Hurghada
In 1 week

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Populaire In 1 week in Hurghada

Other Sightseeing Options in Hurghada

Want to discover all there is to do in Hurghada? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Hurghada

Een rondleiding door Hurghada met een auto met chauffeur en een gids. Een bezoek gebracht aan een moskee, een kinderdienst meegemaakt in de orthodoxe kerk, de grootste moskee van Hurghada bekeken, naar de overdekte groentemarkt geweest (echt heel authentiek, leuk), een vers sapje gedronken in de sappenbar. De 3 laatste stops hadden voor mij overgeslagen mogen worden. Naar het Papyrusmuseum (waar de Papyrus nog verwerkt wordt). Alhoewel het een prachtig museum is lag de nadruk toch te veel op de verkoop. Daarna een etherische oliënwinkel bezocht waar de nadruk op verkoop nog veel hoger lag maar onze gids loste dit prima op. Zonder schuldgevoel weer gegaan. De laatste stop was bij een soort van mall (niet zo groot maar alles wat je maar kunt bedenken werd verkocht in deze "mall"). Leuk wanneer je op zoek bent naar een souvenir maar het komt toch vaak neer op de toeristische rommel.

Een heel goed verzorgde trip, we zijn twee keer gestopt om bij erg mooie koraalriffen te snorkelen. Tussendoor werd er een lekkere lunch verzorgd. En het hoogtepunt was toch wel dat we het water in gingen en dolfijnen hebben gespot! De gids maakte duidelijk aan iedereen dat je de dolfijnen niet mocht aanraken. Ook werd er rekening mee gehouden dat de dolfijnen zich niet opgejaagd voelde. Ze werden gewoon met rust gelaten en in hun natuurlijk omgeving konden wij ze toch heel dichtbij bekijken. Dit was zeker de mooiste snorkelervaring die ik tot nu toe heb meegemaakt.

We waren uiteindelijk met z'n 2-en en kregen een prive tour. De tour konden we aanpassen aan onze eigen wensen. Gids was prettig in de omgang, relaxed en beantwoordde al onze vragen. Hurghada is niet een hele mooie stad maar het was leuk om het dagelijks leven te zien zoals op de markt en de koptische kerk en moskee te bezoeken. Onderweg ook nog op een lokaal terrasje gezeten en Egyptische sapje en soep genuttigd. Leuk om even weg te zijn van een (all inclusive) resort.

Leuke boottocht met enthousiaste bemanning. Vanwege de harde wind nagenoeg geen dolfijnen gezien. Onderwaterwereld viel tegen op snorkellocatie. Er was weinig onderwaterleven te zien. Bemanning deed hun uiterste best om er een leuke dag van te maken. Eenvoudige warme hap aan boord en regelmatig frisdrank bij arrangement inbegrepen. Wetsuit voor €5 te huur was geen overbodige luxe ivm watertemperatuur. Goede prijs-kwaliteit verhouding

Was een heerlijke dag. We hebben dolfijnen gezien en er heel dichtbij mee gezwommen. Ze werden wel enigszins opgejaagd, doordat er veel boten met toeristen waren. Dus dat was ook wel dubbel... We werden voor 5 euro pp opgehaald uit makadi. We hadden aangegeven starttijd 8 uur, we werden al om half 7 opgehaald. Alles was goed geregeld.