De populairste activiteiten van Humahuaca

Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

1. Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Uw eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes in het UNESCO-werelderfgoed Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende handwerkkraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijk genaamde 7 Color Hill. Vervolg later uw klim langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer ten slotte terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

2. Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

Ga op avontuur door waanzinnige landschappen en pittoreske dorpen. De tour begint met een reis naar Purmamarca, een dorp aan de voet van de Heuvel van zeven kleuren, een prachtige, kleurrijke berg. Reis naar Maimara, een klein dorpje in de schaduw van de Monolith Painter's Palette, een andere schilderachtige rotsformatie. Bewonder de prachtige rode, gele, oranje, en pastel tinten van de Monolith. Bezoek Pucará de Tilcara, een fort gebouwd in de 12de eeuw door de Omaguaca-stam die later werd verslagen door de Inca's. Pauzeer in het slaperige stadje Uquia, dat bekend staat om zijn historische kerk met schilderijen van engelen met geweren. Ga langs de steenboskeerkring, de meest zuidelijke breedtegraad waarop de zon in de middag hoog aan de hemel kan verschijnen. Breng een kort bezoek aan de stad Humahuaca op weg naar de belangrijkste bestemming - de 14-kleurige berg Hornocal. In Humahuaca wissel je van je busje naar een 4x4 all-terrain voertuig om verder te reizen naar Hornocal. Hornocal  bevindt zich in de kalkhoudende formatie Yacoraite, die zich uitstrekt vanaf de provincie Salta over de Quebrada de Humahuaca tot de Boliviaanse Altiplano naar Peru. Bij terugkomst kom je samen met de rest van je groep.

Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

3. Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

DAG 1: Verlaat Salta en rijd zuidwaarts langs Provinciale Route 68, met panoramisch uitzicht op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Bewonder de nieuwe en oude tabaksschoorstenen gemaakt van adobe en klei, en zie hoe tabaksbladeren worden gedroogd onder de zon. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Devil's Throat" en "House of the Parrots". Bij aankomst in Cafayate bezoekt u 1 wijnmakerij om meer te leren over de lokale wijnindustrie en beroemde Torrontes-wijnen. Na de lunch reis je via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan tijdens de ochtendrit. Dag 2: Tijdens deze dagtour reis je van de stad Salta naar San Salvador de Jujuy. Dit is waar je avontuur begint, met bezoeken aan de steden La Quebrada de Humahuaca. De eerste van de steden op de route is Purmamarca, met daarachter de spectaculaire Cerro de Siete Colores (heuvel van 7 kleuren). Maak een wandeling naar het centrale plein, waar ambachtslieden hun werk tentoonstellen en verkopen. Bezoek daarna de kerk, die een belangrijke rol speelde in de lokale geschiedenis. Vanaf de weg kun je de Paleta del Pintor-heuvel zien, voordat je in de stad Humahuaca aankomt. Geniet van een lunchpauze en neem de tijd om de stad te verkennen. Bewonder het indrukwekkende Monumento de la Independencia (Onafhankelijkheidsmonument). Terwijl je terugkeert naar Salta, bezoek je een kapel die 700 jaar geleden is gebouwd en een altaar heeft dat bedekt is met goud. Je krijgt ook schilderijen van onschatbare waarde te zien van de Cusco-school en een klein monument dat de denkbeeldige lijn van de Steenbokskeerkring markeert. Stop in de stad Tilcara voor een wandeling naar het centrale plein en de kerk. Er zal hier ook tijd zijn om het Antropologiemuseum te bezoeken. Dag 3: Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Je eerste stop van de dag is in het prachtige stadje Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes op de UNESCO-werelderfgoedlijst Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtskraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende 7 Color Hill met de toepasselijke naam. Vervolg later je klim langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde poelen te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Van Salta: 4-daagse reis in de provincie Salta en Salinas Grandes

