Hurghada
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Een dag in Hurghada

Hurghada was ooit een klein vissersdorp en heeft een behoorlijke transformatie ondergaan - nu is het een heerlijke vakantiestad aan de kust van de Rode Zee. Veel bezoekers in Egypte maken met plezier een dagtrip naar Hurghada voor al haar bezienswaardigheden.

 • Ga duiken of snorkelen

  1. Ga duiken of snorkelen

  Het klimaat is het hele jaar door aangenaam, dus je kunt altijd zwemmen. Geniet van de onderwaterwereld en kom dichtbij de natuur.

 • Verken de oude stad

  2. Verken de oude stad

  El Dhakar is het oude deel van Hurghada, dat perfect is om doorheen te wandelen. Hier krijg je een indruk van de Egyptische historie terwijl je plaatselijk eten proeft en de mooie buurt in je opneemt.

 • Dans tot in de vroege uurtjes

  3. Dans tot in de vroege uurtjes

  Hurghada staat bekend om het bruisende nachtleven. Verken de vele manieren waarop je een avond kunt doorbrengen en leer de andere bezoekers al feestend kennen.

 • Verken modern Hurghada

  4. Verken modern Hurghada

  Je vindt de modernste architectuur van Hurghada in de wijk El Memsha. Loop rond en zie hoe een moderne Egyptische stad eruit ziet.

 • Bezoek een scheepswrak

  5. Bezoek een scheepswrak

  Aan de Rode Zee bevinden zich enkele populaire scheepswrakken, zoals El Mina of Rosalie Moller.

Plan je bezoek

 • Wanneer is de beste tijd om Hurghada te bezoeken?

  Het weer is het hele jaar door warm in Hurghada. De stad biedt een grote verscheidenheid aan accommodatie en watersport, dus je zal je nooit vervelen!

Sitemap Hurghada

Wil je alle activiteiten in Hurghada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hurghada

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 14.058 beoordelingen

De trip was goed georganiseerd en ik heb alles gezien. Wat ik jammer vind is dat het tempo ontzettend hoog ligt en je overal doorheen sprint. Je ziet wel alles maar voor mij was het te gehaast. Ik wil graag voelen en ervaren en doordat het programma te vol gepland was dit niet mogelijk. De activiteiten tussen de geboekte bezienswaardigheden door maakte dit onmogelijk en waren wat mij betreft overbodig. Het waren bezoekjes aan winkeltjes gericht op het toerisme en geld verdienen, dit nam veel tijd in beslag doordat er rondleidingen en uitleg over producten werd gegeven waar ik niet om had gevraagd en ook niet geboekt heb. Ik had liever meer tijd doorgebracht bij de piramides zelf.

Een heel goed verzorgde trip, we zijn twee keer gestopt om bij erg mooie koraalriffen te snorkelen. Tussendoor werd er een lekkere lunch verzorgd. En het hoogtepunt was toch wel dat we het water in gingen en dolfijnen hebben gespot! De gids maakte duidelijk aan iedereen dat je de dolfijnen niet mocht aanraken. Ook werd er rekening mee gehouden dat de dolfijnen zich niet opgejaagd voelde. Ze werden gewoon met rust gelaten en in hun natuurlijk omgeving konden wij ze toch heel dichtbij bekijken. Dit was zeker de mooiste snorkelervaring die ik tot nu toe heb meegemaakt.

Leuke boottocht met enthousiaste bemanning. Vanwege de harde wind nagenoeg geen dolfijnen gezien. Onderwaterwereld viel tegen op snorkellocatie. Er was weinig onderwaterleven te zien. Bemanning deed hun uiterste best om er een leuke dag van te maken. Eenvoudige warme hap aan boord en regelmatig frisdrank bij arrangement inbegrepen. Wetsuit voor €5 te huur was geen overbodige luxe ivm watertemperatuur. Goede prijs-kwaliteit verhouding

Het was een hele mooie dag! Zeker aan aanrader als je wat van Egypte wilt zien. Busreis is wel lang, maar prima te doen! Onderweg keer gestopt voor wc en koffie ( zorg voor kleingeld hiervoor en wat voor fooien). Neem zelf wat drinken en snacks mee. Onze gids was top, heeft veel verteld & deed het met plezier. Lunch was prima. Al en al zorgen ze ervoor dat je fijne dag hebt! was een van onze hoogte punt !

Was een heerlijke dag. We hebben dolfijnen gezien en er heel dichtbij mee gezwommen. Ze werden wel enigszins opgejaagd, doordat er veel boten met toeristen waren. Dus dat was ook wel dubbel... We werden voor 5 euro pp opgehaald uit makadi. We hadden aangegeven starttijd 8 uur, we werden al om half 7 opgehaald. Alles was goed geregeld.