegd dat het dat van Jezus is, evenals een weelderige schatkamer. Maak een korte stop bij het St. John's Hospital, een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa. Niet te missen is ook de Grote Markt, waar u wat vrije tijd kunt hebben om de beroemde chocolade te proeven of een pint van de geweldige lokale bieren te proeven. Verken het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ontdek de charme en bekijk de belangrijkste historische bezienswaardigheden in een van de mooiste steden van België.

Brujas Histórica: Capilla de Jerusalén y Univ. del Comercio

Brujas Histórica: Capilla de Jerusalén y Univ. del Comercio

¡Descubre Brujas como nunca antes te la han contado! Te deslumbrarás met: - De replica van Santo Sepulcro de Jeruzalem. - El Museo del Encaje de Bolillos. - Los Molinos Medievales. - Het gebouw donde empezó la Bolsa de Valores in de siglo XIII. - El bar más antiguo de Brujas. Empezarás tu viaje en Grote Markt donde se ubicaba el antiguo puerto commercial, y caminarás por las calles donde la vida y el comercio de Brujas tomaba forma: La plaza de la grúa; la antigua aduana; las casas gremiales de los comerciantes italianos, españoles, ingleses y de otros lugares de Europa; het huis van de familie dat in de Bolsa de Valores ligt; el bar más antiguo de Brujas (1515); la sede la Hermandad de Nuestra Señora del Árbol Seco y su relación con el Toisón de Oro. Sabrás a qué se refería Anselmo Adornes cuando calificó la ciudad de Brujas como "Universidad del Comercio" en een bezoek aan de Capilla de Jerusalén, geïnspireerd door de Iglesia del Santo Sepulcro de Jerusalén en met een kopie van het sepulcro en sí. Verás las Armshouses, een speciaal soort beguinario exclusivo voor mujeres viudas en conocerás la Hermandad del Oso Blanco, quien organizaban justas de caballeros en la ciudad. Verás las calles donde las bolilleras se verzonden en crear el paño flamenco, junto al het werkelijke Museo del Encaje. De hablaremos del Gremio de los Arqueros de San Sebastián, de vorm van een deel van Reina de Inglaterra. En, voor het einde, conocerás de middeleeuwse molens die behouden blijven van de Siglo XIII en die u no de los grandes motores de económicos de Brujas (además de tener unas maravillosas). ¿Te vienes a conocer la Brujas medieval? De prijs omvat de toegang tot de Capilla de Jerusalén en de dominio Adornes. Tour in ESPAÑOL. Bezoek maximaal 25 persona's / Recorrido een taart. PRECIO: Bebés (van 0 tot 6 años) -> 0€ / Niños (van 7 tot 10 años) -> 10 € / Adultos (+10 años) -> 27 €.

De topbezienswaardigheden in Brugge

Activiteiten in Huis Ter Beurze

Steden in België

Andere activiteiten in Huis Ter Beurze

Wil je alle activiteiten in Huis Ter Beurze bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Huis Ter Beurze

Gemiddelde beoordeling

4.7
(26 beoordelingen)

Onze 2 uur durende stadstour door Brugge met de heer Erik Beerlandt rondde onze reis naar België volledig af! Met zijn open en vriendelijke manier van doen kwam hij volledig tegemoet aan de behoeften van onze groep en kon hij ons kennis laten maken met vele voorheen onontdekte mooie plekken in de stad! Hij was in staat om onze vele vragen over een grote verscheidenheid aan dingen vol vertrouwen te beantwoorden en deze in detail uit te leggen. De rondleiding werd afgesloten met een overheerlijke praline in de stralende zon! Bedankt!!

Echt uitstekend. We hadden een zeer vriendelijke, empathische en ambitieuze gids. Uitstekende historische kennis die consequent op een spannende en interessante manier werd overgebracht. Het was geen seconde saai en we hadden een fantastische start om deze prachtige stad verder te verkennen.

Paul was een uitstekende gids. Zijn passie voor het begrijpen van de geschiedenis stelt hem in staat een gepersonaliseerde rondleiding te geven, niet alleen op basis van alle opmerkelijke monumenten, maar ook van de opmerkingen en vragen van de bezoekers. Brugge is een prachtige stad!

Vakkundig geleid door deze voormalige advocaat, Paul V, geboren in Brugge, zeer aangenaam bezoek rijk aan geschiedenis en anekdotes, genereuze service in uitstekend Frans! Goed gedaan en bedankt Paul. Absoluut een aanrader. Belgisch-Zwitserse groep.

Onze gids Betty was er een uit de duizend. De twee uur durende toer is snel verlopen, gevuld met interessante geschiedkundige, architecturale en leuke weetjes over Brugge door de eeuwen heen. Doen en vragen naar Betty !!!!