4. Van Salta: 4-daagse reis in de provincie Salta en Salinas Grandes

DAG 1. Tour naar Cafayate. Reizend over de Provinciale Route 68 en panoramische uitzichten op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Duivelskeel" en "Huis van de papegaaien". Bezoek bij aankomst in Cafayate 1 wijnmakerij om meer te leren over de lokale wijnindustrie en beroemde torrontes-wijnen. Reis na de lunch via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan tijdens de ochtendrit. DAG 2. Tour naar Cachi. Volg de provinciale route 68 en vervolgens de provinciale route 33 om langs de dramatische kloof van Escoipe en Los Laureles te komen. Begin vervolgens aan je reis langs de beroemde bochtige weg van de Cuesta del Obispo (Bishop's Slope). Bewonder de magnifieke rotsformaties op weg naar de top op 3.348 meter boven zeeniveau. Reis door het Parque Nacional los Cardones ("Nationaal Park van de Cactus") Kom op tijd aan voor de lunch in het prachtige stadje Cachi. Wandel vervolgens door straten met perfect bewaard gebleven koloniale architectuur. Bezoek de stadskerk in Central Plaza en ga naar het historisch museum over de geschiedenis van de Aboriginalgemeenschappen. DAG 3. Tour naar Salinas Grandes. Begin de reis naar de naburige provincie Jujuy en passeer onderweg de steden Volcán en Tumbaya. Je eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes in het UNESCO-werelderfgoed Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende handwerkkraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijk genaamde 7 Color Hill. Vervolg later uw beklimming langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta. DAG 4. Tour naar Hornocal. Reis in het comfort van een busje met airconditioning en geniet van het prachtige landschap langs de Nationale Route 9 op weg naar de provincie Jujuy, waar we de Quebrada de Humahuaca bezoeken, een smal bergdal dat in 2003 tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard. Stop in Purmamarca en bewonder de Hill of Seven Colors en zijn opvallende rode en oranje tinten voordat je het centrale plein en de lokale ambachtskraampjes gaat verkennen. We vervolgen Route 9 en bereiken de stad Humahuaca, gelegen op 2.939 meter boven zeeniveau. Wandel naar de kerk van La Candelaria en bezoek het Onafhankelijkheidsmonument voordat je geniet van vrije tijd voor de lunch. Geniet na de lunch van 45 minuten vrije tijd om Hornocal en de Hill of Fourteen Colors te verkennen. Keer terug via Route 9 naar Salta City.

Van Jujuy: Salinas Grandes, Purmamarca en Los Colorados-wandeling

5. Van Jujuy: Salinas Grandes, Purmamarca en Los Colorados-wandeling

Nadat je bent opgehaald bij het ontmoetingspunt in Jujuy, rijd je door de pittoreske stadjes Yala, Volcán en Tumbaya. Onderweg stop je bij het uitkijkpunt Seven Colors Hill en bewonder je het prachtige uitzicht op de veelkleurige berg verlicht door de zon. Kom dan aan in het dorp Purmamarca aan de voet van de Seven Colors Hill, waar je aan je wandeling begint. Begin met het beklimmen van de hellingen van Cuesta del Lipán, Cuesta del Saladillo en Abra de Potrerillos. Zorg ervoor dat u onderweg af en toe aandacht besteedt aan lokale dieren in het wild, waaronder vicuna's en lama's. Wanneer u 4.150 meter (13.615 voet) boven zeeniveau bereikt, kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht op de Salinas Grandes, een spectaculaire witte zoutvlakte die een opvallend contrast vormt met de blauwe lucht. Besteed ongeveer 45 minuten aan de top om de blauwe vulkanen te verkennen en de adembenemende uitzichten te bewonderen. Volg op de terugweg het pad terug naar Purmamarca, waar je vrije tijd hebt voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Maak van de gelegenheid gebruik om door de charmante smalle straatjes te slenteren, het uitzicht op de bergen te bewonderen en de ambachtelijke markt te verkennen. Geniet na de lunch van een wandeling van 30-40 minuten langs het prachtige Colorados-pad, dat leidt naar de omliggende woestijnlandschappen tussen de bergen. Keer aan het einde van de tour terug naar Jujuy.

Vanuit Salta: dagtocht naar Humahuaca

6. Vanuit Salta: dagtocht naar Humahuaca

Tijdens deze dagtocht reis je eerst van Salta naar San Salvador de Jujuy. Dit is waar je avontuur begint, met bezoeken aan La Quebrada de Humahuaca. De eerste plaats op het programma is Purmamarca, met de spectaculaire Cerro de Siete Colores (Heuvel met 7 Kleuren) op de achtergrond. Je maakt een wandeling naar het belangrijkste plein, waar ambachtslieden hun werk tonen en verkopen. Vervolgens bezoek je de kerk, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de lokale geschiedenis. Vanaf de weg kun je de heuvel Paleta del Pintor zien, voordat je aankomt in Humahuaca. Geniet van een lunchpauze en neem de tijd om de plaats te verkennen. Bewonder het indrukwekkende Monumento de la Independencia (Onafhankelijkheidsmonument). Op de terugreis naar Salta bezoek je een kapel die 700 jaar geleden werd gebouwd en een gouden altaar bevat. Je ziet ook de kostbare schilderijen van de Cuzco School en een klein monument dat de denkbeeldige lijn van de Steenbokskeerkring markeert. Vervolgens bezoek je de plaats Tilcara, waar je een wandeling maakt naar het centrale plein en de kerk. Je hebt ook tijd om het Antropologisch Museum te bezoeken. De laatste stop tijdens de tour is Las Ruinas Incaicas del Pucara de Tilcara. Deze ruïnes werden gebouwd door een samenleving die zelfs ouder is dan dat van de Inca's.

Uit Salta: Serranías de Hornocal met Quebrada de Humahuaca

7. Uit Salta: Serranías de Hornocal met Quebrada de Humahuaca

Salta, San Salvador de Jujuy, Quebrada de Humahuaca, Yala, vulkaan, Tumbaya, Purmamarca, "Cerro de los 7 Colores", Maimará, "Paleta del Pintor", Tilcara, archeologische ruïnes "El Pucará de Tilcara", Huacalera, Tropic of Steenbok, Uquía (Cuzco-schilderijen). Zodra u in Uquía aankomt, schakelen we het voertuig over naar een 4WD-voertuig. Vanaf dat punt begint de weg naar Hornocal. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht. Op de terugweg is er een stop van 20 minuten in Humahuaca. Het wordt aanbevolen om lunch of iets lichts als tussendoortje mee te nemen, aangezien er geen tijd beschikbaar is om te stoppen bij een restaurant in Humahuaca. Keer terug naar Salta. Route: 516 km. Duur: 13 uur. Vertrektijd: 07.00 - 7.35 uur

Van Jujuy: dagtocht naar Quebrada de Humahuaca

8. Van Jujuy: dagtocht naar Quebrada de Humahuaca

Ontmoet je groep op het ontmoetingspunt in Jujuy. Maak vanaf daar een ritje naar Purmamarca, een klein stadje aan de voet van de Seven Colors Hill, een prachtige veelkleurige berg. Ontdek vervolgens Maimará, een klein dorp genesteld in de schaduw van het Monolith Painter's Palette, een veelkleurige geologische formatie die bestaat uit verbluffende rode, gele, oranje en pasteltinten. Bezoek vervolgens Pucará de Tilcara, een fort gebouwd in de 12e eeuw door de Omaguaca-stam, die later werd veroverd door de Inca's. Stop in het slaperige stadje Uquía, bekend om zijn historische kerk met schilderijen van gewapende engelen. Maak je volgende stop bij de Kreeftskeerkring, de meest zuidelijke breedtegraad waarop de zon 's middags recht boven je hoofd kan verschijnen. Ga naar Humahuaca en bewonder de veelkleurige berg Quebrada de Humahuaca, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze bergachtige kloof of "quebrada" loopt bijna 155 kilometer langs de rivier de Grande en omhoog naar Bolivia.

Van Salta: dagtocht naar Quebrada de Humahuaca

9. Van Salta: dagtocht naar Quebrada de Humahuaca

Ga op avontuur dat je door opvallende landschappen en schilderachtige dorpjes voert. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner in de buurt van Plaza 9 de Julio de Salta. Als je de ophaaloptie selecteert, geniet je van het gemak dat je wordt opgehaald bij je hotel in Salta. Rijd naar het dorp Purmamarca, dat aan de voet van de Seven Colors Hill ligt, een prachtige veelkleurige berg. Reis naar Maimará, een klein dorpje genesteld in de schaduw Monolith Painter's Palette. Bewonder de verbluffende rode, gele, oranje en pasteltinten van de Monolith. Bezoek Pucará de Tilcara, een fort gebouwd in de 12e eeuw door de Omaguaca-stam, die later werd veroverd door de Inca's. Stop in het slaperige stadje Uquía, dat bekend staat om zijn historische kerk met schilderijen van gewapende engelen. Pauzeer bij de Steenbokskeerkring, de meest zuidelijke breedtegraad waarop de zon 's middags recht boven je hoofd kan verschijnen. Bezoek Humahuca en bewonder de veelkleurige stad en cultuur, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Van Jujuy: Salinas Grandes met Purmamarca

10. Van Jujuy: Salinas Grandes met Purmamarca

Een tour op grote hoogte die ons meeneemt naar de meest bezochte zoutvlakte in het noorden van Argentinië, door de meest pittoreske stadjes in de omgeving. Verras je avontuurlijke geest met de meest schokkende landschappen van de Argentijnse Puna. Duur: 8 uur Retourtransfers vanuit Jujuy of Purmamarca. Maximale hoogte tijdens de tour: 4170 meter boven zeeniveau. Passagiers moeten 3 jaar of ouder zijn. Ophalen vanuit San Salvador de Jujuy vanaf 9.00 uur. Ophalen vanuit Purmamarca vanaf 10.30 uur. We reizen naar de Salinas Grandes, een gebied dat wordt gedeeld tussen Salta en Jujuy. Onderweg door Jujuy kun je op hun best genieten van de beste landschappen, waar je ongelooflijke ansichtkaartfoto's maakt! We vertrekken vanuit de stad San Salvador en nemen de National Road 34 in de provincie Jujuy, waar we de gelegenheid hebben om een klein stukje van de Humahuaca-kloof te zien, we zullen pittoreske stadjes bezoeken zoals Yala, Volcán, Purmamarca waar we vindt u de majestueuze Heuvel van de 7 Kleuren. Vervolgens betreden we de ongelooflijke Cuesta de Lipán, waar we 4.170 meter boven de zeespiegel bereiken en de spectaculaire flora en fauna kunnen waarderen. Uiteindelijk komen we aan bij de Salinas Grandes, waar we de hele omvang ervan kunnen waarderen en de mooiste en meest creatieve selfies kunnen maken. Voordat de tour eindigt, keren we terug naar de stad Purmamarca, waar je kunt lunchen en de beste regionale gerechten met lamavlees kunt proberen en ook de veelgeprezen stad Purmamarca kunt leren kennen, met zijn pittoreske en rustieke straatjes, met bergopwaartse paden . De gids nodigt je uit om met hen een wandeling te maken om Los Colorados te zien. *In geval van vertrek vanuit Purmamarca zullen we de haltes tussen de stad Jujuy en dat punt niet bezoeken.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Humahuaca

Alle activiteiten

40 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Veelgestelde vragen over Humahuaca

Wat zijn de topattracties van Humahuaca?

Andere activiteiten in Humahuaca

Wil je alle activiteiten in Humahuaca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Humahuaca

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 132 beoordelingen

Hornacal is precioso, vale la pena !! Coman chicle para no apunarse si no quieren masticar coca. Es alto y hace frío pero es increíble. La empresa nos termino de convencer, no coman en el lugar que les indican, hay otros mucho mejores y atienden rápido en todos lados. El recorrido si está bueno !

Mooie bergen. Je zult veel zien. We zouden liever wat meer tijd in Hornocal doorbrengen. 20 minuten was niet genoeg om van alles te genieten en de korte wandeling op deze hoogte te maken.